خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

تفاوت آزمون MSRT وMHLE

انتشار 27 خرداد 1397
مطالعه 3 دقیقه

آزمون های MSRT و MHLE ، هر دو به عنوان آزمون های ملی زبان در کشور برگزار می گردند.و به مدت دوسال صرفا در داخل کشور اعتبار دارند.

تفاوت آزمون MSRT وMHLE

 آزمون MSRT  با MHLE چه تفاوتی دارند؟

آزمون های MSRT و MHLE ، آزمون های ملی زبان کشور میباشند . متولی برگزاری آزمون MSRT وزارت علوم و متولی برگزاری آزمون MHLE وزارت بهداشت می باشد. مدرک MSRT و MHLE کسب شده از لحاظ اعتبار مشابه  هم هستند و به مدت 2 سال و صرفا در داخل کشور معتبر است.
نمره این آزمون ها از صفر تا 100 در نظر گرفته شده و دانش زبانی هر فرد بر اساس نمره دریافت شده در هر آزمون ارزش گذاری می گردد.مخاطبین آزمون MSRT را کلیه اقشار آکادمیک، فارغ از رشته تحصیلی و دانشگاه تشکیل می دهند. در حالیکه مخاطبین آزمون MHLE شامل دانشجویان و افراد آکادمیک رشته های مرتبط با علوم پزشکی دانشگاه های سراسری می باشند.

در نتیجه آزمون MHLE با آزمون MSRTمتفاوت است. آزمون MHLE توسط وزارت بهداشت برگزار می‌شود و متولی آن نهاد پزشکی کشور است، اما آزمون MSRT توسط وزارت علوم و تحقیقات و فناوری (نهاد غیرپزشکی حاکمیتی) برگزار می‌شود. آزمون MHLE فقط مختص به داوطلبان شرکت‌کننده در رشته‌های تخصصی پزشکی است و ارتباطی به رشته‌های علوم انسانی یا مهندسی ندارد.
در آزمون MHLE، محتوا و سیستم نمره دهی تقریباً یکسان است و نسبت به آزمون MSRT، سؤالات و تم موضوعات، پزشکی است. درواقع مفاهیم و موضوعات در حوزه پزشکی بوده درحالی‌که MSRT همچون آیلتس، عمومی‌تر است. آزمون MHLE تنها ۲ بار در سال برگزار می‌شود، اما آزمون MSRT بیش از ۱۰ بار در سال برگزار می‌شود.

آزمون MHLE

آزمون MHLE مخفف (Ministry of Health Language Exam) است. این زبان عمومی  آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت است، که بعضی از دانشگاههای داخل(به ویژه دانشگاه تهران) مجری آن هستند از دانشجویانی که متقاضی دوره دکتری رشته های علوم پزشکی برگزار می‌شود.

کاربرد مدرک قبولی آزمون MHLE چیست؟

مدرک کسب شده در این آزمون، حین مصاحبه دکتری و یا قبل از برگزاری آزمون جامع دکتری، توسط کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور قابل پذیرش و معتبر است. این مدرک، علاوه بر قابلیت ارائه ی آن به دانشگاه ها حین مصاحبه دکتری، جهت کسب فرصت مطالعاتی و یا بورسیه های تحصیلی دولتی لازم خواهد بود.

ساختار آزمون MHLEوزارت بهداشت چگونه است؟
آزمون  MHLE از ۴ بخش تشکیل شده که ۳۰ سوال شنیداری، ۳۰ سوال درک مطلب، ۲۰ سوال واژگان و۲۰ سوال گرامر محتوای این آزمون را تشکیل می‌دهند. بنابراین، کل سوالات ۱۰۰ سوال می باشد.

بخش شنیداری listening : این بخش شامل مکالمه های آمریکائی بین افراد می‌باشد که بعد از هر مکالمه و یک مکث کوتاه داوطلب باید در مورد آن مکالمه به چند سؤال پاسخ دهد.

بخش ساختار و نگارش(Grammar and Structure): در این بخش شما باید به سوالات ساختاری و چند گزینه ای پاسخ دهید. این بخش شامل دو دسته سوال است که در دسته اول باید به سوالاتی پاسخ دهید که در آن‌ها بخشی از یک جمله خالی بوده و با گزینه مناسب باید آن را تکمیل کنید. و در دسته دوم سوال ها شما با سوالاتی مواجه خواهید شد که در آن‌ها جمله ای دارای اشتباه بوده و شما باید عبارت نادرست را شناسایی کرده و آن گزینه را انتخاب کنید.

درک مطلب (Reading Comprehension): این بخش آزمون MHLE  معمولا شامل ۴ متن آکادمیک و دانشگاهی بوده که شما باید به سوالاتی راجع به آن متن پاسخ دهید .البته سعی شده در این متون بیشتر از Medical & Health استفاده شود.شرط اصلی موفقیت در آزمون MHLE دایره لغات قوی می‌باشد.

همان طور که گفته شد این آزمون مشابه  (TOEFL (PBT می‌باشد و شما با کار کردن بر روی آزمون‌های نمونه تافل نیز می‌توانید در آزمون  MHLE  موفق شوید. تفاوت عمده آزمون تافل و این آزمون نحوه ی نمره دهی بوده و اینکه در آزمون MHLE بیشتر سؤالات در حوزه پزشکی می باشد. در این آزمون  نمره 50 از صد قابل قبول است که بسته به دانشگاه مورد نظر میتواند کمتر و یا بیشتر هم باشد.

آزمون MSRT

این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:

 Listening Comprehension: این قسمت از ۳۰ تست تشکیل شده است که در مدت زمان 15 دقیقه باید انجام شود. و در آن از مکالمات کوتاه (Short Conversation) استفاده می شود که در آن دو نفر یک مکالمه کوتاه انجام داده و سپس سوال پرسیده می شود. باید توجه داشته باشید برای پاسخگویی به سوالات این بخش باید روی صحبتهای نفر دوم بیشتر توجه نمود.

 Structure and Written Expression: این قسمت شامل ۳۰ تست می باشد که ۱۵ مورد آن مربوط به Structure و ۱۵ تست دیگر مربوط به Written Expression می باشد و در 20 دقیقه انجام میپذیرد.

Reading Comprehension: این بخش  از ۴۰ تست تشکیل شده و 40 دقیقه زمان پاسخ گویی دارد که معمولا شامل ۴ متن جداگانه می باشد.

برای قبولی در آزمون زبان دکترا یا همان MSRT باید توانایی خود را در چهار مهارت زیر تقویت کنید:

  • Structure
  • Listening
  • Reading
  • Vocabulary

آزمون MSRT نمره منفی ندارد ولی اگر یک بار در آزمون موفق نشوید نمیتوانید بلافاصله در آزمونی که مرحله بعد برگزار میشود شرکت کنید، اما در آزمون های بعدی میتوان شرکت کرد . نمره قبولی در آزمون ۵۰ به بالااست که البته در مواردی بسته به دانشگاه مورد نظر متغیر است و از ۴۵ تا ۷۵ تغییر می کند.    

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق