خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

نحوه نوشتن مقدمه برای مقاله علمی

انتشار 28 مرداد 1396
مطالعه 3 دقیقه

بخش مقدمه‌ی مقالات علمی، از جمله مهمترین بخشهای یک مقاله محسوب می گردد. مقالات علمی شامل، عنوان، چکیده، مقدمه، مواد رو روش ها، نتایج، بحث، نتیجه گیری و منابع هستند.

نحوه نوشتن مقدمه برای مقاله علمی

نحوه نوشتن مقدمه برای مقاله علمی

مقدمه (Introduction)

بخش مقدمه‌ی مقالات علمی، از جمله مهمترین بخشهای یک مقاله محسوب می گردد. مقالات علمی شامل، عنوان، چکیده، مقدمه، مواد رو روش ها، نتایج، بحث، نتیجه گیری و منابع هستند. نوشتن باید زمانی شروع شود که سیستم آزمایشی و تجهیزات در دسترس باشد. مقدمه بخش اول هر مقاله را تشکیل می دهد و افعال ان در زمان حال ساده نگارش می شوند. علاوه بر این کلمات اختصاری و توضیحات در این بخش گنجانده می شود. هدف اصلی مقدمه، انتقال اطلاعات اولیه و پایه به خواننده، بدون نیاز به بررسی مقالات چاپ شده قبلی و  دادن سرنخی از نتایج حاصل از مطالعه ی حاضر، می باشد. برای این کار، موضوع مقاله بایستی به طور کامل بررسی شده و هدف از انجام مقاله باید بلافاصله بعد از بحث بر روی منابع پایه اعلام گردد.

در این مقاله سعی داریم تا اصول نوشتن یک مقدمه برای مقاله را برایتان آموزش دهیم.

هنگام ورود به دروازه ی یک شهر باشکوه، ما می توانیم شکوه و جلال شهر، تاریخ و تمدنی را که با ان روبه رو می شویم را پیش بینی کنیم. در بعضی واقع، دروازه ی شهر نگاه اجمالی از شهر را ارائه نمی دهد و این باعث گمراهی بازدیدکنندگان بخش های داخلی شهر می شود. بخش مقدمه ی یک مقاله همانند دروازه ی یک شهر عمل می کند. مقدمه با هدف معرفی موضوع به خوانندگان و جلب نظر آنها نوشته می شود. رعایت مواردی مانند جذابیت، وضوح، تند و تیزی و ظرفیت های تحلیلی در بخش مقدمه باعث می شود خواننده به خواندن ادامه ی مقاله راغب گردد. همانطور که شاعر یونانی معروف " Greek poet "در این باره می گوید: یک شروع بد باعث ایجاد یک پایان بد می شود.

آنالیز بخش مقدمه در 3 مرحله

در مرحله ی اول اطلاعات بایستی در مورد موضوع کلی مقاله و با توجه به ادبیات کنونی ارائه گردد و راهی برای افشای هدف مقاله باشد. سپس مساله بایستی مطرح شده و روی آن بحث گردد.و در نهایت توصیه های ما برای راه حل های حل مساله بایستی شرح داده شود، به عبارت دیگر هدف ما باید ابلاغ گردد. در صورتی که این مراحل به صورت منظم طی شوند، خواننده می تواند مساله و راه حل ان را از منظر خود پیگیری کند. در غیر این صورت، هر مطالعه کامل طراحی شده در یک نظام غیرسیستماتیک، شانس مطالعه توسط خوانندگان را از دست می دهد. در واقع اطلاعات ناکافی، عدم توانایی در روشن کردن مساله و گاهی اوقات پنهان کردن راه حل، خواننده را که تمایل به کسب اطلاعات جدید دارد از خواندن مقاله دور می کند.

  1. اول از همه توضیح موضوع مقاله بایستی به قدری واضح و دقیق باشد که گویی برای کسی نوشته می شود که در مورد این موضوع هیچ اطلاعاتی ندارد. هدف این بخش، ایجاد یک رابطه ی صمیمی بین خواننده و مقاله است. 
  2. سپس موضوع اصلی مقاله و ایجاد چالش در مغز به هنگام مواجهه با مساله. در این مرحله مساله ی اصلی باید تا جایی که امکان دارد به یک موضوع محدود گردد. البته ممکن است بیش از یک مساله وجود داشته باشد با این حال این مساله جدید و راح حل ها می تواند موضوع مقاله ی دیگری باشد. مساله بایستی به وضوح بیان شود. اگر اهداف متعدد و پیچیده باشند، راه حل ها نیز متعدد و گیج کننده خواهند بود.
  3. در نهایت در پاراگراف آخر بخش مقدمه بایستی به تمامی سوالاتی که مطرح شده بود پاسخ داده شود. سوالاتی که حس کنجکاوی در خواننده ایجاد می کنند نباید بی پاسخ بمانند. از آنجایی که خواننده موقع خواندن مقاله در فکر بدست آوردن موثرترین اطلاعات است، پس در نوشتن این بخش نباید از جملات مبهم و مرموز استفاده شود و خواننده نباید به تنهایی از موضوع نتیجه گیری کند. بیان واضح راه حل مساله در یکپارچگی بخش مقدمه از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نوشتن یک مقدمه قانع کننده

نوشتن مقدمه فرصتی برای نویسنده است تا خوانندگان مقاله را متقاعد کند که چرا مقاله و تحقیق شما مفید است؟

یک مقدمه ی خوب بایستی پاسخگوی سوالات زیر باشد:

  • مساله ای که در پی حل ان هستیم چیست؟
  • آیا راه حل هایی برای حل مساله وجود دارد؟
  • کدام راه حل بهترین است؟
  • محدودیت اصلی آن چیست؟
  • امید شما برای رسیدن به چیست؟

راهنمایی هایی برای نوشتن مقدمه

  • از کلمات غیر ضروری در نوشتن مقدمه استفاده نکنید.
  • همه ی ما می دانیم که شما تمایل دارید اطلاعات جدید مقاله خود را ارایه دهید اما فراموش نکنید که در مقدمه می بایست یک تصویر کلی از مقاله ارائه دهید.
  • مقدمه باید روی یک نقطه نظر خاص جهانی سازماندهی شود و خوانندگان را به سمت اهداف مقاله هدایت کند.
  • هدف تحقیق و مقاله انتخاب استراتژی مناسب برای پاسخ به سوالات است اما مقدمه نباید با نتایج فبحث و نتیجه گیری ادغام شود. همیشه آنها را از هم جدا نگه دارید تا مطمن شوید که مقاله ی شما در بخش های بعدی ادامه می یابد.
  • فرضیه و اهداف تحقیق بایستی به وضوح در پایان مقدمه نوشته شوند.
  • از عباراتی مانند "جدید"، "اولین بار" و "اولین" در مقدمه خیلی کم استفاده کنید.
  • جملات بایستی در زمان حال ساده نوشته شوند.
  • منابع بایستی از مقالات منتشر شده به روز و کتابهای معتبر انتخاب شوند.
  • جملات بایستی جذاب و وسوسه انگیز باشند.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق