مقالات پس از گذراندن مرحله داوری و تایید برای چاپ، توسط تیم ویرایش مجله فرمت بندی می شوند و به عنوان نسخه نهایی قبل از چاپ بار دیگر به نویسنده فرستاده می شود تا تمامی موارد از طرف مولف تایید و یا در صورت لزوم تصحیح گردد.
منظور از Galley Proofs چیست؟
آیا تابحال عبارت گالی پروف مقالات (Galley Proofs) به چشم و گوشتان خورده است؟ معنی و مفهوم آن را متوجه شده اید؟ خیلی از پژوهشگران هستند که هنگام مواجه با این اصطلاح به معنا و مفهوم آن میاندیشند در این مقاله قصد داریم شما را با مرحله گالی پروف مقاله آشنا سازیم.
این اصطلاح برای نسخۀ قبل از چاپ مقاله کاربرد دارد و در واقع به معنای تأیید مقاله از طرف نویسنده میباشد. مقالات پس از گذراندن مرحله داوری و تایید برای چاپ، توسط تیم ویرایش مجله فرمت بندی می شوند و به عنوان نسخه نهایی قبل از چاپ بار دیگر به نویسنده فرستاده میشود تا تمامی موارد از طرف مولف تایید و یا در صورت لزوم تصحیح گردد.
نویسنده بعد از دریافت گالی پروف از طرف مجله برای آخرین بار شانس و فرصت اعمال تغییرات و نظرات خود بر روی مقاله را پیدا میکند. به همین منظور اقدام به بازخوانی و بررسی ایرادات و اشکالات احتمالی می کند تا در صورت نیاز درصدد رفع آن برآید. منظور از تغییرات نهایی، تغییرات مربوط به محتوای اصلی مقاله نیست؛ زیرا اشکالات فنی در محتوای اصلی مقاله در پروسه داوری رفع و تایید شده است. اعمال تغییرات اختیاری نیست بلکه نویسنده تنها مجاز به تغییر مواردی مانند تغییرات در آدرس ایمیل، ترتیب نویسندگان، اضافه نمودن نام یک مولف و یا حذف نام یک مولف و اطلاعات مربوط به وابستگیهای سازمانی میباشد.
گالی پروف مقالات باید طبق اصولی انجام گیرد.
ارسال گالی پروف در نشریات مختلف، متفاوت میباشد در هر صورت گالی پروف مرحله ماقبل از چاپ مقاله می باشد تا نویسنده و سردبیران بتوانند از آخرین فرصت خود برای گرفتن هر گونه اشتباه، خطاهای دستوری و یا سایر مسائل در مقاله قبل از چاپ و نمایه شدن به صورت آنلاین در سایت مجله استفاده نمایند. ارسال نسخه نهایی برای نویسنده مسئول در بسیاری از مجلات به صورت فایل پی دی اف انجام میگیرد و به منزله بررسی و یا تایید یا پیشنهاد تغییرات از طرف نویسنده و یا ویراستاران و اصلاحگران، میباشد و نباید محتوایی را به بدنه اصلی مقاله وارد نمایند زیرا محتوای اصلی مقاله مورد داوری قرار گرفته و تایید شده است پس هرگونه اضافه کردن بر محتوای اصلی از نظر بسیاری از ادیتورها مردود است و شاید ادیتور در صورت بروز چنین اتفاقی مقاله را رد کند و یا برای داوری مجدداً مقاله را ارسال کند که کاملاً بستگی به نظر ادیتور دارد. بنابراین مولفان بسیار دقت و توجه کنند که محتوای اصلی مقاله (از عنوان تا آخرین رفرنسها) نباید تغییر داده شود مگر اینکه ادیتور بر روی پروف آن را مشخص کرده باشد. و نویسنده صرفا حق ایجاد تغییرات در موارد حیاتی و مهم را دارد از جمله اطلاعات مربوط به اسامی نویسندگان، وابستگی سازمانی آنها، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات وابسته به مولفان که جزو بدنه اصلی مقاله محسوب نمیشود بنابراین انتظار می رود که نویسنده مسئول تمامی اطلاعات مربوط به نویسندگان مقاله را مطالعه کند و از صحیح بودن تمامی اطلاعات اطمینان حاصل نماید و در صورت نیاز تغییر دهد و مجدداً آن را به مجله ارسال کند.
باید توجه داشت ناشران برای ارسال مجدد گلی پروف یا پروف مقاله به مولفان محدوده زمانی تعیین میکنند که معمولاً این محدوده زمانی از ۲۴ ساعت الی ۷۲ ساعت متغیر است. از لحظهای که پروف مقاله به نویسنده مسئول ارسال میگردد زمان اعمال تغییرات شروع شده است و بسته به محدودیت زمانی تعیین شده، زمان اعمال تغییرات به پایان می رسد. بنابرانی، مولفان باید به ساعت ارسال ایمیل از سوی مجله توجه داشته باشند و زمان باقی مانده را بر اساس آن تنظیم کنند تا تاخیر اتفاق نیفتد. تمامی تغییرات میبایست بر روی فایل pdf ارسالی انجام گردند و ارسال تغییرات در فایل دیگر و یا محتوای ایمیل مورد قبول نیست. از آنجایی که فایل ارسالی عمدتاً پی دی اف میباشد، نویسندگان مقاله میبایست تغییرات احتمالی را به وسیله گذاشتن نوت انجام دهند.
هرگونه تاخیر در ارسال گلی پروف مقاله به مجله، باعث تاخیر در زمان چاپ آن خواهد شد. علاوه بر این، وقتی که گلی پروف مجدداً به مجله ارسال میشود، به منطله آن است که تمامی تغییرات اعمال شده و مجله نیز همان نسخه را چاپ میکند. اهمال کاری در انجام تغییرات مدنظر باعث خواهد شد که مقاله به همان نحو و دارای اشکال چاپ شود. مثلاً اگر مولف اگر میخواهد واستگی سازمانی خود را تغییر دهد اما در زمان ارسال این گلی پروف آن را انجام ندهد، وابستگی سازمانی به همان شکل اولیه چاپ خواهد شد که از نظر مولف دارای اشکال است. بعد از ارسال گلی پروف تقریباً احتمال اعمال تغییرات نزدیک به صفر است.
مرحله گالی پرووف فوق العاده ساده است، بدون هیچ گونه تغییر گرافیکی در صفحات یا قالب بندی رسمی می باشد. در این مرحله از گالی پرووف (یا proofs uncorrected) مهم است که دست نوشته شما از لحاظ ساختاری، ترتیب نام نویسندگان، جایگیری جداول و شکل ها، رفرنس ها و موارد دیگر مورد تائید خودتان قرار گیرد. در حقیقت مرحله گالی پرووف یک سطح امنیتی اضافی را برای نویسنده و محقق میباشد.