خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

نکات مهم در خصوص اصالت موضوع مقاله

انتشار 30 بهمن 1396
مطالعه 2 دقیقه

اشراق: در ارزیابی و امتیازدهی به مقاله های پژوهشی، اصالت موضوع یکی از امتیازهای آن محسوب می شود و حفظ آن بسیار حائز اهمیت است.

نکات مهم در خصوص اصالت موضوع مقاله

تاکنون الگوهای مختلفی برای مقاله نویسی و مؤلفه های آن معرفی شده اند. با این حال، این الگوها بیش از آنکه با هم متفاوت باشند به هم شبیه هستند. نگارش علمی در رشته های مختلف، با تمام تفاوت هایی که ممکن است در شکل ظاهری آنها دیده شود، از اصول مشترکی پیروی می کنند.
در این بخش به یکی از اصلی ترین مؤلفه های مقالات علمی، تحت عنوان اصالت موضوع می پردازیم.

اصالت موضوع مقاله

در ارزیابی و امتیازدهی به مقاله های پژوهشی اصالت موضوع یکی از امتیازهای آن محسوب می شود. نکتۀ قابل توجه در این زمینه چگونگی بیان این اصالت و دفاع از آن است. در اینجا به چند مورد اشاره می شود که وجود حتی یکی از آنها برای اثبات اصالت یک اثر کافی است. 

  1.  اجرای تحقیقی که قبلاً انجام نشده است: بدیهی است هر تحقیقی كه برای نخستین بار انجام شود به گسترش مرزهای دانش كمك می کند و می تواند زمینه ساز پژوهش های آتی باشد و به همین دلیل اصیل محسوب می شود.
  2.  بیان یک ایدۀ تازه به نحوی که قبلاً انجام نشده است: اثبات اصالت یك پژوهش می تواند جنبه های مختلفی داشته باشد كه یكی از آنها همین بیان ایده های نوست. حتی اگر این ایده ها در یك مقاله فقط در حد طرح موضوع و اشاره به اهمیت آن آورده شود، باز هم دلیلی بر اصالت مقاله به شمار می آید.
  3.  استنتاج از ایده های دیگران از زاویه های نو: تبیین مبانی نظری هر رشته از مسئولیت های دشوار پژوهشگران آن رشته محسوب می شود. 
    به بیان دیگر پویایی هر رشته به نحو قابل توجهی به تبیین بنیان های نظری آن بستگی دارد و این مهم از رهگذر تلاشهای افرادی حاصل می شود كه توانایی استنتاج ایده های موجود را از زوایای نو دارند.
  4.  اجرای یک تحقیق در یک کشور برای اولین بار: هیچ تحقیقی در خلأ صورت نمی پذیرد و همواره متأثر از مؤلفه های پیدا و پنهانی است كه در زمینۀ 20 تحقیق وجود دارند. از این رو هرگاه پژوهشی برای نخستین بار در یك كشور انجام شود، حتی اگر این تحقیق قبلاً نیز در كشور دیگری انجام شده باشد، اصیل محسوب میشود. اصالت چنین پژوهشی ناشی از عوامل زمینه ای است كه متغیرهای تحقیق را تحت تأثیر قرارمی دهند. به ویژه این رویكرد در مطالعات علوم انسانی و اجتماعی اهمیت بسزایی دارد.
  5.  استفاده از تکنیکهای موجود برای منظوری تازه: در هر حوزۀ مطالعاتی ابزار و روشهای پذیرفته شده ای وجود دارد كه مورداستفادۀ محققان قرار  میگیرند. پژوهشگرانی كه با تکیه بر خلاقیت و نوآوری خود توان گذر از قلمرو روش شناختی موجود را دارند، امكان اجرای مطالعات اصیلی را خواهند داشت كه اصالت آنها بیش از آنكه وابسته به اصالت موضوع موردبررسی باشد، مدیون نوآوری در مبانی روش شناختی پژوهش است.
  6.  گذر از مرزهای روش شناسی رشتۀ خود: گرچه هریك از حوزه های مطالعاتی مبانی روش شناختی خاص خود را در تحقیق دارند، شباهت ها و اصول مشتركی میان آنها می توان یافت كه زمینه ساز خلق پژوهش های اصیل خواهند بود.
  7.  مشارکت در دانش: مشاركت در دانش به سه شكل رخ می دهد؛ نخست مشاركت یک تحقیق در مبانی نظری 22 یك رشته است که می تواند ضامن اصالت آن باشد. دوم مشاركت در عمل به منظور حل مشکلی که زمینه ساز اجرای پژوهش شده است می تواند این هدف را تأمین كند. سرانجام مشاركت در تدوین خط مشی و تصمیم گیری می تواند دلیلی بر اصالت یك مقاله محسوب شود.
  8.  استمرار یک کار اصیل دیگر: یكی از معیارهای ارزیابی مطالعات تحقیقی سنجش توان آنها در فراهم آوری زمینۀ لازم برای آیندگان است. در مقایسۀ دو پروژۀ تحقیقی مشابه پروژه ای امتیاز بیشتری می گیرد كه زمینه ساز فعالت های گسترده تری است. همۀ فعالیت هایی كه ادامه دهندۀ یك كار اصیل باشند، همچنان اصالت لازم را برای انتشار دارند.

معیارهای موردنیاز برای ارزیابی میزان اصالت یک مقاله

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق