شما در این بخش می توانید با بیست جز ساختاری و مفهومی معمول در مقاله های علمی_پژوهشی معمول که معمولا در تمامی رشته ها و حوزه های علمی عمومیت دارد آشنایی پیدا کنید
برای اینکه بتوان یک مقاله خوبی نگارش کرد باید در ابتدا نویسنده مقاله تسط کافی به موضوع و کاری که انجام می دهد داشته باشد و در گام بعدی باید تمامی قواعدی که برای نگارش مقاله در نظر گرفته می شود را بشناسد. یعنی به معنای دیگر کاملا با قواعد مقاله نویسی و ساختار آن آشناییت داشته باشد. شما در این بخش می توانید با بیست جز ساختاری و مفهومی معمول در مقاله های علمی_پژوهشی معمول که معمولا در تمامی رشته ها و حوزه های علمی عمومیت دارد آشنایی پیدا کنید. با نگاه کردن به مجلات علمی و مقالات چاپ شده در آن می توان به این موضوع رسید که به طور کلی از این 20 روش زیر به برخی از آنها اشاره شده و به شکلی نیست که تمامی این موارد برای تمامی مقالات استفاده شود.
1.اصالت موضوع: از مواردی که می توان تقریبا در تمامی مقالات چاپ شده مشاهده نمود اهمیت موضوع و جدید بودن آن است.
2.عنوان مقاله: نشانگر محتویات مقاله و دارای تعداید از کلمات کلیدی می باشد. در هر مقاله نخستین بخشی که توسط خوانندگان دیده میشود عنوان است که معمولاٌ نخستین قضاوت خواننده درباره محتوای مقاله نیز ازمطالعه این بخش حاصل میشود. با توجه به اینکه معمولاٌ جستجو در بانکهای اطلاعاتی مقالات بر اساس عنوان مقاله صورت میگیرد لذا دقت در انتخاب کلمات در عنوان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
3.چکیده مقاله: از مهم ترین اجزای مقاله می باشد که حکم ویترین یک مقاله را دارد. زیرا نشان دهنده نکات مهم مقاله می باشد.
4.کلید واژه: انتخاب کلیدواژهها مستلزم ترکیبی از واژگان عمومی و تخصصی است که بیشترین و نزدیکترین رابطه معنایی را با محتوای مقاله دارد.
5.مقدمه: هدف از مقدمه آماده سازی ذهن خواننده مقاله می باشد. و به معرفی مقدماتی پژوهش می پردازد. مانند تعاریف، شبه تاریخچه و… حجم مقدمه با توجه به اقتضای ضرورت و حجم خود تحقیق کم یا زیاد می شود.
6.بیان مسئله: در این بخش باید دلیل این پژوهش و نگارش این مقاله اعلام شود و هدف اصلی از انگیزه را اعلام نمایند.به بیانی دیگر به مشکلی که زمینه ساز اجرای پژوهش شده است، اشاره میکند.
7.تبیین هدف: همان هدف مقاله می باشد و باید به روشنی بیان شود و واقع بینانه باشد.
8.پرسش های پژوهش: همانطور که از نام آن مشخص است همان پرسش های مقاله می باشد که باید متناسب با فرضیه روشن و بدون ابهام بیان شود.
9. پیشینه پژوهش: به منزله همخوانی و پیوند پژوهش انجام شده با پژوهش های قبلی می باشد .به معنای دیگر مرور نوشتارها و تشریح مبانی نظری مرتبط با موضوع را دربرمیگیرد.
10. معرفی پروژه: شرح ویژگیهای پروژە اجراشده و آنچه باید دربارە آن به خواننده گفته شود نیز اهمیت زیادی را شامل خواهد شد.
11.روش شناسی: روش تحقیق بکارگرفته شده در پژوهش و دلایل انتخاب آن را توضیح میدهد.
12.ابزار پژوهش: اشارۀ مختصر به روش گردآوری و تحلیل دادهها برای خوانندگان بسیار مفید خواهد بود و فرصتی برای آنان فراهم خواهد آورد كه ضمن آشنایی با روش پژوهش گزارش شده از دالیل نتایج بدست آمده نیز آگاه شوند.
13.جامعه پژوهش: به معرفی جامعه مورد مطالعه و ویژگیهای آن و همچنین دلایل انتخاب و ارتباط آن با هدف مقاله میپردازد.
14. محدوده و محدودیت ها: این موضوع محدودیت های پژوهشگر که ناشی از عوامل محیطی هست را نشان می دهد.
15.یافته ها: نتایج توصیفی و تحلیلی ناشی از پژوهش ها را بیان می کند.
16.بحث و نتیجه: این دو بخش ممكن است همراه هم یا جدااز هم آورده شود اما معموال به دنبال یكدیگر ارائه شوند. تحلیل نهایی پژوهشگر و تفسیر نتایج بدست آمده و همچنین مقایسه آن با سایر کارهای مشابه را نشان میدهد.
17.پیشنهادها: معمولا مقالات علمی با ارائه پیشنهادهایی برای پژوهشهای بعدی به پایان میرسند. به بیان دیگر یك مقاله علمی باید چراغی برای سایر پژوهشگران در حوزە موضوعی خود باشد.
18.تقدیر و تشکر: معمولا در پایان مقالات علمی به نام افراد یا سازمانهایی که به نحوی در اجرای پژوهش گزارش شده نقش داشته اند، اشاره می شود.
19.منابع: ذکر تمامی منابع استفاده شده در داخل متن الزامی است و باید براساس یکی از شیده نامه های استاندارد نگارش شود.
20.پیوست: آنچه را که متناسب با محتوای مقاله و مورد نیاز خواننده است بصورت اطلاعات تکمیلی ارائه میدهد.
ما مفتخر هستیم تا اعلام نماییم هیچ نوع خدمات نگارشی و محتوایی در موسسه اشراق نداریم. اما اگر شما فرهیختگان عزیز مایل به استخراج مقاله از پایان نامه، ترجمه فوق تخصصی و با کیفیت مقالات، ترجمه فوق تخصصی کتاب، پذیرش و چاپ مقالات در نشریات معتبر، چاپ کتاب و انجام حوالجات دلاری داشته باشید موسسه ما در خدمتتان خواهد بود.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس و ایمیل زیر با کارشناسان مربوط در تماس باشید. تا کارشناسان ما، شما را به بهترین شیوه راهنمایی نمایند.
خانوم اسدی : ۰9149724933 - isi.eshragh@gmail.com