پژوهشگران جهت تهیه و تدوین مقاله و ارسال آن به ژورنالهای خارجی میتوانند از دو طریق اقدام به گردآوری مقاله کنند. 1) نگارش صفر تا صد مقاله و انجام پژوهشهای لازم 2) تبدیل پایاننامه به مقاله. در این مطلب میخواهیم در رابطه با مورد دوم صحبت کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تبدیل پایاننامه به مقاله که اصطلاحاً استخراج مقاله نام دارد مزایای زیادی دارد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم. بسیاری از دانشجویان میخواهند پایاننامهای را که برای گردآوری آن سالها زحمتکشیدهاند با تبدیل کردن به مقاله و بعد ترجمه مقاله آن را جاودان سازند. از طرفی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله، معمولاً فرمت خاصی را قبول میکنند و به همین خاطر نمیتوان پایاننامه را به همان حالت مستقیماً به مجله ارسال کرد بنابراین لازم است تا آن را ابتدا به فرمت مقاله تبدیل و سپس اقدام به سابمیت مقاله شود. برای استخراج مقاله میبایست از یک متخصص باتجربه در این زمینه بهره ببرید تا یک مقاله باکیفیت و حرفهای از پایاننامهتان استخراج شود. میتوان گفت تعداد استخراج مقاله بستگی به نتایج پایاننامه شما دارد ولی از یک پایاننامه امکان استخراج حداقل 2 مقاله و حداکثر 4 مقاله وجود دارد.
قبل از اینکه بخواهیم با مراحل تبدیل پایاننامه به مقاله آشنا شویم بایستی در ابتدا با فرمت مقاله و پایاننامه آشنایی کامل داشته باشیم و تفاوتهای آنها را بشناسیم. در ذیل میخواهیم به تفاوتهای آنها بپردازیم:
پایاننامه دارای فصول مختلف می باشد.
پایاننامه جهت اخذ مدرک تحصیلی به دانشگاه ارائه میشود.
مخاطبان پایاننامه اساتید دانشگاهی هستند.
محدودیت تعداد کلمات در پایاننامه وجود ندارد.
در پایاننامه اگر از پرسشنامه استفاده شده است حتما باید در قسمت پیوستها ارائه شود.
شرح آزمایشها و و نتایج به صورت مفصل الزامی است.
مقاله به صورت فصلبندی نیست و دارای بخشهای مختلفی است.
مقاله جهت اثبات سطح علم و دانش و اخذ امتیاز مربوطه ارائه میشود.
مخاطبان مقاله داوران بینالمللی و مخاطبان هم رشته هستند.
در مقاله باید محدودیت تعداد کلمات رعایت شود.
در مقاله نیازی به ارائه پرسشنامه و سایر ضمائم نیست.
شرح نتایج صرفاً در قالب نمودار و جداول کفایت میکند.
قبل از استخراج مقاله از پایاننامه، لازم است تا با ساختار مقاله بهخوبی آشنا شوید و سپس به صورت جداگانه به استخراج بخشهای مختلف بپردازید. استخراج هر بخش از مقاله قوانین و اصول خاص خود را دارد که در ادامه مطلب میخواهیم بیشتر با این اصول آشنا شویم:
میتوان گفت عنوان مقاله مهمترین قسمت مقاله است که معرف مقاله شماست و باعث دیده شدن یا نشدن مقاله شما میشود و همچنین باید طوری باشد که توانایی جذب داوران و سپس مخاطبان را داشته باشد. عنوان مقاله الزاماً نباید همانند عنوان پایاننامه باشد و بایستی یک عنوان جذابتر و کوتاهتر از پایاننامه استخراج شود. معمولاً تعداد کلمات عنوان نباید بیشتر از 12 کلمه باشد همچنین عنوان باید توانایی نشان دادن متغیرهای مقاله را داشته باشد. معمولاً از یک پایاننامه، میتواند حداکثر تا 4 عنوان استخراج کرد اما این عدد در پایاننامهها میتواند متفاوت باشد و بستگی به پژوهشهای انجامشده در پایاننامه دارد.
بعد از عنوان نوبت به چکیده مقاله میرسد. چکیده نقش مهمی در مقاله شما ایفا میکند بهطوریکه در مجلات داخلی اکثراً درخواست داده میشود تا آن را به انگلیسی ترجمه کنند و همچنین جز مواردی است که ادیتور مجله به آن بسیار اهمیت میدهد و بررسی میکند. میتوانید چکیده پایاننامه خود را با کمی تغییر و به صورت بازنویسی شده استخراج کنید و بنویسید. چکیدهای باکیفیت محسوب میشود که دارای چند بخش اساسی مانند توضیح اهمیت تحقیق، چرایی تحقیق و ابزارها و روشهای آن باشد. به نوعی میتوان گفت چکیده مقاله، عصاره و فشرده کل مقاله است.
برای استخراج مقدمه مقاله باید به چند فصل از پایاننامه خود مراجعه کنید. درواقع چون مقدمه خود از سه قسمت تشکیل شده است بنابراین لازم است از بخشهای مختلف پایاننامه استخراج شود. بند اول مقدمه معمولاً با معرفی مسئله مورد نظر شروع میشود و شما باید فرضیهای را که در عنوان مقاله آوردهاید معرفی کنید و درباره آن توضیح دهید. بند دوم مقاله معمولاً پیشینه پژوهش را تشکیل میدهد برای استخراج این بخش میتوانید به فصل دوم پایاننامه خود مراجعه کنید چون معمولاً پیشینه پژوهش و یا مرور ادبیات در این فصل نوشته میشود. در بند سوم مقدمه نیز شما به نوعی مخاطب را قانع میکنید که چرا تحقیق شما مهم است و ضرورت انجام آن توسط شما چه بوده است.
قسمت روششناسی مقاله خود را میتوانید از متدلوژی پایاننامه خود استخراج کنید. اما در نظر داشته باشید ممکن است شما در پایاننامه خود در رابطه با چند فرضیه صحبت کرده باشید. اما بهتر است تمامی فرایض و نتایج را در قسمت روششناسی مقاله خود نیاورید. در این قسمت ابتدا دادههای تحقیقتان را مشخص میکنید و سپس ابزارها و آزمایشهایی که را که بر روی این دادهها انجام دادهاید را شرح میدهید.
در قسمت قبل به معرفی دادههای خود پرداختید ولی در این قسمت به نتایج و یافتههایی که از متدلوژی کسب کردید به کمک نمودار و جداول شرح میدهید.برای استخراج این قسمت باید به فصل چهارم از پایاننامه خود مراجعه کنید. سعی کنید نمودارها و جداولی که استفاده میکنید توسط یک نرمافزار خوب و با کیفیت ترسیمشده باشند.
بحث و نتیجهگیری آخرین بخش مقاله است که پژوهشگران معمولاً یک اشتباه بزرگ در استخراج این قسمت انجام میدهند و آن این است که مطالبی را که در قسمت چکیده و مقدمه نوشتهاند را تکرار میکنند و یا آنها را به نحوی با تغییر جملات بازنویسی میکنند. درحالیکه در این قسمت شما باید علاوه بر بیان نظرات خود در خصوص پژوهش انجامشده و همچنین یک نتیجهگیری با کیفیت که در حکم مهر تائید برای تحقیق شما باشد، استخراج کنید. داوران مجلات معمولاً برای این قسمت ارزش خاصی قائل هستند بنابراین در نگارش آن نهایت تلاش خود را انجام دهید.
منابع مقاله معمولاً همانند منابع پایاننامه خواهد بود با این تفاوت که شاید مطالبی را در پایاننامه آورده باشید که در مقاله استخراجیتان آن موارد را حذف کرده باشید بنابراین منابع آن قسمت را نیز باید از قسمت رفرنسهای خود خارج کنید. همچنین تعداد رفرنسهای مقاله نیز همانند پایاننامه نباید به طور مفصل و با تعداد زیاد آورده شوند. سبک رفرنس دهی مقالهتان را هم باید طبق دستورالعمل مجله مشخص کنید.
بعد از اینکه پایاننامه خود را تبدیل به مقاله کردید حال نوبت آن است که با توجه به اهداف خود و اینکه چرا میخواهید در مجلات داخلی یا خارجی مقاله چاپ کنید به انتخاب یک مجله مناسب که اسکوپ آن با عنوان و موضوع مقالهتان همخوانی داشته باشد میپردازید. پس از انتخاب مجله و مطالعه دقیق آن و بررسی شرایط مربوطه میتوانید باقی مراحل را به ترتیب زیر طی کنید:
ویراستاری تخصصی مقاله
رفع سرقت ادبی و پارافریز مقاله
فرمت بندی مقاله
ترجمه تخصصی مقاله
سابمیت مقاله در مجله
کیفیت استخراج شما بستگی به مواردی دارد که شما در حین استخراج آنها را رعایت میکنید که به برخی از این موارد در ذیل اشاره میکنیم:
سعی کنید عنوان انتخابیتان بهروز بوده و یا حداقل امکان بهروزرسانی را داشته باشد.
اصل مختصر نویسی را در استخراج مقاله رعایت کنید. به یاد داشته باشید در مقاله همواره محدودیتهای نوشتاری و تعداد کلمات وجود دارد.
قبل از استخراج مقاله بهتر است مجله موردنظر خود را انتخاب کرده و طبق راهنمای نویسندگان و دستورالعملهای موجود در آن عمل کنید.
بهتر است چند نمونه مقاله پژوهشی را قبل از نگارش مقاله از طریق دانلود مقالات ISI یا منابع فارسی مثل پایگاه مقالات جهاد دانشگاهی را مطالعه کنید.
ایجاد انسجام و یکپارچگی در بخشهای مختلف مقاله خود را فراموش نکنید تا کیفیت مقاله مستخرج شده از پایاننامه افت نکند.
اگر خودتان آشنایی کامل با مراحل استخراج مقاله علمی پژوهشی از پایاننامه را ندارید، میتوانید آن را به دست متخصصان باتجربه در این حوزه بسپارید.
نوشتن یک پایاننامه کار بسیار سخت و زمانبر است ولی در نهایت اگر تبدیل به مقالهای چاپشده در مجلات معتبر شود بسیار ارزشمند خواهد بود اما بسیاری از دانشجویان به دلیل عدم آشنایی با فنون استخراج یا نگارش مقاله موفق به تبدیل کردن آن به مقاله استاندارد نمیشوند به همین دلیل مقالات آنان پس از سابمیت به سرعت ریجکت میگردد. ولی ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصین باتجربه آمادهایم تا از پایاننامه شما مقالات با کیفیت استخراج کنیم تا در مجلات معتبر چاپ شوند.
ثبت سفارش و ارسال فایل پایاننامه و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه و اعلام قیمت نهایی
بررسی فایل پایاننامه توسط کارشناسان و برآورد اینکه چه تعداد مقاله قابلاستخراج است
اعلام نتیجه و دریافت تائید نهایی و شروع کار استخراج مقاله از پایاننامه
تائید نهایی مقالات توسط بازرس و تحویل فایلهای نهایی مقالات استخراجشده از پایاننامه
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای خدمات استخراج مقاله از پایاننامه، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهی تیم فنی خود، درصدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای استخراج یک یا چند مقاله از پایاننامه برای پذیرش در مجلات معتبر را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، میتوانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
استخراج مقاله از پایان نامه های غیر زبان فارسی نیز قابل انجام است.
قبل از شروع استخراج مقاله، محقق باید پایان نامه شما را کامل بررسی کرده و تعداد و عناوین قابل استخراج را پیشنهاد دهد. معمولاً میتوان حداقل یک مقاله علمی-پژوهشی در سطح ISI از یک پایان نامه استخراج کرد.
مقالات استخراج شده از پایان نامه قابلیت پذیرش در تمام مجلات معتبر داخلی و خارجی را دارا می باشند.
بله، اگر بخش نتایج پایاننامه شما به اندازه کافی جامع باشد و حاوی یافتههای مهم و مستقل باشد، میتوانید چندین مقاله از آن استخراج کنید.
ابتدا مجلات مرتبط با حوزه پژوهشی خود را شناسایی کنید. سپس به بررسی ایندکس، رتبهبندی، ضریب تأثیر (Impact Factor) و دستورالعملهای ارسال مقاله آنها بپردازید. همچنین میتوانید از اساتید خود برای پیشنهاد مجلات مناسب کمک بگیرید.