افیلیشن به زبان ساده یعنی وابستگی سازمانی؛ یعنی شما از سمت کدام مرکز علمی و دانشگاهی مقاله خود را به مجله ارسال کردهاید. در این مطلب قرار است به انواع فرمهای نوشتاری افیلیشن و اطلاعاتی که باید در یک افیلیشن صحیح ذکر گردد، بپردازیم.
افیلیشن مقاله (Article Affiliation) به اطلاعاتی اشاره دارد که وابستگی یا ارتباط نویسنده یا نویسندگان مقاله علمی یا تحقیقاتی را با یک سازمان، مؤسسه، دانشگاه، یا نهاد خاص مشخص میکند. این بخش معمولاً در ابتدای مقاله و زیر نام نویسنده یا نویسندگان قرار میگیرد و نشان میدهد که نویسنده یا نویسندگان در زمان نگارش مقاله، با چه نهادی در ارتباط بودهاند.
به عنوان مثال، اگر نویسنده مقاله، استاد دانشگاه باشد، در قسمت افیلیشن، نام دانشگاه و دانشکده مربوطه ذکر میشود. افیلیشن به خوانندگان مقاله کمک میکند تا متوجه شوند که نویسنده یا نویسندگان مقاله با چه منابع علمی و پژوهشی مرتبط بودهاند و به نوعی اعتبار علمی مقاله را نشان میدهد.
نمیتوان از نوشتن افیلیشن صرفه نظر کرد؛ زیرا افیلیشن به نوعی به مقاله هویت میدهد و هیچ ژورنالی بدون افیلیشن مقاله شما را نخواهد پذیرفت. البته در نگارش افیلیشن نیازی نیست حتماً آدرس دانشگاه محل تحصیل و یا محل تدریس خود را بنویسید. اما نوشتن دانشگاه محل تحصیل و یا محل اشتغال سبب میشود تا از امتیازاتی که این دانشگاه به خاطر چاپ مقاله در اختیارتان قرار میدهد استفاده نمایید.
هر چقدر این بخش را با مهارت بیشتری نگارش کنید، نشان از خبرگی شما در نوشتن مقاله دارد و خوانندگان را به وابستگیهای نویسندگان، بیشتر آشنا میکند. علاوه بر اینکه باید به اصول آکادمی در نگارش توجه کرد. برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور شکل خاصی از افیلیشن را برای دانشجویان و هیئتعلمی در نظر میگیرند که در نگارش آنها هم باید دقت داشته باشید. دلیل اینکه باید افیلیشن مقاله به این شکل نوشته شود این است که شکل خاص هماهنگی در نگارش افیلیشن و در نتیجه درج امتیازات آن مقاله به حساب دانشگاه خواهد بود. به همین خاطر دانشگاهها هیچ افیلیشن غیر از فرمتی که مشخص کردهاند، قبول نمیکنند و در نهایت نمرهای برای دانشجو یا پژوهشگر لحاظ نخواهند کرد. اهمیت رعایت اصول افیلیشن نویسی طبق تأکیدات دانشگاهها در تخصیص امتیازات باقیمانده از پایاننامه (یک یا دو نمره پایاننامه) یا دریافت کمکهای مالی از باشگاه پژوهشگران جوان و یا دیگر ارگانهای مربوطه است. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا طبق فرمت دانشگاههای کشور مروری داشته باشیم بر نحوه نگارش و ترتیب اسامی در مقالات و همچنین افیلیشن آنها.
نحوه نگارش نشانی نویسندگان در مقالات علمی به دلیل تأثیرات مهمی که بر شناسایی دقیق نویسندگان و ارتباط با آنها دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است. در ادامه، جزئیات و نکات مرتبط با این موضوع مورد بررسی قرار میگیرند:
شناسایی دقیق نویسندگان:
هدف:
یکی از اهداف اصلی درج نشانیهای دقیق، شناسایی واضح نویسندگان است تا بتوان آثار و مقالات آنان را در پایگاههای داده علمی به درستی گروهبندی کرد.
اهمیت:
با توجه به وجود نویسندگانی با نامهای مشابه (مثل J.Jones)، درج نشانیهای دقیق و مرتبط با مؤسسات مختلف (مثل دانشگاه ایالتی آیوا، دانشگاه کورنل، یا دانشگاه کمبریج) اهمیت بیشتری پیدا میکند. این امر به ویژه برای خوانندگانی که ممکن است به دنبال بررسی تخصصیتر باشند، مفید است.
نشانیها به عنوان ابزار ارتباطی:
هدف:
نشانیهای نویسندگان نه تنها برای شناسایی آنها بلکه برای برقراری ارتباط نیز استفاده میشود.
نشانی ایمیل:
به دلیل اینکه ارتباطات علمی بیشتر از طریق پست الکترونیکی انجام میشود، درج نشانی ایمیل برای حداقل یکی از نویسندگان (معمولاً نویسنده مسئول) ضروری است. این ایمیل باید برای دریافت پرسشها و ارتباطات مرتبط با مقاله ذکر شود.
تخصیص نقش نویسنده مسئول:
برخی از ژورنالها از علایم ستاره (*) یا دیگر علایم پانویس برای شناسایی نویسندهای که مسئول دریافت پرسشها و ارتباطات است، استفاده میکنند.
نویسندگان باید از سیاست ژورنال مربوطه آگاهی داشته باشند و قبل از ارسال مقاله تصمیم بگیرند که کدام نویسنده این نقش را بر عهده بگیرد.
مثال کاربردی:
R. Jones a*، J. Smith b و M. Brown a
a. دانشگاه اکسفورد، دانشکده شیمی، اکسفورد، انگلستان
b. دانشگاه هاروارد، دانشکده فیزیک، کمبریج، ایالات متحده
* نویسنده مسئول: r.jones@oxford.ac.uk
در این مثال، مشخص شده که R. Jones از دانشگاه اکسفورد است و نویسنده مسئول برای دریافت ارتباطات مرتبط با مقاله است. J. Smith از دانشگاه هاروارد است و ایمیل او ذکر نشده، زیرا وظیفه پاسخگویی به پرسشها بر عهده R. Jones است.
اهمیت پیروی از سیاستهای ژورنال:
اهمیت:
نویسندگان باید به دقت سیاستهای ژورنالها را مطالعه کنند و اطمینان حاصل کنند که همه نشانیها و اطلاعات ارتباطی مطابق با دستورالعملهای ژورنال ذکر شدهاند.
ارتباط صحیح و کارآمد:
این امر تضمین میکند که در آینده هیچگونه مشکل یا سردرگمی در ارتباط با شناسایی و یا برقراری ارتباط با نویسندگان وجود نخواهد داشت.
جمعبندی
درج نشانیهای دقیق و صحیح به دو منظور اصلی شناسایی و ارتباط با نویسندگان اهمیت زیادی دارد. رعایت اصول و دستورالعملهای ژورنالها در این خصوص به نویسندگان کمک میکند تا آثار خود را به درستی نمایه کنند و از مزایای ارتباطات کارآمد و صحیح در جامعه علمی بهرهمند شوند.
اجزای افیلیشن | توضیحات |
نام سازمان | ابتدا باید نام سازمان یا گروهی که نویسنده به آن متصل است، به صورت دقیق و کامل درج شود. |
آدرس سازمان | پس از نام سازمان، آدرس سازمان شامل شهر، کشور و کد پستی نیز باید درج شود. |
نوع عضویت | در این بخش باید نوع عضویت نویسنده در سازمان را به صورت دقیق مشخص کنید، برای مثال آیا نویسنده عضو کامل، همکار، دانشجوی کارشناسی، دکتری و غیره در این سازمان است؟ |
پست سازمانی | در این بخش باید پست سازمانی نویسنده در سازمان را ذکر کنید، برای مثال مدیر ارشد، مدیر پژوهش، مشاور، کارشناس تحقیقاتی و غیره. |
تاریخ عضویت | در این بخش باید تاریخی که نویسنده به عضویت در سازمان پیوسته است، ذکر شود. |
شماره تماس | در این بخش باید شماره تماس نویسنده در سازمان یا گروه مورد عضویت، به همراه شماره داخلی در صورت وجود، ذکر شود. |
ایمیل | در این بخش باید ایمیل نویسنده در سازمان یا گروه مورد عضویت، ذکر شود. |
شناسههای یکتا | در بعضی موارد، سازمانها و گروهها شناسههای یکتایی را برای اعضای خود اختصاص میدهند. در این صورت، شناسه نویسنده نیز باید در افیلیشن مقاله ذکر شود. |
ترتیب نویسندگان | در مقالاتی که چند نویسنده دارند، باید ترتیب نویسندگان به دقت مشخص شود. در این صورت، باید به ترتیب از اولین نویسنده شروع کرده و با ذکر افیلیشن هر کدام از نویسندگان ادامه داد. |
افیلیشنهای تکراری | در بعضی موارد، نویسندگان چندین افیلیشن در چندین سازمان مختلف دارند. در این صورت، هر یک از این افیلیشنها باید در مقاله ذکر شود. |
تغییرات در افیلیشن | در برخی موارد، افیلیشن یک نویسنده قبل از چاپ مقاله، تغییر میکند. در این صورت، باید افیلیشن جدید به جای قبلی درج شود. |
در مورد امتیازدهی در مصاحبه دکتری و ترتیب اسامی در مقالات علمی-پژوهشی داخلی و خارجی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
در مجلات علمی داخلی و خارجی، نویسنده اول از اهمیت ویژه ای برخوردار است و امتیاز کامل را دریافت میکند.
نویسندگان بعدی (دوم، سوم و چهارم) به ترتیب 80-90%، 60-70% و 40-50% امتیاز را کسب میکنند.
اگر نویسنده دوم استاد راهنما باشد، نام استاد حذف شده و نویسنده دوم به عنوان نویسنده اول در نظر گرفته میشود
نویسنده مسئول (corresponding author) نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و معمولاً در دانشگاه های سراسری امتیاز بالایی را به خود اختصاص میدهد.
رعایت اصول نگارش نشانی نویسندگان در مقالات علمی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این اطلاعات امکان ارتباط با نویسندگان و پیگیری تحقیقات را فراهم میکند. در عین حال، استفاده از شیوههای مناسب برای فهرستبندی نشانیهای نویسندگان میتواند از بروز سردرگمی جلوگیری کند.
نشانی مرتبط با مؤسسه:
نام مؤسسه یا دانشگاهی که هر نویسنده در زمان انجام تحقیق با آن مرتبط بوده است باید دقیقاً و بهطور کامل ذکر شود.
نشانی کامل شامل نام دانشکده، بخش یا آزمایشگاه (در صورت لزوم)، شهر، و کشور باشد.
فهرستبندی دو یا چند مؤلف از مؤسسات مختلف:
اگر مقاله دارای چندین نویسنده است که از مؤسسات مختلف هستند، نشانی هر مؤلف باید دقیقاً در همان ترتیب ذکر شود که نام نویسندگان آمده است.
برای جلوگیری از سردرگمی و مشخص شدن ارتباط هر نویسنده با مؤسسه مربوطه، از علائم مانند حروف کوچک الفبایی (a، b، c و ...) استفاده میشود.
مثال نگارش نشانیها:
سه نویسنده از دو مؤسسه:
محمد رضاییa، علی کاظمی*b، و سارا احمدیa
a. استادیار، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه تهران، تهران، ایران
b. دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر، تهران، ایران
در این مثال، نویسنده اول و سوم از دانشگاه تهران هستند و نویسنده دوم از دانشگاه صنعتی شریف. حروف a و b پس از نام هر نویسنده به ترتیب به نشانیهای صحیح تخصیص داده شده است. علامت ستاره (*) که در بالای نام یکی از نویسندگان قرار داده شده است، نشان میدهد که ایشان نویسنده مسئول مقاله هستند.
استفاده از علایم و تخصیص آنها:
در مواردی که مقاله شامل نویسندگان از چندین مؤسسه مختلف است، استفاده از علایم مانند a، b، c در کنار نامها و نشانیها اطمینان میدهد که هر نویسنده به مؤسسه مربوطهاش مرتبط شده است.
این علائم باید هم پس از نام نویسنده و هم پیش از (یا پس از) نشانی مؤسسه مربوطه در بخش نشانیها آورده شود.
طبق آیین نامه نگارش مقالات وزارت علوم:
Department of …, Faculty of …, University of…., …, Iran
Department of Public Management, Faculty of Management, University of Guilan, Rasht, Iran
Department of Management, Faculty of Humanities, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
نحوه نگارش صحیح افلیشن مقاله در دانشگاه آزاد اسلامی:
Department of …, Faculty of …, … Branch, Islamic Azad University, …, Iran
Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
نحوه نگارش افلیشن مقاله در دانشگاه پیام نور به فارسی:
مرتبه علمی، نام گروه علمی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی 19395-3697 ، تهران، ایران
نحوه نگارش افلیشن مقاله در دانشگاه پیام نور به انگلیسی:
Department of…, Payame Noor University (PNU), P.O. Box, 19395-3697, Tehran, Iran
رعایت دقیق اصول گفته شده و توجه به سبک نگارش ژورنال مربوطه به نویسندگان کمک میکند تا نشانیهای مرتبط با آنها به درستی فهرست شوند و از بروز هرگونه اشتباه یا سردرگمی جلوگیری شود. این نکات همچنین به ارتقاء ارتباط و پیگیری تحقیقات علمی توسط سایر پژوهشگران و مؤسسات کمک میکند. نگارش افیلیشن یکی از کارهایی است که خود نویسنده باید انجام دهد و از عهده موسسه خارج است اما کارشناسان موسسه اشراق 24 ساعته در دسترس هستند تا اگر مشکل یا سوالی برای فرهیختگان گرامی پیش آمد، بتوانند ایشان را راهنمایی و مشکل را حل کنند.
اگر تا این لحظه سفارش سابمیت کقاله تان را ثبت نکرده اید، کافیست بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
نویسنده مسئول فردی است که مسئولیت ارسال مقاله به ژورنال، ارتباط با داوران، و پاسخ به سوالات مرتبط با مقاله را بر عهده دارد. این نویسنده معمولاً تجربه بیشتری دارد و باید نشانی ایمیل او برای ارتباطات بعدی در مقاله ذکر شود.
بله، ترتیب اسامی نویسندگان معمولاً براساس میزان مشارکت آنها در پژوهش تنظیم میشود. نویسنده اول معمولاً بیشترین سهم را در انجام پژوهش و نگارش مقاله دارد و بیشترین امتیاز را دریافت میکند.
در چنین مواردی، باید هر دو نشانی (نشانی قبلی و جدید) ذکر شود و توضیح داده شود که نویسنده در زمان انجام تحقیق با کدام مؤسسه مرتبط بوده است. همچنین میتوان در یک پانویس توضیح داد که نشانی جدید برای ارتباطات پس از انتشار مقاله مورد استفاده قرار میگیرد.
در بیشتر موارد، فقط نشانی ایمیل نویسنده مسئول ذکر میشود. با این حال، برخی ژورنالها ممکن است از نویسندگان بخواهند که نشانی ایمیل همه نویسندگان را ارائه دهند. این بستگی به سیاستهای ژورنال دارد.
هنگامی که نویسندگان از مؤسسات مختلف هستند، باید نشانی هر نویسنده به ترتیب و با استفاده از علائم کوچک الفبایی (مانند a، b، c) در کنار نام آنها آورده شود. این علائم سپس به نشانی مؤسسه مرتبط با هر نویسنده اختصاص داده میشوند.