امروزه نوشتن مقاله و چاپ آن در مجله معتبر جز دغدغههای اصلی دانشجویان شده است و این مسئله به نوعی حالت رقابتی پیدا کرده است. دلیل این مسئله این است که یکی از ملاکهای ارزیابی سطح علمی دانشجویان و میزان فعالیتهای پژوهشی آنها در مصاحبه دکتری و اخذ پذیرش یا بورسیه از دانشگاههای خارجی است چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر جهانی میباشد.
امروزه نوشتن مقاله و چاپ آن در مجله معتبر جز دغدغههای اصلی دانشجویان شده است و این مسئله به نوعی حالت رقابتی پیدا کرده است. دلیل این مسئله این است که یکی از ملاکهای ارزیابی سطح علمی دانشجویان و میزان فعالیتهای پژوهشی آنها در مصاحبه دکتری و اخذ پذیرش یا بورسیه از دانشگاههای خارجی است چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر جهانی میباشد.
چاپ مقاله در مجلات مختلف (JCR ،ISI Master List یا ISI Listed و یا ISC)، براساس میزان اعتبار مجله و داشتن یا نداشتن ضریب تاثیر، دارای امتیازات مختلفی هستند، در ایران همانند سایر کشورها مقالاتی که در مجلات و ژورنالهای معتبر ISI به چاپ رسیده باشند، امتیاز بیشتری را در محافل علمی کسب میکنند.
مجلات Journal Citation Reports) JCR)
مجلات Information Scientific Institute) ISI) از جمله مجلات معتبری است که اقدام به ایندکس مقالات معتبر علمی در سرتاسر جهان کرده است. مجلات آی اس آی سالانه توسط پایگاه اطلاعات علمی تامسون رویترز رصد میشود و مجلاتی که استانداردهای مطلوب این پایگاه علمی را دارا می باشند به لیست مجلات ISI اضافه میشوند و بر عکس مجلاتی که استانداردهای ISI را حفظ نکرده باشند از این لیست حذف میشوند. بنابراین مجلهای که مایل به نمایه شدن در ISI میباشد ملزم به رعایت و پایبندی به قوانین و استانداردهای مطلوب پایگاه تامسون رویترز میباشد. ضریب تاثیر (Impact factor) شاخصی است برای سنجش و ارزیابی اعتبار و کیفیت مجلات ISI بر این اساس مجلات به دو نوع ایمپکت فاکتور دار (JCR) و بدون ایمپکت فاکتور (ISI-Listed) تقسیم میشوند. مجلاتی که در لیست مجلات JCR قرار دارند معتبرترین و با ارزشترین مجلات ISI میباشند به همین خاطر مقالاتی که موفق به اخذ پذیرش برای چاپ در این مجلات میشوند بالاترین امتیاز پژوهشی را برای نویسنده خود به ارمغان میآورد. برای گرفتن اپلای و بورسیه از دانشگاههای معتبر بینالمللی داشتن مقاله JCR بیشترین تاثیر را خواهد داشت همچنین برای گرفتن مجوز دفاع از رساله دکتری و یا کسب نمره کامل پایان نامه ارشد و دکتری، شانس پذیرش در مصاحبه دکتری و یا مصاحبهی شغلی و نیز برای ارتقاء درجه و رتبه علمی اعضای هئیت علمی دانشگاهها، عضویت در بنیاد نخبگان کشور به عنوان نخبه چاپ مقاله در مجلات جی سی آر بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد.
لازم به یادآوری است به علت اعتبار بالای مجلات JCR هر مقالهای نمیتواند مجوز چاپ از این نشریات دریافت نماید چرا که پروسه داوری در این مجلات به قدری سخت و دقیق انجام میشود که تنها مقالات دارای سطح علمی بالا با موضوعات ناب و جدید از تیغ داوری این مجلات عبور میکنند بنابراین مقالهای که در یکی از مجلات JCR چاپ میشوند بدون چون و چرا از سطح علمی خوبی برخوردار است و طبق اصول و استانداردهای نگارش مقاله نوشته شدهاند و سبب افزایش اعتبار علمی نویسنده خود در مجامع علمی میشود. مقالات JCR به دلیلی داوری سختگیرانه و زمانبری که دارند هیچگونه تضمینی برای پذیرش و چاپ ندارند و در صورت پذیرش، چاپ آنها بصورت رایگان میباشد.
همانطور که گفته شد پذیرش و چاپ مقاله در مجلات JCR به آسانی پذیرش گرفتن از سایر مجلات نیست تنها شرط پذیرش مقاله در این مجلات بالا بودن محتوای علمی و به روز بودن موضوع و بدیع و تازه بودن و تکراری نبودن آن است. به همین دلیل است که اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی و نیز دانشجویان مقاطع دکتری در تلاش برای چاپ مقاله در چنین مجلاتی هستند. گفتیم چاپ مقاله در مجلات جی سی آر تضمینی نیست و موسسات فقط تا سی درصد حق رایزنی برای اکسپت مقاله دارند و هفتاد درصد باقی مانده به محتوای مقاله بستگی دارد در صورتی که محتوای مقاله برای مجله قابل قبول نباشد به هیچ عنوان رایزنیهای موسسات کار ساز نبوده و مقاله ریجکت میخورد. بنابراین برای اینکه شانس پذیرش مقاله خود را در مجلات JCR بالا ببرید بایستی در انتخاب مجله نهایت دقت و حوصله را بخرج دهید و مجلهای متناسب با سطح علمی و کیفی مقاله انتخاب نمایید. چرا که مجلات با ضریب تاثیر بالا تنها مقالاتی را مورد پذیرش قرار میدهند که محتوای علمی فوقالعادهای داشته باشند و پروسه داوری سختتر و زمانبرتری دارند در مقابل مجلهای با ایمپکت پایین روند داوری سریعتر و راحتتری خواهد داشت. علاوه بر ضریب تاثیر توجه به اسکوپ مجله از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در پذیرش و عدم پذیرش مقاله می2باشد. قبل از ارسال مقاله به مجله مورد نظر بایستی فرمتبندی مقاله طبق دستورالعمل ارائه شده مجله انجام گیرد. زمان داوری مقاله JCR معمولاً 3-1 ماه میباشد ولی بسته به روند داوری مجله مورد نظر ممکن است این زمان کوتاهتر و یا حتی بلندتر باشد.
موسسه پژوهشی و تحقیقاتی اشراق با چندین سال تجربه در زمینه استخراج مقاله از پایاننامه، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر، ترجمه تخصصی مقالات بینالمللی با کادری مجرب و کارآزموده آماده ارائه خدمات برای پژوهشگران و فرهیختگان عزیز میباشد. کارشناسان متخصص و متعهد موسسه اشراق با توجه به شناختی که از نحوه فرمت بندی، شرایط سابمیت، داوری و چاپ مجلات مختلف دارد، قادر به معرفی بهترین و مناسبترین گزینه برای چاپ مقاله JCR به شما میباشد. برای ثبت سفارش خود کافیست درخواست خود را به همراه شماره تماستان از طریق ایمیل موسسه به کارشناسان ما ارسال فرمائید تا در اسرع وقت جهت پیگیری درخواستتان با شما تماس گرفته شود.