مجلات معتبر در تقسیم بندی اولیه به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند که متن حاضر به تفسیر و آشنایی با مجلات داخلی می پردازد.
برای دانشجویانی که می خواهند در مقاطع بالاتر به خصوص در مراحل تحصیلات تکمیلی تحصیل کنند، داشتن مقاله علمی لازمه کاری و تحصیلی آن ها خواهد بود و در سیستم دانشگاهی حال حاضر ایران به نحوی اعتبار علمی محسوب می شود.
نوشتن یک مقالهی علمی به معنی کنار هم قرار دادن مجموعهای از ایدهها در کنار یکدیگر و ایجاد یک نظریه جدید است. دانشجویانی که دارای مقالات علمی هستند، شانس بالاتری برای دریافت پذیرش در مقاطع تحصیلی بالاتر، به ویژه در مقطع دکتری هستند و همچنین شانس بیشتری برای ادامه تحصیل در خارج از کشور دارند.
همانطور که گفتیم هنگامی مقاله ای که نوشته اید ارزشمند می شود که توسط جامعه علمی خوانده شود و در معرض دید علاقه مندان و جهانیان قرارگیرد و هنگامی این اتفاق به شیوه ای درست و معتبر صورت می گیرد که مقاله شما در نشریه و یا مجله ای معتبر چاپ شود. انواع و اقسام مجله وجود دارد که می توانید از میان آن ها انتخاب کنید.
مجلات معتبر در تقسیم بندی اولیه به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند که متن حاضر به تفسیر و آشنایی با مجلات داخلی می پردازد. همان طور که استحضار دارید تعداد مجلات داخلی بسیار بالا می باشد اما این سوال وجود دارد که کدام مجله اعتبار مناسب جهت چاپ مقاله را دارد . برای ایجاد اتحاد و یکپارچگی در میان دانشگاه ها به لحاظ تایید صلاحیت مجلات از ارگانهای مورد تایید دانشگاه های داخلی بهره می جوییم این ارگانها عبارتند از : وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و حوزه علمیه که این سه ارگان مسئول تعیین اعتبار و درجه علمی مجله های داخلی می باشند . مجلات داخلی مورد تایید وزارتین عبارتند از : مجلات علمی پژوهشی ، علمی ترویجی ،علمی تخصصی
درجهبندی نشریات علمی در ایران توسط معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میشود. بالاترین درجه نشریات دانشگاهی در ایران، علمی پژوهشی است و درجه مصوب دیگر، علمی ترویجی نسبت به آن در سطح پائینتری قرار دارد.
در حالت کلی در ایران سه نوع مجله علمی وجود دارد که که به ترتیب اعتبار عبارت هستند از:
مقاله علمی ترویجی (مرور ادبیات) می تواند خلاصه ای از مقالات و منابع موجود باشد اما معمولا سازماندهی خاص خود را دارد و خلاصه و استنتاجها را ترکیب میکند و اطلاعات را در ساختاری نو ارائه می دهد. مقاله علمی ترویجی می تواند تفسیری جدید از مقالات و کارهای قبلی ارائه دهد یا اطلاعاتی جدید را با تفاسیر قبلی در هم آمیزد، یا سیر جریان پیشرفت فکری حوزه مورد بحث و مباحثات مربوط به آن را ترسیم کند. به لحاظ ارزش علمی در بین مقالات، در این مقالههای تحلیلی ارزش و اعتبار بالاتری دارنداما هدف یک مقاله علمی ترویجی خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ایده های دیگران است، بدون اینکه پژوهشگر چیز جدیدی به آن اضافه کند. اینگونه مجلات دستاوردهای علمی، فنی و حرفه ای آموزنده و جالب را به زبانی ساده برای افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، دانش آموزان سالهای بالای دبیرستان ها، صنعتگران، مخترعین، مبتکرین ارائه می دهند.
این مجلات معمولا وابسته به برخی سازمانها و نهادهای خاص بوده و مباحث تخصصی در یک زمینه را مطرح می کنند و نویسندگان مختلف می توانند مطالب خود را برای این مجلات ارسال کنند. نکته قابل توجه در مورد این نوع مجلات این است که این مجلات معمولا هیچ گونه امتیاز و مجوز علمی را از ارگانهای زیربط مثل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا حوزه علمیه دریافت نکرده اند و صرفا به منظور اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی های قشر خاصی از افراد جامعه در زمینه های تخصصی به چاپ مطالب می پردازند.
نحوه انجام پروسه داوری در مجلات علمی تخصصی در نمودار زیر آورده شده است
موسسه اشراق در زمینه پذیرش و چاپ مقالات علمی در مجلات داخلی فعالیت چشمگیری دارد. و موفقیت های بسیاری در این خصوص کسب نموده است . روند چاپ مقالات در موسسه اشراق به این صورت است که پس از دریافت درخواست پژوهشگر در خصوص چاپ مقاله در مجلات داخلی ، و نیز پس از ارسال عنوان مقاله به موسسه کارشناسان اقدام به در اختیار گذاشتن لیست مجلات داخلی مرتبط با عنوان مقاله پژوهشگر می نمایند .پس از بررسی مقاله و پیشنهاد مجلات داخلی معتبر و مورد تایید وزارت علوم و انتخاب یکی از مجلات پیشنهادی توسط متقاضی چاپ مقاله ؛ متخصصان کار فرمت بندی در ساختار و چهارچوب مجله را آغاز می نمایند . پس از اتمام مراحل فوق مقاله جهت داوری به مجله ارسال می گردد. و پیوسته موسسه در این مسیر تا اخذ نامه اکسپت و چاپ مقاله همراه پژوهشگران بوده و هماهنگی های لازم را با ادیتور و سردبیر مجله انجام می دهد و پل ارتباطی مابین پژوهشگر و مجله می باشد .
یا درخواست خود را از طریق ایمیل isiisc2011@Gmail.com ارسال نمایید تا مشاور های مورد نیاز برای شما ارائه شود.