برای رتبه بندی مجلات در حالت کلی چهار ایندکس کننده معتبر بین المللی در رشته های مختلف عبارتند از کمپانی تامسون رویترز(Thomson Reuters)، اسکوپوس(Scopus)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) اس
برای رتبه بندی مجلات باید تفاوت های اصلی مجلات را که همان ایندکس میباشد مقایسه کنیم. در حالت کلی چهار ایندکس کننده معتبر بین المللی در رشته های مختلف عبارتند از کمپانی تامسون رویترز(Thomson Reuters)، اسکوپوس(Scopus)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) و در زمینه پزشکی هم پاب مد(PubMed) و جستجوی پایگاه داده های آزاد (دیتابیس) مدلاین است.
کمپانی تامسون رویترز(Thomson Reuters) یک کمپانی با زیرمجموعه های پایگاه Web of science است، پایگاه (Web Of Science (WOS یک نمایه استنادی علمی است که توسط تامسون رویترز ایجاد شده است که جستجوی استنادی جامع را فراهم میکند. به صورت سراسری و متداول مقالاتی که در این پایگاه نمایش داده می شوند به مقالات ISI معروفند، مجلات WOS دو نوع دارای ایمپکت فاکتور و دیگری بدون ایمپکت فاکتور است، به مجلاتی WOS که دارای ایمپکت فاکتور هستندبه مجلات JCR معروفند و به مجلات بدون ایمپکت فاکتور، مجلات ISI Listed نامیده میشوند.
برای ایندکس بودن یک مجله در موسسه تامسون می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
http://ip-science.thomsonreuters.com/mjl/#journal_lists
اسکوپوس یکی از نمایههای استنادی معتبر و شناخته شده بین المللی که اطلاعات مجلات حدود ۲۵ میلیون سند را بایگانی دارد. اسکوپوس اطلاعات حدود ۵هزار پژوهشگر علمی را از سراسر جهان در خود جای دادهاست. در مجموع اسکوپوس اطلاعات ۱۶ هزار و پانصد مجله علمی پژوهشی را در خود نمایه کردهاست. اسکوپوس(Scopus) یکی از محصولات الزویر(Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد.
برای ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
http://www.scimagojr.com/journalsearch.php
پابمِد (PubMed) مهمترین ابزار جستجوی پایگاه دادههای آزاد (دیتابیس) مدلاین است، که شامل اطلاعات پژوهشی پژوهشگران برای تمام رشتههای علوم پزشکی و زیستشناسی و پزشکی است. این دیتابیس تا سال ۲۰۰۸ شامل ۱۷ میلیون عناوین بود که قدیمیترین آنها به سال ۱۸۶۵ باز میگردد. پاب مد مجموعهای از اطلاعات کیفی مرکز ملی اطلاعات زیستفناوری و سایر نهادهای و سازمانهای دولتی حوزه سلامت ایالات متحده آمریکا است. این دیتابیس بطور رایگان برای جهانیان قابل دسترس است.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پاب مد می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog/
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی میباشد. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پاب مد می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
http://mjl.isc.gov.ir/Default.aspx?lan=en
اکنون پس از بررسی اجمالی ایندکس های معتبر بین المللی، لازم است تا با ارزش و اعتبار این ایندکس ها در ایران آشنا شویم، که ما در این قسمت ایندکس ها را به سه سطح A,B,C تقسیم بندی می کنیم.
موسسه علمی پژوهشی اشراق با بیش از 5 سال سابقه در زمینه چاپ مقالات در نشریات معتبر با ضریب تاثیر مثبت همواره با ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوره های تخصصی رایگان در خدمت پژوهشگران بزرگوار است.
موسسه اشراق حاصل تلاش پژوهشگران و محققین برای چاپ مقالات ارزشمند خود در مجلات مورد تایید وزارت علوم را هموار می سازد و خدمات ترجمه، فرمت بندی و مشاوره را ارائه میدهند تا پژوهشگران بتوانند مقالات خود را در مجلات مورد تایید وزارت علوم چاپ کنند.
برای ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان موسسه تماس حاصل نمایید و از مشاوره آنها بهره مند شوید و یا درخواست خود را از طریق ایمیل isiisc2011@gmail.com ارسال نمایید تا مشاور های مورد نیاز برای شما ارائه شود.