کنفرانس جلسه ای است که افراد در خصوص موضوع یا مسئله ای به منظور تبادل نظرات و اطلاعات جمع می شوند. انواع کنفرانس ها با حیطه گرایشی مختلف وجود دارد. کنفرانس آموزشی، تجاری و غیره وجود دارد.
تعریف مقالات کنفرانسی (Proceedings)
در تعریف کنفرانس این چنین آمده است کنفرانس جلسهای است که افراد در خصوص موضوع یا مسئله ای به منظور تبادل نظرات و رایزنی گرد هم میآیند. برحسب موضوع و حیطه گرایشی کنفرانسهای مختلفی وجود دارد که در زمینه آموزشی، تجاری و غیره برگزار میشود. مطالب ارائه شده در کنفرانس عمدتاً بشکل مقاله میباشد. مقالاتی که برای کنفرانسها نگارش و ارائه میشوند، مقالات کنفرانسی یا همایشی نامیده میشوند. کنفرانسها براساس گستره تحت پوشش خود به انواع کنفرانسهای خارجی، کنفرانسهای بینالمللی، کنفرانسهای ملی یا کشوری، کنفرانسهای منطقهای، کنفرانسهای استانی، کنفرانسهای داخلی تقسیم میشوند. در اغلب موارد، در ابتدای شکلگیری ایدهای جدید، پژوهشگران ایده خود را به صورت یک مقاله کنفرانسی آماده و برای چاپ میفرستند تا از این طریق جامعه علمی را از تفکرات خود آگاه سازند. در این مرحله هنوز جزییات و ریزه کاریهای ایده ارائه شده مشخص نمیباشد و مقایسهای با دیگر پژوهشهای مرتبط انجام نگرفته است.
نحوه انتشار مقاله در کنفرانس خارجی
هدف از برگزاری کنفرانسهای آموزشی بیان تحقیقات و یافتههای جدید میباشد. افراد حاضر در محیط آکادمیک و آموزشی به منظور تبادل نظرات، یافتهها و ارائه تحقیقات خود در کنفرانس شرکت می کنند. موضوع کنفرانس و مواردی که سخنوران در طول کنفرانس بیان مینمایند میبایست در هنگام ثبت نام برای شرکتکنندگان مشخص شده باشد تا شرکت کنندگان با دیدگاه و اطلاعات مرتبط لازمه در کنفرانس شرکت نمایند. معمولا هر کنفرانس برای ارائهی مقاله زمان دقیق مشخص میکند و مقالات ارسالی بعد از آن زمان، داوری نمیشوند. مقالاتی که برای شرکت در کنفرانس به دبیرخانه کنفرانس فرستاده میشود توسط گروهی از داوران بررسی شده و در صورت پذیرش در مورد نحوه ارائه مقالات تصمیمگیری میشود، مقالات براساس محتوا و موضوع به دو صورت شفاهی و یا پوستری ارائه میشوند.
الف) ارایه شفاهی: فایل مقاله در قالب پاورپوینت توسط نویسنده مقاله آماه میشود و در مدت زمان تقریبی بیست دقیقه بصورت شفاهی برای حاضرین ارایه میشود. مدت زمان تعیین شده برای ارائه مقاله 15 دقیقه بوده و 5 دقیقه باقی مانده برای پرسش و پاسخ در نظر گرفته میشود. در ارائه شفاهی به دلیل حضور جمعی از پژوهشگران امکان تبادل نظر و بحث و گفتگو پیرامون مسائل مطرح شده افزایش مییابد.
ب) پوستر: اگر شخص نتواند یا نخواهد مقاله را به صورت شفاهی ارایه دهد و یا داوران با ارایه مقاله به صورت پوستر موافقت کردهاند؛ میتواند پوستر مقاله را تهیه کرده و در محل تعیین شده قرار دهد. معمولا زمان مشخصی در اختیار نویسندگان قرار داده میشود تا بتوانند در مورد مقاله خود به شرکت کنندگان توضیح دهند.
پس از اتمام کنفرانس مقالات ارائه شده صورت چاپی و یا به صورت الکترونیکی منتشر میشوند. در صورتی که مقالات ارائه شده به کنفرانسها بار علمی بالایی داشته باشند، معمولاً در مجلات معتبر و کتاب خانههای دیجیتالی به چاپ میرسند. مزیتهای چاپ مقاله در کنفرانسهای خارجی به شرح زیر میباشد:
جهت شرکت در کنفرانسهای خارجی لیست کنفرانسهای در حال برگزار و مرتبط با رشته خود را میتوانید از طریق سایتهای مختلف مثل سایت allconferences.com پیدا کنید و مقاله خود را در آن سابمیت کنید.