خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

نکات قابل توجه در انتخاب استاد راهنمای پایان نامه

انتشار 10 تیر 1398
مطالعه 3 دقیقه

تدوین و نگارش پایان نامه یکی از الزامات تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی می باشد که تحت نظر اساتید راهنما نگارش می گردد. از اینرو انتخاب استاد راهنما جهت هدایت این امر مهم در دوره های پژوهش محور تحصیلات تکمیلی بسیار حائز اهمیت می باشد.

نکات قابل توجه در انتخاب استاد راهنمای پایان نامه

نکات قابل توجه در انتخاب استاد راهنمای پایان نامه

تدوین و نگارش پایان نامه یکی از الزامات تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی می باشد که  تحت نظر اساتید راهنما نگارش می گردد. از اینرو انتخاب استاد راهنما جهت هدایت این امر مهم در دوره های پژوهش محور تحصیلات تکمیلی بسیار حائز اهمیت می باشد. در طی فرایند انجام پایان نامه دانشجو و استاد راهنما بیشترین تعامل را باهم خواهند داشت این تعامل تنها شامل مرحله نگارش پایان نامه نمی شود بلکه در تمامی مراحل پژوهشی از جمله نگارش و چاپ مقاله و دیگر کارهای پژوهشی مرتبط با پایان نامه دانشجو از راهنمایی های استاد راهنما بهره مند خواهد شد.

استاد راهنما کیست؟

 استاد راهنما (Supervisor)، از اعضای هیأت علمی دانشگاه می باشد که به حکم رئیس دانشکده و به پیشنهاد معاونت آموزشی دانشکده مسئولیت هدایت تحصیلی و راهنمایی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف را در زمینه مشکلات، آموزشی پژوهشی و فردی برعهده می‌گیرد .

نقش استاد راهنما

مهمترین و زمان برترین مرحله در فرآیند نگارش پایان نامه انتخاب استاد راهنما می باشد زیرا استاد راهنما به عنوان تصمیم گیرنده اصلی در هدایت پایان نامه می باشد بنابراین دانشجو بایستی در انتخاب استاد راهنما حساس بوده و نکاتی را مد نظر قرار دهد. در وهله اول دانشجو بایستی استاد راهنمای خود را از بین اساتید دانشکده و یا دانشگاه خود برگزیند اما در مواردی استثنایی در صورت موافقت شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو قادر خواهد بود از میان اعضای هیئت علمی خارج از دانشگاه محل تحصیل خود، استاد راهنمای پایان نامه خود را انتخاب نماید.

در انتخاب استاد راهنما دانشجو باید به علاقمندی خود در حیطه تحقیقاتی مورد نظرش توجه کند و فردی را به عنوان استاد راهنما انتخاب کند که تسط لازم و کافی به موضوع داشته باشد تا روند کار پایان نامه به سرعت پیش رود در غیر ان صورت ممکن است مشکلاتی بر سر راه دانشجو پدید آید که باعث کند شدن سرعت انجام کارهای پژوهشی وی گردد.

تصویر

معیارهایی که در انتخاب استاد راهنما موثر است

نظر به نقش که استاد راهنما در پایان نامه دوره تحصیلات تکمیلی دارد معیارها و اولویت های متعددی در انتخاب ایشان توسط دانشجویان ملاک قرار می گیرد:

سواد علمی: داشتن اطلاعات بروز استاد در رابطه با موضوع پایان نامه، آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با موضوع، و همچنین آشنایی با زبان های خارجی امتیاز مثبتی است در انتخاب استاد راهنما.

میزان آشنایی با اصول نگارش و تدوین پایان نامه و مقاله: یافته های علمی به روز و مفید در صورت تدوین و نگارش اصولی معنی پیدا خواهند کرد.

میزان نظارت مداوم استاد بر فرایند تدوین پایان نامه: سخت گیری و مدیریت زمان در طی انجام پایان نامه یکی از ویژگی های بارز یک استاد راهنمای خوب می باشد.

ویژگی های اخلاقی: میزان صمیمت و ارتباطی که استاد با دانشجو برقرار می کند و همچنین توجه به جنسیت استاد نقش بسزایی در پیش برد پایان نامه خواهد داشت. از مهمترین مولفه های اثرگذار در کیفیت پایان نامه رابطه دانشجو با استاد راهنما می باشد چنانچه رابطه مطلوبی بین استاد و دانشجو برقرار نگردد به بروز مشکلات متعددی منجر می گردد.

سوابق پژوهشی: تعداد مقالات چاپ شده توسط استاد و همچنین تعداد پایان نامه های راهنمایی شده توسط ایشان ملاک مهمی در انتخاب استاد راهنما خواهد بود.

مراتب علمی و شغلی: اساتیدی که دارای مرتبه استاد تمام می باشند نسبت به سایرین ارجحیت دارند چرا که تجربه و مهارت کافی را در ارائه مطالب به روز علمی مرتبط با زمینه تخصصی خود را خواهند داشت.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق