بسیاری از پژوهشگران به دلایل مختلفی خواهان ارسال مقاله به مجلاتی هستند که پذیرش و چاپ مقاله در آنها بهصورت رایگان انجام شود. این نوع مجلات شرایطی دارند که باید قبل از ارسال مقاله خود با آنها آشنا شوید. در این بخش از اشراق میخواهیم در مورد سابمیت مقاله در مجلات رایگان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
قبل از اینکه به این پرسش پاسخ دهیم اجازه دهید تا تفاوت مجلات رایگان و غیر رایگان را با هم بررسی کنیم:
مجلات اوپن اکسس مجلاتی هستند که وقتی شما مقاله خود را به این نوع مجلات ارسال میکنید در صورت پذیرش و چاپ مقاله، پژوهشگر باید هزینه چاپ مقاله را بپردازد. مجلات اوپن اکسس معمولاً بهصورت آنلاین در سایت مجله موردنظر قابل دسترس میشوند و مخاطبان آن دسترسی آزاد به مقالات دارند و میتوانند بدون پرداخت هزینه مقاله را دانلود کنند درواقع این اجازهای است که مولف مقاله صادر کرده است به عبارتی او هزینههای چاپ و انتشار مقاله را میدهد تا خوانندگان بتوانند به صورت آزادانه به محتوای مقاله وی دسترسی پیدا کنند. دلیل انتخاب بسیاری از دانشجویان برای چاپ مقاله خود در ژورنال اوپن اکسس این است که این نوع مجلات معمولاً داوریهای خیلی سخت گیرانه ای نسبت به مجلات رایگان ندارند و همچنین مدت زمان داوریشان نیز کمتر است. از جمله مجلات اوپن اکسس میتوان به مجلات ISI بدون ایمپکت فاکتور اشاره کرد.
مجلات کلوز اکسس مجلاتی هستند که به صورت رایگان اقدام به چاپ مقاله میکنند. روند کاری این مجلات به این صورت است که در صورت پذیرش و چاپ مقاله، هزینهای جهت چاپ از مولف دریافت نمیشود و مخاطبان برای دسترسی به مقالات معمولاً بعد از خواندن چکیده مقاله اگر تصمیم به دسترسی کل مقاله داشته باشند بایستی هزینه آن را پرداخت کرده و سپس بتوانند مقاله موردنظر را دانلود کنند. مجلات کلوز اکسس معمولاً اعتبار بیشتری دارند و در عین حال نیز داوریهای سخت گیرانه ای اعمال میکنند بنابراین اگر قصد ارسال مقاله به این نوع مجلات دارید باید بار علمی مقالهتان خیلی قوی باشد تا شانس اکسپت داشته باشید. ازجمله مجلات کلوز اکسس میتوان به برخی از مجلات ISI دارای ضریب تاثیر (ایمپکت دار) یا همان JCR و یا مجلات علمی پژوهشی داخلی اشاره کرد.
همانطور که اشاره شد پذیرش مقاله در این نوع مجلات به دلیل داوری های سخت گیرانه بسیار دشوار است اما اگر شما چند پارامتر ساده را رعایت کنید شانس پذیرش مقاله تان افزایش می یابد. به برخی از این موارد در ذیل اشاره می شود:
هر مجله در سایت خود قسمتی تحت عنوان راهنمای نویسندگان و یا author guidelines دارد که شما قبل از اینکه بخواهید هرگونه تغییراتی در مقاله خود ایجاد کنید بسیار ضروری است که این بخش را با دقت مطالعه کنید. مواردی مانند سبک رفرنس دهی، اندازه فونت، نحوه قرارگیری اجزای مقاله و... همگی در این بخش توضیح داده شده است و شما اگر برخلاف آن ها عمل کنید مطمئن باشید که مقاله تان شانس پذیرش نخواهد داشت.
کاورلتر نقش بسیار مهمی در ایجاد یک دیدگاه مثبت از سوی ادیتور مجله دارد. نامه ای که شما در آن انگیزه خود از انجام پژوهش، اهمیت و ضرورت آن و همچنین مشخصات خود را با ترتیب و فرمت خاصی قید می کنید. اولین چیزی هم که سردبیر از طرف شما خواهد خواند همین کاورلتر می باشد پس در نگارش آن نهایت دقت را به خرج دهید.
سعی کنید موضوعی انتخاب کنید که به روز بوده و نیاز یا مسئله ای را حل کند. انتخاب موضوع مقاله و تحقیقات تکراری که قبلا در مورد آن ها کار شده است نمی تواند نظر داوران را به خود جلب کند. موضوع مقاله شما باید ویژگیهایی کلیدی داشته باشد از مهمترین این ویژگی ها می توان به جدید، بهروز، پراهمیت و ناب بودن موضوع اشاره کرد. همچنین موضوع مقاله باید کاربردی باشد و به رشد دانش جامعه و پیشرفت علم کمک کند و موضوعی رویایی، عجیب و غریب و غیرمنطقی نباشد. موضوع خوب باید بینش درست و جدیدی از اهداف مقاله در خوانندگانش ایجاد کند و بتواند مسیر تحقیقات بعدی را روشن کند و حتی پیشنهادهای پژوهشی ارائه دهد.
سعی کنید از منابع و مقالاتی استفاده کنید که به روز باشند و ارزش و رتبه مقاله شما را نیز بالا ببرند. داوران مجله توجه ویژه ای در به روز بودن منابع دارند.
بخش بحث و نتیجه گیری معمولا آخرین بحثی است که در مقاله آورده می شود و پژوهشگران فکر می کنند برای این قسمت مطلبی باقی نمانده است و مطالب چکیده و مقدمه را بازنویسی می کنند اما داوران توجه ویژه ای به این امر دارند شما در قسمت بحث و نتیجه گیری بایستی به ضرورت و اهمیت تحقیق خود بپردازید و بیان کنید که چه سهی در حل مسئله موردنظر داشتید و نظرات تخصصی خود را بیان کنید.
حال که با انواع مجلات رایگان و غیر رایگان آشنا شدید و دانستید که برای چاپ مقاله خود باید به سراغ کدام مجلات بروید. باید مراحل آماده سازی مقاله و فرآیند سابمیت مقاله را نیز یاد بگیرید. در ذیل مرحله به مرحله به این نکات می پردازیم:
شما از دو طریق می توانید اقدام به تهیه و تنظیم مقاله کنید. راه اول) از طریق استخراج مقاله از پایان نامه و راه دوم) گردآوری و نگارش صفر تا صد مقاله. اگر فرصت کمی در اختیار دارید می توانید از راه اول کمک بگیرید معمولا از یک پایان نامه با محتوای علمی قوی حداقل 2 مقاله قابل استخراج می باشد. اما اگر می خواهید خودتان یک پژوهش ناب و جدید انجام دهید و سپس در قالب مقاله درآورید شاید کمی زمان بر باشد. به هر حال شما از هر روشی که استفاده کنید باید ساختار و اجزای استاندارد مقاله را را رعایت کنید. در شکل رو به رو اجزای یک مقاله را مشاهده می کنید.
اگر شما تصمیم به چاپ مقاله خود در مجلات رایگان کرده اید، باید به سراغ مجلات JCR و یا علمی پژوهشی داخلی بروید اما در انتخاب این مجلات باید به معیارهای زیادی دقت کنید. برای مثال اسکوپ مجله باید با عنوان و موضوع مقاله شما همخوانی داشته باشد و یا حتما چک کنید که مجله انتخابی شما داخل مجلات بلک لیست نباشد و یا ممکن است برخی از مجلات محدودیت ها و قوانینی را وضع کنند که شما قادر به انجام آن ها در متن مقاله خود نباشید بنابراین این مرحله یک مرحله مهمی است که اگر درست انجام گیرد سرنوشت مقاله شما را به سمت و سوی مثبتی سوق خواهد داد.
ویرایش تخصصی مقاله شما ارتباط مستقیم با کیفیت کارتان دارد. اللخصوص اگر قصدتان ارسال مقاله به مجلات رایگان دارید که داوریهای سخت گیرانه ای اعمال میکنند، باید ویراستاری مقاله شما در حد عالی باشد. ویرایش تخصصی مقاله با ویرایش معمولی متفاوت است. ویرایش تخصصی مقاله را معمولاً ویراستاری انجام میدهد که خود در رشته تخصصی شما اطلاعات و آگاهی کاملی داشته باشد زیرا بدیهی است که مقاله شما دارای اصطلاحات و عبارات تخصصی و پیچیده زیادی است یک ویراستار معمولی توانایی انجام آن را ندارد. به طور کلی و عمومی، ویرایش به سه بخش قابل تقسیم است: ویرایش فنی، ویرایش زبانی و ساختاری و ویرایش علمی و محتوایی.
استفاده از آثار دیگران در مقاله خود به ارزش علمی آن می افزاید و همچنین سطح مطالعه و سواد شما را در حوزه تخصصی خود اثبات می کند. اما اگر این مورد از چهارچوب قانونی خود بگذرد و درصد تشابهات بیشتر از حد مجازی که در سایت مجله و در قوانین آن ذکر شده است باشد، دچار سرقت ادبی یا پلاجیاریسم می شوید و مقاله شما نیاز به پارافریزنویسی پیدا می کند. تکنیک پارافریز مقاله در کاهش درصد تشابهات موجود در مقاله به شما کمک می کند. به عبارتی در این روش متن مقاله شما بازنویسی شده و شما با سبک و سیاق و زبان خود آن را به رشته تحریر در می آورید.
اگر قصد شما ارسال مقاله به مجلات خارجی رایگان مانند JCR باشد، بایستی یک ترجمه تخصصی انگلیسی بسیار با کیفیت ارائه دهید و نیل به این هدف نیز مستلزم ترجمه مقاله شما توسط یک مترجم متخصص است که به حوزه تخصص مقاله شما مسلط باشد. برای مثال اگر رشته شما روانشناسی باشد باید یک مترجم که خود تحصیل کرده رشته روانشناسی است و یا حداقل سالهای زیادی را در ترجمه این رشته مهارت دارد، انجام دهد.
هر مجله قوانین و دستورالعمل های مخصوص به خود را دارد و اینکار به دلیل یکپارچه سازی مقالات ارسالی و راحت بودن پروسه داوری می باشد. بنابراین قبل از اقدام به ارسال و یا حتی قبل از ویرایش و فرمت بندی مقاله خود باید به دقت قسمت راهنمای نویسندگان در سایت مجله را مطالعه کرده و طبق مطالب گفته شده در آن پیش بروید. در غیر اینصورت مقاله شما وقتی به دست سردبیر مجله برسد ریجکت خواهد شد. در فرمت بندی مقاله نیز به این موارد پرداخته می شود و سعی می شود اجزا و ساختار مقاله شما طبق فرمت گفته شده در مجله درآید.
پس از انجام تمامی مراحل ذکر شده، نوبت به آخرین مرحله یعنی سابمیت مقاله است. شما در مرحله سابمیت باید تمامی اطلاعات مربوط به مقاله یعنی کاورلتر، افیلیشن ها و... تهیه کرده باشید تا همه آن ها را به صورت جداگانه ارسال کنید. سابمیت مقاله به دو صورت آنلاین در سایت مجله و سابمیت از طریق ایمیل مجله انجام می گیرد. نوع روش سابمیت منافاتی با ارزش و اعتبار مجله موردنظر ندارد و کاملا به امکانات مجله مربوط است.
اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی چاپ و نشر دهیم. پذیرش مقاله نیز کاملاً وابسته به کیفیت مقاله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد. برخی از ژورنالهایی که دارای ایمپکت فاکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمیکنند. برای اینکه روند داوری هر چه سریعتر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مقالات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریعتر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.
ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید
درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود
ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری
پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شما
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله میباشد. برخی از ژورنال ها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد.
زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری میباشد.
یافتن بهترین مجله برای انتشار مقاله، یک فرآیند چند مرحلهای است که نیازمند تحقیق و بررسی دقیق است. شما میتوانید با مشخص کردن دقیق موضوع و زمینه تحقیقاتی خود و استفاده از پایگاههای داده علمی مانند PubMed، Google Scholar، Scopus و Web of Science، مقالات مرتبط را جستجو کنید و مجلات معتبر را شناسایی کنید. استفاده از ابزارهای آنلاین مانند Journal Finder، Journal Suggester و Manuscript Matcher میتواند به شما در پیدا کردن مجلات مناسب کمک کند. همچنین، بررسی شاخصهای مجلات مانند Impact Factor، H-index و SJR میتواند به شما اطلاعاتی درباره میزان تأثیرگذاری و اعتبار مجلات بدهد.
بسته به نوع مقاله که مروری باشد یا علمی-پژوهشی، در تمام مجلات بین رشته ای و تخصصی مربوط به حوزه مطالعاتی امکان سابمیت مقاله وجود دارد.
دستورالعملهای ارسال مقاله (Author Guidelines) را میتوانید در وبسایت مجله پیدا کنید. این دستورالعملها شامل جزئیاتی درباره فرمت مقاله، نحوه ارسال، و سایر الزامات مورد نیاز برای بررسی مقالات است.