خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

مهم ترین و پرکاربردترین اصول در نوشتن مقاله از پایان نامه

انتشار 16 آبان 1400
مطالعه 8 دقیقه

نوشتن مقاله از پایان نامه و یا استخراج مقاله از پایان نامه از مراحل جدایی ناپذیر تحصیلات تکمیلی می باشد. این مرحله نیاز به رعایت نکات و اصولی دارد که اگر رعایت نشود ، مقاله نوشته شده مقاله ای ضعیف و بی کیفیت خواهد بود .

مهم ترین و پرکاربردترین اصول در نوشتن مقاله از پایان نامه

ما در اشراق همراه شما هستیم تا این نکات مهم و پرکاربرد را برای تقویت مهارت مقاله نویسی خدمتتان ارائه دهیم . اول از هرچیز با فلسفه مقاله نویسی و همچنین نوشتن مقاله از پایان نامه آشنا شویم .

مقاله نویسی چیست ؟

به فرایند تحریر و مکتوب ساختن اطلاعات گردآوری شده برای ارائه گزارش و یا نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده ، پروسه مقاله نویسی می گویند . مقاله، بخشی از نوشته ای محسوب می شود که نویسنده براساس تجربیات، نظرات شخصی ، مشاهدات تجربی خود، مطالعه تحقیقات قبلی ، آزمایش های انجام شده ، به نگارش آن اقدام کرده است . نویسنده و یا محقق طبق استانداردها و اصول مقاله نویسی متنی یکپارچه را از ابتدای کار خود ، که چه موضوعی باعث شده است نویسنده احساس نیاز به انجام این تحقیق و یا آزمایش کند ، موارد قبلی که در این زمینه انجام شده اند کدام ها هستند ، از چه مواد و روشی برای انجام این تحقیق و یا آزمایش استفاده کرده است ، در انجام تحقیق به چه چالش ها و بحث هایی رسیده است تا یافته های او از این تحقیق و یا آزمایش و نتایج را ارائه می دهد. که به این متن یکبارچه مقاله گفته می شود و به این پروسه ای که نویسنده طی کرده است مقاله نویسی گفته می شود. مراحل مقاله نویسی برای یک مقاله علمی دارای الگوها و استانداردهای خاصی است که با سایر نوشته های علمی و غیر علمی متفاوت است. مقالات علمی باید به زبانی بسیار ساده ، واضح و مختصر نوشته شوند تا خوانندگان با سابقه علمی و تحقیقاتی مشابه نویسنده بتوانند به راحتی کار و نحوه انجام آزمایشات را درک کنند. آنها ممکن است بخواهند نتایج را بازیابی کنند یا تحقیقات را گسترش دهند. بنابراین رعایت نکات مهمی که در ادامه به آنها می رسیم الزامی است .

تصویر

نوشتن مقاله از پایان نامه

نوشتن مقاله از پایان نامه و یا استخراج مقاله از پایان نامه یعنی طی کردن تمامی مراحل مقاله نویسی که در بند قبلی به آن اشاره شد با توجه به مطالب و محتویات پایان نامه . در نوشتن مقاله از پایان نامه نویسنده دیگر به دنبال موضوع جدید و مطالعه پیشینه تحقیق و جمع آوری اطلاعات نیست بلکه تمامی این موارد را در مرحله قبلی که نوشتن پایان نامه است انجام داده است . نویسنده در پروسه ای چند ماهه در طول یک یا دو ترم تحصیلی تحقیقات علمی خود را برای نگارش و ارائه رساله و یا پایان نامه انجام می دهد . بنابراین این پایان نامه و یا رساله دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری حاصل زحمات علمی و دسترنج دانشجویان و اساتید هست که در قالب پایان نامه ارائه شده است و حتما دارای نتایج ناب علمی و قوی است که باید در اختیار سایر پژوهشگران و محققان در سرتاسر دنیا قرار داده شود تا دیگران هم به ادامه روند آن ، تایید و یا تکذیب آن بپردازند .

با نوشتن مقاله از پایان نامه علاوه بر اینکه نتایج علمی و همچنین مراحل و روش های مطالعه خود را در قالب مقالات علمی چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی ، isi ، scopus ، isc ، pebmed و .... به ثبت می رسانید و زحمات علمی خود را ماندگار می سازید و در اختیار جامعه علمی قرار می دهید . بلکه نوشتن مقاله از پایان نامه و یا استخراج مقاله از پایان نامه یکی از ساده ترین راه های دریافت امتیاز چاپ مقاله برای نمره پایان نامه کارشناسی ارشد ، تسویه حساب مقطع کارشناسی ارشد ، امتیاز سابقه پژوهشی مصاحبه دکتری ، مجوز دفاع دکتری ، نمره پایان نامه دکتری ، تسویه حساب دکتری ، اپلای و اقدام برای دانشگاه های خارج از کشور و امتیازات شغلی می باشد .

تصویر

مهم ترین و پرکاربردترین اصول در نوشتن مقاله از پایان نامه

مطالب و محتوای موجود در پایان نامه باید با دقت کامل و مهارت خاص مقاله نویسی ، در قالب و فرمت استاندارد مقالات علمی در کنار همدیگر قرار گیرند تا یک مقاله علمی قوی باشد .

مهم ترین و پرکاربردترین نکات برای نوشتن مقاله از پایان نامه را با ذکر تفاوت های موجود بین مقاله و پایان نامه ارایه می دهیم:

1- عنوان مقاله

  • مهم ترین و اصلی ترین بخش مقاله عنوان مقاله است . عنوانی جذاب انتخاب نمایید . عنوان مقاله معمولا کوتاه تر از عنوان پایان نامه است و جزئی از عنوان و نتایج پایان نامه است .
  • سعی کنید عنوان تکراری انتخاب نکنید با واژگان و کلمات بازی کنید تا عنوانی جدید را ایجاد کنید . برای اطمینان از تکراری نبود عنوان در گوگل اسکولار(Google Scholar) و یا ایرانداک جستجو کنید.
  • انتخاب موضوعی به روز و جذاب برای مقاله استخراج شده از پایان نامه شانس مقاله را برای پذیرش در مجلات معتبر داخلی و خارجی بیشتر می کند .

2- چکیده مقاله

  • چکیده مقاله معمولاً از چکیده پایان نامه کوتاه تر است. برای نوشتن چکیده مقاله شما می توانید از چکیده پایان نامه استفاده نمایید، منتها آن را در قالب ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه خلاصه کنید.
  • چکیده می بایست بعد از پایان یافتن نگارش متن مقاله و قبل از انتخاب عنوان، نوشته شود و همانند عنوان نیاز به بازبینی های مکرر و اصلاح دارد. البته برای مبتدیان پیشنهاد می شود بعد از پایان یافتن نگارش مقاله، ابتدا چکیده هر یک از بخش های مقاله را به طور مجزا استخراج کرده، سپس از روی این چکیده ها، چکیده مقاله را بسازنند و در نهایت به بازبینی و اصلاح بپردازند.
  • در چکیده به دنبال پاسخ دادن به این سؤالات هستیم:

* دلیل انتخاب موضوع و تحقیق روی آن چه بوده ؟

* چگونه تحقیق به انجام رسیده است؟

* به چه چیزهایی دست پیدا کردیم؟

* از این یافته ها چه نتیجه ای می توان گرفت؟

* و در نهایت، این نتایج چه چیزی را حکایت می کنند.

3- مقدمه مقاله

  • مقدمه قسمت حساس مقاله، یا به عبارت بهتر، قلب مقاله است زیرا در این قسمت دلایل وجود مقاله بیان می شوند. به طورکلی در این قسمت اهداف و حوزه تحقیق بیان می شود. باید در قسمت مقدمه مشخص شود که سعی شده به چه سؤالی پاسخ داده شود یا چه مشکلی حل شود، ضمن آنکه چرا پاسخگویی به این سؤال یا حل این مشکل چالشی مهم و جالب است.
  • در پایان نامه معمولاً مقدمه با این هدف می آید که شما با ادبیات تحقیق حیطه مورد بررسی خود آشنایی کامل دارید. معمولاً ادبیات تحقیق علاوه بر بخش مقدمه فصل اول در فصل دوم به صورت مفصل ذکر می شود که شما می بایست از این دو بخش استفاده کرده و یک مقدمه بسیار کوتاه (معمولاً یک و نیم و نهایتاً دو صفحه) ذکر کنید.
  • مقدمه ای که شما در مقاله ذکر می کنید باید بسیار خلاصه و متمرکز بر یک سوال باشد و با خروجی پژوهشتان و سوال تحقیق متناسب و همتراز باشد.
تصویر

4- روش و متد مقاله

  • روش و متد پژوهش در پایان نامه به طور مفصل نوشته می شود ولی در مقاله باید با ذکر مراحل اصلی و بخش های مهم در روش اجرای پژوهش مانند جامعه آماری ، روش انجام ، ابزار اندازه گیری و روش تجزیه و تحلیل داده ها آن را خلاصه کنید.
  • معمولا بخش روش و متد در مقاله استخراج شده از پایان نامه به اندازه نیم یا یک صفحه ذکر می شود.

5- نتایج مقاله

  • بخش نتایج در پایان نامه شامل همه یافته هایی است که در طی انجام تحقیقات مربوط به پایان نامه به آنها دست یافته اید.
  • نکته بسیار مهم و قابل توجه که یک کلید طلایی برای استخراج مقاله از پایان نامه است و راه تقلبی باید از موسسه اشراق برای شما فرهیختگان عزیز مربوط به این قسمت است : نتایج یافته های پایان نامه شما ابزار خوبی هستند برای تشخیص اینکه چه تعداد مقاله می توانید از پایان نامه خود استخراج نمایید .
  • اگر یافته های وسیع و مهمی دارید می توانید آنها را در قالب دو یا چند مقاله استخراج کنید.
  • نتایج پایان نامه خود را بررسی کنید . اگر نتایج پایان نامه شما پیام مهمی در خود دارد که نمی توان آن را در یک مقاله گنجاند ، آنها را تفکیک کرده و بخش مقدمه، روش پژوهش و نتایج را بر اساس آن بخش از نتایج بنویسید.
  • نتایج دیگر را نیز نگه دارید تا آنها را در قالب مقاله دیگر ارایه نمایید.

6- بحث و نتیجه گیری

  • قسمت بحث و نتیجه گیری مقاله بسیار متمرکزتر از پایان نامه باشد.
  • شما در مقاله هرنتیجه ای که ذکر کردید را باید بر روی آنها بحث انجام دهید و این بحث به شدت می بایست با بخش مقدمه در ارتباط باشد.
  • ارتباط بین مقدمه و بحث به این معناست که در بحث خود از پژوهش ها و مرور ادبیاتی که در بخش مقدمه انجام دادید استفاده نمایید.
  • در قسمت بحث و نتیجه گیری پایان نامه شما تمامی یافته های پایان نامه را تبیین می کنید و به بحث و نتیجه گیری می پردازید. اما در مقاله شما فقط آن قسمتی از نتایج را که در مقاله آورده اید به بحث می گذارید.
  • لازم به ذکر است که اگر شما تمامی نتایج پایان نامه را در مقاله آورده باشید ، باید تمامی قسمت بحث و نتیجه گیری پایان نامه را در مقاله به صورت خلاصه وار ذکر نمایید.

7- منابع مقاله

  • هر منبعی که در قسمت منابع پایان نامه نوشتید را نباید در قسمت منابع مقاله وارد کنید .
  • فقط آن دسته از منابعی که مطالب مربوط به آنها را وارد مقاله کردید و به صورت داخل متنی به آنها رفرنس دهی و یا اشاره شده است را باید وارد کنید .
  • البته هر مجله فرمت خاصی برای ارائه منابع دارد که این مورد را بعد از آماده شدن مقاله و قبل از ارسال به مجله باید طبق استاندارد و فرمت مجله مورد نظرتان تنظیم نمایید .

امیدواریم که مطالب ارائه شده مفید واقع شده باشد. برای اطلاع از مطالب و آموزش های جدید ما را در صفحات اجتماعی زیر دنبال نمایید .

eshragh_company

تصویر

اخبار دکتری و بورسیه - موسسه تحقیقاتی اشراق

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق