متاسفانه با توجه به شرایط رقابتی که در جامعه به وجود آمده است محققینی که انگیزه و استعداد کافی برای شروع فرآیند تحقیق و پژوهش ندارند و فقط به دنبال راهی هستند که بتوانند از طریق آن به راحتی امتیازات پژوهشی را کسب کنند و رزومه خود را جهت ارتقای درجه تقویت کنند.
دزدی علمی یا سرقت علمی که متاسفانه امروزه در کشور ما نیز رواج بسیاری پیدا کرده است اقدام بسیار ناشایستی میباشد که متاسفانه اغلب نویسندگان به دلیل کمبود آگاهی و یا اهداف مختلف از نگارش مقاله اقدام به سرقت علمی میکنند. هدف از ارتکاب به سرقت علمی صرفا تکمیل مقاله برای تقویت رزومه میباشد و اصولا هیچگونه امتیاز مثبت دیگری ندارد. برخی از نویسندگان چون با مفهوم سرقت علمی آشنایی ندارند گمان میکنند که تا حدی استفاده از منابع علمی موجود سرقت علمی محسوب نمیشود و میتوانند از آن استفاده کنند به همین جهت توصیه میشود قبل از شروع به فرآیند تحقیقاتی و آغاز فرآیند نگارش ابتدا سعی کنید در مورد رعایت اخلاق پژوهش تحقیقاتی به عمل آورید و با مصادیق سرقت علمی و عوامل ریجکت مقاله کاملا آشنا شوید. دزدی علمی شامل استفاده بدون اجازه از ایده ها, تفکرات, تحقیقات یک فرد دیگر میباشد. هرچند بسیار کوتاه باز هم استفاده از منابع دیگران مصداق سرقت علمی میباشد و باید تا حد امکان از استفاده از منابع دیگران به جد پیشگیری شود.
متاسفانه در سالهای اخیر در کشور ما قوانین کپی رایت برای نویسنده رعایت نشده است و نویسندگان بسیاری توانسته اند با انتشار مطالب بی کیفیت و مشابه امتیاز کسب کنند. عدم وجود یک قانون رسمی برای رعایت حق کپی رایت باعث شده است که نویسندگان به خود اجازه استفاده بدون اجازه از منابع دیگران را بدهند. متاسفانه ظهور ابتدایی این حمایت قانونی به صورت غیرمستقیم در موادی از قانون مجازات عمومی مصوب سال ۱۳۱۰رخ داد. در فصل «دسیسه و تقلب در کسب و تجارت» جملهای آمده بود که میگفت «تألیفِ تقلبی، اقتباسِ غیرمجاز، انتشار غیرقانونیِ تألیف و به فروش رسانیدن یا در دسترس فروش گذاردنِ این قبیل تألیفات» مستوجب مجازات کیفری خواهد بود. البته مشخص است که این قانون باید دقیقتر و مصداقیتر شود.
در بررسیهای تاریخی قانون، تلاش برای ایجاد قانونی مستقل برای حمایت از مؤلفان در سال ۱۳۳۴ توسط چند تن از نمایندگان مجلس شورای ملی رخ داد که قبول نشد. بعدا در سال ۱۳۴۶ وزارت فرهنگ و هنر لایحهای را به نام «حمایت از مؤلفان، مصنّفان و هنرمندان» که سال ۱۳۴۸ در مجلس سنا تصویب و به دولت ابلاغ شد. از آنجا که این قانون توجه دقیقی به حمایت از حقوق مترجمان نداشت بعدتر در سال ۱۳۵۱ لایحهی دیگری با نام «قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی» به مجلس ارائه و تصویب شد.
ارتکاب به سرقت علمی دلایل متعددی میتواند داشته باشد که از جمله مهم تین دلایل ارتکاب به سرقت علمی میتوان به موراد زیر اشاره کرد:
و بسیاری از دلایل دیگر که تماما نشات گرفته از کمبود آگاهی و توانایی نویسندگان میباشد که نمیتوانند شناخت دقیقی از مهارت و استعداد های خود داشته باشند و دچار سرقت علمی میشوند. بهتر است برای پیشگری از سرقت علمی سعی کنید آگاهی خود را افزایش دهید و با شناخت و آگاهی دقیق فرآیند نگارش را پیش ببرید.
اگر سرقت علمی در مقالات برطرف نشود و از بین نرود یقینا موجب آسیب های زیادی به نویسنده و جامعه خواهد شد. سرقت علمی باعث میشود کیفیت متون تخصص از بین برود و جامعه علمی اشباع از متون تکراری و کم کیفیت شود و انگیزه نویسندگان برای انجام تحقیقات و پژوهش های جدید از بین برود که یقینا آسیب بزرگی به جامعه میباشد. همچنین مقالات رسمی که دارای سرقت علمی میباشند توسط بخش داوری ژورنالها ریجکت میشوند و اعتبار آنها از بین خواهد رفت. برای مقابله با چنین آسیب هایی که نویسنده و جامعه را تحت شعاع قرار خواهند داد تکنیک هایی ایجاد شده است که میتوان با کمک آنها اقدام به تشخیص و رفع سرقت علمی در متون کرد قبل از اینکه مقاله و متن تخصصی به مرحله داوری برسد بهتر است برطرف شود. برای تشخیص و رفع سرقت علمی از مقالات راههای زیادی به وجود آمده است که میتوانید توسط یکی از این روش ها سرقت علمی مقالات را تشخیص و اقدام به رفع آنها کنید.
برای رفع سرقت علمی از مقالات اولین گام تشخیص دقیق سرقت علمی میباشد و گام بعدی رفع سرقت علمی که باید به ترتیب باید انجام شود.
برای تشخیص سرقت علمی در مقالات تخصصی میتوانید از ابزارها و نرم افزارهایی که قادر به تشخیص میزان مشابهت هستند استفاده کنید. نرم افزارها دو نوع میباشند که برخی با پرداخت حق اشتراک خدمات ارائه میکنند و برخی دیگر به صورت رایگان که برای مقایسه قابل اعتماد تر بهتر است از نرم افزارهای پولی کمک بگیرید زیرا دسترسی جامع به پایگاه داده تمامی ژورنالهای معتبر دارند و قادر به تشخیص دقیق تر میزان مشابهت های موجود میباشند. ابزارهای مربوطه میزان مشابهت و جملاتی که تشابه علمی دارند و به صورت هایلایت و با ذکر درصد صحیح تشابه علمی مشخص میکنند.
راهنمایی برای پیشگیری از دزدی علمی
سرقت علمی از سال 1310 به وجود آمده است و امروزه با توجه به سهولت دسترسی به منابع علمی افزایش پیدا کرده است. سرقت علمی برای نویسنده و جامعه عواقب بسیار خطرناکی در پی دارد که بهتر است قبل از اینکه نویسنده نسبت به ثبت رسمی مقاله اقدام کند ابتدا در راستای رفع سرقت علمی از مقالات تلاش کند تا کیفیت مقاله را بهبود بخشد. سرقت علمی متاسفانه به دلیل کمبود آگاهی نویسندگان رخ میدهد که باید با افزایش دانش نویسندگان نسبت به این مضووع از ارتکاب به سرقت علمی پیشگیری شود. با توجه به افزایش و ارتکاب به سرقت علمی ابزارها و نرم افزارهای بسیاری به وجود آمده اند که نویسندگان میتوانند با کمک این نرم افزار ها سرقت علمی را تشخیص دهند و نسبت به رفع آنها اقدام کنند. وجود سرقت علمی در مقالات نشان از ضعف نویسنده میباشد که در بخش داوری یقینا مقالات دارای سرقت علمی ریجکت خواهد شد. بنابر این توصیه میشود حتما پارافریز مقالات به عنوان یکی از مراحل رسمی قبل از سابمیت در نظر داشته باشید.
با توجه به اینکه امروزه سرقت علمی موجود در مقالات یکی از بزرگترین دغدغه ها و مشکلات نویسندگان میباشد موسسه اشراق جهت رفع این مشکل و همکاری با نویسندگان عزیز شرایط تضمینی رفع سرقت علمی از آثار علمی و ادبی را با هزینه بسیبار پایین فراهم آورده است تا نویسندگان عزیز بتوانند با اطمینان خاطر اقدام به سابمیت مقالات تخصصی خود به ژورنالهای معتبر کنند. مقالات علمی و ادبی در موسسه اشراق توسط کارشناس متخصص و مجرب تشخیص و رفع سرقت علمی خواهند شد. به صورت فوری و در عرض 3 روز کاری مقاله شما با بهترین سطح کیفی پارافریز خواهد شد و بعد از پارافریز روال عادی سابمیت و چاپ مقاله آغاز خواهد شد. ما در این مجموعه کیفیت خدمات را تضمین خواهیم کرد تا بتوانید با اطمینان خاطر از تمامی خدمات موسسه بهره لازم را ببریدو خدمکات موسسه علاوه بر رفع سرقت علمی(پارافریز) شامل موارید زیر میباشد:
کلیه خدمات توسط تیم با سابقه و مجرب انجام میشود و کلیه خدمات با تضمین کیفیت و به صورت تضمینی ارائه میشوند. جهت استفاده از خدمات تضمینی موسسه میتوانید به صورت آنلاین با کارشناسان در ارتباط باشید همچننی جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره در زمینه خدمات دانشگاهی میتوانید به صورت رایگان با کارشناس موسسه در ارتباط باشید.