زبان فارسی سند هویت و مهم ترین پشتوانه فرهنگی جامعه ماست. آثار ادبی فارسی سرمایههای معنوی و یکی از مهم ترین مظاهر هنری ایرانیان است. زبان فارسی علاوه بر اهمیت آن به عنوان زبان رسمی کشور، معرف سیمای معنوی و عامل تفاهم مردم جامعه ما و مظهر دستاوردهای اندیشه فرهیختگان این مرزوبوم است.
رشته ادبیات فارسی
زبان فارسی سند هویت و مهم ترین پشتوانه فرهنگی جامعه ماست. آثار ادبی فارسی سرمایههای معنوی و یکی از مهم ترین مظاهر هنری ایرانیان است. زبان فارسی علاوه بر اهمیت آن به عنوان زبان رسمی کشور، معرف سیمای معنوی و عامل تفاهم مردم جامعه ما و مظهر دستاوردهای اندیشه فرهیختگان این مرزوبوم است. این آثار عصاره کشش ها و کوشش های فرهنگی رهبران فکری در عرصه قرون و اعصار و معرف میزان فعالیت و کوشش و جستجوی مداوم و مستمر فرزانگان این مرزوبوم به منظور دستیابی به عمق و ژرفای حقیقت به شمار میرود. تنها از طریق زبان و ادب فارسی است که میتوان جوهره معارف اسلامی و اندیشه اصیل ایرانی را در کشور حفظ کرد و به نشر و گسترش آن پرداخت و آن را به جهانیان معرفی کرد. توجه همه جانبه به تقویت زبان فارسی در همه مقاطع تحصیلی و سازمان ها و نهادهای اداری و اجرایی و به کارگیری درست آن در نشر اندیشهها یک ارزش است و بیاعتنایی به این ارزش، گناهی نابخشودنی است.
مقالات علمی پژوهشی
مقالاتی که با هدف جستجو و انتشار حقایق علمی نوشته میشوند مقالات علمی پژوهشی نامیده میشوند. مقالهی علمی پژوهشی برای چاپ در مجلات معتبر علمی پژوهشی ملزم به داشتن محتوای قوی و ایده ای نوآورانه میباشد زیرا مقالات علمی پژوهشی داخلی از منظر درجه و اعتبار علمی حائز رتبه سوم در بین مقالات منتشر شده میباشند. تنها تفاوتی که این مقالات با سایر مقالات تراز بالا (ISI, SCOPUS) دارند این است که برخلاف مقالات ISI که در سر تا سر جهان مقبولیت دارند، مقالات علمی پژوهشی داخلی مختص ارائه به دانشگاه های داخل کشور میباشند. دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین اساتید دانشگاهها برای تقویت رزومه تحصیلی خود اقدام به نگارش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مینمایند. از جمله مزایای چاپ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لازم به ذکر است دانشجویانی که قصد اخذ پذیرش (Apply) از دانشگاههای خارج از کشور را دارند نمی توانند از امتیاز چاپ مقاله علمی پژوهشی در این زمینه بهرهمند گردند و بایستی نسبت به چاپ مقاله در مجلات بینالمللی اقدام نمایند.
دانشجویان رشته ادبیات فارسی نیز مانند دانشجویان سایر رشتهها جهت اخذ امتیاز پژوهشی در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین مجوز دفاع در مقطع دکتری ملزم به انتشار مقاله خود در مجلات معتبر داخلی و یا خارجی میباشند. در همین راستا اقدام به استخراج و یا نگارش نتایج پژوهش خود در قالب مقاله میکنند تا در عین حال که سابقه پژوهشی خود را تقویت میکنند بتوانند ثمره یافتههای خود را در جهت پیشترفت علم در این حوزه در اختیار سایر پژوهشگران قرار دهند. نگارش مقاله از مرحله تصمیمگیری به نوشتن تا مرحله داوری و چاپ دارای قاعده و قانون خاصی میباشد که باید هر پژوهشگری با این اصول آشنا بوده و تجربه و مهارت کافی در این زمینه داشته باشد. طبیعتاً انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله از مهمترین پارامترها جهت دست یابی به نتیجه بهتر میباشد. در انتخاب مجله عوامل مختلفی دخیل هستند که برخی از آنها عبارتند از موضوع تحقیق شما باید با اسکوپ مجله همخوانی داشته باشد، اعتبار مجله، هزینه و زمان پذیرش و چاپ مقاله.
به دلیل اعتبار بالای مجلات علمی پژوهشی و همچنین امکان مکاتبه راحتتر و دسترسی بیشتر پژوهشگران داخلی به این مجلات و در نتیجه افزایش شانس پذیرش مقاله، این مجلات یکی از گزینههای مناسب برای نویسندگان مقالات میباشد. تنها مسئلهی قابل تأمل این است که این مجلات در مرحله داوری و پذیرش مقاله بسیار سخت گیرانه عمل میکنند به گونه ای که تنها مقالات با موضوع ناب و محتوی قوی موفق به دریافت گواهی برای چاپ میشوند. با این همه به دلیل اعتبار بالای این مقالات در کشورمان تمامی دانشجویان مقطع دکتری برای دفاع از تز دکترای خود بایستی حداقل یک مقاله چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی را داشته باشند. با توجه به اینکه اکثریت مجلات علمی پژوهشی مورد تائید وزارت علوم و دانشگاه آزاد میباشد، در نتیجه میتواند گزینه خوبی برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در ایران را دارند باشد.