دانشجویانی که با هدف ادامه تحصیل در رشته های پزشکی به خارج از ایران می روند همواره ذهنشان با این فکر مشغول می شود که آیا بعد از فراغت از تحصیل دانشگاه محل تحصیل و همچنین مدرک دریافتی آنها مورد تایید وزارت بهداشت ایران قرار خواهد گرفت یا نه؟
دانشجویانی که با هدف ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی به خارج از ایران میروند همواره ذهنشان با این فکر مشغول میشود که آیا بعد از فراغت از تحصیل دانشگاه محل تحصیل و همچنین مدرک دریافتی آنها مورد تایید وزارت بهداشت ایران قرار خواهد گرفت یا نه؟ به همین خاطر است که تاکید میشود دانشجویان قبل از نهایی کردن انتخاب خود از قرار گیری دانشگاه مورد نظر در فهرست دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت اطمینان حاصل کنند تا بدین طریق علاوه بر تحصیل با فراغت خاطر بتوانند از مزایای تحصیل در دانشگاههای مورد تایید این وزارت نیز بهرهمند شوند مانند تعلق گرفتن ارز دانشجویی به فرد متقاضی و یا بلامانع بودن کار در بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی بعد از فراغت از تحصیل.
دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت
بهره برداری از استانداردهای معتبر بین المللی در ارزیابی دانشگاههای خارجی و مدارک تحصیلی فارغ التحصیلان این دانشگاهها میتواند زمینههای ارتقای نظام سلامت کشور را همگام با مجامع بینالمللی فراهم آورد بر همین اساس وزارت بهداشت با ملاک عمل قرار دادن برترین معیارهای رتبه بندی دانشگاهها (Times ،QS و Shanghai) هر ساله فهرست دانشگاههای خارجی مورد تایید خود را اعلام میکند. دانشگاههایی که در این لیست قرار نگرفته باشند مورد تایید این وزارت نبوده و افرادی که دانشآموختگان رشتههای پزشکی در خارج از این لیست هستند از مزایای داشتن مدرک پزشکی در کشورمان محروم خواهند بود. اگر چه مدارک دانشگاهی دانشآموختگان از این دانشکدهها باشد معادلسازی نمیشود. که به عنوان مثال از جملۀ این دانشگاهها میتوان به دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی فیلیپین، گرجستان، اوکراین، هندوستان، اردن و بلاروس اشاره کرد.
فهرست دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت بهداشت هر سال مورد بررسی دوباره قرار گرفته و با سنجش مجدد، به روز رسانی میشود. غالبا تشابهات زیادی در این فهرست دیده شده و برخی از دانشگاههای معتبر جهانی همیشه در آن جای دارند. بعضی از دانشگاهها پس از سنجش با معیار رتبه بندی حذف شده و تعدادی دیگر نیز در لیست جدید، اضافه میشوند بنابراین داوطلبان باید قبل از ارسال درخواست پذیرش برای ورود به دانشگاههای خارجی، از آخرین تغییرات وزارت بهداشت کشورمان مطلع شوند.
باید توجه داشته باشید که تعدادی از دانشگاههای داخل لیست وزارت بهداشت، تاییدیۀ مشروط دارند بدین صورت که تحصیل در رشتۀ پزشکی در دانشگاه مقصد بایستی در چارچوب مورد تایید وزارت بهداشت بوده باشد و در غیر این صورت یعنی اگر با معیارهای مشخصی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، مغایرت داشته باشد، از تاییدیۀ مشروط خارج میشود.
برای تعیین دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت بهداشت از سه معیار رتبه بندی معتبر که در سطح بین الملل شناخته شده و پرچمدار هستند، بهره برده شده است. این معیارهای رتبه بندی دانشگاههای جهان شامل Times، QS و Shanghai میباشند از همین رو و براساس مصوبات جلسه شورای عالی ارزشیابی، با بررسی های کارشناسی مد نظر وزارت بهداشت و در نظر گرفتن ۷۰۰ دانشگاه برتر QS و ۸۰۰ دانشگاه برتر Times و ۵۰۰ دانشگاه برتر Shanghai لیست نهایی دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت به شرح لینک زیر منتشر گردید. برای مشاهده بر روی کلیک لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت کنید.
در مورد لیست منتشره از طرف وزارت بهداشت توجه به نکات زیر ضروری میباشد: