مقاله علمی-پژوهشی نیازمند رعایت اصول نگارشی و داوری دقیق است. پذیرش مقالات بستگی به کیفیت ترجمه، رفع سرقت ادبی، فرمتبندی و انتخاب ژورنال مناسب دارد. در این مطلب قرار است بررسی کنیم که مؤسسه اشراق چگونه با ارائه خدمات تخصصی، چاپ تضمینی مقالات را در ژورنالهای معتبر تسهیل میکند و روند داوری را سرعت میبخشد.
انجام تحقیقات گسترده در حوزه خاص باید نهایتاً منجر به نگارش یک مقاله شود. مقالات اغلب بهعنوان یک اثر علمی نویسنده شناخته میشوند که نویسنده ماهها و سالهای عمرش را صرف کرده تا به این اطلاعات دست یابد. مقالاتی که به این صورت نگارش شده باشند و حاصل دسترنج فردی خود نویسنده باشند، مقالات علمی-پژوهشی گفته میشود. مقالاتی که پایه و اساس آنها نوآوری باشد و حاصل ایدههای خود پژوهشگر باشد، مقاله علمی-پژوهشی میباشد. اما برخی دیگر از مقالات وجود دارند که ایده اصلی آنها از خود نویسنده نمیباشد و در پی تحقیقات گذشته نوشته شدهاند. مقالات علمی-پژوهشی از اصالت و ابداع برخوردار هستند. ایده اصلی و تمامی محتوای مقاله حاصل تحقیقات یک نویسنده میباشد.
مقاله علمی-پژوهشی چون حاصل تلاش و دسترنج خود دانشجویان است، امتیاز بسیار زیادی دارد و دانشجویان میتوانند با ارائه این مقالات در ژورنالهای معتبر، امتیازات زیادی کسب کنند. از جمله مهمترین امتیازاتی که به نویسندگان مقالات تعلق میگیرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش رتبه علمی
افزایش حقوق و مزایای شغلی
پذیرش راحتتر در مقطع دکتری
امکان عضویت در بنیاد ملی نخبگان
شناختهشدن بهعنوان متخصص و صاحبنظر در موضوع
امکان گرفتن پروژههای تحقیقاتی با درآمدهای بسیار بالا
استخدام راحتتر در کلیه ادارات و مراکز دولتی و خصوصی
گرفتن بورس تحصیلی از دانشگاههای معتبر بینالمللی در سراسر جهان
پذیرفتهشدن بسیار راحتتر بهعنوان عضو هیأت علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی
امکان ادامه تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه دلخواه در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بدون آزمون ورودی
براساس شرایط و هدفی که از چاپ مقاله دارید و یا الزامی که از طرف دانشگاهها برای ارائه مدارک پذیرش مقاله دارید، میتوانید مجلات مختلفی را برای ارسال مقالهتان در نظر بگیرید. مثلاً برای دفاع از رساله در دوره دکتری نیاز است حتماً در مجلات مورد تأیید وزارتین اقدام فرمایید. یا برای اپلای خارج از کشور، مجلات خارجی بیش از مجلات داخلی مورد تأیید هستند. مجلات انواع و نمایههای مختلفی دارند. از جمله مواردی که میتوان به آنها اشاره کرد، به شرح زیر میباشد:
مجلات نمایه ISI | مجلات نمایه اسکوپوس |
---|---|
مجلات نمایه پابمد | مجلات نمایه ISC |
یک مقاله برای اینکه بتواند از مجلات معتبر پذیرش بگیرد باید اصول و فاکتورهایی از جمله موارد زیر را رعایت نماید:
موضوع یا عنوان مقاله باید کاملاً بهروز باشد، بهخوبی محتوای پژوهش را معرفی کند، تا حد امکان فاقد عبارات اختصاری باشد، کوتاه و رسا باشد، بهصورت سوالی عنوان نشود و بهگونهای جذاب و جالب توجه نوشته شود.
در نوشتن مقاله لازم است از منابع جدید و بهروز و موثق استفاده نماییم. هرچقدر منابع مورد استفاده ما بهروز و معتبر باشند، مقاله علمی ما نیز معتبرتر خواهد بود. یک منبعی که میتواند این ویژگیها را داشته باشد، پایاننامه یا رساله شما و طرح پژوهشیتان خواهد بود. زیرا هم خودتان روی این موارد کار انجام دادهاید و از اعتبار آنها مطمئن هستید و هم از طرف اساتید و دانشگاهتان مورد بررسی دقیق قرار گرفته و داوری شدهاند. همچنین نگارش مقاله از پایاننامه نسبت به حالتی که نگارش از صفر انجام شود، هزینه مقرونبهصرفهتر و زمان کوتاهتری خواهد داشت.
تمامی مقالات علمی دارای ارکان اصلی هستند که با رعایت نکردن آنها اعتبار مقاله کاهش مییابد. برای اینکه بتوانید مقاله خود را در مجلات معتبر پذیرش و چاپ نمایید، باید با قالب اصلی مقاله علمی آشنا بوده و این موارد را در مقاله خود رعایت نمایید. یک مقاله علمی از بخشهای زیر تشکیل شده است:
عنوان همان موضوع مقاله است که باید پژوهش را تعریف نماید و جدید و جذاب باشد تا خواننده را جذب کند.
اطلاعات مربوط به نویسندگان مقاله که در زیر عنوان قرار داده میشود و به ترتیب نوشته میشود.
چکیده معمولاً خلاصه مقاله است که در حدود 200 الی 300 کلمه نوشته میشود و باید طوری نوشته شود که خواننده بتواند به مطالب مقاله پی ببرد. معمولاً چکیده به صورت ساده یا ساختارمند که شامل زمینه و هدف، مواد و روشها، و نتیجه و یافتههاست، نشان داده میشود.
مقدمه از جنبههای کلی شروع شده و رفتهرفته به قسمتهای اختصاصیتر پرداخته و در نهایت لزوم انجام مطالعه را مطرح مینماید. نویسنده بایستی در مقدمه بهخوبی تأکید نماید که چگونه فرضیه را تهیه کرده است.
در این قسمت بهطور تخصصی و با جزئیات کامل، تمامی کارهای انجام شده و به دست آوردن دادهها بهصورت مرحلهبهمرحله شرح داده میشود.
در این قسمت باید نتایج بهدستآمده از دادهها و انجام پژوهش آورده شود.
بحث یک مقاله باید کاملاً روان و مرتبط با نتایج و با تفسیرهای کامل و ذکر منابع مختلف باشد.
در قسمت منابع هم تمام منابعی که در مقاله استفاده شده باید بهطور کامل آورده شوند و طبق استانداردهای منبعنویسی باشند.
زمانی که میخواهید مقاله را به مجله ارسال نمایید، باید دستورالعمل درخواستی مجله را روی مقاله پیاده کنید. هر مجله صفحهای بهنام «دستورالعمل نویسندگان» یا «راهنمای نویسندگان» دارد که قبل از ارسال باید تنظیم و بعد ارسال شود. چون بدون رعایت این اصول، مقاله به داوری نمیرسد و ریجکت میشود.
چاپ مقاله علمی-پژوهشی در ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی به ترتیب زیر میباشد:
اگر تصمیم دارید مقاله علمی-پژوهشی خود را به ژورنالهای خارجی سابمیت کنید، بهتر است قبل از هر چیز آن را ترجمه کنید. ترجمه تخصصی مقالات در تمامی حوزهها باید به متخصص همان رشته واگذار شود. داوران حساسیت بسیار زیادی روی کیفیت ترجمه تخصصی مقالات دارند. بهتر است مقاله ترجمهشده کیفیت بالایی داشته باشد تا در این ژورنالها پذیرفته شود.
حتی اگر مقالهای را با کیفیت بسیار تخصصی نگارش کردهاید، بهتر است که آن را پارافریز یا رفع سرقت ادبی کنید. مقالاتی که در آنها بهصورت عمدی یا سهوی سرقت ادبی مشاهده شود، حتماً ریجکت خواهند شد.
مجلات فقط مقالاتی را پذیرش میکنند که در اسکوپ مشخصی باشند. همچنین هر مجله از لحاظ سطح اعتبار با مجلات دیگر متفاوت است و باید مقاله را اعتبارسنجی کنید و مناسبترین مجله را انتخاب کنید.
ژورنالها مقالات را فقط در فرمت مشخصی پذیرش میکنند و اگر مقالهای خارج از این حوزه و چارچوب نوشته شود، حتماً ریجکت میشود. یک مرحله مهم و حتمی قبل از سابمیت مقاله، تبدیل فرمت است.
مقاله باید بعد از طی مراحل فوق به ژورنال مورد نظر سابمیت شود تا به بخشهای داوری ارسال شود. نحوه سابمیت مقاله به مجلات متفاوت است و اصولاً در قسمت راهنمای هر مجله نوشته میشود. برای سابمیت مقالات به مجله مورد نظرتان، میتوانید از مشاورین و کارشناسان متخصص کمک بگیرید.
شدت سختگیری و مدت زمان داوری مجلات کاملاً بستگی به کیفیت مجلهای که انتخاب کردهاید دارد. برخی از ژورنالها داوری بسیار سختگیرانهای دارند. اما برخی دیگر از ژورنالها هم هستند که داوری را بهصورت راحتتر انجام میدهند و مقاله شما در زمان کمتری داوری میشود.
همانطور که میدانید، زمان پذیرش و چاپ مقاله در ژورنال معتبر کاملاً بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانیتر باشد، واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود، مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد. نتیجه کاملاً وابسته به زمان داوری است. پذیرش تضمینی مقاله نیز کاملاً وابسته به کیفیت مجله است. برخی از ژورنالها مقاله را بهصورت تضمینی پذیرش میکنند، اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همهچیز وابسته به نظر داوران است.
برخی از ژورنالهایی که دارای ایمپکت فکتور بالایی هستند، به هیچ عنوان مقالات را بهصورت تضمینی پذیرش نمیکنند. اما برخی دیگر از ژورنالها پذیرش کاملاً بهصورت تضمینی است. برای اینکه روند داوری هر چه سریعتر انجام شود و نتیجه پذیرش مشخص گردد، لازم است تغییراتی در ساختار مجلات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریعتر پذیرفته شود.
مؤسسه اشراق برای پذیرش و چاپ تضمینی مقالات شما عزیزان در ژورنالهای معتبر آماده ارائه خدمات میباشد. کارشناسان ما در این مؤسسه، برای اینکه مقالات زمان کمتری را در مرحله داوری منتظر نباشند و هر چه سریعتر نتیجه نهایی ارائه شود، متدهای بسیاری در نظر دارند. میتوانید سفارش خود را در این ژورنالها ثبت نمایید تا کارشناسان ما هر چه سریعتر روال کار را شروع کنند و مقاله را هر چه سریعتر به بخش چاپ ارسال نمایند. ما بهصورت کاملاً تضمینی تا زمان اخذ نامه پذیرش همراه شما خواهیم بود.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
برای پیدا کردن مجله مناسب، ابتدا باید دامنه موضوعی مقالهتان را مشخص کنید و سپس به پایگاه های اطلاعاتی معتبر مانند Scopus، PubMed، و Web of Science مراجعه کنید. بررسی ضریب تأثیر (Impact Factor)، شاخصهای استناددهی، و سابقه انتشار مجله نیز میتواند به انتخاب بهتر کمک کند.
در هنگام آمادهسازی مقاله باید به رعایت دستورالعملهای نگارشی مجله، تنظیم منابع و استنادات به صورت صحیح، و ویرایش زبانی و نگارشی دقیق توجه کنید. همچنین باید از نرمافزارهای ویرایش متنی برای تصحیح اشتباهات استفاده کنید و مقاله را قبل از ارسال چندین بار مرور کنید.
زمان داوری مقاله بسته به مجله و حوزه موضوعی متفاوت است، اما به طور معمول میتواند بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. برخی مجلات ممکن است اطلاعاتی درباره زمان تقریبی داوری در وبسایت خود ارائه دهند.
ارسال همزمان یک مقاله به چند مجله معمولاً غیر اخلاقی و ممنوع است. قبل از ارسال مقاله به یک مجله، باید منتظر نتیجه داوری آن باشید و در صورت رد شدن، میتوانید مقاله را به مجله دیگری ارسال کنید.
برای افزایش شانس پذیرش مقاله، باید مطمئن شوید که مقالهتان از نظر علمی و نگارشی در سطح بالایی قرار دارد. انتخاب مجله مناسب، رعایت دقیق دستورالعملهای نگارشی، و تهیه نامه همراه حرفهای میتواند شانس پذیرش مقاله را افزایش دهد.