کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی به کشورهای خارجی را دارند، احتمالا بارها اسم انگیزه نامه به گوششان خورده است. در بورسیه تحصیلی نیز ارسال انگیزه نامه یکی از الزامات میباشد. در این بخش از اشراق میخواهیم در خصوص نگارش انگیزه نامه تحصیلی برای بورسیه صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم به زبان ساده معنی بورسیه تحصیلی را بیان کنیم، باید بگوییم کمک هزینه تحصیلی که از جانب دولتها، دانشگاهها و موسسات برای دانشجویان با استعداد صورت میگیرد بورس تحصیلی نام دارد. در حال حاضر با توجه به افزایش نرخ ارز و هزینههای بالای زندگی اکثر متقاضیان تمایل دارند که از بورسیههای تحصیلی مختلف استفاده کنند. یکی از هدفهای بسیار مهم در بورس تحصیلی، تشویق و کمک به دانشجویانی است که از لحاظ درسی عملکرد خوبی ارائه میدهند؛ اما برای ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر خارج از کشور نیاز به پشتوانه مالی دارند. به طور معمول موسسات مورد نظر، شرایط دریافت بورسیه را برای متقاضیان تعیین میکنند و عمدتاً دانشجویان مستعد تحصیلات تکمیلی یعنی مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری در اغلب موارد میتوانند از بورسیه تحصیلی استفاده کنند و اعطای این بورسیه در مقاطع تحصیلی قبل از دانشگاه و حتی در مقطع کارشناسی محدودتر است. بورسیه تحصیلی انواع و اقسام مختلفی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
بورسیه تحصیلی انواع مختلفی دارد که موسسات با توجه به شرایط دانشجو، یکی از انواع آن ها را در اختیار او قرار می دهند. آشنایی با انواع این بورس ها می تواند به شما در این راه کمک بسیاری کند.
همان طور که از نامش پیداست، این نوع بورسیه تحصیلی، تمام هزینه های تحصیل و همچنین زندگی شخصی دانشجو را پوشش میدهد.
این نوع از بورسیه تحصیلی برعکس حالت قبلی، فقط بخشی از هزینههای تحصیل دانشجویان را به صورت درصدی و یا نقدی پوشش میدهد.
دانشجو باید شرایط تحصیلی قابل قبولی داشته باشد تا وظایفی مانند تصحیح برگه های امتحانی، رفع اشکال دانشجویان و ... انجام دهد.
در این نوع از بورسیه، دانشجو باید در انجام کارهای پژوهشی قوی باشد؛ تا بتواند کمک استاد مشاور در انجام نگارش مقالات، تحقیقات و پژوهش های انجام شده باشد.
افرادی که این نوع بورسیه تحصیلی را اخذ میکنند، به عنوان دستیار تدریس انتخاب میشوند و از پرداخت تمامی هزینههای خوابگاه و شهریه معاف هستند.
کارآموزی یا Internship نوعی کار پاره وقت است که دانشجویان در حین تحصیل در موسسه انجام میدهند. حقوق کارآموزی مبلغ ناچیزی است اما برای کسب تجربه بسیار مفید است.
از انواع بورسهای تشویقی است که در این مورد دانشجو به طور کامل یا نسبی از پرداخت شهریه معاف میشود؛ البته این معافیت توسط دانشگاه تعیین میشود.
این بورسیهها محدودیتی ندارند اما معمولاً مبالغ آنها زیاد نیست این نوع بورسیه که همان جایزه یا پاداش است، تنها بخشی از هزینههای دانشگاه شخص را تامین میکند.
این نوع از بورسیه به دانشجویان خارجی تعلق نمیگیرد و مستقیما نیز به حساب دانشگاه پرداخت میشود که تنها دربرگیرنده هزینههای تحصیل و شهریههای دانشگاه است.
انگیزه نامه تحصیلی یا به اصطلاح s.o.p که مخفف Statement of purpose میباشد، نامهای است که فرد متقاضی جهت تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور، نگارش کرده و همراه با اطلاعات و مشخصات خود به دانشگاه مقصد ارسال میکند. همان طور که از اسمش نیز مشخص است، در انگیزه نامه، فرد متقاضی علاوه بر ذکر مشخصات و اطلاعات خود، انگیزه تحصیل در دانشگاه موردنظر را نیز باید ذکر کند و درواقع درک بهتری از وضعیت فعلی شما، عوامل تاثیرگذار بر حرفه شما و همچنین علایق و برنامههای آتی شما داشته باشد. شاید به ظاهر نوشتن انگیزه نامه کار آسانی به نظر بیاید؛ زیرا صرفاً ذکر مشخصات و هدف خود از تحصیل است. اما درواقع اینطور نیست نوع نگارش s.o.p بسیار مهم است و باید بر طبق ساختار مشخصی صورت گیرد؛ تا بتواند نظر اساتید و صاحب نظران دانشگاه را به خود جلب کند.
قبل از اینکه بخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم، باید در ابتدا با مفهوم کاورلتر آشنا شوید. کاورلتر نوعی نامه پوششی است که معمولاً جهت چاپ مقاله در مجلات معتبر، همراه با فایل مقاله و اطلاعات آن به مجله موردنظر ارسال میشود و در آن اطلاعاتی که در خصوص نحوه نگارش مقاله، مشخصات نویسندگان، انگیزه خود از نگارش مقاله و... است ذکر میگردد. به دلیل اینکه محتوای هر دو مورد یعنی کاورلتر و انگیزه نامه تا حدودی یکسان است بسیاری از افراد این دو را با یکدیگر اشتباه میگیرند. در حالی که اصلی ترین تفاوت آنها در این است که شما کاورلتر را ارائه میدهید تا مقاله شما را جهت چاپ در مجله بررسی کنند در حالی که انگیزه نامه را ارائه میدهید تا جهت تحصیل در دانشگاه مقصد پذیرش شوید. ضمن اینکه محتوای کاورلتر معمولاً یک ساختار از پیش تعیین شده دارد و معمولاً به صورت رسمی نگارش میشود؛ اما در انگیزه نامه امکان اینکه در بعضی قسمتها حالت عامیانه و صمیمی نیز به کاربرد بسیار زیاد است.
به طور کلی اگر بخواهیم ساختار و اجزای یک انگیزه نامه تحصیلی را شرح دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
بند اول s.o.p معمولاً با معرفی شروع میشود. میتوانید به طور مختصر در مورد کشوری که در آن زندگی میکنید صحبت کنید و یا از اهداف کوتاه مدت و بلندمدت و برنامهریزیهای خود برای آینده حرف بزنید. همچنین میتوانید دلیل انتخاب رشته موردنظر خود را توضیح دهید و بگویید که میخواهید در آینده چه شغلی داشته باشید. همچنین کمی از الگوی خود در زندگی شخصی توضیح دهید. تمامی این موارد را میتوانید به طور خلاصه و تیتر گونه بنویسید زیرا که در ادامه به توضیحات بیشتر درباره هر کدام خواهید پرداخت.
بعد از قسمت معرفی به بیان مدارک و سوابق تحصیلی خود بپردازید. مدارک آکادمیک مرتبط یا غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود را ذکر کنید. اگر رشتهای که میخواهید برای ادامه تحصیل در کشور مربوطه انتخاب کنید با سوابق تحصیلیتان ارتباط ندارد باید دلایل و هدف خود از انتخاب آن را بازگو نمایید. اشاره به نقاط قوت و مهارتهای خود در خصوص رشته تحصیلیتان فراموش نشود.
اگر قبلاً سابقه اشتغال دارید باید آن را با جزییات ذکر کنید. مثلاً دران سازمان چه سمتی داشتید چه کاری انجام میدادید چند ساعت کار میکردید و... اگر کاری را که انجام میدادید مرتبط با رشته تحصیلیتان نبوده است دلایل انتخاب آن شغل را نیز باید مطرح نمایید. در صورتی که قبلاً در سازمان خاصی مشغول به کار نبودهاید میتوانید در مورد شغلی که دوست دارید در آینده داشته باشید کمی صحبت کنید.
در این قسمت باید اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خود را شرح دهید. در حال حاضر آنچه که برای شما و دانشگاه مربوطه مهم است اهداف فعلیتان میباشد که چرا میخواهید در آن دانشگاه مربوطه به ادامه تحصیل بپردازید. در خصوص اهداف بلند مدت خود که بعد از اتمام درس و دانشگاه خواهد بود باید در زمینه شغلی و کاری را که دوست دارید انجام دهید صحبت کنید. مسلماً این شغل یا میتواند به صورت اشتغال در یک سازمان و برای یک کارفرما باشد و یا در راستای کارآفرینی و خویش فرمایی باشد که در هر دو صورت شما باید به توضیح ابعاد آن بپردازید.
قبل از نگارش این قسمت سعی کنید اطلاعات کافی و جامع از دانشگاه مربوطه کسب کنید تا در دلایل خود از آنها استفاده کنید. در این بخش میتوانید به امکانات و سطح علمی که دانشگاه موردنظر دارد اشاره کنید و علاقه مندی خود به آنها را ذکر نمایید. در تعریف و تمجید از امکانات دانشگاه اغراق نکنید و در عین سادگی بیان کنید که دوست دارید با تحصیل در آن جا مفید واقع شوید و به صورت گروهی خواستار عضویت در تیم تحقیقاتی و پژوهشی آن جا شوید
در بند آخر شما باید آمادگی خود را جهت مواجهه با انواع چالشهایی که ممکن است به دلیل مهاجرت برایتان اتفاق بیفتد را دارید و در این راه کاملاً ثابت قدم هستید و تحمل مشکلات را دارید. همچنین اگر از طرف استاد یا مسئولی از سوی دانشگاه دعوت شدهاید نام او را نیز ذکر نمایید. به طور کلی و استاندارد بندهای یک s.o.p به این صورت خواهد بود اما با توجه به دانشگاه مربوطه میتوانید آن را تغییر دهید و یا مثلاً یک بند در جهت توضیح تمکن مالی خود نیز اضافه کنید.
حال که با ساختار و اجزای نگارش انگیزه نامه تحصیلی آشنا شدید، وقت آن است که کمی فراتر برویم و با مواردی آشنا شویم که باعث افزایش کیفیت انگیزه نامه خواهد شد؛ معمولاً اساتید و صاحب نظران با تجربه کاری زیادی که دارند، با فرمت انگیزه نامهها آشنایی کامل دارند و اگر از جملات کلیشهای استفاده کنید، برای آنها جذابیتی به همراه نخواهد داشت. پس بنابراین باید خلاقیت خود را افزایش دهید تا دیدگاه آنها نیز نسبت به تقاضای شما مثبت شود. در ذیل میخواهیم به این 5 مورداشاره کنیم:
سعی کنید تمامی حقایق را بیان کنید و چیزی را نشان ندهید که نیستید. درواقع اعضای هیئت علمی و اساتیدی که قرار است با پذیرش شما به آن دانشگاه موافقت کنند، سالها تجربه و مهارت دارند؛ بنابراین اگر بیش از اندازه در رفتارهای مثبت خود اغراق کنید و خصوصیاتی را بنویسید که با خود واقعی شما حقیقت ندارند، این کار مطمئناً به ضررتان خواهد بود.
همانطور که میدانید در سایتها و نوشتههای مختلف، تعداد زیادی از نمونههای انگیزه نامه وجود دارد که اساتید نیز با آنها آشنا هستند؛ بنابراین به هیچ وجه نباید از آنها کپی برداری کنید. این نمونهها صرفاً به دلیل گرفتن ایده و آشنایی بیشتر شما انتشار مییابند. دانشگاه مقصد قرار است شما را بر اساس توانمندیهای واقعی خود پذیرش کند نه صرفاً به دلیل نوشتن انگیزه نامه و ارسال آن!
انگیزه نامه، درواقع داستان زندگی شما را به تصویر میکشد و خلاصهای از آن را برای اساتید بازگو میکند؛ بنابراین بهتر است بعضی از قسمتهای آن حالت داستان گونه داشته باشد؛ تا به حد کافی جذاب باشد و همچنین توانایی تصویرسازی را نیز دارا باشد. برای مثال وقتی از رزومه تاثیرگذار خود صحبت کنید، یک اشاره کلی نداشته باشید مثلاً به جای اینکه بگویید 2 سال پیش در یک شرکت مشغول به کار بودم. بگویید 2 سال پیش در شرکتی که مشغول به کار بودم برای تولید یک محصول، پیشنهادی ارائه دادم که هنوز هم آن محصول میتواند برند و یادآور من در آن شرکت باشد.
سعی کنید با رعایت فرمت موردنظر دانشگاه مقصد، نشان دهید که از همین ابتدا بر طبق دستورالعمل و قوانین آنجا عمل میکنید. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که نباید یک انگیزه نامه را به چندین دانشگاه با همان محتوا ارسال کنید. شما باید انگیزه نامه خود را سفارشی سازی کنید و بر طبق آداب و رسوم و فرهنگ آن کشور و حتی دانشگاه، تهیه کنید.
هر کسی در برههای از زندگی خود با یکسری مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده است. در نگارش انگیزه نامه نیز معمولاً توصیه میشود به برخی از این مشکلات اشاره شود و از آنها به عنوان تجربه مفید و یا یک فرصت یاد شود. برای مثال اگر شما در یک مقطع تحصیلی، نتوانستید نمرات خوبی کسب کنید باید به مشکلی که آن زمان باعث این اتفاق شده بود، اشاره کنید و سپس ذکر کنید که راه حلی را به کار گرفتید که توانستید در سالهای بعدی نتیجه خوبی کسب کنید.
حال که با نحوه نگارش و کم و کیف انگیزه نامه تحصیلی آشنا شدید، می خواهیم شما را با چند نمونه از انگیزه نامه ها در انواع رشته های تحصیلی، آشنا کنیم تا صرفا جهت الگو برداری و ایده از آن ها استفاده کنید:
موسسه انتشاراتی اشراق، با تیم متخصص و مجرب خود در زمینه نگارش انگیزه نامه تحصیلی با بهترین کیفیت در خدمت شماست. با توجه به این که ممکن است بسیاری از متقاضیان جهت اخذ بورسیه تحصیلی، فرصت کمی در اختیار داشته باشند، موسسه انتشاراتی اشراق حالت های مختلف زمان بندی را برای ثبت سفارش، در نظر گرفته است. شما می توانید با توجه به برنامه ریزی های خود، در سه حالت عادی، فشرده و فشرده پلاس ثبت سفارش انجام دهید. همچنین از لحاظ کیفیت انجام نیز حالت های زیر قابل انجام است:
انجام توسط کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
انجام توسط کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
انجام توسط کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای نگارش انگیزه نامه، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای مهاجرت تحصیلی را برطرف سازد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نگارش انگیزه نامه، با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
موسسه انتشاراتی اشراق در راستای انجام رسالت پاسخگویی به مخاطبان خود و رعایت الزامات استاندارد ISO 10004 ، مجهز به سیستم پاسخگویی 24 ساعته در 7 روز هفته شده است. برای ارتباط با قسمت پشتیبانی و دریافت مشاوره از کارشناسان، کافی است یکی از راههای زیر را انتخاب کنید:
eshragh_company
09149724933
041-33373424
isiisc2011@gmail.com
در صورتی که برای یک رشته مشخص و برای دانشگاه هایی با رنکینگ مشابه قصد اپلای دارید، می توانید با کمی ویرایش، انگیزه نامه تهیه شده تان را برای دانشگاه های مختلفی ارسال نمایید. اما بهتر است برای هر دانشگاه s.o.p منحصر به فردی تهیه کنید.
خیر؛ ضروری نیست که صرفا فردی که در رشته مرتبط تحصیل کرده انگیزه نامه را نوشته و یا اینکه آن را ویرایش کند. نکته مهم این است که فرد نگارنده تسلط کافی نسبت به موضوع انگیزه نامه نویسی داشته و به خوبی با توجه به رزومه و شرایط متقاضی به سوالات مربوط به انگیزه نامه پاسخ دهد.
شما می توانید جهت اطلاع از هزینه های دقیق انگیزه نامه با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق را در تماس باشید.
بله در موسسه انتشاراتی اشراق ترجمه انگیزه نامه به تمام زبان های دنیا قابل انجام است.
در تمامی زبان ها و برای تمامی دانشگاه ها امکان نگارش انگیزه نامه در موسسه وجود دارد.