خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

جلسه مصاحبه دکتری را چگونه پشت سر بگذاریم؟

انتشار 16 اردیبهشت 1398
مطالعه 5 دقیقه

یکی از مهمترین گام ها برای افراد فرهیخته و پژوهشگران، قبولی در آزمون دکتری و ادامه تحصیل در این مقطع و رسیدن به درجات علمی بالاتر می باشد.آزمون دکتری در دو مرحله برگزار میشود که مرحله اول به صورت کتبی و مرحله دوم به صورت مصاحبه در دانشگاه های مختلف خواهد بود.در سالهای گذشته تاثیر آزمون کتبی مصاحبه %30 و تاثیر مصاحبه آزمون دکتری %70بوده است.

جلسه مصاحبه دکتری را چگونه پشت سر بگذاریم؟

یکی از مهمترین گام ها برای افراد فرهیخته و پژوهشگران، قبولی در آزمون دکتری و ادامه تحصیل در این  مقطع و رسیدن به درجات علمی بالاتر می باشد.آزمون دکتری در دو مرحله برگزار میشود که مرحله اول به صورت کتبی و مرحله دوم به صورت مصاحبه در دانشگاه های مختلف خواهد بود.در سالهای گذشته تاثیر آزمون کتبی مصاحبه 30 درصد و تاثیر مصاحبه دکتری 70 درصد بوده است اما  در سه سال اخیر سهم مرحله کتبی آزمون دکتری و مرحله مصاحبه دکتری هرکدام 50 درصد بوده است، با این حال مشاهده میشود مصاحبه دکتری همچنان اهمیت خود را حفظ کرده و پژوهشگران باید بدانند پس از قبولی در آزمون کتبی  دکتری باید رزومه علمی خود را برای مصاحبه دکتری قوی کنند تا بتوانند مجوز حضور در دانشگاه را در مقطع دکتری کسب نمایند.

ناگفته نماند علاوه بر رزومه علمی، پژوهشگران باید آداب حضور در جلسه مصاحبه دکتری ونحوه برخورد را باید بدانند و به هنگام پاسخ دادن به سوالات داوران مصاحبه دکتری باید دقت لازم را داشته باشند و بر این امر مسلط باشند.چه بسا دیده شده است افرادی که دارای رزومه ضعیف تر بوده اند در مصاحبه دکتری به دلیل تسلط کافی و محکم بودن در مصاحبه دکتری امتیاز لازم را کسب نموده اند .

نکاتی را در زیر بیان مینماییم که با رعایت آنها میتوانید مصاحبه دکتری را راحت تر پشت سر بگذارید.

 

تصویر

 
  1. قبل از هرچیز مهم ترین مسئله این است که به موقع در محل ازمون حاضر باشید. این نکته به کاهش استرس شما کمک خواهد کرد و قبل از ورود به سالن مصاحبه میتوانید تمرکز کافی را کسب نمایید.
  2. به هنگام ورود سعی کنید بااعتماد به نفس وارد شده و با صدای رسا سلام کرده و کسب اجازه نمایید. به تن صدای خود توجه نمایید. زیرا صدای شما نشان دهنده اعتماد به نفس شما نیز خواهد بود.البته سعی کنید این اعتماد به نفس تبدیل به غرور و حتی گستاخی نشود،زیرا آنچه در مصاحبه خواهد گذشت و نحوه رفتار شما خود نیاز دارای امتیاز قابل توجهی هست.
  3. در حین صحبت با داوران سعی کنید باهرکدام ارتباط چشمی برقرار نمایید و حس مسلط بودن خود را به آنها انتقال کنید.
  4. در ابتدا از شما خواسته میشود تا خودتان را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی خود بگویید بهتر است از قبل آماده باشید تا با تسلط خود را معرفی نمایید،پیشنهاد میشود در ذهن خود متنی به انگلیسی از معرفی خود آماده کرده باشید گاها ممکن است در مصاحبه آزمون دکتری از داوطلب بخواهند تا به انگلیسی خود را معرفی نماید.
  5. در پاسخ به سوالات داوران سعی کنید خود را علاقه مند به رشته تحصیلی که انتخاب کردید،نشان دهید و باهدف و مصمم و با انگیزه صحبت کنید زیرا داوران مصاحبه دکتری باید متقاعد شوند که شما دارای تونایی ادامه تحصیل در مقطع دکتری می باشید.
  6. سعی کنید قبل از  مصاحبه دکتری کتاب های مهم و مرجع رشته خود را مطالعه کرده باشید تا بتوانید چند دقیقه ای راجب آنها صحبت کنید و نشان دهید در زمینه مربوطه اطلاعات کافی را دارید.
  7. از قبل برای ایده های رساله دکتری فکر کنید و در مصاحبه آزمون دکتری سعی کنید ایده رساله دکتری را داشته باشید و سعی کنید این ایده نوین باشد، شما با این کار انگیزه و هدف مند بودن خود را نشان خواهید داد.
  8. در پاسخ به سوالات داوران مصاحبه دکتری از زیاده گویی اجتناب کنید زیرا از مبحث اصلی دور خواهید شد و در دام صحبت های خود گرفتار می شوید.
  9. در صورتی که پاسخ سوالی را نمیدانستید کمی فکر کنید از پاسخ های غلط استفاده نکنید و از واژگانی که معنی و دامنه  آنهارا نمیدانید اجتناب کنید و صادقانه رفتار کنید قرار نیست شما فردی با اطلاعات کامل باشید. اعتماد به نفس خود را از دست ندهید زیرا اگر نقاط قوت خود را خوب نشان داده باشید از ضعف های این چنینی چشم پوشی خواهد شد.
  10. در مصاحبه دکتری به هیچ عنوان خود را فردی پر مشغله نشان ندهید زیرا داوران ترجیه میدهند افرادی را که زمان خود را برای پژوهش و تحصیل صرف خواهند کرد بپذیرند.
  11. در مصاحبه دکتری بهتر است هرگونه ادعایی دارید مستند باشد تا دارای امتیاز پژوهشی باشد،تمامی مستندات مربوط به مدارک تحصیلی  مقاطع قبل، مدارک مربوط به مقالات ،همایشات ، چاپ کتاب و ... را به همراه خود داشته باشید.
  12. شما میتوانید چند روز قبل از مصاحبه با دانشجویان مقطع دکتری در همان دانشگاه آشنا شوید و از خط فکری و آموزشی و علاقه مندی های اساتید آن دانشگاه آشنا شده و در مصاحبه دکتری در زمینه های مورد نظر صحبت کنید و این ممکن است برای داورانجذاب تر باشد.

موسسه اشراق:ما در موسسه تحقیقاتی اشراق گروه متخصصی را گرد هم آورده ایم تا در صورتی که محققان و پژوهشگران زمان کافی برای ارتقاء رزومه علمی خود ندارند از خدمات موسسه بهره مند باشند.اگر حتی مقاله ای ندارید تا در مصاحبه دکتری ارائه دهید نگران نباشید ما در موسسه تحقیقاتی اشراق در کمترین زمان از پایان نامه شما مقاله استخراج کرده و به صورت فوق تخصصی ترجمه خواهیم کرد و در مجلات معتبری ظرف مدت کوتاهی اکسپت خواهیم گرفت.اکسپت و چاپ مقاله برای شما امتیساز اور خواهد بود.

یکی دیگر از موارد امتیازآور در مصاحبه دکتری داشتن امتیاز چاپ کتاب خواهد بود،ما در موسسه تحقیقاتی اشراق پایان نامه شما را به کتاب تبدیل و چاپ خواهیم کرد.همچنین میتوانید مقالات خود را از طریق موسسه اشراق در کنفرانس های بین المللی به  چاپ برسانید.تا به این صورت از بخش های مختلف مصاحبه دکتری امتیاز کسب کرده و مصاحبه دکتری را با موفقیت پشت سر بگذارید.

برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات میتوانید با کارشنلسان ما در ارتباط باشید .

خانوم خداداد : 09149724933

خانوم اسدی : 09149724933

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق