معیار اساسی برای بررسی رزومه علمی دانشجویان و اساتید اکسپت و چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی است. هرچقدر تعداد مقالات چاپشده در مجلات معتبر بیشتر باشد، هم رزومه پربار هست و هم دانشگاهها امتیاز بالاتری در مصاحبه دکتری به دانشجو اختصاص میدهند. در این مطلب پیرامون مقاله پژوهشی و مراحل اکسپت و چاپ آن در مجلات معتبر صحبت خواهیم کرد.
در طول تاریخ تحقیقات و پژوهشهای بسیاری توسط محققین به نام ثبت شده است. که در بین تمامی تحقیقات آنهایی بیشترین ارزش را دارند که کاملاً ناب و جدید باشند و موضوعات جدیدی برای ارائه کردن داشته باشند. مقالاتی که در حوزه مطالعه آنها قبلاً تحقیقی انجام نشده است، بسیار حائز اهمیت هستند. یکی از بخشهای چنین مقالهای مرور ادبیات است. در یک مقاله علمی پژوهشی، ادبیات به عنوان اساس و بنیان کار ارائه میشود و بینش جدیدی را که محقق به دنبال ایجاد آن است، پشتیبانی میکند. برخلاف مقالات علمی ترویجی که هدف آن خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ایدههای دیگران است، این مقالات در پی ارائه ایدههای جدیدی هستند.
عنوان مقاله (Title)
اسامی نویسندگان (Authors)
کلمات کلیدی (key words)
مقدمه (Introduction)
متدها و روشها (Methods)
نتایج و یافتههای تحقیق (Results)
بحث (Discussion)
نتیجهگیری (Conclusion)
منابع (References)
انواع مجلاتی که برای اکسپت و چاپ میتوان استفاده کرد عبارتاند از:
مجلات آی اس آی (ISI)
مجلات اسکوپوس (SCOPUS)
مجلات آی اس سی (ISC)
مجلات پابمد (PUBMED)
مجلات علمی-پژوهشی داخلی
مجلات علمی-پژوهشی خارجی
مجلات علمی-ترویجی
مجلات علمی-تخصصی
چاپ مقاله در مجلات زمانی امتیاز دارد که مجله جزو مجلات معتبر علمیباشد و در لیست سیاه و یا جعلی و نامعتبر قرار نگیرد. باید در هنگام انتخاب مجله و قبل از ارسال مقاله به داوری این مورد توسط نویسنده به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد چون در صورت چاپ مقاله در مجلات نامعتبری امتیازی دریافت نمیشود. و هم زمان و هزینه و هم مقاله سوخت شود. گاهی در مواردی نیز ممکن است مجله در ابتدا جزو مجلات معتبر باشد و اعتبار خوبی داشته باشد اما بعداً در لیست سیاه قرار گیرد. مجلات سالانه توسط پایگاههای علمی و سایتهای معتبر مورد بررسی قرار میگیرند و اعتبار آنها ارزیابی میشود و با استفاده از شاخصهای مختلف رتبهبندی میشوند. هر چقدر مجله اعتبار بالایی داشته باشد نویسنده نیز امتیاز بیشتری از چاپ مقاله خود در آن مجله دریافت مینماید.
اکسپت مقاله اصطلاحاً به پذیرش مقاله از سوی مجله گفته میشود و زمانی که مقاله تمامی شرایط داوری مجله را پشت سر گذارد از طرف مجله مورد تائید واقع میشود. فرآیند پذیرش مقاله و کسب مجوز برای چاپ را، اکسپت مقاله میگویند. مجلات با توجه به شرایط داوری که دارند مقالات ارسالی را مورد بررسی قرار میدهند و هر کدام از مقالات که از نظر ساختار و موضوع و محتوای علمی تائید شود را اکسپت مینماید و در پروسه چاپ قرار میدهند.
ممکن است مقاله در مرحله داوری از نظر داوران نشریه نیاز به اصلاحات کوچکی داشته باشد که در این صورت اصلاحات درخواستی برای نویسنده برگشت داده میشود تا موارد درخواستی برطرف شده و مجدداً برای داوری ارسال شود و گاهی اصلاحات به قدری جزئی هست که مجله پذیرش مقاله را اعلام مینماید ولی درخواست برای اعمال اصلاحات قبل از ارائه نسخه نهایی نامه اکسپت به نویسنده ارسال مینماید.
اپلای دانشگاههای خارج کشور
تقویت رزومه شغلی برای آزمونهای استخدامی
ارتقاء رتبه برای اعضای هیئتعلمی که مقالهی اکسپت یا چاپشده در این نوع مجلات دارند.
معافیت از سربازی برای نخبگانی که اکسپت و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تائید وزارت علوم دارند.
داشتن نامه پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تائید وزارت علوم بهمنزلهی نخبه بودن پژوهشگر است.
با داشتن اکسپت و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تائید وزارت علوم میتوان در رشتههای علوم انسانی و هنر بدون کنکور به مصاحبه دعوت شد.
در بسیاری از دانشگاههای بزرگ کشور،از شرایط اساسی جذب هیئتعلمی، داشتن مقاله در نشریات علمی-پژوهشی داخلی و خارجی مصوب وزارت علوم است.
مجله تخصصی بوده و مرتبط با رشتهی تخصصی مقاله است.
مجلات معتبر بوده و به علت اعتبار بالا،تعداد مقالات ارسالی با آنها کم است و در نتیجه پروسهی داوری مقالهی شما کوتاهتر خواهد بود.
مجلهی علمی پژوهشی باشد که بیشترین تعداد داوران را دارا باشد و در نتیجه کمترین میزان زمان برای داوری مقالهی شما صرف گردد.
بعد از ارسال فایل مقاله به داوری مجله، مقاله وارد پروسه داوری میشود. معمولاً مقالات در ابتدا توسط سردبیر نشریه مورد بررسی قرار میگیرند و اگر از نظر ارتباط موضوعی و ساختار درخواستی مجله مورد تائید باشد برای داوری محتوایی به داوری نشریه ارسال میشود. در غیر این صورت ریجکت میشود که اصطلاحاً ریجکت فوری گفته میشود. این ریجکت علیرغم اینکه خوشایند نیست اما برای کسانی که مدت زمان محدودی دارند حداقل میتواند مفید باشد زیرا مدت زمان کمتری را برای دریافت نتیجه مقاله خود از طرف مجله صرف مینمایند و برای ارسال به مجله دیگر اقدام مینمایند. ممکن است مقاله شما بدون هیچ اصلاحاتی و در زمان کوتاه پذیرش شود که این حالت بهترین نتیجه دلخواه نویسنده از مجله است. و مورد خیلی شایعی که وجود دارد در داوری مقالات از طرف مجله این است که مقاله نیاز به اصلاحات دارد که بنا بر محتوای مقاله و همچنین نظر داوری میتواند از اصلاحات جزئی تا اصلاحات اساسی متغیر باشد. شما در این مرحله باید بتوانید با پاسخ بهموقع و صریح و مناسب از مقالهتان دفاع نمایید و تائید نهایی داور را دریافت نمایید. هر چقدر پاسخ به اصلاحات شما نزدیک به درخواستهای داور باشد شانس تائید مقاله شما بالاتر خواهد بود.
سؤالی که معمولاً در زمان اکسپت و چاپ مقاله پیش میآید، در مورد هزینه اکسپت و پروسه زمانی دریافت اکسپت است.
پاسخ این هست که هزینه کاملاً بستگی به مجله انتخابی دارد. برخی مجلات در زمان پذیرش و چاپ هزینهای دریافت نمینمایند اما برخی مجلات هزینه دریافت مینمایند. برای دریافت اطلاعات مربوط به شرایط مجله و هزینه دریافتی از طریق سایت مجله و قسمتهایی که برای راهنمایی جویندگان قرار داده شده است میتوان استفاده کرد. معمولاً اطلاعات درخواستی مجله در بخشهایی همچون About the Journal، Instructions for Authors، Submission guidelines نوشته میشود و توضیحات کافی در مورد هزینههای درخواستی مجله، شرایطی که نویسندگان باید رعایت نمایند، مدارکی که باید در هنگام ارسال مقاله باید ارسال شود، فونت و نوشتار و شیوه فرمت بندی مقاله و ... داده شده است که با مطالعه این بخشها میتوانید از هزینهها و شرایط درخواستی مجله مطلع شوید.
مجلات از نظر دریافت هزینه به دو دسته کلی open access و close access تقسیم میشوند. مجلات اپن اکسس از نویسنده هزینه دریافت مینمایند. ویژگی این مجلات غالباً تسریع روند داوری و اعلام نتیجه در بازه زمانی حدوداً یک الی دو ماه میباشد و در صورت اکسپت مقاله ملزم به واریز هزینه هستید اما در مجلات کلوز اکسس معمولاً واریز هزینه وجود ندارد و اگر هم هزینهای داشته باشد اختیاری هست. این مجلات به سبب رایگان بودن تعداد مقالات در نوبت داوری زیادی دارند و روند داوریشان طولانیتر هست.
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر اقدامی هست که برخی افراد به دلخواه و علاقه شخصی و دریافت امتیازات برای اهداف پیش رو خود انجام میدهند و برخی افراد همچون دانشجویان برای دفاع رساله دکتری و یا دفاع پایاننامه کارشناسی ارشد و یا نمره کلاسی و رزومه شغلی مجبور به ارائه مقاله به مجلات از طرف دانشگاهها یا محل کار خود هستند. برای کسب نتیجه مطلوب از مجلات و همچنین صرفهجویی در زمان باید نکاتی را هم قبل از ارسال و هم در مرحله ارسال رعایت نمایید.
ترجمه تخصصی نیتیو: برای ارسال مقاله به مجلات خارجی نیاز هست که حتماً توسط مترجم متخصص ترجمه شود و کاملاً از نظر زبانی بررسی و کنترل شود تا ایرادی از بابت ترجمه نداشته و منظور نویسنده را به خوبی به خواننده منتقل نماید. ترجمه تخصصی نیتیو توسط مترجمی که زبان مادریاش زبان کشور مقصد هست انجام میشود و خیالتان از بابت سطح ترجمه و کیفیت آن راحت خواهد بود. حتی زمانی که ترجمه انجام شده اما نیاز دارید که یک بار دیگر بررسی تخصصی شود، میتوانید برای ویرایش تخصصی توسط مترجم متخصص نیتیو ارسال نمایید.
رفع سرقت ادبی: اگر مقاله نوشتاری شما با مقالات قبلی خودتان و یا هر مقاله چاپشده دیگری مشابهت بالا داشته باشد مقاله به دلیلی سرقت علمی و ادبی ریجکت خواهد شد و بهتر هست قبل از ارسال مقاله به داوری مجلات از نظر مشابهت نیز بررسی شود و اگر درصد مشابهت بالا باشد نسبت به رفع آن اقدام شود. البته برخی مجلات در زمان سابمیت اطلاعات گزارش مشابهت را درخواست مینمایند. درصد مشابهت قابلقبول برای اکثر مجلات زیر 20 درصد هست و گاهی مجلاتی هستند که درصد مشابهت زیر ده درصد مورد تأییدشان هست. برای گزارش مشابهت مقالات فارسی از طریق سیستمهای سمیم نور و یا همانند جو ایرانداک استفاده میشود و برای دانشگاهها معتبر هستند و برای مقالات انگلیسیزبان نرمافزار آیتنتیکیت بهترین گزینه هست.
انتخاب ژورنال مناسب: در بالا به طور کامل نسبت به این موضوع اشاره شد و نویسنده باید قبل از ارسال مقاله به مجله، بر اساس شرایطی که جهت ارائه نامه پذیرش مقاله ارسالی از طرف دانشگاه ملزم هست ابتدا باید مجله معتبر انتخاب و بعد اقدامات لازم را انجام دهد. میتوانید با استفاده از سایتهای اعتبار سنجی مختلف و همچنین لیست مجلات معتبر که دانشگاهها ارائه مینمایند از اعتبار مجلات مطلع شوید. همچنین میتوانید از مؤسساتی که در این زمینه فعال هستند و خدمات ارائه میدهند، کمک بخواهید.
فرمت بندی و سابمیت مقاله: هر مجله دستورالعمل خاصی دارد که در زمان ارسال مقاله برای داوری ابتدا باید بر اساس این دستورالعمل مقاله را تنظیم و بعد برای سابمیت اقدام نمایید. تکبهتک موارد هم از نظر فونت و نوشتار و هم از نظر ارسال اطلاعات درخواستی که در دستورالعمل مجله هست باید رعایت شود. اگر با شیوه فرمت بندی مقاله آشنا نیستید از خدمات مؤسسات استفاده نمایید.
در خصوص اکسپت و چاپ مقاله در مجلات و اقدامات قبل از آن مؤسسات زیادی هستند که خدمات ارائه مینمایند. موسسه اشراق نیز با کادری مجرب و حرفهای و باسابقه طولانیمدت در این زمینه خدمات باکیفیت ارائه مینماید. استخراج مقاله از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری، ترجمه تخصصی نیتیو در همه رشتهها و زمینهها، پارافریز مقالات فارسی و انگلیسی و معرفی مجلات معتبر در رشتههای مختلف و انجام خدمات فرمت بندی و سابمیت و پیگیری تا حصول نتیجه نهایی از مجله بخشی از خدماتی هست که موسسه اشراق ارائه مینماید. شما میتوانی با خیال راحت کار اکسپت و چاپ مقاله خود را به موسسه بسپارید. مراحل انجام اکسپت و چاپ مقاله در موسسه اشراق بهصورت زیر میباشد:
ارسال درخواست از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان موسسه اشراق
بررسی درخواست و معرفی مجلات معتبر
ترجمه تخصصی در صورت اینکه متن ترجمه نشده باشد
دریافت گزارش پارافریز و در صورت نیاز رفع مشابهت فایل
نهایی سفارش و انتخاب مجله از طرف نویسنده
اقدام برای فرمت بندی بر اساس دستورالعمل مجله و سابمیت نهایی مقاله
پیگیری تا حصول نتیجه نهایی داوری مقاله
موسسه علمی اشراق دارای تمامی مجوزهای لازم از وزارت صمت میباشد و خدمات با پشتیبانی حرفهای و باکیفیت بالا در همه زمینهها ارائه میدهد. کادر فعال موسسه اشراق همگی از رتبههای بالای دانشگاههای برتر و حتی از کشورهای دیگر انتخابشدهاند و گرد هم آمدهاند تا مجموعهای پویا و خدماتی حرفهای در شأن مشتریان عزیز ارائه نمایند. برخی از ویژگیهای منحصربهفرد موسسه اشراق :
پوشش کامل زبانها و تخصصها
پشتیبانی از اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی
کیفیت و زمانبندی مطابق با نیاز شما
کنترل کیفیت نهایی توسط بازرس
صدور گواهی کیفیت و فاکتور رسمی
ارتباط مستقیم با مترجم, ویراستار و پشتیبان
گارانتی تا زمان پذیرش و چاپ و انتشار
ارائه گزارش سرقت ادبی قبل و بعد از پارافریز
ضمانت حداقل درصد تشابه ممکن برای پارافریز
تایپ رایگان و ارائه فایل ترکچنج ویرایش کتاب
پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته حفظ محرمانگی اسناد و فایلهای ارسالشده
موسسه اشراق مجموعهای پویا است و هدف و تلاش ما در این موسسه ارائه خدمات و جلب رضایت تکتک مشتریان عزیز میباشد. خدمات موسسه به صورت آنلاین به سراسر کشور و دوستانی که در کشورهای دیگر هستند ارائه میشود، تا همه بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها از طریق شبکههای اجتماعی و راههای ارتباطی با کارشناسان موسسه در ارتباط بوده و خدمات درخواستی خود را در کوتاهترین زمان و بالاترین کیفیت دریافت نمایند. علاوه بر این اطلاعات موسسه و تمامی مجوزهای لازم در سایت قرار داده شده است و میتوانید با خیال راحت سفارشهای خود را در همه زمینههایی که موسسه ارائه میدهد، ثبت فرمایید.
جهت ثبت سفارش سابمیت مقاله میتوانید از لینک زیر استفاده نمایید:
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
فرآیند داوری مقالات شامل مراحل مختلفی مانند ارسال مقاله، بررسی اولیه توسط سردبیر، ارسال به داوران (حداقل دو تا سه داور متخصص)، دریافت و بررسی نظرات داوران، و تصمیمگیری نهایی سردبیر میشود. این فرآیند ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد.
خیر، مقالات کنفرانسی معمولاً دارای اعتبار و تأثیر کمتری نسبت به مقالات مجلات معتبر هستند.
ارسال همزمان یک مقاله به چند مجله از لحاظ اخلاقی نادرست است. اکثر مجلات علمی معتبر این کار را نقض قوانین خود میدانند و میتواند به رد مقاله و از دست دادن اعتبار پژوهشی منجر شود.
عوامل مختلفی مانند کیفیت پژوهش، نوآوری و تازگی موضوع، روششناسی قوی، تحلیل دقیق دادهها، نگارش صحیح و دقیق مقاله، و پیروی از راهنمای نویسندگان مجله میتوانند در پذیرش یا رد مقاله تأثیرگذار باشند.
برای افزایش شانس پذیرش مقاله، میتوانید نکاتی مانند انتخاب موضوعات پژوهشی جذاب و به روز، استفاده از منابع به روز، ارسال مقاله به مجلات مرتبط با حوزه تحقیقاتی شما و پیروی دقیق از دستورالعمل مجله را مدنظر قرار دهید.