خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

چکیده مبسوط چیست؟ کجا سفارش دهیم؟ (هر آنچه نیاز است بدانید)

انتشار 14 دی 1401
مطالعه 11 دقیقه

اگر شما هم قصد چاپ مقاله در مجلات علمی را دارید و مجله انتخابی‌تان نوشتن چکیده مبسوط را الزامی کرده است؛ اما نمی‌دانید چگونه شروع کنید و یا از کجا چکیده مبسوط را برای مقاله ارزشمندتان سفارش دهید، تا انتهای این بخش از اشراق با ما همراه باشید؛ زیرا هر آنچه که نیاز است در خصوص چکیده مبسوط بدانید را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

چکیده مبسوط چیست؟ کجا سفارش دهیم؟ (هر آنچه نیاز است بدانید)

چکیده مبسوط چیست؟

چکیده مبسوط از انواع چکیده در مقالات علمی می‌باشد که می‌توان گفت خلاصه شده کل مقاله است و مخاطب می‌تواند با صرف مدت زمان کمتری، اهداف، نتایج و تحقیقات به عمل آمده از مقاله را متوجه شود. همان‌طور که از نامش نیز پیداست، چکیده مبسوط به معنای بسط دادن و گسترش دادن مطلب است. درواقع چکیده مبسوط، نمونه کوچک شده کل متن مقاله است که بعد از چکیده اصلی مقاله قرار می‌گیرد و در مورد روش‌شناسی پژوهش و بخش بحث و تفسیر نتایج صحبت می‌کند. دقت داشته باشید که چکیده اصلی مقاله را با چکیده مبسوط اشتباه نگیرید. در ادامه مطلب به تفاوت‌های این دو اشاره خواهد شد.

آیا نوشتن چکیده مبسوط برای هر مقاله‌ای، الزامیست؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم، خیر نوشتن چکیده مبسوط برای هر مقاله‌ای الزامی نیست و بستگی به ژورنال انتخابی شما دارد. درواقع آنچه که باعث اکسپت و سپس چاپ مقاله در مجله می‌شود، در وهله اول محتوا و کیفیت مقاله است و در وهله دوم رعایت فرمت بندی مجله‌ است. اگر ژورنالی که شما انتخاب می‌کنید، در قسمت راهنمای نویسندگان و یا authors guide نگارش چکیده مبسوط را الزامی کرده باشد، شما به عنوان نویسنده مقاله موظف هستید که همراه با فایل اصلی مقاله، چکیده مبسوط را نیز به مجله ارسال کنید؛ اما اگر ژورنال انتخابی شما، درخصوص ارسال چکیده مبسوط، دستورالعمل و راهنمای خاصی را ذکر نکرده باشد، نیازی به ارسال و نگارش آن نمی‌باشد.

فکر

تفاوت چکیده مبسوط با چکیده معمولی در چیست؟

اگرچه نقش هر نوع چکیده‌ای اعم از چکیده اصلی مقاله، چکیده گرافیکی و یا چکیده مبسوط در مقاله، به عنوان خلاصه و گلچین شده اجزای کل یک مقاله می‌باشد و هدف از آوردن آن‌ها در مقاله این است که مخاطب بدون اینکه به کل متن مقاله دسترسی داشته باشد، با خواندن چکیده، به هدف مقاله پی ببرد. با این وجود، تفاوت‌هایی بین چکیده معمولی با چکیده مبسوط مقاله وجود دارد که عمده ترین تفاوت آن‌ها در این است که یک مقاله ممکن است چکیده مبسوط نداشته باشد و ایراد خاصی به حساب نمی‌آید، اما اگر چکیده معمولی نداشته باشد، مقاله علمی دارای یک ایراد بسیار اساسی خواهد بود؛ به عبارت دیگر چکیده مبسوط جز اجزای فرعی مقاله به حساب می‌آید؛ اما چکیده معمولی جز اجزای اصلی مقاله می‌باشد. از دیگر تفاوت‌های آن‌ها می‌توان به حجم آن‌ها اشاره کرد، چکیده معمولی مقاله نباید بیشتر از 250 الی 300 کلمه باشد؛ اما چکیده مبسوط ممکن است تا چند صفحه هم نگارش شود. همچنین در چکیده معمولی آوردن جداول، نمودار و اشکال رایج نیست و همچنین توصیه می‌شود حتی از رفرنس دهی نیز پرهیز شود؛ اما در چکیده مبسوط، امکان آوردن موارد گفته شده نیز وجود دارد. معمولاً نوع نگارش یک چکیده معمولی ممکن است به دو صورت ساختارمند باشد یعنی به تک تک اجزای مقاله تیتر داده شده و به هر کدام از آن‌ها در چند سطر مجزا اشاره شود و یا به صورت انسجام یافته باشد؛ یعنی بدون اینکه به اجزای مربوطه، تیتر داده شود، به صورت یک پاراگراف کلی نوشته می‌شود؛ اما نوع نگارش چکیده مبسوط، اغلب و در اکثر فرمت مقالات، به صورت ساختارمند تهیه می‌گردد.

اجزای چکیده

ساختار یک چکیده مبسوط به چه صورت است؟

همان‌طور که در عکس مقابل، مشاهده می‌کنید، یک چکیده مبسوط فارسی یا انگلیسی استاندارد، بایستی ساختاری مشابه با این تصویر داشته باشد. همان‌طور که اجزای اصلی مقاله علمی پژوهشی باید به‌ صورت انسجام‌یافته و به ترتیب ذکر شوند، اجزای چکیده مبسوط هم که خلاصه شده مقاله می‌باشد، باید طبق همین منوال و به ترتیب نگارش شود. معمولاً تعداد کلمات هر بخش و محتوای آن، در دستورالعمل ژورنال، مشخص می‌گردد؛ بنابراین معیار اصلی شما جهت نگارش چکیده، باید مجله انتخابی خودتان باشد و این تصویر صرفاً یک نمونه جهت آشنایی بیشتر شما آورده شده است. دقت داشته باشید اگر از جداول و نمودار، اشکال و یا تصاویر نیز در چکیده مبسوط خود استفاده می‌کنید، حتماً دقت داشته باشید برای آن‌ها شماره زنی مرتبی انجام دهید؛ یعنی هم جداول و تصاویر دارای شماره باشند و هم در متن به آن‌ها ارجاع داده شود. در ادامه این بخش به توضیح هر یک از اجزای چکیده مبسوط می‌پردازیم:

عنوان مقاله

عنوان مقاله شما با هر موضوعی که باشد، بایستی در چکیده مبسوط آورده شود. ممکن است برخی مجلات، عنوان کوتاه را نیز از نویسنده درخواست نمایند که در این‌صورت باید یک عنوان کوتاه‌تر و با تعداد کلمات کمتر نیز انتخاب کنید. در انتخاب عنوان مقاله، اول از هر چیز سعی کنید عنوان انتخابی‌تان جدید باشد. برای کسب اطمینان از این موضوع، می‌توانید پس از انتخاب عنوان، آن را در گوگل اسکولار جستجو کنید. همچنین سعی کنید تعداد کلمات عنوان بیشتر از 12 کلمه نباشد. عنوان مقاله بایستی معرف آن بوده و توانایی جذب مخاطب را داشته باشد.

title



افیلیشن نویسندگان

افیلیشن به معنای وابستگی سازمانی نویسندگان می‌باشد که نوشتن آن در هر مقاله علمی لازم و ضروری است. برای نوشتن افیلیشن کافی است به این ترتیب عمل کنید؛ ابتدا از چپ به راست مدرک تحصیلی یا درجه آکادمیک نویسنده را می‌آوریم. سپس نام واحد را می‌آوریم و سپس نام گروه و نام دانشکده و نام دانشگاه را خواهیم آورد. در انتها نیز شهر و نام کشور مشخص خواهد شد. البته هر دانشگاه یک تمپلیت آماده افیلیشن دارد که می‌توانید از معاونت پژوهشی دانشگاه خود سوال کنید. برای مثال نمونه افیلیشن دانشگاه آزاد مانند الگوی زیر است:

Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

کارمند



مقدمه و اهداف مقاله

می‌توان گفت مقدمه مقاله در چکیده مبسوط، اولین اجزای اصلی می‌باشد که در مورد مقاله و مشخصات آن توضیح می‌دهد. با توجه به فرمت مجله در خصوص نحوه نگارش مقدمه، به طور کلی می‌توان مقدمه را شامل سه بخش ضروری دانست. در بند اول مقدمه، مسئله و فرضیه‌ای که در مقاله معرفی مورد بحث قرار گرفته شده است، معرفی می‌گردد. در بند دوم از مقدمه، به پیشینه پژوهش اشاره می‌شود. درواقع شما در قسمت دوم، مطالعات مرتبطی که قبلا در حوزه موضوع شما تحقیق شده است را بیان کرده و اهمیت پژوهش خود را در بین این مطالعات، نشان می‌دهید. رفرنس‌هایی را هم که در انتهای چکیده مبسوط می‌آورید، اغلب مربوط به قسمت پیشینه پژوهش یا مرور ادبیات می‌باشد. در قسمت سوم مقدمه نیز، کار تحقیقی خود را ارائه داده و چرایی انجام پژوهش را توضیح می‌دهید.

introduction



روش شناسی مقاله

روش شناسی یا methodology مقاله، شامل کلیه تحقیقات، پژوهش‌ها، آزمایش‌ها، تحقیقات میدانی، نمونه گیری تصادفی، تجزیه و تحلیل به کمک نرم‌افزارهای مختلف است که شما در طول گردآوری مقاله خود از آن‌ها استفاده کرده‌اید تا به نتیجه برسید. روش شناسی مقاله در چکیده مبسوط، می‌تواند در قالب نمودار، جداول و اعداد و ارقام بیاید.

نمودار



یافته‌های مقاله

مسلماً پس از روش شناسی مقاله، یافته‌های آن ذکر می‌گردد. یافته‌های مقاله به معنای هر آن نتایجی است که شما از طریق روش شناسی مقاله خود استخراج کرده‌اید. این قسمت را هم می‌توانید به کمک نمودار و جداول اشاره کنید. دقت کنید چون در چکیده مبسوط شما باید به صورت خلاصه به یافته ها و نتایج اشاره کنید، موارد مهم و جامعی از یافته‌ها را ارائه دهید تا مخاطب نیز با تکرار این تحقیق به نتایج یکسانی که شما دست پیدا کرده‌اید، برسد.

چارت



بحث و نتیجه گیری

در قسمت بحث و نتیجه گیری مقاله معمولاً نظرات و پیشنهادات خود نویسنده می‌آید. بسیاری از پژوهشگران تصور می‌کنند، به دلیل این‌که در قسمت بحث و نتیجه گیری، تمامی موارد در خصوص مقاله، گفته شده و به اتمام رسیده است، بخش نتیجه گیری اهمیت چندانی ندارد؛ اما باید بدانید این قسمت می‌تواند به عنوان مهر تایید جهت پذیرش مقاله شما باشد؛ پس بهتر است مهارت نویسندگی خود را به کار گیرید و با تلفیق پیشنهادات سازنده برای پژوهش‌های آتی، یک نتیجه گیری خوب در چکیده مبسوط نگارش کنید.

کامیپوتر



منابع

معمولاً آوردن حداقل 2 الی 5 رفرنس در چکیده مبسوط توصیه می‌گردد؛ اما بایستی تعداد مجاز استفاده از رفرنس در چکیده مبسوط را در ژورنال انتخابی نیز مورد بررسی قرار دهید. همچنین در راهنمای نویسندگان جهت رفرنس نویسی سبک و فرمت خاصی گفته می‌شود که حتماً باید شیوه گفته شده را رعایت کنید. برای مثال رفرنس دهی مقاله به روش ونکوور، سبک APA، سبک شیکاگو و... که هر کدام رفرنس نویسی خاص خود را دارند.

سیستم

چکیده مبسوط چند کلمه دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت؛ حجم چکیده مبسوط و تعداد کلمات آن، بستگی به فرمت مجله‌ای دارد که می‌خواهید سابمیت مقاله خود را انجام دهید. تعداد کلمات چکیده مبسوط در هر ژورنال با توجه به فرمت بندی مقاله، مشخص می‌گردد؛ اما معمولاً یک چکیده مبسوط استاندارد، بین 700 الی 1000 کلمه می‌باشد. البته این تعداد، بدون در نظر گرفتن قسمت رفرنس‌های پایانی، جداول و نمودارهاست.

number of words

دانلود نمونه چکیده مبسوط فارسی و انگلیسی

حال که با اجزا و ساختار چکیده مبسوط آشنا شدید، بهتر است چند نمونه از آن را به زبان فارسی و انگلیسی نیز بررسی کنید تا مطالب گفته شده را بهتر و روشن‌تر درک کنید. لازم به ذکر است نمونه‌هایی که در این بخش ارائه شده است، صرفاً جهت آشنایی پژوهشگران عزیز با فرمت کلی چکیده مبسوط گردآوری شده است و ممکن است فرمت مجله‌ای که شما می‌خواهید برای آن چکیده مبسوط نگارش کنید، متفاوت باشد.

معیارهای انتخاب یک موسسه معتبر، جهت سفارش چکیده مبسوط چیست؟

اگر خودتان فرصت و یا آشنایی کافی جهت نگارش چکیده مبسوط را ندارید، می‌توانید انجام آن را به موسسات معتبری که خدمات مرتبط با چاپ مقاله را انجام می‌دهند، بسپارید. امروزه تعداد زیادی از این موسسات در حال فعالیت هستند که می‌توانید پس از بررسی‌های لازم، یکی از آن‌ها را جهت انجام خدمات خود انتخاب کنید؛ اما به یاد داشته باشید برخی از معیارهای مهمی وجود دارند که باید در بررسی‌های خود این موارد را در راس قرار دهید. در ذیل می‌خواهیم به چند نمونه از آن‌ها اشاره کنیم تا انتخاب راحت‌تری داشته باشید:

حفظ محرمانگی اسناد و فایل‌ها

شما قرار است فایل مقاله‌ای که سال‌ها برای انجام آن زحمت کشیده‌اید، به موسسه بسپارید، بنابراین باید از حفظ محرمانگی و عدم سو استفاده از آن اطمینان کسب کنید.

پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته

برخی از پژوهشگران ممکن است به دلیل مشغله کاری، در روزهای تعطیل به فعالیت بپردازند، بنابراین نیاز است تا موسسه از سیستم پشتیبانی 24 ساعته برخوردار باشد.

گارانتی تا زمان پذیرش و چاپ و انتشار

خدمات مربوط به چاپ مقاله مانند چکیده مبسوط، نیازمند این است که دارای گارانتی انجام خدمات تا زمان پذیرش مقاله در مجله باشد؛ زیرا ملاک نتیجه داوری مجله مربوطه می‌باشد.

انجام خدمات توسط کارشناس متخصص

به دلیل این که انجام این نوع خدمات، بسیار حساس بوده و سرنوشت مقاله شما را تعیین خواهد کرد، بنابراین باید محققی، انجام آن را بر عهده بگیرد که تخصص و تسلط بالایی داشته باشد.

تحویل پروژه‌ها در سریع ترین زمان

بسیاری از دانشجویان به دلیل فرصت محدودی که از طرف دانشگاه و یا سازمان مربوطه جهت چاپ مقاله دارند، نیازمند این هستند که خدماتشان در سریع‌ترین زمان انجام شود.

کیفیت و زمانبندی مطابق با نیاز شما

نگارش چکیده مبسوط اللخصوص به زبان انگلیسی باید در کیفیت‌های متنوعی مانند ترجمه نیتیو، بررسی توسط محقق دوم و... باشد تا آن‌ها بتوانند انتخاب بهینه‌تری داشته باشند.

پوشش کامل زبان‌ها و تخصص‌ها

ممکن است دانشجویان جهت چاپ مقاله خود، ژورنال خارجی انتخاب کنند و نیاز باشد تا با زبان‌های مختلف، چکیده مبسوط را نگارش کنند. بنابراین نیاز است موسسه در تمامی زبان‌ها ارائه خدمات داشته باشد.

داشتن نماد اعتماد الکترونیکی

اگر موسسه‌ای که انتخاب می‌کنید، قرار است به صورت آنلاین و غیر حضوری به انجام خدمات بپردازد، بررسی نماد اعتماد الکترونیکی آن جهت اطمینان بیشتر، در سایت خود موسسه امری بسیار ضروری است.

پشتیبانی از اکثریت مجلات معتبر

به دلیل تنوع زیاد مجلات و ژورنال‌های داخلی و خارجی مختلفی که به چاپ مقاله می‌پردازند، موسسه انتخابی شما باید توانایی انجام خدمات نگارش چکیده مبسوط در فرمت تمامی این مجلات را داشته باشد.

چکیده مبسوط را از کجا باید سفارش دهیم؟

با توجه به موارد ذکر شده در قسمت قبل، با ویژگی‌های انتخاب یک موسسه معتبر جهت انجام خدمات مربوط به چکیده مبسوط، آشنا شدید. موسسه انتشاراتی اشراق با دارا بودن این مشخصات و ارائه خدمات 24 ساعته در خدمت شما پژوهشگران عزیز است تا بر طبق نیاز و زمان بندی خود، یک انتخاب خوب داشته باشید. موسسه انتشاراتی اشراق در سه زمان بندی عادی، فشرده و فشرده پلاس قادر به انجام خدمات می‌باشد. همچنین از لحاظ نوع کیفیت دارای سه حالت طلایی که نگارش چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص انجام می‌گیرد، حالت طلایی پلاس نگارش چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص به همراه بازخوانی و حالت پریمیوم چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص به همراه بازخوانی و بررسی توسط مترجم نیتیو انجام می‌شود. شما عزیزان می‌توانید جهت ثبت سفارش خود در موسسه انتشاراتی اشراق، مراحل زیر را انجام دهید:

سفارش

ثبت سفارش و ارسال فایل مقاله و فرمت مجله

پشتیبانی

بررسی فایل مقاله و فرمت مجله توسط کارشناسان

نامه

تهیه چکیده مبسوط توسط محققان متخصص

جعبه

تایید نهایی مقالات توسط بازرسی و تحویل به شما

خدمات نگارش چکیده مبسوط در موسسه انتشاراتی اشراق

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چکیده مبسوط مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای نگارش چکیده مبسوط را برطرف سازد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد نگارش چکیده مبسوط مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لوگو

موبایل

راه‌های ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق


موسسه انتشاراتی اشراق در راستای انجام رسالت پاسخگویی به مخاطبان خود و رعایت الزامات استاندارد ISO 10004 ، مجهز به سیستم پاسخگویی 24 ساعته در 7 روز هفته شده است. برای ارتباط با قسمت پشتیبانی و دریافت مشاوره از کارشناسان، کافی است یکی از راه‌های زیر را انتخاب کنید:

eshragh_company

isiisc2011@gmail.com

09149724933

041-33373424

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

شما میتوانید جهت اطلاع از هزینه‌های دقیق، از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در تماس باشید.

در موسسه اشراق چکیده مبسوط، از لحاظ نوع کیفیت دارای سه حالت طلایی که نگارش چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص انجام می‌گیرد، حالت طلایی پلاس نگارش چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص به همراه بازخوانی و حالت پریمیوم چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص به همراه بازخوانی و بررسی توسط مترجم نیتیو انجام می‌شود.

بله- اگر متن مقاله شما فارسی باشد، چکیده مبسوط نیز به زبان فارسی نگارش خواهد شد؛ اما پس از آن می‌توانید ترجمه تخصصی به زبان انگلیسی انجام دهید.

شما بایستی قبل از اقدام جهت نگارش چکیده مبسوط ابتدا مجله مورد نظر خود را انتخاب و سپس از طریق راهنمای نویسندگان موجود در آن پاسخ این سوال را دریابید.

مجلات بنا به قوانین و دستورالعمل های خود تعداد مشخصی واژه را بعنوان سقف تعداد واژگان چکیده مبسوط در نظر می گیرند. بنابراین قبل از نوشتن چکیده مبسوط از مجله مورد نظر خود در مورد تعداد کلمات مجاز در چکیده مبسوط اطمینان حاصل کنید. همچنین منابع انتهای متن در شمارش تعداد واژگان چکیده مبسوط محاسبه نمی شوند.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
کارشناس موسسه اشراق
1 سال پیش
در پاسخ به:
سلام اگه مقاله مون فارسی باشه میتونید چکیده مبسوط انگلیسی بنویسید؟
با سلام و عرض ادب ضمن تشکر از دیدگاه شما. احتراما از مقاله فارسی، چکیده مبسوط نیز به زبان فارسی نوشته می شود و بعد بایستی ترجمه تخصصی صورت گیرد.
بازدیدکننده
امان زاده
1 سال پیش
سلام اگه مقاله مون فارسی باشه میتونید چکیده مبسوط انگلیسی بنویسید؟


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق