رشته ی مدیریت و گرایش های آن مدیریت یک پدیده ی جهانی است و کلمه ای است که بسیار متداول و مورد استفاده است.همه ی سازمان های تجاری،سیاسی ،فرهنگی و اجتماعی دارای مدیریت هستند زیر مدیریت باعث می
مدیریت به اداره ی یک سازمان (تجاری ،دولتی و ...) گفته می شود.مدیریت شامل فعالیت های تنظیم استراتژی یک سازمان و هماهنگ کردن فعالیت کارکنان و کارمندان سازمان برای رسیدن به اهداف سازمان از طریق منابع در دسترس من جمله،منابع مالی ،طبیعی،تکنولوژیکی و منابع انسانی است.کلمه ی "Management" را همچنین می توان به فردی که مدیریت یک سازمان را برعهده دارد استفاده کرد.
مدیریت یک پدیده ی جهانی است و کلمه ای است که بسیار متداول و مورد استفاده است.همه ی سازمان های تجاری،سیاسی ،فرهنگی و اجتماعی دارای مدیریت هستند زیر مدیریت باعث می شود تلاش های مختلف به سوی هدف هدایت گردد.مدیریت یک فعالیت هدفمند است،چیزی که تلاش گروهی را به سوی اهداف مشخص سوق می دهد.وظیفه ی مدیریت،به کارگیری عوامل مختلف تولید است.بنابراین،مسئولیت مدیریت این است که شرایطی را ایجاد کند تا افراد بتوانند وظایف خود را به صورت موثر و کارآمد انجام دهند و در نهایت منجر به حداکثر تلاش شود. و این کار با تامین مواد اولیه ،تعیین حقوق و دستمزد ،تدوین قوانین و مقررات امکان پذیر است.
هر جامعه ای برای غلبه بر مشکلات سازمانهای خود،نیازمند مدیرانی موثر و کارآمد است و برای رسیدن به این اهداف در دانشگاههای کشور،رشته ی تخصصی به نام مدیریت ارائه می گردد که دارای زیر شاخه های زیر است:
فارغ التحصیلان رشته ی مدیریت،بعد از فارغ التحصیلی ،ابتدا به عنوان کارشناس وارد بازار کار شده و پس از کسب تجربه کاری ،می توانند به عنوان مدیر در یک کارخانه یا شرکت مشغول به کار شوند.
رشته ی مدیریت صنعتی متاسفانه در حال حاضر بازار کار خوبی ندارد زیرا شرکتهای صنعتی ،بیمه و بانک ها ترجیح می دهند از فارغ التحصیلان مدیریت دولتی و بازرگانی استفاده کنند.
ادامه تحصیل در رشته ی مدیریت اجرایی نیز برای افرادی که در حال حاضر در سازمان ها مشغول به کار هستند و تجربه ی کاری دارند، مناسب است.