اکثر نویسندگان مقالات علیرغم اینکه زمان زیادی را صرف نوشتن مقالات خود می کنند اما چون از اصول اصلی مقاله نویسی اطلاعات کافی ندارند متاسفانه مقاله خوب و محتوای مستحکمی ارایه نمیدهند. شناخت اصول مقاله نویسی و آگاهی از دلایل ریجکت مقالات می تواند در رفع این ایرادات در مقاله و همچنین پیشگیری از عدم تکرار در نگارش مقالات دیگر مثمر ثمر باشد. در این نوشته سعی داریم توضیح مختصر از اصول اصلی نگارش مقاله علمی ارایه دهیم.
یک مقاله علمی از قسمت های مختلفی چون چکیده ، مقدمه ، ادبیات پژوهش ،روش تحقیق ،تجزیه و تحلیل داده ها ، نتیجه گیری و خلاصه و در اخر قسمت منابع و ماخذ تشکیل شده است.
- چکیده : در حدود 250 کلمه و در بردارنده سیر کاملی از مقاله است و معمولا خلاصه ای مختصر از مقاله می باشد . و بعد از عنوان بیشتر از سایر قسمت های مقاله خوانده می شود . در انتهای چکیده کلمات کلیدی اورده می شود . این واژه های کلیدی از اهمیت زیادی در مقاله برخوردارند و به کمک این کلمات می توان در سایت های علمی به دنبال مقاله نیز گشت .
- مقدمه : در مقدمه معمولا به شرح و بیان مساله پژوهش می پردازد و همچنین ارزش و اهمیت موضوع را شرح می دهد .
- ادبیات پژوهش : ادبیات پژوهش یا مبانی نظری، به تشریح مفاهیم، تعاریف و تاریخچه موضوع تحقیق اشاره دارد و براساس مطالعات معتبر قبلی می باشد .
- روش تحقیق : در قسمت روش تحقیق، چگونگی و انجام روش تحقیق و نوع روش تحقیق براساس هدف و ماهیت و چگونگی جمع آوری داده ها شرح داده می شود .
- تجزیه و تحلیل داده ها : در این قسمت براساس داده ها و اطلاعات بدست امده و به کمک روش های آماری مناسب به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته می شود .
- نتیجه گیری و خلاصه : هر مقاله باید قسمت نتیجه گیری و خلاصه داشته باشد . در قسمت نتیجه گیری به تفسیر نتایج ارایه شده و هم چنین مقایسه نتیجه این پژوهش با پژوهش های پیشین پرداخته می شود.
- منابع و ماخذ :در پایان پژوهش لازم هست تمامی منابعی که در پژوهش مورد استفاده بوده است ، آورده شوند .
هر مجله فرمت و نحوه نگارش خاصی دارد که باید قبل از ارسال مقاله به مجله حتما این اصول توسط نویسندگان مقاله رعایت شود .
دلایل ریجکت مقاله علمی
دلایل زیادی در عدم پذیرش مقاله توسط مجله تاثیر دارند ، از جمله :
- ضعف در محتوای علمی
- بروز نبودن منابع مورد استفاده در مقاله
- درصد مشابهت زیاد مطالب مقاله با مقالات چاپ شده قبل
- عدم رعایت اصول فرمت بندی موردنظر مجله
- عدم همخوانی مطالب پژوهش با رویکرد های مجله
- ایرادات تایپی ، نگارشی و هم چنین اشتباهات متنی در مقاله
- ضعف در ترجمه مقاله
باید در نظر داشته باشید که یک مجله علمی براحتی مقالات ارسالی را مورد پذیرش قرار نمیدهد . گاها مواردی پیش می آید که مقاله نویسندگان با چندین بار در خواست اصلاحات که از طرف داوران مجله اعمال می گردد مورد پذیرش قرار می گیرد .
موسسه اشراق با چندین سال سابقه فعالیت در زمینه های پژوهشی ، معرفی مجلات معتبر و اخذ پذیرش و چاپ مقالات فرهیختگان ، ترجمه متون تخصصی ، چاپ کتاب و.... در خدمت شما عزیزان می باشد .