مقالات علمی پژوهشی را باید در ژورنال های معتبر چاپ کرد و در اختیار تمام دنیا قرار داد این مقالات امتیازات پژوهشی زیادی دارند و کاملا با کیفیت و تضمینی میباشند.
مقالاتی که تازگی و نوآوری داشته باشند و معرفی کننده یک علم جدید در دنیای علمی باشند. مقالات علمی پژوهشی طرفداران زیادی دارند و نویسندگان زیادی هستند که با تحقیق و پژوهش این مقالات را با کیفیت بسیار بالایی نگارش میکنند. در یک مقاله علمی پژوهشی، ادبیات به عنوان اساس و بنیان کار ارائه می شود و بینش جدیدی را که محقق به دنبال ایجاد آن است، پشتیبانی میکند. این مقالات برخلاف مقالات علمی ترویجی که هدف آن خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ایده های دیگران است، این مقالات در پی ایجاد و ترویج موضوع جدیدی هستند. مقالات علمی پژوهشی کاملا در پی ترویج یک علم جدید میباشند. در این مقالات هیچ مطلب تکراری وجود ندارد و به همین دلیل اعتبار بیشتری نسبت به همه مقالات دارند. مقالات علمی پژوهشی عموما توسط محققینی نوشته میشوند که در یک رشته خاص تخصص و مهارت بسیار بالایی داشته باشند و بتوانند با تحقیقات گسترده خود افق های جدید از یک علم را معرفی کنند. برای چاپ مقالات علمی پژوهشی خود میتوانید در ژورنالهای isi, isc, pubmed, scopus اقدام فرمایید و در واقع تمام نشریات معتبر دنیا به دنبال مقالات معتبر علمی پژوهشی میباشند.
یک مقاله علمی پژوهشی همانند سایر مقاله ها بخش های ساختار یافته ای دارد و یک قاعده و چهارچوب خاصی دارد که باید به تبعیت از این قانون و ساختار نگارش بخش های مختلف را آغاز نمایید هر بخش از مقاله باید به صورت ناب و توسط خود نویسنده انتخاب شود. ترتیب بخش های یک مقاله عبارتند از:
هر بخش از مقاله باید توسط خود نویسنده نوشته باشد نویسنده باید بتواند کلیه فرآیند تحقیق را با کیفیت بالا و بر حسب تحقیقات انجام شده بنویسید. حین نگارش مقاله علمی پژوهشی باید این نکته را مد نظر داشته باشید: عنوان مقاله علمی پژوهشی باید کاملا جدید باشد تکراری بودن عنوان مقاله علمی پژوهشی اعتبار مقاله را از بین میبرد زیرا همانطور که گفته شد مقاله علمی پژوهشی باید حاصل یافته ها و تحقیقات خود دانشجو باشد و کاملا ناب و جدید باشد.
مقاله علمی پژوهشی به تحقیقی گفته میشود که حاصل تحقیقات و پژوهش های آزمایشگاهی یک محقق باشد و نویسنده تمام تلاش خود را به کار بگیرد تا بتواند با تحقیق و پژوهش یک مقاله علمی و ناب و جدید نگارش کند مقاله علمی پژوهشی نمیتواند مطلب تکراری داشته باشد و یا در راستای تحقیقات دیگر باشد و مقاله علمی پژوهشی نمیباشد. اما سایر مقالات من جمله مقالات علمی ترویجی مروری و ... هدف مقاله علمی ترویجی آنالیز منطقی مقالات چاپ شده پیشین در یک زمینه تخصصی به خصوص و جمع آوری اطلاعات آنها در یک مقاله است. و هدف مقاله مروری فراهم کردن یک دیدگاه به خوبی سازماندهی شده و کامل از کارهای انجام شده در یک موضوع تحقیقی به شیوه خلاصه شده است. مقاله علمی پژوهشی هر مرحله از تحقیقات را به طور کامل و با جزئیات دقیق گزارش میدهد. این گزارش شامل یک چکیده، فرضیات، مطالعات پیش زمینه، روش تحقیق، نتایج و تفسیری از یافتهها است. در حالی که مقاله علمی ترویجی اشتراکات و افتراقات موجود در مقالات مرور شده در یک زمنیه تخصصی خاص را در رابطه با نتایج آنها را گزارش میکند. در صورتی که تفاوتی در نتایج مقالات مذکور موجود باشد، نویسنده بایستی علت آن را جویا باشد و تفسیر و تجزیه و تحلیل خود را در اختیار مخاطبان قرار دهد. در رابطه با مقاله علمی پژوهشی طول نوشته بستگی به مجله چاپ کننده مقاله دارد ولی معمولاً این نوع از مقالات دارای تعداد ۳۰۰۰ الی ۶۰۰۰ کلمه هستند. برخی مجلات محدودیت تعداد کلمات میتواند تا ۱۲۰۰۰ کلمه نیز باشد. در حالی که در رابطه با مقاله علمی ترویجی این تعداد بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کلمه محدود شده است و در برخی موارد ممکن است مقالات ترویجی کوتاهتر یا طولانیتر از این تعداد کلمات نیز در برخی مجلات به چاپ برسند.
بعد از نگارش مقاله علمی پژوهشی دانشجویان و محققین مجبور به چاپ مقاله میباشند تا رزومه خود را تقویت و از طریق این رزومه از مزایای چاپ مقاله استفاده کنند برای اینکه بتوان یک مقاله علمی پژوهشی را در ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی چاپ کرد باید چند مرحله زیر را طی کرد: