خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

مصاحبه ی دکتری رشته های مهندسی 97

انتشار 12 فروردین 1397
مطالعه 7 دقیقه

” در آزمون دکتری ، سهم مصاحبه 50 درصد و سهم آزمون کتبی نیز 50 درصد می باشد “ امتیاز حاصل از مصاحبه به اندازه ی امتیاز کسب شده از آزمون در قبولی تان تاثیر دارد : پس مصاحبه را جدی بگیرید

مصاحبه ی دکتری رشته های مهندسی 97

نحوه امتیاز بندی مصاحبه دکتری مهندسی 

طبق اعلام سازمان سنجش در شیوه پذیرش آموزشی - پژوهشی ، سهم مصاحبه 50 درصد و سهم آزمون کتبی نیز 50 درصد می باشد . از 50 درصد نمره مصاحبه ، 20 درصد آن سهم سوابق آموزشی ، پژوهشی و فناوری و 30 درصد آن سهم مصاحبه علمی و سنجش عملی می باشد . در مصاحبه دکتری مهندسی منظور از سوابق آموزشی همان معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل ، برگزیدگان المیپاد های علمی دانشجویی ، مدرک زبان معتبر و تدریس در مراکز دانشگاهی می باشد .
فعالیت های موثر در امتیاز سوابق پژوهشی و فناوری در مصاحبه دکتری مهندسی عبارت اند از :

  1. مقالات علمی-پژوهشی ( داخلی و خارجی ) مرتبط با رشته تحصیلی
  2. گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
  3.  برگزیدگی در جشنواره های علمی معتبر
  4. مقالات علمی-ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی
  5. مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر ( داخلی یا خارجی )
  6. تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی
  7. کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد

البته امتیازات برای فعالیت های آموزشی ، پژوهشی و فناوری مجموعا 20 درصد از امتیاز مصاحبه دکتری مهندسی را به خود اختصاص می دهد که تقسیم این امتیازات در دانشگاه های مختلف با هم متفاوت می باشد. در کنار سوابق آموزشی ، پژوهشی و فناوری ، سهم 30 درصدی مصاحبه علمی و سنجش عملی ، مکمل تاثیر 50 درصدی تاثیر مصاحبه دکتری است. ممکن است برخی دانشگاه ها آزمون کتبی نداشته باشند ولی اکثر دانشگاه ها چه آزمون کتبی داشته باشند چه نه ، مصاحبه حضوری را دارند.  لازم به ذکر است امتیاز بندی و تاثیر مصاحبه دانشگاه آزاد هم به همین شکل خواهد بود و تاثیر آزمون کتبی و مصاحبه بصورت 50 50 است.

مصاحبه دکتری سراسری مهندسی ۹۷

زمانی کهدر نتایج اولیه ای که توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد ، مجاز شناخته شدیم و در مرحله ی بعدی تصمیم گرفتیم که برای انتخاب رشته یکی از دانشگاه های سراسری را انتخاب نماییم و دعوت به مصاحبه شدیم ، بایستی بدانیم که در کنکور دکتری سال ۹۶ میزان تاثیر آزمون از ۲۰ درصد در سال ۹۵ ، به ۵۰ درصد افزایش یافت و این بدان معنی است که نتایج حاصل از آزمون و مصاحبه به یک میزان در پذیرش نهایی داوطلبان تاثیر گذار است.امتیاز حاصل از مصاحبه به اندازه ی امتیاز کسب شده از آزمون در قبولی تان تاثیر دارد : پس مصاحبه را جدی بگیرید
موارد امتیازبندی سوابق علمی ، تحصیلی ، آموزشی و پژوهشی داوطلبان دعوت شده به مصاحبه دکتری ، توسط دفتر برنامه ریزی آموزش عالی دانشگاه تنظیم می شود ، به طوری که امتیازات پژوهشی (شامل مقالات علمی پژوهشی ، گواهی ثبت اختراع ، برگزیدگی در جشنواره های علمی معتبر بین المللی مانند فارابی ، خوارزمی  ، ابن سینا و رازی) حداکثر تا ۴۰ امتیاز ، امتیازات تحصیلی و آموزشی که شامل سوابق تحصیلی (معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد ) ، آموزشی (در صورت دارا بودن مدرک معتبر زبان انگلیسی نیز مطابق جدول زیر امتیازی حدوداً مابین ۱تا ۸ امتیاز در نظر گرفته می شود) و افتخارات ( برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی) است حداکثر تا ۳۰ امتیاز و امتیازات مصاحبه نیز حداکثر تا ۴۰ امتیاز در نظر گرفته می شود.

MSRT (MCHE)IELTS EquivalentTOEFL IBTTOEFL ComputerTOEFL PAPER + TOLIMOحداکثر امتیاز
۹۰-۱۰۰۷.۰-۹.۰۹۶-۱۲۰۲۵۰-۳۰۰۶۰۰-۶۸۰۸
۸۵-۸۹۶.۵-۶.۹۸۶-۹۵۲۳۲-۲۴۹۵۷۵-۵۹۹۷
۸۰-۸۴۶.۴-۶.۰۷۶-۸۵۲۱۳-۲۳۱۵۵۰-۵۷۴۶
۷۵-۷۹۵.۵-۵.۹۶۶-۷۵۱۹۶-۲۱۲۵۲۵-۵۴۹۵
۷۰-۷۴۵.۰-۵.۴۵۶-۶۵۱۷۳-۱۹۵۵۰۰-۵۲۴۴
۶۵-۶۹۴.۵-۴.۹۴۶-۵۵۱۵۲-۱۷۲۴۷۵-۴۹۹۳
۶۰-۶۴۴.۰-۴.۴۳۶-۴۵۱۳۳-۱۵۱۴۵۰-۴۷۴۲
۵۰-۵۹۳.۵-۳.۹۲۹-۳۵۱۱۳-۱۳۲۴۲۵-۴۴۹۱

تسلط بر دروستان چقدر است؟ اکثر داوطلبانی که در کنکور دکتری پذیرفته می شوند و رتبه خوبی کسب می کنند معمولاً درس ها را به خوبی مطالعه کرده اند. ولی در برخی موارد (هرچند با درصد بسیار اندک) ، شانس و اقبال به سراغشان می آید و قبول می شوند . در واقع بایستی اینگونه بیان نماییم که رتبه ی خوب در کنکور ، به معنای تسلط کامل بر دروس نمی باشد . پس اگر دروس را به صورت سطحی مطالعه کرده اید و یا احساس می کنید که ممکن است بعضی نکات را فراموش کنید ، حتما دروس را تا زمان مصاحبه مرور نمایید.

آیا اطلاعاتتان را چند وقت یکبار به روز می کنید؟ آیا علاقمند به مطالعه ی آخرین مقالات یا کتاب های مرتبط با رشته تان هستید؟ اگر پاسختان نه است پیشنهاد ما به شما این است که تمام تلاشتان را در این راه به کار گیرید تا اطلاعات خود را در زمینه های مختلف رشته ی تحصیلی تان به روز نمایید. یادتان باشد که صحبت نمودن در مورد آخرین دستاوردها ، شما را مقتدر و علاقه مند به تحصیل در رشته تان نشان می دهد .

سعی کنید پایان نامه خود را تکمیل نمایید؟اگر از پایان نامه تان دفاع نموده اید که از همین تریبون به شما تبریک گفته و برایتان آرزوی موفقیت داریم . اما اگر هنوز در ترم آخر دوره کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستید و از پایان نامه خود دفاع نکرده اید ، لطفا زودتر دست بجنبانید ، چرا که باید مقاله نیز بنویسید.

رزومه قوی و قدرتمند طراحی نمایید؟رزومه ، معرف شماست وقتی که شما در جایی حضور ندارید . پس برای آن وقت بگذارید و با دقت آن را تکمیل نمایید.

توصیه نامه تان را تهیه کرده اید؟ارائه توصیه نامه به معنی تایید صلاحیت داوطلب است که معمولا توسط اساتید دوره کارشناسی ارشد تنظیم می شود . معمولاً علاوه بر استاد راهنما ، یک یا دو استاد دیگر نیز بایستی صلاحیت داوطلب را برای ادامه ی تحصیل در مقطع دکتری تایید نمایند . پس اگر هنوز توصیه نامه ندارید ، هرچه زودتر برای تهیه آن اقدام نمایید.

زبان انگلیسی را خوب بلد باشید؟اگر تا به امروز از آموختن زبان انگلیسی شانه خالی کرده اید ، دیگر وقت آن رسیده که دست به کار شوید . تنبلی را کنار گذاشته و از همین امروز شروع به خواندن قواعد و بهبود سطح مکالمه ای خود نمایید . در اولین قدم استفاده صحیح از کلمات در عبارات ، جمله سازی و رعایت قواعد در پاسخ دادن به سوالات را تمرین کنید . سپس بر روی تلفظ صحیح کلمات و عبارات تمرکز کرده و سعی کنید با فرد مقابل خود ارتباط خوبی برقرار کنید . اگر هم وقت کافی برای آموختن پایه ای و اصولی ندارید ، سعی کنید که بتوانید در مورد موضوع های زیر صحبت نمایید:

  • در مورد خودتان ، ویژگی های شخصی و علایق تان
  • در مورد اینکه چرا دانشگاه بایستی شما را از بین سایر داوطلبین در مقطع دکتری انتخاب کند . به عبارتی شما چه مزایایی نسبت به سایرین دارید که موجب ارتقاء سطح دانشگاه می شود.
  • در مورد اینکه چرا می خواهید در مقطع دکتری در رشته مورد نظرتان ادامه ی تحصیل دهید
  • در مورد موضوع پایان نامه ای تان : هدفتان از انتخاب موضوع پایان نامه تان چه بوده است و به چه نتایجی دست یافتید؟

البته این امکان هم وجود دارد که با قرار دادن متنی در اختیارتان ، از شما خواسته شود که آن متن را ترجمه نمایید. یادتان باشد که جملات را به دقت مطالعه کنید و پس از بررسی اجزای جمله ، نتیجه نهایی را به صورت کاملا مرتب شده و با رعایت قانون قرار دادن هر جزء در جای خودش ، اعلام نمایید . بهترین راه این است که به جای ترجمه ی کلمه به کلمه سعی کنید مفهوم جمله را به شیوایی بیان نمایید.

استرس را از خود دور کنید؟ تابحال شنیده اید که مشکلی با استرس گرفتن حل شده باشد ؟ آیا می دانید که استرس و ترس نه تنها چیزی را درست نمی کند بلکه آن را خراب هم می کند. شما به حدی پرقدرت ظاهر شده اید که برای مصاحبه از شما دعوت به عمل آمده است . پس لطفا اعتماد به نفس داشته باشید و سعی کنید خونسردی خود را حفظ نمایید و یادتان باشد که اقتدار ، اعتماد به نفس و متانت سه راس مثلث قبولی شما در مصاحبه هستند .

با تمانینه و ارامش به سوالات جواب دهید؟ این نکته را آویزه ی گوش هایتان کنید که سرعت شما در پاسخ دادن به هیچ وجه نشانه ی برتری شما نسبت به سایرین نیست. جلسه مصاحبه دو ماراتن نیست که هر چقدر سریع تر پاسخ دهید برایتان امتیاز بیشتری قائل شوند . به دقت به سوال ها دقت کنید و در ذهنتان به دنبال پاسخی منطقی بگردید . کلام شیوا می تواند بسیار حائز اهمیت باشد بایستی سعی کنید جملات را به صورت صحیح به کار ببرید.

مهارتهایتان را با اعتماد بنفس بیان کنید؟ شما دعوت شده اید که از خودتان بگویید و از اینکه چرا دانشگاه باید شما را به جای فردی دیگر انتخاب کند ؟ پس فرصت را از دست ندهید و از هر آنچه طی سال های پیش فرا گرفته اید ، از اینکه چرا رشته ی مورد نظر را انتخاب کرده اید و یا اینکه چه برنامه هایی برای آینده دارید صحبت کنید .

آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید؟ اگر از شما سوالی پرسیده شد و پاسخ آن را نمی دانستید ، لطفا حالت تدافعی به خود نگیرید . بلکه سعی کنید که در مورد سوال بیشتر فکر کنید و با نوعی جواب هوشمندانه حدسیات خود را در مورد آن موضوع بیان نمایید .

 اتاق مصاحبه چه شکلی است؟ معلوم است که اتاق مصاحبه هم مشابه سایر اتاق هاست و افراد داخل آن نیز مانند سایر افراد ، پس کار سختی نیست که سعی کنید موقعیت آن را در ذهنتان شبیه سازی کنید . این کار شبیه آزمون های آزمایشی پیش از کنکور است . کنکور نیست ولی حس آن را به شما منتقل می کند و شما را برای مواجهه با آن آماده تر می نماید .

سعی کنید منظم و مرتب باشید ؟ خیلی مهم است که منظم و وقت شناس باشید! حتما زودتر از زمانی که برای مصاحبه تان تعیین شده ، در محل حضور داشته باشید . مدارکی را که برای مصاحبه همراه خود دارید را در پوشه ای مرتب نمایید و در نهایت تاکید می کنیم که :

اگر نهایت تلاشتان را برای قبولی در آزمون دکتری نمودید ، مابقی کار را به خداوند بسپارید و مطمئن باشید که اگر به صلاحتان باشد ، حتما قبول خواهید شد.

برای مشاوره رایگان در این زمینه می توانید با شماره های 04133373424-09149724933 تماس حاصل نمایید و یا از قسمت ثبت سفارشات درخواست خود را ارسال نمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق