آیا می دانستید طبق یک میانگین هر سال تقریباً 1,800,000 مقاله در 28,000 مجله معتبر در دنیا منتشر میشود. اگر شما هم به دنبال انتشار مقاله علمی – پژوهشی هستید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
مقالات علمی انواع مختلفی دارند که یکی از آنها مقالات علمی پژوهشی است. مقالات علمی پژوهشی به مقالاتی اطلاق میشود که دارای موضوع نو و تازه باشند. در مقالات علمی پژوهشی محقق یک فرضیهای را بیان میکند و با آزمایش و بررسی به تجزیهوتحلیل دادهها میپردازد تا فرضیه خود را اثبات نماید. بهعبارتدیگر نگارش مقاله علمی پژوهشی با استفاده از دادههای خامی صورت میگیرد که خود محقق با استفاده از آزمایشها و تحلیل و تفسیر به نتایج آنها دستیافته است.
مقاله علمی پژوهشی دارای بخشبندیهای مجزایی است که هرکدام برای هدف خاصی نگارش میشوند، این قسمتها عبارتاند از: عنوان مقاله، چکیده، مقدمه، روش کار، نتایج، بحث، نتیجهگیری و منابع.
بهترین عنوان برای مقاله علمی پژوهشی عنوانی است که در حداقل کلمات ممکن بتواند تحقیق حاضر را در مناسبترین شکل ممکن بیان نماید.
چکیده مقاله علمی پژوهشی توضیح کلی تحقیق است که در 150 الی 250 کلمه خلاصه میشود. خواننده با خواندن چکیده باید ترغیب شود تا تمام مقاله را مطالعه نماید.
مقدمه مقاله علمی پژوهشی شامل معرفی و اطلاعات پیشزمینه و مرور ادبیات است. در بیان مسئله به بیان مشکل اصلی میپردازیم و مطالعات پیشین انجامشده در این زمینه را بررسی کرده و فرضیههایی برای رفع مشکل را بیان میکنیم.
از دیگر اجزای بسیار مهم مقاله علمی پژوهشی روشهایی است که برای انجام آزمایش و تحقیق استفاده میشود. استفاده از روشهای دقیق و بهروز باعث افزایش اعتبار مقاله میشود.
نتایج بهدستآمده از تحقیق انجامشده و نحوه بیان و تفسیر آنها بسیار مهم است. استفاده از نمودار و جداول باعث کمک به فهم خواننده میکند. نتیجه بهدستآمده از تحقیق اگر بهدرستی تفسیر و بیان نشود هیچ ارزشی نخواهد داشت.
بعد از به دست آوردن نتایج باید به بحث درباره ارتباط نتایج با مطالعات پیشین و فرضیههای مقاله پرداخت. بحث یک مقاله اعتبار آن را نشان میدهد و اگر این قسمت ضعیف نگارش شود باعث ریجکت آن از مجلات میگردد.
قسمت نتیجهگیری با بخش نتایج متفاوت است. نتیجهگیری نهایی در یک الی دو پاراگراف نوشته میشود و نتیجه نهایی مقاله را بیان میکند.
نویسنده اگر از سازمان، دانشگاه و یا شخصی بخواهد تشکر خود را بیان نماید در این قسمت میتواند ذکر کند. معمولاً محققان از دانشگاه و سازمانی که ابزار کار در اختیار آنها قرار دادهاند تشکر مینمایند.
تمامی مقالات، پایاننامهها و کتبی که در طی تحقیق خود مطالعه و از آنها برای انجام و نوشتن مقاله خود کمک گرفتهاید را باید در متن مقاله ارجاع دهید و آن را بهصورت کامل در انتهای مقاله ذکر کنید.
چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر داخلی و خارجی امتیازهای بیشماری برای نویسندگان آن دارد. ازجمله این امتیازها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اخذ امتیاز پژوهشی برای اپلای به دانشگاههای خارجی
کسب نمره بیشتر دفاع پایاننامه در مقطع ارشد
اخذ امتیاز پژوهشی در مصاحبه دکتری
کسب اجازه دفاع از پایاننامه دکتری
امکان عضویت در بنیاد ملی نخبگان
ارتقا رتبه علمی اساتید دانشگاهها
ارتقا شغلی برای کارمندان دولتی
دریافت کسر از خدمت سربازان
بعد از نوشتن و آمادهسازی مقاله علمی پژوهشی باید آن را برای اکسپت و چاپ به مجلات معتبر ارسال کرد، چراکه یک مقاله بدون چاپ در مجلهای هیچ ارزش و اعتباری ندارد و امتیازی برای نویسنده آن محسوب نمیشود. اکسپت مقاله به معنای پذیرش مقاله برای چاپ در مجله است. یک مقاله بعد از آماده شدن باید برای داوری به مجله ارسال شود تا مشخص شود که قابلیت چاپ در مجله را دارد یا خیر. داوران و ادیتور مجله بعد از مطالعه و بررسی دقیق مقاله تصمیم میگیرند که مقاله را پذیرش یا بهاصطلاح اکسپت کنند و در مجله خود به چاپ برسانند و یا آن را رد یا ریجکت کنند. مقاله رد شده توسط یک مجله را میتوان برای داوری به مجلات دیگر ارسال نمود. در برخی موارد مقاله ارسالی به مجله با درخواست اصلاحات جزئی از طرف ادیتور مجله قابلپذیرش خواهد بود.
بعد از اخذ اکسپت مقاله از طرف مجله، نویسنده باید منتظر چاپ مقاله خود در مجله مذکور بماند. چاپ مقاله به معنای انتشار مقاله در سایت مجله است. با چاپ مقاله و دیده شدن مقاله در مجله، محققان و نویسندگان دیگر میتوانند به مقاله دسترسی پیدا کنند و در مطالعات آتی خود به آن ارجاع دهند. برای دریافت اکسپت و چاپ مقاله میتوان از طریق مجلات داخلی و خارجی معتبر اقدام کرد. در ادامه به انواع مجلات داخلی و خارجی که برای چاپ مقاله علمی پژوهشی مناسب هستند اشاره میکنیم:
اعتبار مقاله زمانی تعیین میشود که بتوان آن را در یک مجله معتبر و باکیفیت چاپ کرد. مجلات بینالمللی و خارجی خود به چند دسته تقسیم میشوند و بر اساس سازمانی که در آن نمایه میشوند اسامی مختلفی دارند.
پایگاه استنادی اسکوپوس یکی از معتبرترین و بزرگترین پایگاههای داده است که مقالات در تمامی رشتهها و زمینهها را نمایه میکند. هر مجلهای که در این پایگاه عضو باشد بهاصطلاح مجله اسکوپوس و مقاله چاپشده در این مجله و نمایه شده در پایگاه اسکوپوس را بهاصطلاح مقاله اسکوپوس مینامند. نمایه اسکوپوس موردقبول تمامی دانشگاههای دنیا ازجمله ایران است و دانشجویان و اساتید با چاپ مقاله خود در مجلات اسکوپوس میتوانند امتیاز موردنظر خود را کسب نمایند.
از دیگر پایگاههای استنادی بینالمللی معتبر و مورد تائید دانشگاههای سراسر دنیا، پایگاه isi است. این پایگاه نمایه کننده موسسه تامسون رویترز است. ملاکی که موسسه تامسون برای ارزشدهی به مجلات ISI استفاده میکند، ایمپکت فاکتور یا impact factor یا ضریب تأثیر است. هرساله دو لیست از مجلات isi توسط تامسون منتشر میشوند که یک لیست برای مجلات دارای ضریب تأثیر و یک لیست مجلات بدون ضریب تأثیر هستند. مجلات دارای if اعتبار بالاتری دارند.
پایگاه ISC به نمایه کردن مقالات جهان اسلامی میپردازد. این پایگاه توسط کشور عزیزمان ایران تأسیسشده است و تنها مقالات کشورهای اسلامی را نمایه میکند. پایگاه ISC بعد از اسکوپوس و ISI، سومین پایگاه معتبر جهان به شمار میرود. چاپ در این مجلات به دلیل استاندارهای سختگیرانه که برای پذیرش مقاله دارند، دارای ارزش و اعتبار بالایی است.
پابمد PubMed از دیگر نمایههای معتبر است که تنها مقالات رشتههای پزشکی و زیستشناسی، داروسازی، پرستاری، دامپزشکی، دندانپزشکی، مامایی، مراقبتهای پزشکی، روانشناسی، روانپزشکی و آموزش بهداشت را نمایه میکند. بزرگترین زیرمجموعه پابمد، مدلاین Medline است. چاپ مقاله در این مجلات برای دانشجویان و اساتید گروههای پزشکی و علوم پایه پزشکی دارای اهمیت بالایی است.
چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات داخلی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است بهنحویکه دانشجویان دوره دکتری و داوطلبان آزمون دکتری برای کسب امتیاز ملزم به چاپ مقاله در این مجلات هستند. اکثر مجلات داخلی علمی پژوهشی معتبر همزمان در سایر نمایههای بینالمللی مانند isi، isc و یا اسکوپوس نیز نمایه میشوند که به معنای افزایش اعتبار این مجلات است.
همانطور که در بالا بهصورت مختصر اشاره کردیم هر مقاله میتواند بر اساس نیاز و موضوع خود دریکی از مجلات معتبر خارجی و یا داخلی با نمایههای متفاوت چاپ شود؛ اما با توجه به اینکه با افزایش اعتبار مجلات، سختگیری آنها نیز افزایش مییابد و پروسه داوریشان طولانیتر میشود باید راهحلی باشد تا اساتید و دانشجویانی که زمان برای آنها الویت دارد بتوانند بهصورت تضمینی چاپ مقاله علمی و پژوهشی خود را انجام دهند. برای چاپ مقاله بهصورت تضمینی در مجلات علمی پژوهشی باید مجلهای انتخاب کنید که مطمئن هستید مقاله شمارا تائید میکنند و بههیچوجه ریجکت انجام نمیشود. امروزه مجلات بسیار زیادی از نمایههای بینالملل خارجی و داخلی آماده پذیرش مقالات باکیفیت بالا هستند اما انتخاب بهترین و مناسبترین مجله از بین لیست بیشماری از مجلات کار زمانبر و طاقتفرسایی است. ازاینرو برای پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی پیشنهاد میکنیم با افراد مجرب و آشنا به روند داوری مجلات مشورت کنید تا بهترین و مناسبترین مجله برای مقاله خود را انتخاب نمایید.
مجلات داخلی و خارجی معتبر به دودسته کلی تقسیم میشوند. دسته اول مجلاتی هستند که بابت داوری و یا چاپ از نویسنده هزینه دریافت میکنند؛ و به دلیل اینکه هزینه مجله از طرف نویسنده تأمین میشود فایل کل مقاله بهصورت pdf در سایت مجله قابل دانلود و در دسترس عموم قرار میگیرد. به این مجلات بهاصطلاح مجلات اپن اکسس یا با دسترسی رایگان گفته میشود. بعضی مجلات دیگر برای نویسنده کاملاً رایگان هستند و هیچ هزینهای بابت داوری و چاپ از نویسنده دریافت نمیکنند. اگر هزینه این مجلات از دانشگاهها و یا سازمانهای دیگر تأمین نشود، خواننده باید بابت دانلود مقاله به مجله هزینه پرداخت نماید. به این دسته از مجلات بهاصطلاح مجلات کلوز اکسس یا با دسترسی محدود گفته میشود.
زمان داوری، پذیرش و چاپ مقاله بر اساس هر مجله میتواند متفاوت باشد. مجلات زمان داوری متفاوتی دارند که اغلب در سایت رسمی خود این زمان را اعلام مینمایند تا نویسندگان بااطلاع از زمان داوری اقدام به ارسال مقاله خود به مجله نماید. بعد از داوری و پذیرش مقاله، نامه پذیرشی در قابل pdf برای نویسنده ارسال میشود که در این نامه پذیرش زمان و یا شماره مجلهای که مقاله در آن به چاپ خواهد رسید اعلام میگردد. زمان پذیرش تا چاپ بسته به مجله میتواند بین یک ماه تا بیشتر از یک سال متفاوت باشد. برای جلوگیری از اتلاف زمان، نویسنده در ابتدا باید در رابطه زمانهای داوری، پذیرش و چاپ مقاله در مجله موردنظر اطلاعات کسب و سپس اقدام به ارسال مقاله خود به مجله نماید.
زمان داوری و چاپ از موارد بسیار پراهمیت برای نویسندگان است. تمامی نویسندگان به دنبال داوری و چاپ سریع مقاله خود هستند تا بتوانند در اسرع وقت امتیاز موردنظر خود را از چاپ مقاله کسب کنند. همانطور که ذکر کردیم به علت متفاوت بودن زمان داوری و چاپ مجلات، پروسه چاپ در برخی از مجلات میتواند بسیار طولانی باشد و این امر باعث از دست رفتن زمان و فرصت کسب امتیاز توسط نویسنده شود. برای جلوگیری از این کار بهتر هست چاپ مقاله خود را به متخصصان این زمینه بسپارید. امروزه مؤسسات و کارشناسان خبرهای وجود دارند که به دلیل آشنایی بازمان داوری مجلات مختلف و نحوه پاسخدهی آنها میتوانند مناسبترین مجله را ازنظر بازه زمانی به شما معرفی و اقدام به سابمیت و اخذ پذیرش مقاله نمایند.
موسسه اشراق یکی از موسسات معتبر در زمینه اخذ اکسپت و چاپ تضمینی مقاله علمی پژوهشی است. موسسه اشراق با داشتن سابقه فعالیت طولانی در زمینه اکسپت و چاپ مقاله با نحوه داوری و پذیرش مجلات آشنا است و میتواند مجلاتی معرفی نماید که شانس پذیرش بالاتری دارند. از خدمات دیگر موسسه اشراق در این راستا میتوان به استخراج مقاله از پایاننامه، ترجمه تخصصی مقاله، ویرایش Native، ویرایش ادبی و گرامری اشاره کرد.
مشاوره رایگان با کارشناس موسسه اشراق
انتخاب مجله از بین مجلات پیشنهادی
سپردن مقاله به موسسه اشراق
داوری مقاله توسط مجله
اخذ پذیرش مقاله علمی پژوهشی
چاپ مقاله علمی پژوهشی
برای اکسپت و چاپ تضمینی مقاله علمی پژوهشی میتوانید با کارشناس موسسه اشراق به شماره تماس 09149724933 تماس بگیرید و یا فایل خود را از طریق ایمیل به آدرس isi.eshragh@gmail.com ارسال نمایید.
اکسپت و چاپ مقاله علمی پژوهشی در تمامی زبانها از جمله فارسی، عربی، انگلیسی و... انجام میشود.
اکسپت و چاپ مقاله علمی پژوهشی برای تمامی رشتهها انجام میشود.
بلی- بعد از دریافت پذیرش مقاله، نویسنده میتواند انصراف از چاپ اعلام نماید و در مجله دیگری سابمیت انجام دهد.
زمان داوری و اخذ پذیرش بسته به نوع مجله میتواند از 2 هفته تا یک سال طول بکشد.