کپی رایت Copyright در مقاله چیست؟قوانین کپی رایت در نوشتن مقاله چیست؟ دانلود فایل کپی رایت. کپی رایت چیست؟ چطور فایل کپی رایت را پر کنیم. Copyright چطور پر می شود؟ قوانین کپی رایت در نوشتن مقاله.
اگر به دنبال ارسال مقاله تان در مجلات علمی پژوهشی و ISI هستید باید به قانون کپی رایت نیز آشناییت کامل داشته باشید.
کپی رایت Copyright، حق قانونی انحصاری برای تکثیر، نشر و فروش محتوا و شکل یک اثر ادبی یا هنری است و یعنی داده هایی که ارائه می شود، توسط کپی رایت محافظت نخواهند شد، اما مجموعه داده ها و نحوه ارائه آنها تحت حفاظت قانونی قرار می گیرند. این موضوع را برای مقالات می توان به این شکل معنی کرد که:
اول اینکه اگر مقاله شما حاوی توضیحات، تصاویر یا سایر مطالبی است که قبلاً در جایی دیگر منتشر شده اند، شما باید اجازه یا مجوز چاپ مجدد آنها را کسب کنید مگر آنکه دارای حق کپی رایت باشید و دوم، معمولاً شما باید حق نشر و تکثیر مقاله خود را به ژورنال منتقل کنید. به همین دلیل محقیقن و پژوهشگرانی که مقاله خود را به نشریات ISI و داخلی ارسال می کنند باید قبل از سابمیت به قوانین کپی رایت آگاه بوده و آن را رعایت نمایند. البته بیشتر مجلات ای اس ای و علمی پژوهشی تحت حمایت کپی رایت قرار دارند، مالکیت حقوقی مقالات منشر شده به دارنده حق نشر تعلق می گیرد.
زمانی که شما مقاله تحقیقی را برای کارفرمایی تهیه نکرده باشید و یا به ازای انجام کار پژوهش برای دیگران، مزدی دریافت نکرده باشید، دارنده حق نشر و تکثیر مقاله نوشته شده خود در طول عمر خود به مدت 50 سال شناخته می شوید. اما در صورتی که کار پژوهشی با همکاری و تشریک مساعی چندین محقق صورت گرفته باشد، هر شخص، مالک مشترک کپی رایت با حقوق برابر خواهد بود.
کپی رایت هم قابل تقسیم و هم قابل انتقال می باشد.
1. کپی رایت قابل تقسیم است. دارنده حق نشر می تواند حق غیر انحصاری باز تولید یا تکثیر اثر را به یک شخص واگذار کند و همچنین می تواند حق تولید آثار اشتقاقی یا ثانوی بر مبنای اثر اصلی را، تحت حمایت کپی رایت به شخص دیگری واگذار کند.
2. کپی رایت همچنین قابل انتقال است. انتقال کپی رایت باید کتباً توسط دارنده آن صورت گیرد. یک کار فرما می تواند حق نشر را به فردی که اثر اصلی را پدید آورده است ، منتقل می کند . در صورتی که قصد، کپی تجدید چاپ یا انتشار دوباره تمام یا بخش هایی از یک اثر تحت حفاظت کپی رایت را که مالک آن نیستید، داشته باشید، باید اجازه را از دارنده حق نشر به دست آورید. همچنین اگر شما به عنوان مولف، کپی رایت کامل اثر خود را به یک ناشر واگذار کرده اید، برای استفاده از اثر شخصی خود یا مطالب آن باید از ناشر کسب اجازه کنید.
طبق قانون "استفاده منصفانه" که در سال 1976 وضع شد ، شما حق قسمتی یا توزیع بخش کوچکی از اثر را تحت حمایت خود به شما میدهد اما شما اجازه کپی کردن مقالات کامل و انتشار مجدد آنها را بدون اجازه چه برای استفاده انتفاعی و چه غیر انتفاعی ندارید.
در صورتی که بخواهید اقدام به انتشار مجدد مطالب تحت حمایت و حفاظت کپی رایت کنید، باید موافقت و تائید دارنده حق نشر و تکثیر را کسب نمایید، در غیر این صورت باید ریسک طرح دعوی حقوقی به خاطر نقض حق تالیف و تکثیر را بپذیرد. ناشران، حق نشر و تکثیر را به این دلیل بدست می آورند که از مبنای حقوقی برای عمل کردن در جهت منافع خود و همچنین به نیابت از طرف تمام مولفینی که آثار آنها در ژورنال ها و مجلات ISI و علمی و پژوهشی منتشر شده است را برای جلوگیری از استفاده غیر مجاز از چنین آثار منتشر شده، برخوردار باشند.
تا زمانی که مولف یا دارنده کپی رایت اثر پست شده در اینترنت، صریحا قید نکرده باشد که این مطلب یا مورد در حوزه استفاده ی عمومی قرار دارد، آن اثر تحت حمایت قانون کپی رایت قرار داشته و امکان باز تولید آن بدون اجازه وجود ندارد.
با توجه به توسعه روز افزون نشر الکترونیکی، احتمالا تحولات دیگری در ارتباط با کپی رایت و مجوز، روی خواهند داد. شما چه بخواهید مطالب منتشر شده در جای دیگر را در اثر خود بیاورید و چه بخواهید اثر خود را منتشر کنید، باید با ناشران ارتباط برقرار کنید تا از آخرین تحولات و مقررات مربوط به آن، آگاه شوید.