نگارش پایاننامه و مقاله در مقاطع تحصیلات تکمیلی مستلزم مطالعه آثار علمی منتشره در حوزه مطالعاتی میباشد. الزام به این امر از آن جهت ضرورت مییابد که پژوهشگران و دانشمندان تازهترین یافتههای علمی خود را در تمامی زمینههای تحقیقاتی از طریق چاپ مقاله به اطلاع عموم محققین در سرتاسر دنیا رسانده و دستاوردهای علمی خود را با آنان به اشتراک میگذارند.
نگارش پایاننامه و مقاله در مقاطع تحصیلات تکمیلی مستلزم مطالعه آثار علمی منتشره در حوزه مطالعاتی میباشد. الزام به این امر از آن جهت ضرورت مییابد که پژوهشگران و دانشمندان تازهترین یافتههای علمی خود را در تمامی زمینههای تحقیقاتی از طریق چاپ مقاله به اطلاع عموم محققین در سرتاسر دنیا رسانده و دستاوردهای علمی خود را با آنان به اشتراک میگذارند. در این میان قابل استنادترین و موثقترین منابع آنهایی هستند که توسط مجلات معتبر به چاپ رسیده باشد مجلات ISI ازجمله مجلات با اعتبار فراوان در بین جوامع آکادمیک میباشد که تنها مقالات با محتوای علمی بالا موفق به چاپ در این مجلات میشوند. Institute of Scientific Information و یا به اختصار آی اس آی (ISI)، موسسهای غیر دولتی و غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد با هدف علمسنجی و انتشار مدارک علمی تاسیس شد. امروزه این موسسه متعلق به Clarivate Analytics میباشد ولی مردم همچنان آن را با نام آی اس آی میشناسند.
آنچه مهم است نحوی دسترسی آسان به مقالات ISI و بهرهمندی از آنها در جهت نگارش پیاننامه و یا مقالهای با سطح کیفی بالا میباشد. مسئلهای که یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان و پژوهشگران است. از آنجائیکه جستجو برای پیدا کردن مقاله و منابع مرتبط با موضوع پژوهش یکی از سختترین و حساسترین مراحل نگارش مقاله و پایاننامه میباشد. بنابراین محیطهایی که محققان در آن به جستجو میپردازند بسیار مهم است زیرا مقالاتی که در آن محیطها در دسترس پژوهشگران قرار میگیرد میتواند الهام بخش یا گمراه کننده آنها باشد. پایگاههایی وجود دارند که در آنها مقالات با کیفیت پائین نمایه میشود و استناد به چنین مقالاتی میتواند باعث کاهش کیفیت مقاله شود. معرفی موتورهای جستجوی خوب که میتواند دسترسی محققان را برای مقالات با کیفیت و خوب امکانپذیر سازد میتواند بسیار مفید و کارساز باشد.
مهمترین سایتها برای جستجوی مقالات انگلیسی و ISI عبارتند از:
برای دانلود مقاله بایستی لینک دانلود آن را داشته باشید بدین منظور ابتدا وارد یکی از سایتهایی که در بالا معرفی شدهاند، بشوید و به جستجوی مقاله خود بر اساس عنوان یا شماره دیجیتال (DIO) آن بپردازید. لازم است توضیحی مختصر در مورد DIO مقالات بدهیم DOI يك استاندارد بينالمللي جهت شناسايي اسناد الكترونيكي معتبر ميباشد، كه از دو بخش كد ناشر و كد سند تشكيل شده که این دو بخش به وسيله علامت "/" از يكديگر جدا ميشوند. اين شناسه (اغلب با عدد …10.1 آغاز ميشود) در چكيده مقالات معتبر درج شده و به راحتي قابل دسترسی است. بنابراين شما با قرار دادن اين شناسه در کادر جستجو قادر به دانلود مقاله علمی مورد درخواست خود ظرف چند ثانيه خواهيد بود.
پس از اینکه مقاله مورد نظر خود را یافتید لینک چکیده (آدرس صفحه) یا DIO آن را کپی کرده و در سایت Sci-hub.tw در کادر جستجو وارد نموده و گزینه open را کلیک میکنید تا دانلود خودکار مقاله در صفحه ظاهر شده شروع گردد (طبق شکل زیر).
در بین مقالات ISI مقالههایی نیز وجود دارند که دسترسی به آنها رایگان میباشد و مجلات نمایه کننده هیچ هزینهای در قبال استفاده از آنها برای خواننده تحمیل نمیکنند. این مجلات به مجلههای Open access یا دسترسی آزاد معروف هستند و مقالاتی که در این مجلات به چاپ میرسند نیز تحت همین عنوان شناخته میشوند. در ادامه به معرفی چندین سایت دسترسی رایگان میپردازیم که میتوانید نسخه کامل و فول تکست مقالات موردنظر خود را از طریق آنها دانلود کنید. شما عزیزان همچنین میتوانید با استفاده از برخی سایتهای فارسی که مقالات انگلیسی ISI را براحتب در اختیارتان قرار میدهد جهت دسترسی و دانلود مقاله موردنظرتان استفاده نمایید.
CORE
وبسایت CORE یک پایگاه گردآوری مقالات ژورنالهای اوپن اکسس است. این پایگاه به شما امکان جستجو در میان بیش از ۶۶ میلیون مقاله اوپن اکسس را میدهد. در حدود ۵ میلیون مقاله از بین این مقالات به صورت مستقیم از سایت CORE قابل دانلود است و سایر مقالات نیز دارای لینک دسترسی و دانلود در سایت ناشر مجله هستند. این سایت امکانات جستجوی متنوع و مناسبی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
این پایگاه یکی از منحصر به فردترین پایگاههای جستجو و دانلود رایگان مقالات علمی در دنیا است که از هوش مصنوعی برای دستهبندی میلیونهای مقاله استفاده میکند. اگرچه برخی از مقالاتی که در این سایت وجود دارد دارای فول تکست نیستند اما با انتخاب یک گزینه، میتوانید تنها مقالاتی که دارای نسخه pdf هستند را انتخاب کنید. تعداد مقالات فول تکست این پایگاه بسیار زیاد است و میتوانید تا حد زیادی به نتایج مورد نظر خود برسید.
این پایگاه به عنوان یک شبکه پژوهش و نشر فعالیت دارد و دسترسی به بیش از ۴۴ میلیون مقاله اوپن اکسس را فراهم میکند. اگرچه برای دانلود مقالات این پایگاه باید در آن ثبت نام کنید، اما ثبت نام رایگان است. جستجوی پیشرفته این وبسایت بسیار عالی و با جزئیات کامل طراحی شده است. این پایگاه که در برلین قرار دارد در سال ۲۰۱۳ و با هدف ارتباط آسانتر بین جامعه دانشگاهی ایجاد شده است.
Directory of Open Access Journals یا DOAJ
این پایگاه در سال ۲۰۰۳ راه اندازی شده است و هدف آن افزایش دسترسی به مجلات اوپن اکسس میباشد. مجلات نمایه شده در این پایگاه تقریباً تمامی حوزههای علوم را پوشش میدهد. این پایگاه قابلیت دسترسی به مجلات با کیفیت بالا را فراهم میکند. در این پایگاه بیش از ۲ میلیون مقاله و ۹٫۵۱۹ مجله نمایه شده است.
موسسه اشراق با چندین سال سابقهای درخشان در حوزه ارائه خدمات به فرهیختگان عزیز آماده همکاری با پژوهشگران و دانشجویان در زمینه پذیرش و چاپ مقاله در مجلات ISI و دیگر مجلات معتبر دنیا و همچنین ترجمه و استخراج مقاله ISI از پایاننامه دانشجویان عزیز میباشد. همین الان سفارش خود را از طریق ایمیل موسسه برای کارشناسان ما ارسال نمایید تا جهت پیگیری درخواستتان با شما در ارتباط باشند.