نگارش کاورلتر حرفهای، یکی از عوامل کلیدی برای ورود موفق به مرحله مصاحبه استخدامی محسوب میشود. در این مطلب، ضمن ارائه تعریف دقیق از کاورلتر، ساختار استاندارد آن شامل بخشهای مقدمه، بدنه اصلی و نتیجهگیری شرح داده شده است. هدف این مطلب، کمک به داوطلبان برای نگارش کاورلترهایی مؤثر است که شانس آنها را در فرآیند جذب و استخدام بهطور افزایش دهد.
کاورلتر نامهای است که در هنگام درخواست شغلی و یا تحصیلی بهعنوان رزومه ارسال میشود. وقتی کار نگارش مقاله به پایان رسید، قبل از ارسال مقاله نیاز است که یک کاورلتر یا سربرگی برای مقاله تهیه شود. درواقع سربرگ یا کاورلتر مقاله یک اطلاعات کامل در خصوص عنوان پژوهش، نویسندگان مقاله، عناوین شغلی و درجات علمی آنها، اهمیت تحقیق و داوران پیشنهادی ارائه میدهد.
کاورلتر، یک نامه رسمی است که در قالب یک صفحه نوشته میشود و فرصتی را فراهم میکند تا نویسندگان بتوانند ارتباط مستقیمی با سردبیر مجله برقرار کنند. شما با نوشتن کاورلتر سردبیر را متقاعد میکنید که هدفتان چاپ مقاله در مجله آنهاست. زیرا سربرگ اولین قسمتی از مقاله است که توسط سردبیر مجله مشاهده میشود و بسیاری از سردبیرها از روی همین سربرگ است که تصمیم میگیرند که مقاله را رد کنند یا برای داوری ارسال نمایند. به دلایل مذکور نیاز است تا برای تهیه سربرگ وقت و انرژی کافی صرف شود.
با نوشتن کاورلتر شما میتوانید مسئول مجله یا محل کاری که مورد درخواستتان هست را متقاعد کنید که چه تواناییهایی دارید و آنها را نسبت به توانمندیهایتان مطمئن سازید. شاید شما هم شنیده باشید که صاحبان مشاغل وقتی برای استخدام افراد در سازمان خود درخواست رزومه میکنند فقط چند ثانیه به هریک از رزومهها وقت میگذارند و ازاینرو به افرادی که قصد دارند برای شغلی رزومه ارسال کنند مؤکداً توصیه میشود که رزومه خود را به شکلی طراحی و تنظیم کنند تا در آن چند ثانیه حساس بتوانند نظر مدیر سازمان را برای بازبینی مجدد رزومه و دعوت برای مصاحبه شغلی جلب کنند. باید بگوییم که فرآیند کار در مجلات علمی از سوی ادیتورهای مجله نیز اینگونه است. تصور کنید وقتی مجلهای دارای اعتبار مهم علمی است و مقالات زیادی از سراسر جهان برای چاپ در آن ارسال میشود، ادیتورها به لحاظ منطقی نمیتوانند محتوای تمامی مقالات را بازکرده و نگاه کنند؛ اما چاره کار چیست؟
اولین موردی که ویراستارهای مجله در مقاله ارسالی به آن نگاه میکنند چه چیزی است و برحسب آن مؤلفان مقاله چه اقدامی باید انجام دهند؟ واقعیت این است که دقیقاً همانند شغلیابی، اینکه شما مهارت بسیار عالی در انجام یک کار داشته باشید به نظر برای شغلیابی ضروری است اما کافی نیست و میباید خود را به بهترین نحو ممکنه معرفی کنید. در مقاله هم روال بر همین منوال است. هرچقدر شما مقاله عالی نوشته باشید برای چاپ و پذیرش کافی نیست و میبایست به بهترین شکل و سریعترین حالت ممکنه در ذهن ادیتور مجله بازخورد ایجاد کنید تا وی متقاعد شود تا مقاله شما را برای بازبینی کامل در مراحل بعدی انتخاب کند. بهاصطلاح گفته میشود باید مواردی را رعایت کنید تا ادیتور مجله مقاله شما را از روی ایمیل دانلود کند! در این مطلب به ذکر این مورد حساس خواهیم پرداخت.
ویراستارهای مجله سعی میکنند به برخی از اصول کلیدی در مقالات ارسالی نگاه کنند تا فرآیند تصمیمگیری در مورد مقاله مزبور را سریعتر کنند و بتوانند مقالات موردنظر خود را انتخاب نمایند.تمامی ویراستارهای مجله اولین موردی که به آن توجه میکنند کاورلتر است و این کاور لتر میبایست در فایلی جداگانه و در کنار مقاله ارسالی بهصورت مشخص به مجله ارسال شده باشد. کاورلتر باید بهصورت خلاصه نه فقط اجزای کلیدی پژوهش را، بلکه باید چرایی و چگونگی ارتباط موضوع مقاله خود با موضوع و اسکوپ مجله را به روشنی و به وضوح تبیین کند. یکی از شایعترین دلایل رد یک مقاله آن است که مقاله با اسکوپ مجله در ارتباط نیست. باید اذعان کنیم که ادیتور به محتوای مقاله شما توجهی ندارد و صرفاً با قدرت تبیین شما در کاورلتر سروکار دارد.
برای مثال، فرض کنید یک دانشجوی معماری درباره طراحی فضای داخلی ساختمان و تأثیر آن بر روی افسردگی و اضطراب ساکنان پژوهشی انجام داده است و قصد دارد مقاله خود را در یک مجله روانشناسی چاپ کند. حال، با توجه به اینکه اطلاعات تحصیلی مؤلف یا مؤلفان در رشته معماری است باید تبیین و توجیه دقیق و شفافی از چرایی ارتباط این مقاله با اسکوپ مجله به ادیتور ارائه گردد که در غیر این صورت ادیتور به احتمال بسیار زیادی مقاله را ریجکت خواهد نمود. ادیتورها درباره میزان ارتباط مقاله با موضوعیت مجله بسیار حساس هستند و درباره آن هیچگونه انعطافپذیری ندارند.
اگر موضوعیت مقاله با اسکوپ مجله ارتباط روشنی نداشته باشد سعی کنید در مناطق حساس از کلیدواژههای مرتبط با اسکوپ مجله استفاده نمایید؛ این مناطق حساس عبارتاند از کاورلتر، چکیده و بخش کلیدواژگان. همچنین، در کاورلتر سعی کنید بهصورت شفاف کاربردهای آتی مقالهتان را برای خوانندگان و پژوهشهای بعدی بنویسید و اینکه چرا فکر میکنید برای خوانندگان ژورنال این مقاله جذاب خواهد بود. در داخل کاورلتر باید به ادیتور نشان دهید که شما اصول مربوط به کپیرایت را دیده و مطالعه نمودهاید.
اگر شما کاورلتر را خوب نوشته باشید ادیتور را مجاب خواهید کرد تا به فایل مربوط به مقاله اصلی شما برود و آن را برای مراحل بعدی انتخاب نماید. در مراحل بعدی، داوری مقاله برحسب کیفیت مقاله از دیدگاههای مختلف به شما بازخوردهایی را ارائه خواهد داد و این احتمال وجود دارد که مقاله رد شود یا بعد از اصلاحات احتمالی مورد پذیرش قرار گیرد.
برخی مجلات دارای فرمهای خاصی برای سربرگ هستند اما در حالت کلی اطلاعات مشخصی از نویسنده مقاله میخواهند. برای اینکه در هنگام نوشتن کاورلتر مطلبی را فراموش نکنید، بهتر هست قبل از شروع به نوشتن، یک چکلیست برای خودتان تهیه کنید و موارد لازم را در آن یادداشت نمایید.
در این بخش، در حد یک پاراگراف خود را کامل معرفی نمایید و به تحصیلات و سمتهای شغلی اخیر خود اشاره کنید. همچنین میتوانید مشخص کنید به چه دلیل آن سازمان را انتخاب کردهاید.
در این بخش، در حد دو الی سه پاراگراف دربارهی علایق و تجربیات خود بنویسید تا توانایی و علاقهی شما را برای موقعیت سازمان موردنظر نشان دهند.
در این بخش، در حد یک پاراگراف چرایی مناسب بودن شما برای این موقعیت شغلی یا تحصیلی را توضیح دهید و در انتها از خوانندهی نامه تشکر کنید. در این بخش میتوانید تمایل خود برای داشتن مصاحبه و ملاقات با نوشتن شماره تماس و آدرس ایمیل نشان دهید.
بهطورکلی محتوای یک کاورلتر شامل موارد زیر است:
اطلاعات کلی درباره مقاله: شامل عنوان مقاله و نوع مقاله (مقاله تجربی، مقاله مروری و ...) است. اگر قصد ارسال مقاله به بخش خاصی از مجله دارید، باید در سربرگ به آن قسمت خاص اشاره کنید.
نام نویسنده یا نویسندگان و درجات علمی آنها: نام تمامی نویسندگان مقاله بایستی ذکر شود. (اگر نویسندهای قبلاً مقاله چاپشده دارد بایستی نام خود را به همان شکلی بیاورد که در مقالات قبلی آورده است)
اطلاعات پیشزمینه و اهمیت موضوع خود را بیان کنید.
ضرورت انجام تحقیق را شرح دهید.
روشهای اصلی که در تحقیق بکار بردهاید را بیان کنید.
حداکثر 3 نوآوری که تحقیق شمت میتواند به دنبال داشته باشد را بیان کنید.
ذکر نام صحیح مجله، اهداف و چشمانداز (Aims and Scope) مجله و تناسب موضوع مقاله با مجله را ذکر کنید.
ذکر نام ادیتور. بعضی از مجلات در حوزههای مختلفی فعالیت میکنند و چند ادیتور دارند.در هنگام نوشتن کاور لتر باید ادیتور مناسب را انتخاب کنید. در غیر این صورت کاور لتر به Editor-in-Chief نوشته میشود.
تأیید این موضوع که این مقاله قبلاً چاپنشده و هماکنون در مرحله چاپ نیست
داوران پیشنهادی
کلیه اطلاعات مربوط به کمکهزینههای تحقیق را ارائه دهید.
تأیید این موضوع که کلیه نویسندگان، مقاله را مطالعه و تأیید کرده و با ارسال مقاله به این مجله خاص موافقاند.
بایدها
اسم مجله موردنظر را چک کنید.
در قسمت مخاطب نام ادیتور را حتماً ذکر کنید و تنها به نوشتن "سردبیر محترم - Dear Editor " یا "قابلتوجه افراد مرتبط - To whom it may concern. " بسنده نکنید.
هرگز از صفات عالی – در خصوص مجله، خودتان و کارتان استفاده نکنید.
فرمت نگارشی کاورلتر را چک کنید.
برای اطمینان از یک فرد باتجربه بخواهید که کاورلتر شما را قبل از ارسال بخواند.
نبایدها
با توجه به اینکه کاورلتر شما راه مهمی برای رساندن مقاله به PEER REVIEW است، پس لازم است تا با کاورلتر با دقت کافی و بهطور کامل نوشته شود.
هرگز چکیده یا قسمتهای دیگر مقاله را در داخل کاورلتر کپی نکنید.
هرگز از سردبیر یا مجله تعریف و تمجید نکنید زیرا مقاله شما بر اساس کیفیت کاورلتر و محتوای مقاله برای داوری ارسال میشود، نه به خاطر مؤدب بودن شما
حتماً از صحیح بودن املای کلمات خود مطمئن شوید.
با هر هدفی (تحصیلی یا شغلی) که نیاز به نگارش کاورلتر داشته باشید, باید یک سری اصول را رعایت نمایید:
توجه داشته باشید که حجم نامه یک الی دو صفحه و فونت قلم 10 یا 12 باشد.
اطلاعاتی را که در رزومه آوردید, اینجا استفاده نکنید و بیشتر به جنبهی شخصیتی اشاره نمایید.
از سبک نامههای اداری استفاده نمایید.
خودتان را کامل با ذکر اسم و درجه علمی و سمت کاری معرفی کنید.
مهارتها و تجربیات خود را با مهارتها و تجربههای موردنیاز شغل/رشته تحصیلی درخواستی مطابقت دهید.
نوع نوشتاری خود را طوری انتخاب کنید که خواننده به خواندن نوشته شما ترغیب شود؛ مثلاً با یک مقدمه جذاب، دقیق و به دور از تکلف بیمورد شروع شود, دارای مثالهای مرتبط از علایق و کارهای شما و استراتژیهای شما در حل مشکلات باشد.
انتهای نامه، با یک جمعبندی نهایی و ایجاد انگیزه در مخاطب برای مطالعه دقیق رزومه شما، پایان یابد. در صورتی که برای هدف شغلی نامه را تنظیم میکنید, درخواست مصاحبه و یا ملاقات داشته باشید.
کاورلتر برای استخدام
کاورلتر برای اپلای
کاورلتر برای مقاله
کاورلتر شغلی
در صورت اینکه بخواهید میتوانید کار نگارش کاورلتر خود را برای مؤسساتی که در زمینه نگارش کاورلتر فعالیت دارند بسپارید. عوامل مؤثر بر هزینه نگارش کاورلتر بهصورت زیر است:
نگارش کاورلتر بستگی به زبان موردنظر جایی که میخواهید نامه کاور را ارسال نمایید، دارد. طبیعی است هزینه نگارش کاورلتر به زبان فارسی نسبت به زبانهای دیگر کمتر است.
زمان تحویل فایل کاورلتر میتواند با توجه به درخواست شما تغییر نماید. اگر زمان کوتاهی دارید میتوانید با توجه به زمانبندی تحویل فایل در کمترین زمان ممکن دریافت نمایید. بهطورکلی تحویل فایل در سه بازه زمانی عادی، فشرده و فشرده پلاس است.
رشته تخصصی متن نیز بر هزینه آن تأثیر میگذارد. برخی رشتهها محقق متخصص زیادی دارند و برخی رشته تعداد محقق کمتر هست.
کیفیت متن کاورلتر نیز ز جمله مواردی هست که در تعیین هزینه تأثیر دارد. بر اساس سطحبندی میتوان در سه سطح نگارش کاورلتر را انجام داد.
سطح کیفیت طلایی در سطح طلایی نگارش کاورلتر توسط کارشناس متخصص و خبره انجام میشود. |
---|
سطح کیفیت طلایی پلاس در سطح طلایی پلاس علاوه بر اینکه نگارش توسط کارشناس متخصص خبره انجام میشود، متن یک بار دیگر توسط محقق دیگری بازخوانی میشود. |
سطح کیفیت پریمیوم سطح پریمیوم بالاترین سطح ارائه خدمات در نگارش کاورلتر هست. در این سطح علاوه بر انجام خدمات قبلی، متن کاورلتر توسط مترجم نیتیو بررسی میشود. نکته: مترجم نیتیو کسی است که زبان مادریاش زبان کشور مقصد باشد. نکته: علاوه بر موارد فوق اگر نیاز به ارائه توضیحی باشد که باید کارشناس در حین نگارش کاورلتر به آن توجه نماید، میتوانید بهصورت مکتوب ارائه نمایید. این توضیحات اختیاری و جهت ارتقا کیفیت سفارش هستند. |
موسسه اشراق در زمینه نگارش کاورلتر هم به زبان فارسی و هم انگلیسی و هم زبانهای دیگر خدمات ارائه میدهد. شما میتوانید درخواست خود را برای موسسه ارسال فرمایید تا در کوتاهترین زمان و با بالاترین کیفیت کاورلتر درخواستی خود را تحویل بگیرید. جهت ثبت سفارش، پس از کلیک بر روی لینک انتهای مطلب، به طریق زیر عمل نمایید:
ثبت سفارش از طریق راههای ارتباطی و ارسال درخواست
بررسی و برآورد هزینه
انجام توسط کارشناس متخصص
بررسی نهایی و تحویل فایل به مشتری
بله، کاورلتر ارسال شده به سفارت معمولاً بر معرفی تحصیلی و انگیزههای ادامه تحصیل تمرکز دارد، در حالی که کاورلتر برای ژورنال به ارائه توضیحاتی پیرامون پژوهش، اهمیت آن و تطابق آن با اهداف ژورنال میپردازد. موسسه اشراق برای هر هدف، کاورلتر متناسب و تخصصی تهیه میکند.
بله، کاورلترهای اختصاصی خطاب به هر ژورنال یا دانشگاه باید تهیه شود تا متقاضی بتواند متناسب با هر موقعیت، یک نامه سفارشی و دقیق داشته باشد. این کار به افزایش شانس پذیرش کمک میکند.
زمان آمادهسازی کاورلتر بسته به نیاز متقاضی و حجم اطلاعات، معمولاً بین 2 تا 5 روز کاری طول میکشد.
بله، بیشتر ژورنالهای خارجی معتبر، کاورلترها و مقالات را به زبان انگلیسی میپذیرند.
تمامی کاورلترها بهصورت اختصاصی و بر اساس اطلاعات فردی متقاضی تهیه میشوند و از محتوای آماده یا کپی استفاده نمیشود.