اشراق: از جمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقاله های چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن می باشد.
برای این که بتوانید یک مقاله بنویسید باید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید. از دیدگاه معتبرترین مجلات جهان مثل ISI هر مقاله ای ارزش چاپ کردن ندارد و تنها مقالاتی می توانند از این مجلات پذیرش گرفته و به چاپ برسند که یک موضوع ناب و جدید و در عین حال بروز را مطرح کرده باشد و از لحاظ محتوایی و نگارشی و گرامری هیچ ایرادی نداشته باشد.
امروزه ارزیابی مقاله های علمی یکی از دغدغه های جوامع علمی می باشد.
موسسه اطلاعات علمی آی اس آی برای ارزیابی تحت پوشش فهرست نویسی خود، سه شاخص در نظر گرفته است:
1. ایمپکت فاکتور (if): مهمترین و کاربردی ترین شاخص ارزیابی مجلات از نظر آی اس آی ایمپکت فاکتور می باشد.
ایمپکت فاکتور یا ضریب تاثیر برای نخستین بار در سال 1995 و توسط بنیان گذار ISI گارفیلد مطرح شد و به سرعت به صورت دستورالعملی جهت گزینش بهترین مجله ها به کار رفت. حقیقت این است که این پارامتر ابزار کاملی برای اندازه گیری کیفیت مقاله ها نمی باشد ولی چون روش بهتری وجود ندارد و در حال حاضر نسبت به دیگر معیار ها برای ارزیابی علمی از مزایایی برخوردار است، عموما مورد استفاده قرار می گیرد.
2. شاخص فوری (immediately): تعداد ارجاعات به مقالات منتشر شده مجله در سال تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در همان سال مجله مذکور است. این شاخص شیب رشد منحنی ارجاعات را بیان می کند.
3. شاخص نیمه عمر استناد (Cited Half-Life): نیمه عمر ارجاعات تعداد سال هایی ست که از سال ارزیابی باید به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل ارجاعات به مجله در سال مورد ارزیابی باشیم.
بانک اطلاعات آی اس آی، مرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهم ترین مجله های علمی منتشر در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. ارزیابی مجله های علمی آی اس آی به طور مستمر و مداوم هر دو هفته صورت می گیرد. ارزیابی کنندگان ISI در حدود 2000 عنوان جدیدرا سالانه مورد ارزیابی قرار داده و تنها 10 تا 12 درصد از مجله های علمی ارزیابی شده انتخاب می شوند.
از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه است این است که عنوان مقاله، چکیده و کلمات کلیدی و منابع باید به زبان انگلیسی باشد. داوری علمی و تخصصی مقاله هاي چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابي كنندگان مي باشد كه گویای اعتبار و غنای علمي مجله است. سه پایگاه WOS ، ESTو JCR از معتبرترین پایگاه هاي علم سنجي هستند كه توسط موسسه اطلاعات علمی ISI تهیه و روز آمد سازی می شوند.
در سایت ISI چهار مورد به عنوان ملاک های اصلی نمایه شدن مجله آمده است كه عبارتند از:
موارد فرعی هم وجود دارد كه شامل این موارد است: