خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

انواع مجلات scopus

انتشار 8 بهمن 1397
مطالعه 5 دقیقه

مجلات اسکوپوس Scopus که برای چاپ مقالات علمی خود آنها را انتخاب نموده اید انواع مختلف دارند.

انواع مجلات scopus

مجلات اسکوپوس Scopus که برای چاپ مقالات علمی خود آنها را انتخاب نموده اید انواع مختلف دارند. همه دانشجویان و پژوهشگران که به درجه ای از علم و تحصیل رسیده اند که دست به نگارش و تدوین مقالات علمی می زنند بدون شک با نام اسکوپوس و مجلات اسکوپوس آشنایی دارند. بسیاری از دانشجویان و اساتید با هدف چاپ مقالات علمیشان در مجلات اسکوپوس اقدام به نگارش مقاله می نمایند . مجلات اسکوپس خود به چند دسته و انواع مختلف تقسیم بندی می شوند که هرکدام به نوبه ی خود امتیاز به خصوصی دارد . در این مقاله سعی بر آن داریم تا شما را با مجلات اسکوپوس و انواع آنها و مرکز تقسیم بندی و امتیاز دهی آنها آشنا سازیم .

تصویر
 

اسکوپوس(Scopus) چیست؟

پايگاه اسکوپوس(Scopus)  یکی از مشهورترین و محبوب ترین پایگاه مجلات و کتب می باشد که بسیاری از دانشگاه های معتبر آن را به عنوان علمی ترین مرجع استنادی به رسمیت می شناسند. این پایگاه برای بسیاری از مجامع علمی به عنوان معیار رتبه بندی دانشگاه ها و میزان تولیدات علمی کشورها به شمار می رود.

پايگاه حاوي مقالات ، کتاب ها و خلاصه کنفرانس هاي علمي است که در زير مجموعه پايگاه الزویرELSEVIER  قرار گرفته است. در حال حاضر اين پايگاه در رشته هاي مختلف علوم پایه، فناوری، علوم پزشکي، علوم اجتماعي، علوم انساني و هنر به نمايه سازي مجلات و ارزيابي پيوسته آنها مشغول است. طبق آمار سال 2017 پايگاه اسکوپوس(Scopus) داراي  21000 عنوان مجله نمايه شده از 5000 ناشر بين المللي است. اين پايگاه حاوي 20000 ژورنال داوري شده،370 سري کتاب،390 نشر تجاري است. ميليون مقاله کنفرانس در اين سايت موجود است. انتشارات شناخنه شده ای مانند جان وايلي، اشپرينگر، انتشارات کمبريج و…نیز در این پایگاه نمایه می شوند.

تصویر
 

رتبه بندی سایماگو SCImago Journal & Country Rank

نظام رتبه بندی سایمگو توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در پایگاه اسکوپوس آن‌ها را ارزیابی و رتبه بندی می کنند. این رتبه بندی یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام های رتبه بندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهش محور در جهان است. اخیراً این نظام رتبه بندی دو شاخص جدید عملکردی یعنی نمایه تخصصی و میزان تعالی را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها افزوده است .

در نظام رتبه‏ بندی  Scimago Institutions Rankings، خروجی علمی هر دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی برگزیده بر مبنای هفت شاخص مختلف شامل تعداد مقالات  (O)، درصد مقالات دارای همکاریهای بین المللی (IC) ، تاثیر نرمال سازی شده تحقیقات  (NI)، مقالات با کیفیت بالا  (Q1)، اختصاصیت تحقیقات  (Spec)، نرخ برتری (Exc) و داشتن نقش رهبری در تولیدات علمی (Leadership)  بررسی می شود.

شاخص تاثیر نرمال سازی شده تحقیقات، نشانگر تعداد ارجاعات به مقالات یک موسسه تحقیقاتی نسبت به متوسط جهانی است. در شاخص NI، عدد بیش از یک نشان دهنده آن است که مقالات موسسه علمی مورد بررسی بیش از متوسط جهانی مورد ارجاع قرار گرفته است. شاخص مقالات با کیفیت بالا، نشانگر درصد مقالات یک موسسه است بر اساس شاخص تاثیر مجلات در 25 درصد نخست مجموعه مجلات نمایه شده در Scopus شده به چاپ رسیده‏ اند.

شاخص اختصاصی تحقیقات، نشان‌دهنده میزان تمرکز تحقیقات در هر موسسه علمی بر گرایش‏‏های علمی خاص است. شاخص SI، نشانگر میزان تمرکز تحقیقات در یک دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی بر روی گرایش‌های علمی مشخص است که با اعداد بین صفر 0 (عدم تمرکز تحقیقات) تا یک 1 (تمرکز کامل بر روی یک گرایش علمی) نمایش داده می‌شود.

شاخص نرخ برتری نشان دهنده درصد مقالات یک موسسه است که جز 10 درصد برتر مقالات پرارجاع در پایگاه اطلاعات علمی Scopus قرار دارند. شاخص داشتن نقش رهبری در تولیدات علمی نشانگر تعداد مقالاتی است که نویسنده مسئول در آنها وابسته به دانشگاه تحت بررسی است.

رتبه بندی مجلات  SJR SCImago 

رتبه بندی مجلات SJR SCImago مقیاسی برای سنجش اعتبار علمی منابع آکادمیک است. ارزش منابع استناد وزندار در هر سند تحقیقاتی. یک منبع "اعتبار"یا وضعیت خود را، بخاطر استناد به آن، به منبع دیگری منتقل می نماید. استناد از یک منبع با ( SJR ) نسبتاً بالا ارزشمندتر از استناد از منبعی با ( SJR ) کمتر است.

انواع مجلات  scopus

مجلات اسکوپوس (Scopus) بر اساس میزان کیو Q يا Quartile Scores رتبه بندی می شود. نمره Q يا    Quartile Score  برای نشان دادن درجه یا رتبه مجله به شمار می رود که بین کیو یک تا کیو 4 متغیر است. براین اساس هر طبقه يا category که مجلات در آن قرار دارند امتيازي بين Q1 تا Q4 به آنها تعلق مي گيرد. چيزي شبيه ضريب تاثير در مجلاتISI .  با اين تفاوت کهIF  ممکن است از يک هزارم تا 30 متغير باشد ولي Quartile Scores  از يک تا 4 متغير خواهد بود.

در حقيقت Quartile Scores امتياز عملکردي هرمجله در category خود به شمار مي رود. داشتن نمره بين  Q1  تا Q4 حاکي از ارزش متغیر آن مجله است که ممکن است بر اساس کیفیت مقالات چاپ شده از سالی به سال دیگر متفاوت باشد.

  1. کیو یکQ1  : نشان دهنده اين است که مجله جزء 25 درصد اول مجلات نمایه شده در اسکوپوس قرار دارد.
  2. کیو دوQ2  : نشان دهنده اين است که مجله از لحاظ رتبه جزء طبقه مياني يعني بين 25 تا 50 درصد يک طبقه ( category ) قرار دارد.
  3. کیو سهQ3  : حاکی از آن است که مجله از لحاظ رتبه جزء طبقه ميانه به سمت پايين يعني بين 50 تا 75 درصد يک category قرار دارد.
  4. کیو چهارQ4  : نشان می دهد که مجله جزء 25 درصد انتهايي يک طبقه ( category ) قرار دارد.

کارشناسان و متخصصان موسسه اشراق با تجارب حرفه ای خود در زمینه استخراج مقاله از پایان نامه ، فرمت بندی مقاله ، ترجمه تخصصی مقالات ، رفع سرقت علمی مقالات ، پذیرش و چاپ مقالات علمی در مجلات isi به صورت تضمینی ، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات Scopus به صورت تضمینی ، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی ، چاپ مقاله در همایش ها و کنفرانس های بین المللی ، تبدیل پایان نامه به کتاب ، ترجمه کتاب و چاپ کتاب در خدمت تمامی دانشجویان ، پژوهشگران ، اساتید عزیز هستند تا برای کسب امتیازات علمی ، ارتقاء رتبه علمی خود و همچنین معرفی و ارائه نتایج ناب علمی خود به جهانیان آنها را یاری رسانند و مقالات علمی آنها را در مجلات اسکوپوس Scopus به چاپ برسانند .

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق