هدف از نوشتن بیانیه پایان نامه چیست؟
نگارش پایان نامه یکی از استرس زا ترین مراحل در طی تحصیل هر دانشجویی است.دانشجو بعد از انتخاب موضوع پایان نامه ی خود،بیانیه ای در مورد پایان نامه ی ای که قرار است روی آن کار کند ،بنویسد.به بیان دیگر،پاراگراف یا جمله ای که در مورد کلیات پایان نامه نوشته می شود و باعث ایجاد انگیزه خواندن پایان نامه در خواننده می شود بیانیه ی پایان نامه گفته می شود.
بیانیه پایاننامه جمله ای استثنایی است در مورد موضوعی خاص که قصد انجام آن را دارید.هر مقاله ی نوشته شده بایستی یک نقطه ،ایده یا پیام اصلی داشته باشد.بیانیه ی پایان نامه در یک یا دو جمله و بر روی ایده ی اصلی پایان نامه تمرکز می کند و تعیین کننده ی هدف اصلی مقاله است.بیانیه بایستی عنوان مقاله را دربربگیرد و به خواننده بگوید که مقاله یا پایان نامه در مورد چیست؟ و خواننده باید متوجه شود نظر نویسنده در مورد موضوع نوشته شده چیست. پس برای نگارش بیانیه پایان نامه بایستی موضوع پایان نامه کاملا مشخص شده باشد.
هدف اصلی از نوشتن بیانیه ی یک پایان نامه،اعلام موضوع و توضیحاتی در مورد موضوع وایجاد انگیزه در خواننده برای خواندن ادامه ی مقاله است.چون بیانیه ایده ها و هدف مقاله را مطرح می کند. در بعضی مواقع قسمتهای اول مقاله ای را مطالعه می کنیم ولی متوجه موضوع اصلی مقاله و موضع نویسنده در مورد موضوع مقاله نمی شویم در این مواقع وجود بیانیه باعث می شود پاسخ سوالات مبهمی که در ذهن داریم آشکار شود و نسبت به خواندن ادامه ی مقاله راغب تر باشیم.
بیانیه در پایان مقدمه ی پایان نامه قرار می گیرد.قرار گرفتن بیانیه در پایان مقدمه به شما این اجازه را می دهد تا به جای اینکه مستقیما وارد موضوع اصلی مقاله شوید توضیحات و بیانیه ای در مورد موضوع بدهید.نوشتن بیانیه پایان نامه در ابتدای پایان نامه باعث می شود خواننده سردرگم شود و از موضوع و ایده ی اصلی پایان نامه دور شود.
برای نوشتن بیانیه ی پایان نامه باید موضوع پایان نامه مشخص باشد.چون در بیانیه میخواهید به خواننده بگویید هدفتان از انتخاب و کارکردن روی این موضوع چه بوده است؟پس موضوع انتخابی باید در مورد چیزی باشد که شما در مورد ان اطلاعات دارید یا می توانید در موردش یاد بگیرید.کمک گرفتن از تجربه ی شخصی و تحقیق و مطالعه باعث می شود اطلاعات زیادی در مورد موضوع کسب نمایید.
بر اساس دانشی که دارید موضوع پایان نامه ی خود را به یک منطقه ی خاص محدود کنید.دامنه و موضوع کلی نیازمند نوشتن یک مقاله ی طولانی است ،در حالی که مقاله ای که در یک حوزه ی محدود نوشته می شود موفق تر است .
اگر موضوع انتخابی شما تکراری باشد و هیچ ایده ی جدیدی نداشته باشد،تاثیر چندانی روی خواننده نخواهد داشت و احتمال تایید پایان نامه ی شما کم خواهد بود.پس سعی کنید.
اگر شما با نحوه ی شروع مقاله یا پایان نامه ی خود مشکل دارید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید،یک کاغذ بردارید و همه ی مطالبی که در مورد موضوع به ذهنتان می اید را یادداشت نمایید.آیا همه ی ایده های جدید شما کشف شدند؟آیا می توانید نوشته ها و ایده های خود را دسته بندی کنید؟ اکنون می توانید بر روی ایده هایی که نوشته اید فکر کنید و یک بیانیه پایان نامه خوب و مناسب برای تحقیق خود آماده کنید.
جملاتی که نوشته اید را چندین بار بخوانید و اصلاح کنید و از جملاتی کامل تر با کلمات بدون ابهام و واضح استفاده نمایید.
همیشه موضوعاتی که چالش برانگیز هستند طرفداران و خوانندگان بیشتری دارند و باعث می شود خواننده نسبت به خواندن بقیه ی مقاله یا پایان نامه مشتاق باشد.
با نوشتن بیانیه برای پایان نامه ی خود ،در واقع شما نمای کلی از پایان نامه را به خواننده نشان می دهید.خواننده متوجه موضوع مقاله و هدف آن می شود ولی در مورد متن مقاله چیزی نمیداند و مشتاق به مطالعه می شود.
زمانی که نویسنده ی پایان نامه بتواند نوشته ای کوتاه بنویسد که حاوی موضوع تحقیق و هدف شما باشد ،در ضمن این نوشته واضح و قابل بحث باشد،در این صورت او موفق به نوشتن یک بیانیه ی خوب برای پایان نامه ی خود شده است.