خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه

انتشار 19 آبان 1400
مطالعه 10 دقیقه

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه ، یکی از خدمات تخصصی و حرفه ای موسسه اشراق می باشد که در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه توسط تیمی حرفه ای انجام می شود .

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی یکی از از راهای کسب امتیازات پژوهشی برای اساتید و دانشجویان می باشد . پیش از اینکه وارد بحث نوشتن مقاله شویم بهتر است با مقاله علمی و همچنین مجلات علمی پژوهشی آشناشویم و بعد از تکمیل اطلاعات پایه خود پیرامون مقاله پژوهشی و همچنین مجلات علمی پژوهشی وارد پروسه نوشتن مقاله از پایان نامه برای مجلات علمی پژوهشی شویم .

مقاله علمی چیست ؟

مقاله علمی، آن نوشتاری است که توسط یک یا چند پژوهشگر متخصص در مورد موضوعی خاص، با نظم و ساختار خاصی به رشته تحریر درآمده که در آن به ارائه نتایج پرداخته شده است. یک مقاله علمی ایده و یافته جدیدی را به همراه دارد و مخاطبانش دانشجویان و اساتید دانشگاهی هستند . در واقع دانشمندان، محققان و دانشجویان از طریق نوشته های علمی نتایج تحقیقات خود را به یکدیگر انتقال می دهند. علاوه بر این نگارش و نشر نتایج تحقیقات، موجب ایجاد یک پایگاه دانشی می شود.

مقاله پژوهشی و یا اصلی

اسامی دیگر مقاله پژوهشی عبارت اند از مقاله ی تجربی، مقاله ی پژوهشی یا تحقیقی و پژوهش اصیل . در مقالات پژوهشی نویسنده یا نویسندگان به بیان مطالعات و آزمایشهای تجربی خود و نتایج حاصل از آنها می پردازند . آزمایش ها و مطالعات مقاله پژوهشی برای اولین بار برای تهیه مقاله انجام می شوند. این مقالات حاصل پژوهش های جدیدی هستند که پیش از آن انجام نشده است و یا در ادامه و تکمیل آزمایش ها و تحقیقات ناقص قبلی هستند . بنابراین دارای ساختاری خاص و مشخص هستند . مقالات پژوهشی ( اصلی ) متداولترین مقالات در بین مقالات علمی هستند و به نوعی می توان گفت فرصت بیشتری را برای چاپ شدن دارند . البته بعد از بازنگری و داوری متخصصانه توسط داوران مجلات. به طور خلاصه می توان گفت مقالات پژوهشی پس از ارسال به مجله و با نظر سردبیر جهت بررسی و داوری به داورها سپرده می شود تا از هر لحاظ مورد بازنگری و قضاوت قرار گیرند تا مشخص شود ارزش چاپ در مجله را دارد یا نه . به این فرآیند بازنگری رسمی، بازنگری دقیق و یا همان داوری گفته می شود .

مجلات علمی پژوهشی

علمی پژوهشی نمایه ای است که از طرف کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور به مجلات واجدالشرایط علمی داخلی اعطا می شود. مجلاتی می توانند نامزد دریافت این نمایه شوند که از دو ویژگی اصالت و ابداع برخوردار باشند. نتایج و خروجی های مجلات علمی پژوهشی حاصل مطالعات نظام مند بوده که منجر به پیشبرد مرزهای علم و فناوری می شوند.

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه

نوشتن مقاله برای مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه

اجزای اصلی مقالات پژوهشی و یا اصلی که برای ارسال به مجلات علمی پژوهشی از پایان نامه نوشته می شوند به شرح زیر است :

  • سربرگ Cover page
  • عنوان Title
  • مشخصات نویسنده/ نویسندگان Affiliation
  • چکیده Abstract
  • کلمات کلیدی Key words
  • مقدمه Introduction
  • روش Methods
  • یافته ها ( نتایج ) Results(Findings)
  • تجزیه و تحلیل ( بحث) Discussion(Analysis)
  • نتیجه گیری Conclusion
  • تقدیرها Acknowledgements
  • ضمایم Appendices
  • منابع References

از در کنار هم قرارگرفتن این اجزا در چهارچوبی مشخص و منظم مقاله شکل می گیرد. قبل از بررسی اجزای مقاله ، به این دو نکته ضروری و مهم باید دقت شود :

نکته اول، در هر مقاله قسمت های کلیدی که معمولاً در همان ابتدا توسط مخاطب مطالعه می شوند به ترتیب عبارتند از: عنوان، چکیده، نتیجه گیری ( بحث) ، جملات اول هر بند، شکل ها، جداول و زیرنویس های آنها که در نگارش و تنظیم آنها باید بسیار دقت کرد.

نکته دوم ، تا زمانی که مقاله توسط مجله علمی پژوهشی پذیرفته نشود نمی توان نام مقالهعلمی پژوهشی را به آن اطلاق کرد .

به نحوه نوشتن هرکدام از این بخش ها به طور جداگانه می پردازیم .

سربرگ Cover page

سربرگ و یا تمپلیت هر مجله علمی پژوهشی جداگانه و متفاوت است که می توانید از سایت مجله علمی پژوهشی از قسمت راهنمای نویسندگان دانلود کرده و در همان تمپلیت و یا فرمت مقاله را وارد کنید.

عنوان Title

عنوان، یکی از قسمت های مهم و جزء لاینفک مقاله است؛ چرا که نشان دهنده ماهیت مقاله است. عنوان، یکی از آن عواملی است که در یافتن مقاله و دیده شدن آن توسط پژوهشگران به ویژه در دنیای مجازی تأثیر مستقیم دارد. یک عنوان مناسب باید فاکتورها و نکات زیر را علاوه بر خواسته های مجله در خود داشته باشد:

  • ایده اصلی مقاله را به طور خلاصه بیان کند.
  • هدف اصلی مقاله را نشان دهد.
  • باید با خواندن عنوان بتوان محتوای مقاله را پیش بینی کرد.
  • تا حد امکان در عنوان به نتایج پژوهش، اشاره ای نشود.
  • با موضوع اصلی مقاله )آنچه که تحقیق در موردش انجام گرفته و جوهره مقاله است( شروع شود.
  • متغیرهای مورد بحث و روابط بین آنها را معرفی کند.
  • سؤالاتی که در مقاله به آنها پاسخ داده شده است یا فرض هایی که در مقاله مورد آزمون قرار گرفته اند را پوشش دهد.

مشخصات نویسنده/ نویسندگان Affiliation

در این قسمت مشخصات نویسنده/ نویسندگان و سازمان/ سازمان هایی که آنها از لحاظ علمی به آن وابسته اند ذکر میشود. در این قسمت سعی شود اسم/ اسامی نویسندگان و آدرس سازمان/سازمان های مذکور به صورت کامل آورده شوند. اگر قبلاً مقاله یا مقاله های چاپ شده دارید، نامتان را در همه آنها به صورت یکسان ذکر کنید مثلاً در یک مقاله نامتان را به صورت کامل و در مقاله دیگر به صورت اختصاری نیاورید. در ضمن اگر به عنوان نویسنده به هیچ سازمانی وابسته نیستید باید محل اقامت خود را بنویسید. برای آشنایی با نحوه نگارش وابستگی و یا افیلیشن کیلیک کنید .

چکیده Abstract

ابتدا چکیده هر یک از بخش ها و یا فصل های پایان نامه را به طور مجزا استخراج کرده، سپس از روی این چکیده ها، چکیده مقاله را استخراج نمایید .چکیده باید پیوسته، کامل، شفاف، و منسجم باشد. چکیده حالت گزارشی دارد نه قضاوتی. چکیده محل مناسبی برای داوری، شرح و بررسی نیست یا نباید افکار و عقاید شخصی در چکیده بیان شوند. تجزیه و تحلیل سایر مقالات نباید در چکیده صورت گیرد.به ندرت در چکیده ارجاع دهی صورت می گیرد.

کلمات کلیدی Key words

کلمات کلیدی بخش چکیده پایان نامه را می توانید در این بخش وارد کنید ولی دقت شود که حتما آن عبارت و مطالب مربوط به آن در مقاله نوشته شده موجود باشد و مربوط به بخشی که در نوشتن مقاله از پایان نامه از آن استفاده نشده است نباشد .

تصویر

مقدمه Introduction

مقدمه قسمت حساس مقاله، یا به عبارت بهتر، قلب مقاله است زیرا در این قسمت دلایل وجود مقاله بیان می شوند. به طورکلی در این قسمت اهداف و حوزه تحقیق بیان می شود. باید در قسمت مقدمه مشخص شود که سعی شده به چه سؤالی پاسخ داده شود یا چه مشکلی حل شود، ضمن آنکه چرا پاسخگویی به این سؤال یا حل این مشکل چالشی مهم و جالب است. مقدمه مقاله را مانند یک قیف در نظر بگیرید که به تدریج قطر آن کاهش پیدا می کند؛ یعنی در ابتدای مقدمه ( همان سر گشاد قیف ) درباره موضوع های کلی تر و عمومی تر صحبت می شود، سپس به سراغ بخش مرور ادبیات میرویم ( قسمت میانی قیف) که در این قسمت موضوع ها تخصصی تر نقد و بررسی می شوند و سرانجام در انتهای مقدمه ( قسمت باریک قیف) به ارائه کار تحقیقی خود می پردازیم. بنابراین، به طور کلی می توان گفت مقدمه مقاله از لحاظ محتوایی دارای سه بخش است که به ترتیب عبارت اند از :

  1. معرفی مسأله تحت بررسی یا سؤال تحقیق
  2. پیشینه تحقیق (مرور ادبیات )
  3. عرضه کردن ( ارائه دادن ) کار تحقیقاتی خود

روش Methods

این قسمت بسته به نوع و حوزه تخصصی مورد مطالعه مقاله ممکن است با عناوین دیگری نیز بیان شود که مهمترین آنها عبارتند از: اطلاعات مورد نیاز و روش ها ، روش کار ، آزمایش ها ، شبیه سازی ، روش شناسی، مدل و ترکیبی از این عبارات مانند : اطلاعات مورد نیاز و روش کار یا اطلاعات مورد نیاز و روشها . در این قسمت از مقاله، اطلاعاتی آماده می شود که از طریق آن اطلاعات می توان در مورد اعتبار مقاله قضاوت کرد. در واقع اینجا محلی است که باید به طور کاملاً شفاف و دقیقی بیان شود که روش انجام پژوهش به چه شکلی بوده است. معمولاً این قسمت با زمان گذشته نوشته می شود و باید به گونه ای باشد که اطلاعات کافی را در اختیار خواننده قرار دهد .

یافته ها ( نتایج ) Results (Findings)

بعد از پیاده سازی روش یا روش های پیشنهادی بر روی ورودی و اطلاعات مورد نیاز، خروجی ها، یافته ها یا نتایجی حاصل می شوند که در این قسمت مقاله به گزارش دادن آنها می پردازیمالبته بخش یافته ها و نتایج در پایان نامه به طور کامل و مفصل نوشته شده است که در نوشتن مقاله از پایان نامه باید دقت کنید که آن دسته از یافته ها و نتیج را را وارد مقاله کنید که عنوان و محور مقاله مربوط به آن است . ممکن است شما چندن مقاله بخواهید از پایان نامه بنویسید بنابراین باید یافته های مربوط به هر مقاله را در این قسمت وارد کنید .

تجزیه و تحلیل ( بحث) Discussion(Analysis) / نتیجه گیری Conclusion

قبل از ورود به این مبحث، لازم است بدانید که ترتیب این دو بخش از مجله ای به مجله دیگر متفاوت است . برخی از مجلات در نظر دارند که مقاله با قسمت بحث به پایان برسد، برخی دیگر ترجیح می دهند مقاله با قسمت نتایج و بحث خاتمه پذیرد و سایر مجلات نویسنده را ملزم می کنند که مقاله را با قسمت نتیجه گیری تمام کند. پس قبل از نوشتن این بخش حتما تمپلیت و یا راهنمای نویسندگان مجله را بررسی فرمایید . سپس با توجه به ترتیب درخواستی مجله بخش های مورد نیاز را از داخل پایان نامه خلاصه برداری کرده و وارد مقاله نمایید .

تقدیرها Acknowledgements

در این قسمت، باید از هر شخص حقیقی و حقوقی که به نوعی در جمع آوری و نگارش مقاله نقش داشته قدردانی شود. البته چون مقاله مستخرج از پایان نامه است دراصل باید از اشخاصی که در گردآوری و تهیه پایان نامه شما را همراهی کردند تشکر نمایید .

ضمایم Appendices

باید سعی شود که مقاله قسمت ضمیمه نداشته باشد . زیرا اگر مطلبی مورد نیاز مقاله باشد بهتر است در بدنه اصلی مقاله و در سر جای خودش بیاید و اگر مطلبی ضروری نیست پس همان بهتر است که به آن اشاره ای نشود. ولی گاهی اوقات مجبور خواهیم بود مطالبی از مقاله را در قسمت ضمایم بیاوریم. این مطالب نقش پشتیبان را برای مطالب اصلی مقاله دارند و از لحاظ درجه اهمیت نسبت به مطالب اصلی مقاله در رتبه دوم قرار می گیرند. معمولاً ضمایم عبارتند از:

  • اثباته ای بسیار فنی و پیچیده ریاضی
  • ورودی ها و اطلاعات مورد نیاز تکمیلی مانند عکس ها، فیلم ها و ...
  • کدهای مربوط به برنامه های کامپیوتری

منابع References

آخرین قسمت مقاله مربوط به منابع و مراجع است. برای قسمت منابع سه قانون کلی وجود دارد:

قانون اول قبل از هر چیزی ابتدا نحوه ارجاع دهی مجله مدنظرتان را بیابید و تعدادی از مقاله هایی که ایرا در همان مجله چاپ شده اند را مطالعه کنید تا با نحوه و ساختار استاندارد ارجاع دهی آن مجله آشنا شوید. البته استفاده از همین رفرنس ها و مطالب آنها در مقاله هم می تواند به تقویت محتوا و افزایش شانس پذیرش مقاله کمک کند .

قانون دوم فقط منابع چاپ شده ای که در مقاله مورد استفاده قرار گرفتند در اینجا ذکر می شوند. مواردی که چاپ نشده اند نباید در این قسمت آورده شوند. اگر چنین مرجع چاپ نشده ای را در نگارش پایان نامه به کار برده اید نباید از مطالب آن در نگارش مقاله استفاده نمایید .

قانون سوم نباید تمامی منابع پایان نامه را کپی کنید . بلکه فقط آن دسته از منابعی که در داخل مقاله به آن ها رفرنس دهی شده است و از مطالب آن استفاده شده است باید آورده شوند .

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق