خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

داوری مجلات علمی پژوهشی

انتشار 13 بهمن 1397
مطالعه 5 دقیقه

تسریع در زمان داوری مقالات ارسالی به مجلات علمی پژوهشی یک گام مهم و ویژه در زمینه چاپ مقالات علمی می باشد .

داوری مجلات علمی پژوهشی

پژوهشگران و دانشجویانی که برای کسب نمرات و امتیازات علمی ، مقالات علمی نگارش یافته و یا استخراج یافته خود را برای چاپ به مجلات علمی پژوهشی ارسال می نمایند باید با نحوه داوری این مجلات نیز آشنایی داشته باشند و در خصوص نتایج داوری که از جانب مجلات اعلام می شود باید حضور ذهن و آشنایی داشته باشند .

کارشناسان و محققان موسسه اشراق به این توانایی دست یافته اند که بتوانند مقالات علمی را به نحوی از پایان نامه استخراج نمایند که در اولین ارسال به مجلات علمی پژوهشی ، پاسخی که از داوری مجله دریافت می کنند پذیرش مقاله باشد .

علاوه بر این درصورتی که مقاله را خود پژوهشگران و دانشجویان عزیز نگارش نموده باشند ، محققان موسسه اشراق می توانند مقالات پژوهشگران را به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی ترجمه نمایند و آنها را به صورت استاندارد فرمت بندی نموده و از نظر ساختاری تقویت نمایند تا بتوانند در مجلات علمی پژوهشی مورد پذیرش و چاپ قرار بگیرند .

با وجود اینکه کارشناسان و محققان متخصص و حرفه ای را در امر ارسال مقاله به مجلات علمی پژوهشی در کنار خود دارید و می توانید به راحتی مقالات علمی خود را در مجلات علمی پژوهشی به چاپ برسانید ، بازهم بهتر است تا در خصوص نحوه داوری ، بازه زمانی داوری و نتایج داوری اطلاعاتی را بدست آورید . بنابراین تصمیم داریم تا در این مقاله دانشجویان و پژوهشگران عزیز را با پروسه داوری مجلات علمی پژوهشی آشنا سازیم .

داوری مجلات علمی پژوهشی

مقالات علمی که به منظور پذیرش و چاپ در مجلات علمی پژوهشی نگارش می شوند برای پذیرش و چاپ در این نوع مجلات در ابتدا باید مورد داوری قرار بگیرند . مقالات علمی ارسال شده به مجلات علمی پژوهشی از زوایای مختلف مورد بررسی و مطالعه دقیق توسط سردبیر مجله قرار می گیرد و در صورتی که تمامی فاکتورهای اصلی مورد نظر مجله را دارا باشد وارد پروسه داوری شده و برای داوران ارسال می گردد .

در مواردی هم ممکن است بنا بر تشخیص سردبیر مجله ، مقاله پس از انجام برخی اصلاحات ، مناسب برای داوری باشد . در این صورت ابتدا مقاله به همراه موارد اصلاحی برای نویسنده مقاله ارسال می شود و پس از اصلاح این موارد وارد پروسه داوری می شود . 

هر کدام از مجلات علمی پژوهشی نحوه داوری و بازه زمانی داوری خاصی را دارند . مجلات علمی پژوهشی داخلی پروسه خاصی دارند و مجلات علمی پژوهشی خارجی هم جدا .

1- داوری مجلات علمی پژوهشی داخلی

مجلات علمی پژوهشی داخلی بازه زمانی داوری بسیار طولانی دارند . یکی از مشکلات اساسی مجلات داخلی کمبود نیروی انسانی و متخصص به منظور داوری در این مجلات است که باعث می‌شود فرایند پذیرش و چاپ مقالات بسیار زمانبر‌ شود و گاهاً تا ۲ الی ۳ سال نیز طول بکشد. همچنین افزایش فزاینده تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی باعث شده است که تعداد مقالات ارسالی به این مجلات چند برابر میزان مقالات چاپ شده باشد و به همین دلیل احتمال ریجکت شدن مقالات بسیار بالا است . که خوشبختانه ما در موسسه اشراق توانستیم این بازه زمانی را تا ده ها برابر کاهش دهیم.

نشریات علمی پژوهشی داخلی معمولا بازه داوری بالای 4 ماه دارند که ممکن است به 1 سال برای داوری برسد و بعد از آن نیز همین مدت زمان برای چاپ سپری می شود . البته محققان موسسه اشراق توانستند این زمان را به 4 تا 9 هفته برای داوری کاهش دهند. علاوه بر این بازه داوری طولانی مدت مجلات علمی پژوهشی داخلی داوری بسیار سختگیرانه ای دارند که اکثراً تمامی مقالات علمی ارسالی را ریجکت می نمایند .

2- داوری مجلات علمی پژوهشی خارجی

مجلات علمی پژوهشی خارجی داوری بسیار سختگیرانه ای دارند و به نحوه ترجمه ، فرمت بندی و ساختار مقالات حساسیت بالایی دارند . همچنین مجلات علمی پژوهشی خارجی بازه داوری نزدیک به 3 ماه دارند و ممکن است پس از داوری مقالات را ریجکت نمایند و یا به دلیل بازه داوری بالا دانشجویان و پژوهشگران از کسب امتایازات علمی چاپ مقاله در این مجلات منصرف شوند. که خوشبختانه باید اعلام کنیم که کارشناسان موسسه اشراق توانستند با رایزنی های موثر خود این بازه داوری را به 2 الی 3 هفته کاهش دهند .

و اما مهم ترین نکته در خصوص مجلات علمی پژوهشی خارجی در این است  که محققان موسسه اشراق با تجارب چندین ساله خود توانستند تمامی مواردی که مد نظر داوران مجلات علمی پژوهشی خارجی است را به طور دقیق فرابگیرند و تمامی مقالات علمی دانشجویان و پژوهشگران را از این جهات تقویت نماینمد تا بتوانند به صورت تضمینی و 100% در مجلات علمی پژوهشی خارجی به چاپ برسانند .

نتایج داوری در مجلات علمی پژوهشی

روند بررسی و داوری مقالات در مجلات علمی پژوهشی که ممکن است مقاله شما به سرعت از جانب سردبیر مورد پذیرش واقع شود و سریعا وارد پروسه داوری شود . که این امر تنها در صورتی اتفاق می افتد که ایده تحقیقاتی شما واقعاً تازه و جالب باشد اما عمدتاً مقاله پس از غربالگری اولیه و اولویت بندی توسط سردبیر یا هیأت سردبیری مجلات علمی پژوهشی ، در اختیار چند داور یا کارشناس قرار می‌گیرد تا به دقت آن را ارزیابی نمایند. داوران موظفند در بازه زمانی که در اختیار دارند، مقاله را نقد و بررسی و نظراتشان را اعلام کنند. معمولاً فرمی در اختیار داور قرار می گیرد تا بر اساس آن، بکر بودن، کیفیت و نقاط ضعف و قوت مقاله را بررسی کند.

وضعیت مقاله پس از داوری معمولاً به یکی از صورتهای زیر خواهد بود

  • پذیرش برای چاپ
  • پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
  • پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات کلی
  • بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
  • بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
  • غیر قابل چاپ
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق