خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه

انتشار 19 آبان 1400
مطالعه 8 دقیقه

رایج ترین اشتباهاتی که شاید دانسته و یا نادانسته در نوشتن مقاله از پایان نامه و یا استخراج مقاله از پایان نامه مرتکب آن می شوید را همراه با راه حل های آنها خدمتتان ارائه می دهیم تا مقاله ای بسیار قوی و بدون کوچکترین ایراد و اشتباهی داشته باشید .

رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه

در نوشتن مقاله از پایان نامه و یا همان استخراج مقاله از پایان نامه اگر بی دقتی صورت گیرد مقاله ای بی کیفیت و ضعیف نگارش خواهد شد . برای جلوگیری از این کار باید مهم ترین و رایج ترین اشتباهاتی که در بخش نوشتن مقاله از پایان نامه وجود دارد را بشناسید و تمامی این موارد را برطرف سازید .برای یک فرد مبتدی ممکن است اینطور تداعی شود که نوشتن مقاله از پایان نامه ، برش پایان نامه و کپی پیست کردن برخی از سرفصل های آن است، اما به این سادگی نیست؛ و خود این طرز تفکر عامل اصلی ایجاد اشتباهات نگارشی و جمله بندی های ضعیف است . ممکن است پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری شما از نظر محتوایی در بالاترین سطح کیفی خود باشد ولی پروسه نوشتن مقاله از پایان نامه و یا استخراج مقاله از پایان نامه را غیر استاندارد و غیر حرفه ای انجام دهید که در نهایت منجر به نگارش یک مقاله ضعیف و بی کیفیت شود که احتمال رد و یا ریجکت شدن از جانب مجله را خواهد داشت . بنابراین توصیه می شود در زمان نوشتن مقاله از پایان نامه حتما به استانداردهای ساختاری و مهم ترین نکات نوشتن مقاله از پایان نامه که پیشتر به آن پرداخته ایم دقت شود. برای مطالعه کیلیک کنید .و این اشتباهات را که به آن خواهیم پرداخت را انجام ندهید .

ساختار یک مقاله نوشته شده از پایان نامه
همانطور که می دانید ساختار یک مقاله نوشته شده از پایان نامه به ترتیب زیر می باشد :
  • عنوان
  • نام نویسندگان
  • چکیده
  • کلیدواژه ها
  • مقدمه
  • پیشینه تحقیق و بررسی مبانی نظری
  • روش تحقیق
  • سوالات و فرضیات و مدل مفهومی
  • تحلیل و نتیجه گیری
  • فهرست منابع
رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه

حال به ترتیب به رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه در هرکدام از این بخش ها می پردازیم :

رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه

1- رایج ترین اشتباهات در انتخاب عنوان

از انتخاب عنوان های طولانی و تکراری پرهیز کنید .

نتایج بدست آمده را در عنوان نیاورید فقط سرنخی به خواننده بدهید تا مشتاق مطالعه کامل مقاله شود و مقاله را تا انتها مطالعه کند .

2- رایج ترین اشتباهات در چکیده

رایج ترین اشتباهات در نوشتن مقاله از پایان نامه مربوط به بخش چکیده است ، زیرا حجم آن بسیار کم است و از بخش های مهم مقاله است که در این حجم بسیار کم باید موارد زیادی بیان شود .

در اینجا تعدادی از اشتباهات رایج در بخش چکیده را بیان می کنیم :

  • مقاله بدون چکیده

کلیه مقالات چکیده دارند و شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید.

  • چکیده مانند مقدمه است

دقت شود که چکیده یک مقدمه نیست بلکه خلاصه ای از کل مقاله است. برخی از پژوهشگران چکیده ای می نویسند که شامل ده جمله از اطلاعات پیش زمینه ای است در حالی که در آن اشاره ای به نتایج یا بحث و نتیجه گیری نشده است. نگران کافی بودن اطلاعات پیش زمینه ای در چکیده نباشید زیرا اگر مخاطب جزییات بیشتری را بخواهد به مقدمه مراجعه خواهد کرد. قرار نیست تمامی مطالب چکیده پایان نامه را در این بخش وارد کنید بلکه فقط مطالب مربوط به بخشی از پایان نامه که مقاله از آن نوشته شده است در این چکیده گنجانده می شود.

  • اطلاعات جا افتاده

معمولاً نویسندگان فراموش می کنند که یک چکیده باید پاسخگوی کلیه سؤالات زیر باشد:

هدف این پژوهش چه بود؟

چه روشهایی به کار برده شدند؟

چه نتایج مهمی بدست آمدند؟

مفهوم و معنی این نتایج چیست؟

  • اطلاعات بیش از اندازه

چکیده باید کوتاه، مختصر و مفید باشد و از پرگویی در آن پرهیز شود. دقت کنید زمانی که مخاطب به دنبال جزییات باشد، به متن اصلی مقاله مراجعه خواهد کرد.

3- رایج ترین اشتباهات در مقدمه

تعدادی از خطاهای رایج قسمت مقدمه عبارتند از:

  • اطلاعات بیش از اندازه

گاهی اوقات نویسندگان اطلاعات بیش اندازه زیادی را در مقدمه بیان می کنند در حالی که فقط باید اطلاعات مرتبط با موضوع را بیان کنند.

مثال زیر را در نظر بگیرید که اطلاعاتش بیش از اندازه است:

اولین بار بنجامین دانیلسون ( 1954 ) شکل شناسی گودال های ضربه ای چند حلقه ای روی ماه را شرح داد. او آنها را به عنوان گودال های ضربه ای بزرگ با سطوح مسطح چندگانه، حلقه های مرکزی، قله های مرکزی، و حفره های ثانویه فراوان توصیف کرد. از آن پس، گودال های ضربه ای چندحلقه ای روی زمین، عطارد، زهره، مریخ، و بسیاری از قمرهای بیرونی سیارات شناسایی شده اند.

در صورتی که متن مذکور می توانست به شکل زیر باشد:

دانیلسون ( 1954 ) گودال های ضربه ای چند حلقه ای را به عنوان دارندگان سطوح مسطح چندگانه، حلقه های مرکزی ، قله های مرکزی و حفره های ثانویه فراوان تعریف کرد.

  • اطلاعات ناکافی

رایج ترین اشتباه دیگر مربوط به مقدمه آن است که نویسندگان گمان می کنند مخاطب همه چیز را می داند. به همین دلیل مفاهیم را توضیح نمی دهند، اطلاعات پیش زمینه ای کافی را فراهم نمی کنند، به اندازه ی کافی درباره ی پژوهش های پیشین بحث نمی کنند . ایجاد تعادل و تشخیص مرز تعادل بین توضیحات اضافی و اطلاعات کافی کاری مشکل است. بنابراین برای پیشگیری از این اشتباه پیشنهاد می کنیمکه چندین و چندبار مقدمه را مطالعه کنید تا مطالب اضافی را حذف و یا خلاصه کنید و همچنین در خصوص هرمبحث جدید که نیاز است خواننده با دانستن دقیق آن به ادامه مطالعه مقاله بپردازد ، توضیحات کافی را ارائه دهید و از یک شخص خبره مشورت بگیرید. که در این خصوص کارشناسان و محققان موسسه اشراق آماده ارائه مشاوره و خدمات هستند.

  • موضوع تحقیق نامشخص و مبهم

اغلب نویسندگان مقدمه کاملی را تهیه می کنند ولی معلوم نیست باقیمانده مقاله شامل چه چیزی می شود. برای جلوگیری از بروز چنین اشتباهی، ضروری است درباره محتوای باقیمانده مقاله واضح صحبت کنید و دقیقاً بگویید مقاله حاضر چه موضوعاتی را پوشش می دهد، چرا و چگونه.

  • ساختار گیج کننده

اغلب نویسندگان کلیه اطلاعات را بدون آنکه به سازماندهی آنها فکر کنند، در مقدمه بیان می کنند که این موضوع باعث گیج شدن مخاطب خواهد شد. به طور کلی برای مقدمه همیشه ساختارو ترتیب زیر رعایت کنید .

ساختار
  • حکایت های اول شخص

گاهی اوقات دانشجویان نوشته علمی را با انشای« ماجراجویی من در آزمایشگاه » اشتباه می گیرند . آنها سعی دارند مقدمه را با یک داستان سرگرم کننده شروع کرده تا بتوانند مخاطب را جذب کنند چرا که فکر می کنند مقاله علمی یک انشای کلاسی است. از سوی دیگر گزارش اول شخص متعلق به نوشته های علمی نیست. برای مثال نویسنده نباید بگوید » من پی بردم « بلکه باید بگوید « آن چیز یافت شد ... » البته این موارد اغلب در پایان نامههایی که بهصورت استاندارد به تایید داورها می رسد رعایت می شود .

4- رایج ترین اشتباهات در روش ها و متد

برخی از رایج ترین اشتباهات در این بخش به شرح زیر می باشند :

  • اطلاعات ناکافی

برخی از نویسندگان اطلاعات بیش از اندازه ارایه ای می دهند در حالی که از سوی دیگر تقریباً همه نویسندگان اطلاعات بیش از اندازه ناچیزی را ارایه می دهند. برای جلوگیری از رخ دادن این اشتباه همیشه این سؤال را از خود بپرسید که « آیا دانستن این قسمت و یا فلان چیز برای انجام دوباره آزمایش نیاز است ؟ »

  • مطالب اضافی

قرار نیست تمامی بخش های مربوط به روش ها و متد و مبانی نظری پایان نامه را وارد مقاله کنید فقط مطالب مفید و ضروری آورده شود .

5- رایج ترین اشتباهات نتایج

رایج ترین اشتباهات ایجاد شده در بخش نتایج مقالات نوشته شده از پایان نامه مربوط به موارد زیر است :

  • داده های خام

به دلایلی، بعضی از اوقات نویسندگان کلیه داده های خام حاصل از روششان را در قسمت نتایج می آورند. در صورتی که در قسمت نتایج، فقط باید نتایج کلیدی و مهم تحقیق مربوط به موضوع تحقیق گزارش شوند که گزارش دهی مذکور می تواند در قالب بیان میانگین ها، درصدها، انحراف معیارها و شاخص هایی از این دست صورت پذیرد.

تصویر

6- رایج ترین اشتباهات در بحث و نتیجه گیری

رایج ترین اشتباهاتی که باید از بروز آنها در قسمت بحث و نتیجه گیری جلوگیری شود به قرار زیر هستند:

  • ترکیب شدن با نتایج

معمولاً نویسندگان، قسمت نتایج و قسمت بحث و نتیجه گیری را با یکدیگر ترکیب می کنند. تعداد بسیار اندکی از مجلات اجازه چنین کاری می دهند. بنابراین بحث ها و نتیجه گیری نباید در قسمت نتایج بیان شوند. این موضوع شامل بحث در مورد منابع یا علل بروز خطا نیز می شود که نباید در قسمت نتایج آورده شوند.

  • نتایج جدید

بعضی اوقات نویسنده نتیجه جدید را در قسمت بحث و نتیجه گیری گزارش می کند ، نتیجه ای که قبلاً در قسمت نتایج گزارش نشده است. باز هم یادآور می شویم که کلیه نتایج باید در قسمت نتایج گزارش شوند. اگر

هم، نیاز است نتیجه ای در قسمت بحث و نتیجه گیری بیان شود باید قبلاً در قسمت نتایج گزارش شده باشد.

7- رایج ترین اشتباهات در منابع

دو اشتباه رایج ممکن است در این قسمت رخ دهد که عبارتند از:

  • فرم

رایج ترین اشتباهی که ممکن است در قسمت منابع اتفاق ایجاد شود شکل و ساختار ارجاع دهی است. برای جلوگیری از این اشتباه باید بعد از مطالعه دقیق راهنمای مجله مورد نظرتان، نحوه ارجاع دهی برخی از آخرین

مقالات مجله را نیز ببینید.

  • نوع منبع

مقالاتی دیده شده که در آنها فقط به 5 منبع ارجاع شده است و همگی آن منابع کتاب بوده اند.این امر خود یک اشتباه رایج است . در یک مقاله علمی حتماً باید به چندین مقاله تخصصی و کتاب اشاره شده باشد . معمولا حداقل 12 مقاله و کتاب. اگر اینگونه نباشد، آنگاه این موضوع به ذهن خطور می کند که شاید نویسنده اطلاعات پیش زمینه ای کافی را در اختیار خواننده نگذاشته و مرور ادبیات مناسبی انجام نداده است.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق