خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

7 مرحله برای چاپ مقاله در مجلات علمی

انتشار 18 آذر 1395
مطالعه 5 دقیقه

برای چاپ مقاله در مجلات علمی چه مراحلی رو باید طی کرد؟

7 مرحله برای چاپ مقاله در مجلات علمی

مقالات علمی نشا ن دهند ه ی علاقه ی دانشجو به انجام کار تحقیقاتی و میزان جدیت وی در انجام آن می باشد. به تجربه ثابت شده است که دانشجویانی که دارای مقالات علمی هستند، شانس بالاتری برای دریافت پذیرش در مقاطع بالای تحصیلی به ویژه در مقطع دکترا دارند. به همین دلیل داشتن مقاله ی علمی هم به دانشجویان کارشناسی و هم به دانشجویان کارشناسی ارشد توصیه می شود، اما دانشگاه ها از دانشجویان کارشناسی ارشد انتظار بیشتری برای داشتن مقاله دارند. به همین دلیل چنانچه دانشجوی کارشناسی ارشد هستید و قصد ادامه ی تحصیل در مقطع دکترا را دارید، در چاپ مقالات علمی کوشش جدی نمایید.

محققان در تلاشند تا با انجام پژوهش های جدید به پیشرفت علم کمک کنند.برای انتشار مطالب علمی خود بایستی یک مقاله اصولی تدوین نماییم.کاستی های موجود در مقاله شانس انتشار مقاله را کم میکند.موسسه پژوهشی اشراق در این مقاله میخواهد اشتباهات رایج در نگارش مقالات را شناسایی کرده و راه حل های مفید و تاثیرگذار برای آماده سازی مقاله جهت ارسال به مجلات علمی را بیان کند.

مراحل چاپ مقاله در مجلات علمی :

1-عدم تعجیل در ارسال مقاله به مجله

قبل از ارسال مقاله به مجله بایستی مقاله چندین بار بررسی گردد تا در صورتی که نیاز به ویرایش دارد رفع گردد.بعضی نویسندگان بر این معتقدند که مقاله را به مجله ارسال میکنیم و داوران ایرادات مقاله را شناسایی کرده و برای رفع آن به ما ارجاع میدهند در صورتی که این کار شانس پذیرش مقاله را کاهش میدهد.به خاطر همین لازم است قبل از ارسال مقاله به مجله مورد نظر ،مقاله دوباره خوانی شود.دوباره خوانی در حوزه پژوهش ضروری است و به شناسایی ایرادات رایج و کاستی های مقاله کمک می کند.

برای آگاهی از نکات مهم در نگارش مقاله به لینک مربوط مراجعه کنید.

2-انتخاب مجله متناسب با محتوای مقاله

انتخاب مجله متناسب با مقاله یکی دیگر از مهمترین عوامل تاثیر گذار در پذیرش مقاله میباشد.مجلات از لحاظ اعتبار علمی متفاوتند و در صورتی که ما برای مقاله خود مجله ای متناسب انتخاب نکنیم شانس پذیرش کاهش پیدا میکند.به طور مثال مجلات الزویر و جی سی ار مقالاتی با بار محتوایی قوی را می طلبد.

3-مطالعه اهداف و اسکوپ مجله و دستورالعمل های درخواستی ادیتور مجله

بعد از دوباره خوانی مقاله و بررسی ایرادات مقاله و انتخاب مجله مناسب ،گام بعدی بررسی اهداف و اسکوپ مجله می باشد.رعایت این مورد هم شانس پذیرش مقاله را افزایش میدهد.گام دیگر ،بررسی دستورالعمل های نگارش مقاله می باشد.هر مجله برای اسامی نویسندگان ،جداول و نمودارها ،رفرنس دهی و ... فرصت خاصی دارد.توجه به این موارد و اماده کردن مقاله بر این اساس در پذیرش مقاله تاثیر به سزایی دارد.

4-انتخاب عنوان و چکیده مناسب برای مقاله

عنوان و چکیده مقاله از اجزاء بسیار مهم مقاله می باشد که توجه داوران را به خود جلب میکند.عنوان انتخابی بایستی موضوع مورد بررسی را به خوبی منعکس کند.چکیده بایستی با دقت طراحی و تدوین گردد و در برگیرنده هدف و فیلدهای اساسی پژوهش باشد.به طور مثال در چکیده بایستی به متد و روشهای مورد استفاده در پژوهش،داده ها و یافته های کلیدی و مفاهیم تئوری و عملی و... به طور مختصر اشاره گردد.

5-ویرایش حرفه ای مقاله از جمله ویرایش متن اصلی،جداول و نمودارها و فهرست منابع

قبل از ارسال مقاله برای چاپ ،توصیه می شود تا یک ویرایش اساسی و حرفه ای روی مقاله انجام گیرد.مجله سابمیت شده توسط ادیتورها و هیئت تحریریه ی مجله مورد بررسی قرار میگیرد.با توجه به امار ثبت شده مجلات الزویر،بین 30 الی 50 درصد مقالات ارایه شده به مجلات ،قبل از اینکه حتی داوری شوند به دلیل ضعف زبانی یا ترجمه نامناسب رد میشوند.نگارش صحیح،ویرایش و ارایه متن بدون ایراد ،استفاده از تصاویر مناسب در مقاله از عواملی است که در چاپ مقاله بسیار موثر است.با این حال بعضی مواقع نیاز است تا برای بررسی مجدد مقاله از ویراستار دیگر کمک بگیریم.

نویسندگان میتوانند با در نظر گرفتن مواردی مثل دوباره خوانی مقاله وجلوگیری از توصیف های غیرضروری کار ویرایش نهایی را اسان تر کنند.برای ویرایش املایی و گرامی مقاله نیز میتوان از غلط یاب گرامری و لغوی وورد استفاده کرد.

6-ارسال یک نامه به همراه مقاله

هرگز اهمیت نامه ارسالی به ادیتور یا سردبیر مجله را دست کم نگیرید.این نامه به نویسندگان این فرصت را میدهد تا ادیتور یا سردبیر را متقاعد کند که پژوهشی که انجام داده ارزش داوری و بررسی دارد .نامه می بایست:

  • موضوع اصلی مقاله را تشریح کند.
  • به روز بودن موضوع مقاله را اثبات کند.
  • مرتبط بودن مقاله با مجله را توجیه کند.

در ضمن بهتر است متن مقاله در نیم صفحه محدود گردد.

7-مطالعه با دقت کامنت های ادیتور

ادیتور مجله، اصلاحات مورد نیاز یک مقاله را مشخص می کند. که آن اصلاحات می تواند تغییرات اساسی و یا جزئی باشد. در مجلات معتبر درک جنبه های اساسی الزامی است. ادیتور مجله بایستی به طور واضح این اصلاحیه ها را مشخص نماید و تمامی کامنتهایی که روی مقاله زده میشود کاملا واضح باشد تا نویسنده متوجه نوع ایراد مقاله شود.

نویسنده بایستی اصلاحات خواسته شده را قبل از پایان یافتن ددلاین مشخص شده به مجله ارسال کند.بعد از ارسال ممکن است مقاله مجددا برای ویرایش برگردد.

مرحله ویرایش مقاله همراه با دو نامه اصلی است.

نامه اول : شامل یک نوشته همراه با هایلات نکات پیشنهادی ادیتور می باشد.

نامه دوم: لیستی از ایرادات و اشتباه های مقاله که ادیتور گردآوری کرده است. (در حالت کلی : نامه ای که اشتباه ها را ادیتور به نویسنده گوشزد کرده است.)

نویسنده باید این دو نامه راخیلی جدی بگیرد. در ضمن نویسنده میتواند موافقت یا مخالفت خود را در رابطه با نظرات ادیتور بیان کند و همیشه هم الزامی نیست که با نظر ادیتور موافقت کند.در صورت مخالفت با نظر ادیتور باید یک دلیل کافی برای ادیتور مقاله ارائه کند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق