پیشترفت تکنولوژی و دانش روز بشر و به دنبال آن افزایش مراکز علمی باعث گردیده تا انجام تحقیقات و تولید علم، روز به روز افزایش یابد. نگارش مقالات با روش های استاندارد و علمی، تبدیل پایان نامه های دانشجویان به مقالات پژوهشی و انگلیسی چالشی جدید، پیش روی محققین و دانشجویان ارشد و دکتری می باشد.
پیشترفت تکنولوژی و دانش روز بشر و به دنبال آن افزایش مراکز علمی باعث گردیده تا انجام تحقیقات و تولید علم، روز به روز افزایش یابد. نگارش مقالات با روش های استاندارد و علمی، تبدیل پایان نامههای دانشجویان به مقالات پژوهشی و انگلیسی چالشی جدید، پیش روی محققین و دانشجویان ارشد و دکتری میباشد. در برخی موارد هئیت داوران مجلات معتبری که این مقالات ارسال شده است از پذیرش آنها خودداری می کنند و دلیلشان نیز چیزی جز عدم مطابقت متدولوژی تحقیق با استانداردهای مجله مربوطه نمیباشد.
تحقیق (Research) چیست؟
تحقیق یا پژوهش، تلاشی است خلاقانه و نظاممند برای رسیدن به حقایق. بهطور معمول نتایج آن توسط پژوهشگر در مجله های علمی ارائه میگردد. پژوهش در دو بعد، یکی «یافتن پرسش پژوهش» و دیگری «پاسخ دادن به آن» انجام میگیرد.
معیارهای تقسیمبندی تحقیقها بر چند نوع است؟
بنیادی، کاربردی، توسعهای
پیمایشی، همبستگی، پس رویدادی، اقدام پژوهی، بررسی موردی
تحقیقات کمی (Quantitative)، کیفی (Qualitative)
- تحقیقات بنیادی (Basic Study/ Pure Study)
تحقيقي که در جستجوي کشف حقايق و واقعيتها و شناخت پديدهها و اشياء است و روابط علمي را کشف مينمايد و به تبيين ويژگيها و صفات يك واقعيت ميپردازد. با انديشه و تفکر منطقي سر و کار دارد. به سخن ديگر تحقيق بنيادي شرح و تبيين يک تفکر يا پايه گذار انديشههاي جديد است. از جمله ویژگیهای این نوع تحقیقی نیاز داشتن به زمان طولانی و هزینه زیاد میباشد این نوع تحقیق معمولاً توسط مراکز علمی و دانشگاهی انجام میشوند. تحقیقات بنیادی بر اساس روش تحقیق به 2 نوع تجربی و نظری تقسیم میشود، در روش نظری اطلاعات و مواد اولیه تحقیق به روش کتابخانهای گردآوری میشود و با روشهای مختلف استدلالی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتیجهگیری میشوند. و در روش تجربی دادهها و اطلاعات پایه توسط مشاهده و آزمایش و مصاحبه جمعآوری میگردد و تجزیه و تحلیل آنها به روشهای آماری انجام میپذیرد.
- تحقیقات کاربردی (Applied Study)
تحقیقات کاربردی برای یافتن راه حلی درباره یک مسئله مهم در جامعه، یک سازمان صنعتی یا اداری در جهت افزایش دانش جامعه انجام میشود. بعبارتی اطلاعاتی که بواسطه تحقیقات بنیادی بدست آمده است در این نوع تحقیق بکار گرفته میشود تا موجبات رفع نیازمندیهای بشر و بهبود و بهینهسازی ابزارها و روش ها را فراهم آورد. هدف تحقیق کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است از اینرو اکثر پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری موضوعشان از نوع کاربردی میباشد.
- تحقیقات توسعهای (Developmental Study)
تحقیقات توسعهای برای ایجاد یک شناخت جامع تر از نتایج تحقیقات انجام شده و گسترش دامنه مطالعات این تحقیقات است. در واقع وقتی تحقیقی در ادامه تحقیقات قبلی و برای بررسی ابعاد و موضوعات تکمیلی انجام میشود، آن را تحقیق توسعهای میخوانند.
روش انجام تحقیق (Research Methodology)
انجام تحقیق باید طبق اصول و نظم خاصی انجام گیرد بعبارتی روشمند باشد تا از مطالعات و نوشتههای پراکنده متمایز گردد. روش تحقیق عبارت از کلیه ابزارها و مراحل جمعآوری منظم اطلاعات و شیوه تحلیل منطقی آنها برای نیل به یک هدف است. این هدف بطور کلی کشف حقایق است به همین جهت اصول کلی آن در کلیه علوم یکسان میباشد.
باید گفت روش تحقیق اساسی ترین مقوله پژوهش است. منظور از روششناسی در انجام تحقیق این است که مشخص کنید میخواهید چه کارهایی در راستای تحقیق خود انجام دهید به همین منظور در ابتدا بعد از تعیین موضوع پژوهش بایستی نوع پژوهش خود را مشخص کنید چرا که نوع روش انجام تحقیق وابستگی زیادی به موضوع و فرضیات پژوهشتان خواهد داشت. به عبارتی، روش تحقیق همان چارچوب عملیات یا اقدامات جستجو گرانه جهت دستیابی به هدف پژوهش، برای آزمودن فرضیه یا پاسخ به سوالات تحقیق است.
پژوهشهای علمی خود را با چه روشی انجام دهیم؟
معمولاً در نگارش مقاله و پایان نامه از تکنیک انجام تحقیق به صورت اسنادی و بررسی اسناد، مصاحبه، مشاهده و مستندسازی قابل انجام و تقسیمبندی است به دلیل اینکه هر روش تحقیق میبایست با تکنیک خاصی اجرا گردد.
ابزار تحقیق
ابزار تحقیق عبارتند از وسایل و لوازم مورد استفاده محقق برای انجام تحقیق. مسلماً بسته به نوع روشی که برای تحقیق خود انتخاب می کنید از ابزارهای مخصوص استفاده خواهید کرد. به طور مثال در روش تحقیق مصاحبه (کاربردی)، پرسشنامه ابزاری است که باید مورد استفاده قرار گیرد. هر کدام از این ابزارها تکنیکهای خاصی دارند که نیازمند بررسی بیشتر است.
به طور کلی برای انجام دادن تحقیق علمی میتوان 12 مرحله زیر را مورد نظر قرار داد:
نتیجه این که انتخاب روش تحقیق در نگارش مقاله و پایاننامه از فرمول خاصی تبعیت نمیکند و نمیتوان نسخه واحدی را برای همه پایاننامههای ارشد و دکتری پیچید بلکه باید با توجه با نوع و موضوع پایان نامه روش تحقیق متناسب انتخاب شود. آنچه باید در نظر گرفت این است که روش تحقیق انتخابی باید مفاهیم و مصادیق روشن و صریحی را در هر مرحله از فرایند تحقیق به درستی مشخص نماید.
موسسه اشراق با کارشناسان متخصص خود در زمینه استخراج مقاله از پایاننامههای شما و ترجمه تخصصی آنها و همچنین رفرنسدهی به روز مقاله و فرمت بندی در قالب قوانین مجلات معتبر شما را در این امر یاری میکند. با توجه به وسعت فعالیتهای موسسه اشراق بخشهای مختلفی در آن شکل گرفته که بخش تخصصی مقالات یکی از مهمترین آنهاست. از جمله سایر بخشهای مهم میتوان به بخش ترجمه تخصصی ترجمه، بخش چاپ کتاب و دپارتمان دانلود نرمافزارهای علمی اشاره کرد. جهت ارسال درخواست شما میتوانید از طریق بخش ثبت سفارش کارشناسان ما درخواست خود را بیان نمایید تا در کوتاهترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.