روند چاپ مقاله در مجلات علمی
در حال حاضر برای نوشتن مقاله برای ژورنالهای علمی رقابت بسیار شدید است.حتی اگر شما مانع اولکه تولید یک ایده و موضوع باارزش است به راحتی رد کنید ، چطور می توانید اطلاعات تحقیق خود را در مقاله ای جمع بندی نمایید که بتواند مورد قبول داوران مجله واقع شود.
هیچ فرمول یا روش ساده ای برای اینکه بتوانیم مقاله ی خود را به چاپ برسانیم،وجود ندارد.انتظارات ادیتورها می تواند بین موضوعات مختلف و یا داخل یک موضوع متفاوت باشد.اما تعدادی چالش وجود دارد که همه ی نویسنده های مقالات علمی، صرفنظر از ترتیب چالش ها ،با آنها مواجه می شوند.چگونه باید به داورانی که مقاله ی شما را داوری کرده اند پاسخ دهید؟آیا یک روش درست برای نوشتن یک مقاله وجود دارد؟ شما بایستی تا زمان پذیرش قطعی،اصلاحیه های خواسته شده از طرف داوران را برطرف کرده و مقاله ی خود را مجددا سابمیت نمایید.
مرحله نوشتن
بر روی کامپیوتر خود یک فایل وورد باز کنید و عناوین اصلی و فرعی را در داخل آن بنویسید،سپس در زیر هر عنوان ایده های مربوط به آن را ذکر کنید.درصورتی که شما در حال نوشتن هستید ولی از صحت عبارات و کلماتی که نوشته اید مطئن نیستید،نگران نباشید.شما می توانید بعدا برگشته و نوشته های خود را ویرایش کنید.در واقع بهترین راه این است که شما نوشتن و ویرایش را همزمان انجام ندهید چون در این صورت شما روند نوشتن را گم خواهید کرد.
اگر کسی از شما بخواهد که سریعا در مورد مقاله ی خود توضیح دهید ،آیا می توانید به زبان ساده و شفاف آن را شرح دهید؟ موضوع بحث بایستی به صورت شفاف، در قسمت چکیده ی مقاله ی شما و در اولین پاراگراف (حتی در اولین خط) نوشته شود.و نباید در جایی از مقاله بیان شود که خواننده مانند پیدا کردن سوزن در انبار کاه،در مقاله ی شما به دنبال آن باشد.
یکی از مشکلاتی که ادیتورهای مجلات با آن روبرو می شوند بد نوشته شدن مقالات است.و دلیل آن هم ممکن است این باشد که زیبان مادری نویسندگان مقاله انگلیسی نبوده و نویسنده بعد از ترجمه ویرایش خوبی روی مقاله انجام نداده است.اگر مقاله از لحاظ زبانی و ساختاری ضعیف باشد نمی تواند به خوبی منظور و هدف خود را منتقل کند.
از آنجایی که مجله ی انتخابی ما یک مجله ی بین المللی است ،پس بایستی در نظر بگیریم که خوانندگان مقاله از تمامی کشورها خواهد بود و ما این مساله را بایستی در مقاله نویسی در نظر بگیریم.
بعضی از محققان و نویسندگان همه ی اطلاعات رساله ی دکترای خود را در یک مقاله جمع آوری می کنند اما بهتر است تا مانند نویسندگان با تجربه ،از پروژه دکتری خود دو یا سه مقاله استخراج نمایید.
قبل از ارسال مقاله به مجله،اسکوپ مجله را بررسی نمایید تا مقاله شما در حیطه ی تخصص مجله باشد.اهمیت این کار واضح است اما باز مقالاتی هستند که به مجلات نامرتبط و نامناسب ارسال می شوند.برای انتخاب مجله مرتبط با مقاله ی خود می توانید اسکوپ مجله و یا مقالات چاپ شده ی قبلی را بررسی نمایید.
به دلیل اینکه اغلب نویسندگان برای مطالعه دستورالعملهای ارسال حتی 10 دقیقه هم زمان صرف نمی کنند ،باعث می شوند زمان زیادی از نویسنده و ادیتور هدر رفته و فرآیند سابمیت کردن طولانی تر گردد.
از علمی بودن پژوهش و خود و پرداختن آن به شکافهای موجود در دانش، مطمئن شوید .یکی از دلایل عمده برای مقالاتی که پس از بررسی های دقیق ،ریجکت می شوند ،ناقص بودن متن و یا شفاف نبودن دلیل انجام پژوهش است.
اگر شما توجیه قانع کننده ای داشته باشید می توانید با تغییرات جزیی در بخشی از مقاله ،داور را قانع کنید که ایرادات گرفته شده اشتباه می باشد.توجیهات و دلایلی که شما ذکر می کنید اگر شفاف و منطقی باشد، مورد قبول داروران قرار خواهد گرفت.
برخی از مجلات با ایمپکت بالا،پروسه ی داوری طولانی تر و داوری سخت تری دارند و بالطبع احتمال ریجکت شدن مقاله شما در این مجلات بیشتر از بقیه ی مجلات خواهد بود.به همین دلیل اگر شما به مصاحبه دعوت شدید و یا نیاز فوری به چاپ مقاله ی خود دارید این مورد را بایستی مدنظر قرار دهید.
زمانی که شما مقالات چاپ شده را مطالعه می کنید از کیفیت مقاله ی خود نا امید نشوید،زیرا این مقالات ،نهایی هستند و بعد از چندین بار ویرایش و اصلاح به چاپ رسیده باشند.