معرفی مجلات معتبر برای چاپ مقاله . کاملترین لیست مجلات معتبر داخلی و خارجی برای چاپ مقاله . انتخاب ژورنال مناسب برای چاپ مقاله . یافتن مجله مناسب برای مقاله . انتخاب ژورنال مناسب برای مقاله.
انتخاب ژورنال برای ارسال مقاله تان جهت داوری، یکی از مراحل مهم در پذیرش و چاپ مقاله می باشد. معمولا ارسال مقاله به نشریات نامرتبط یکی از رایجترین اشتباهاتی است که محققان مرتکب میشوند. ممکن است این اشتباه هم برای پژوهشگران تازه کار و هم برای پژوهشگران با تجربه اتفاق بیافتد. باید قبل از اینکه مقالهتان را به دست ویراستاران و مسئولان مجلات بسپارید، به خوبی با زمینه کاری و روند بررسیشان آشنا باشید.
چاپ مقاله در مجلات معتبر علاوه بر اینکه باعث افزایش اعتبارتان در دنیای می شوند، موجب خواهد شد تا به پیشرفت علم بشری کمک کند و همواره باعث پیدایش و افزایش علم و اختراعات جدید گردد. در حال حاضر در دنیا بیش از چندین هزار مجله علمی وجود دارد که توسط موسسات علمی معتبر رو نمایی میشوند. باید پایگاههای معتبر علمی را بشناسید و سپس با مطالعه دقیق در مورد مزایا و نحوه پذیرش هر پایگاه تصمیم خود را مبنی بر انتخاب نوع مجله بگیرید.
این پایگاههای که همواره پژوهشگران به دنبال ثبت و چاپ مقالات خود در آنها هستند عبارتند از: آی.اس.آی (ISI)، اسکوپوس (Scopus)، پابمد (Pubmed) و ای اس سی (ISC).
برای اینکه از اعتبار و نمایه مجلات اطمینان پیدا کنید، باید به سایت رسمی آنها مراجعه فرمایید. هرمجله ای دارای شماره شناسه (ISSN) مختص به خود می باشد که با سرچ آن در پایگاه مربوطه می توان اعتبار آن را سنجید. با مراجعه به آدرس هر سایت میتوانید با وارد نمودن عنوان و issn مجلات از اعتبار آنها اطمینان حاصل فرمایید. همچنین این نکته را مد نظر داشته باشید که لیست مجلات هر سال به روز رسانی میشوند و باید همیشه لیست جدید و به روز را در اختیار داشته باشید.
پایگاه تامسون رویترز از بزرگترین پایگاههای مرتبط به چاپ مقالات و کتاب می باشد. این پایگاه که به مجلات ISI مرتبط می باشد جهت چاپ مقاله در بین محقیقن پرطرفدار می باشد. پذیرش مقالات این حوزه به صورت انگلیسی میباشد و در تمامی زمینه های علمی مقاله پذیرش میکنند. مرحله داوری ژورنالها کمی دشوار است و پذیرش ممکن است کمی طولانی شود.
اعتبار سنجی مجلات موسسه تامسون رویترز (ISI) با مراجعه به آدرس سایت زیر میباشد که میتوانید با وارد کردن عنوان و یا ISSN مجلات مورد نظرتان از معتبر بودن آن اطمینان حاصل فرمایید.
http://ip-science.thomsonreuters.com/mjl/#journal_lists
اسکوپوس بعد از پایگاه تامسون رویترز دومین رتبه علمی در دنیا را به خود اختصاص داده است و مجلات این پایگاه همانند تامسون رویترز در تمامی زمینه های علمی مقاله پذیرش میکنند. این مجله نیز مانند ای اس اس دارای رتبه بندی بوده و در سالهای اخیر توسط محققان جهت چاپ مقاله در آن ها، استقبال بیشتر شده است.
برای اطمینان از نمایه بودن یک مجله در اسکوپوس میتوانید به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:
http://www.scimagojr.com/journalsearch.php
پابمد بانک اطلاعاتی رایگانی است که امکان دسترسی به مقالات و مجلات بیومدیکال و چکیدههای تهیه شده توسط کتابخانه ملی پزشکی امریکا را میسر میسازد. این پایگاه از سال 1997 اقدام به گردآوری اطلاعات در زمینه علوم پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، دندانپزشکی و سایر رشته های مرتبط با مسائل پزشکی نموده است.
برای اطمینان از نمایه بودن یک مجله در PubMed میتوانید شماره شناسه آن را در سایت زیر بررسی نمایید:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog/
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(Islamic World Science Citation Center) سومین پایگاه محبوب در ایران در زمینه نمایه نشریات، کنفرانس ها و… می باشد که 57 کشور در آن مشارکت داشته و روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود و توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز تهیه شده است.
برای اطمینان از نمایه بودن یک مجله در ISC میتوانید به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:
http://mjl.isc.gov.ir/Default.aspx?lan=en
علاوه بر چاپ مقاله در نشریات خارجی، برخی از دانشجویان و اساتید به دنبال چاپ مقالات خود از نشریات داخلی هستند. مجلات داخلی عبارتند از تخصصی و ترویجی و علمی پژوهشی، که در آنها مجلات علمی پژوهشی دارای امتیاز بهتر و بیشتری می باشد. مجلات داخلی در ایران چاپ میشوند و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همیشه فهرستی از آنها را در وبسایت خود معرفی میکند که پژوهشگران می توانند اعتبار مجلات انتخابی خود را از آن لیست استعلام نمایند. لیست مجلات مورد تایید وزارتین را می توانید از لینک زیر دانلود نمایید.
به طور معمول شرایط ارسال مقاله به مجلات دارای روال تقریبا یکسانی می باشد:
برای مقالاتی که به مجلات با زبان انگلیسی ارسال می شود در ابتدا باید، ترجمه تخصصی مقاله انجام شود. ترجمه مقالات تخصصی باید به صورت سلیس روان و با کیفیت بسیار بالا انجام گیرد. بعد از ترجمه ویراش اولیه مقاله میباشد که در آن ایرادات نگارشی و دستور زبانی مقاله را اصلاح می شود و هیچگونه ایرادی نباید در متن مقاله وجود داشته باشد. در نظر داشته باشید در برخی ایرادات نگارشی و دستور زبانی باعث درخواست اصلاحیه از سمت مجله شده و حتی در برخی موارد موجب ریجکت مقاله نیز خواهند شد. در مرحله بعدی باید مقاله را اعتبار سنجی کرد و ژورنال مناسب با سطح کیفی و حوزه نگارشی مقاله انتخاب نمود. بعد از انتخاب ژورنال باید مقاله ویرایش و بازبینی کلی شود و براساس دستورالعمل درخواستی مجله اصلاح گردد. اکنون که مقاله آماده سابمیت میباشد باید توسط یکی از راههای که توسط مجله مشخص شده است مقاله را به ژورنال مورد نظرتان سابمیت یا همان بارگذاریی کنید تا به بخش داوری ارسال گردد.
مقاله ابتدا توسط سردبیر یا ادیتور بررسی میشود و سپس به بخش داوری ارسال میشود. هر مجله تعداد متفاوتی داور دارد که هر یک مقاله را بررسی و داوری میکنند و نتیجه نهایی را از سمت خود اعلام کرده تا تصمیم نهایی اتخاذ گردد. بعد از مشخص شدن نتیجه داوری نامه ای به نویسنده از طرف سر دبیر ارسال خواهد شد که گزارشی از وضعیت داوری میباشد. در این بخش یا مقاله پذیرفته شده است. یا ریجکت شده است و یا احتیاج به بازبینی دارد.
مقاله چنانچه پذیرفته شود باید گالی پروف انجام شود و دوباره برای چاپ به ژورنال سابمیت گردد. مراحل پذیرش مقاله در ژورنالهای مختلف کاملا یکسان میباشد و تفاوتی با یکدیگر ندارند. و روال کلی به ترتیب فوق میباشد. اما شرایط داوری و بازه زمانی آن ها و هزینه های دریافتی و یا رایگان بودن مجلات، متفاوت از هم می باشد.
یکی از راههای آسان برای پذیرش در مجلات معتبر، موسسه اشراق می باشد. ما در موسسه اشراق با داشتن چندین سال تجربه در زمینه پذیرش و چاپ مقاله در نشریات و همچنین آشنایی با تمامی مراحل و مکاتبات با مجلات می تواند شما را همراهی نماید. برای شروع کار تنها کافیست درخواست خود را برای کارشناسان موسسه از طریق ایمیل ارسال نمایید تا مراحل به صورت کامل به شما توضیح داده شود.
"ما تا خط پایان با شما هستیم"