پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبری که ایندکس تامسون رویترز دارند، یکی از دغدغههای دانشجویان و پژوهشگران است. در این مطلب، رایجترین اشتباهات سابمیت مقاله در مجلات ISI که موجب ریجکت مقاله میشوند و راههای پیشگیری از آن را بررسی کردهایم. با رعایت این موارد میتوانید اکسپت مقالهتان را در مدت کوتاهی دریافت نمایید.
شما که در حال خواندن این مطلب هستید، احتمالاً نگارش مقالهتان پایانیافته است و خطاهای رایج احتمالی آن برطرف شده است. گام بعدی انتخاب مجله برای ارسال مقاله است. انتخاب صحیح مجلهیکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر روی پذیرش یا عدم پذیرش مقاله است زیرا مقالاتی بودهاند که به علت انتخاب مجلهی نامناسب توسط نویسنده، از بین رفتهاند، گمشدهاند، آسیبدیدهاند یا بهطور ناخوشایندی با تأخیر مواجه شدهاند.
قبل از ورود به بحث انتخاب مجله، ذکر این نکته ضروری است که بعضی از نویسندگان ترجیح میدهند ابتدا مجله مدنظرشان را انتخاب کنند و سپس اقدام به نوشتن مقاله طبق خواستههای آن مجله کنند که این روش نیز روشی مناسب است برای تسریع در امر نگارش و سابمیت مقاله. پس اولین اشتباه رایج در سابمیت مقاله انتخاب مجله نامناسب است.
اگر در انتخاب مجله دقت نکنید و مجله نامناسبی را برای ارسال مقاله انتخاب نمایید ممکن است مقاله شما یکی از سه نتیجه دردناک را تجربه کند:
حالت اولشما به راحتی رد شده و به شما برگردانده میشود با این اظهارنظر که مقاله شما برای این مجله مناسب نیست ولی اگر مقاله شما در همان ابتدا توسط سردبیر رد نشود و وارد فرآیند داوری شود، ممکن است مقاله شما بعد از گذشت چندین ماه با نتیجه مناسب نبودن مقاله برای چاپ در مجله مواجه شود.
حالت دوماگر موضوع مقاله شما تا حدودی نزدیک به محورهای مجله باشد در بررسی اولیه اعلام ریجکت نمیشود و وارد پروسه داوری میشود. ولی این بار ممکن است بهطور صحیح مورد داوری قرار نگیرد زیرا داوران مجله تخصص داوری در زمینه و محورهای مجله دارند و در خصوص مقاله شما تخصص را ندارند؛ که این امر نیز ممکن است موجب ریجکت مقاله شود در صورتی که ممکن است در مجلات مناسب دیگر مورد پذیر قرار گیرد، درخواست ریوایزها و اصلاحات نادرست مقاله شود که نتیجه و موضوع اصلی مقاله را منحرف خواهد کرد.
حالت سوممقاله شما بعد از اصلاحات و یا بدون ریوایز و اصلاح مورد پذیرش قرار میگیرد و چاپ میشود. ولی این مورد برای مقاله شما مفید واقع نخواهد شد چرا که کار پژوهشی شما ناشناخته خواهد ماند و توسط هم رشتههای شما موردمطالعه قرار نخواهد گرفت.
به دلایل بالا باید در انتخاب مجله بسیار دقت شود. برای پیشگیری از روی دادن چنین اشتباهاتی راهکارهای زیر پیشنهاد میشود.
مشورت و بررسی مجله با اساتید
شناسایی مجلات هدف، مشاوره با افراد با تجربه مانند استاد راهنما میتواند راهگشا باشد.
مطالعه شناسنامهی مجله
محورها و حوزهی علمی تحت پوشش مجله را بررسی فرمایید. معمولاً حوزهی علمی تحت پوشش مجله در قسمت دربارهی مجله بیان میشود. باید به دقت هدف و مأموریت مجله را تجزیه و تحلیل کنید تا متوجه شوید مجله مذکور معمولاً چه نوع مقالاتی را منتشر میکند. توجه خاصی روی چه موضوعها، مباحث، ساختار و روشهای تحقیقی دارد.
بررسی چند مقاله اخیر چاپشده در مجله
تجزیه و تحلیل کامل و عمیق درباره 5 مقاله اخیر مجله. حتماً 5 مقاله آخر منتشرشده توسط مجله را تجزیه و تحلیل کنید؛ زیرا این امکان وجود دارد که مجلات، حوزه علمی تحت پوشش خود را تغییر دهند. اگر مجله مذکور مناسب و کاملاً مرتبط با موضوع پژوهش شما بود میتوانید آن را انتخاب کنید ولی اگر هنوز در مورد انتخاب مجله شک دارید میتوانید خیلی مؤدبانه و رسمی با سردبیر مجله مکاتبه کرده و ایشان را از محتوای مقاله خود باخبر سازید تا از طریق وی متوجه شوید مجله مدنظر مناسب است یا خیر (فقط زمانی که واقعاً در انتخاب مجله شک دارید و راهکارهای بالا را انجام دادید با سردبیر مکاتبه کنید). در غیر این صورت باید مجله دیگری را انتخاب نمایید.
به ملیت کارکنان مجله و نویسندگان مقالات قبلی مجله دقت شود. برای مثال شاید مجلات اروپایی با کارکنان اروپایی برای یک نویسنده اروپایی مناسبتر باشند.
به زمان گردش مجله دقت شود. این نکته به ویژه برای پژوهشگران تازهکار، دانشجویان مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد که باید برای اخذ مدرکشان مقاله ارائه دهند حائز اهمیت است. زمان گردش، فاصله زمان بین ارسال مقاله تا دریافت اصلاحت و یا پاسخ از داوران است. برای پی بردن به این زمان سه روش پیشنهاد میشود:
مقالات منتشرشده توسط مجله را بررسی کنید. برخی از مجلات تاریخهای مهم مربوط به مقاله را چاپ میکنند؛ مانند تاریخ دریافت، تاریخ بازنگریها، تاریخ انتشار. سپس به کمک این تاریخها میتوانید زمان گردش تقریبی مجله را استخراج کنید.
صفحهی اینترنتی مجله را بررسی کنید. نامهی الکترونیکی (ایمیل) مؤدبانهای برای سردبیر ارسال کنید تا شاید از طریق وی بتوانید اطلاعاتی کسب کنید.
اگر چندین مجله برای ارسال مقاله دارید آن مجله (تنها یک مجله) را انتخاب کنید که از لحاظ سطح علمی و رتبه با سطح علمی کار پژوهشی شما همخوانی دارد و بهطور همزمان مقاله را برای چند مجله ارسال نفرمایید. نکته بسیار حیاتی که در صورت نادیده گرفتن این نکته، نه تنها باعث رد شدن مقاله میشوید بلکه ممکن است مقالات بعدی شما نیز تحت تأثیر قرار گرفته و در هیچ مجلهای اجازه چاپ پیدا نکنند. در اصطلاح به عدم رعایت این نکته رفتارهای غیراخلاقی میگویند پس اشتباه رایج بعید در سابمیت مقاله در مجلات isi ارسالهای متعدد و موازی است.
درست است که با ارسالهای همزمان موازی یک مقاله به مجلات مختلف در زمان صرفهجویی میکنید ولی داوریها را از دست میدهید؛ به عبارت دیگر، اگر در هرزمانی از فرآیند داوری به این موضوع پی برده شود که مقاله به مجلات دیگر هم ارسال شده، فرآیند بلافاصله متوقف میشود. به این نکته دقت کنید که مجلات رقیب درباره مقالات مشکوک با یکدیگر تبادل اطلاعات میکنند؛ بنابراین تا زمانی که تصمیم نهایی از سوی اولین مجله را دریافت نکردهاید به هیچ وجه نباید مقاله خود را به مجله ثانویه بفرستید.
بعضاً نویسنده بعد از چاپ مقاله خود متوجه میشود که مجلهای که مقاله او در آن چاپشده است از نظر امتیازی که مدنظر داشته است برای او مناسب نبوده است و دست به ارسال مجدد همان مقاله چاپشده به مجله دیگری میزند و یا نادانسته دچار این اشتباه میشود که مقالهی چاپشده را به مجلات دیگر ارسال کند، پس رایجترین اشتباه بعدی در سابمیت مقاله در مجلات isi مربوط به ارسال مقاله چاپشده میشود.
نویسنده نباید مقاله چاپشدهاش را به مجله دیگری بفرستد. مقالات چاپشده نیاز به تکرار شدن ندارند. انتشار قبلی چکیده در طول کنفرانسها مانع ارسالهای بعدی نمیشود، اما در زمان ارسال، باید این موضوع به صورت کاملاً شفاف بیان شود. البته این یک قاعده کلی نیست و ممکن است برخی از کنفرانسها از ارسال همزمان یا مقالات چاپشده جلوگیری کنند و مانند مجلات با این موضوع موافق نباشند. انتشار دوباره یک مقاله به زبان دیگر مشکلی ندارد به شرط آنکه در زمان ارسال مقاله، این موضوع بهطور صریح بیان شود. در زمان ارسال، نویسندگان باید جزییات مقالات مرتبط را بهطور آشکار بیان کنند. حتی مقالاتی که به زبانی غیر از انگلیسی نوشتهشدهاند و مقالات مرتبطی که زیر چاپ هستند.
استفاده از مقالات و کتابهای دیگران برای تدوین مقاله امری ضروری برای نگارش مقاله است ولی به شرطی که استناد و رفرنس دهی صحیح انجام شود و مطالب استفاده شده و یا کپی برداری شده از مقالات و کتابهای دیگران را بنام خودتان ثبت نکنید. شما تحقیق خود را انجام دادهاید، مقاله را تهیه و تجدیدنظر کردهاید و به اعتبار همه منابع خود اهمیت دادهاید. پس از تکمیل و قبل از ارسال به موقع یک نوشته یا مقاله، آخرین چیزی که باید بررسی کنید این است که دچار سرقت ادبی شدهاید یا نه یک کلمه اشتباه یا نقلقول، اعتبار متن شما را از بین میبرد. پس میتوان گفت یکی دیگر از رایجترین اشتباهات در سابمیت مقاله در مجلات isi سرقت ادبی و یا سرقت علمی است.
استفاده و صاحب شدن نادرست بدون معرفی صاحب اصلی اثر، کپیبرداری و نشر کلمات، ایدهها، افکار، اصلاحات، نتایج و فرآیندهای شخص دیگر و معرفی آنها به عنوان کار خود را سرقت ادبی میگویند. حتی اگر قسمتی از پژوهشهای قبلی خود را بدون ارجاع دهی مناسب به کار ببرید مرتکب سرقت ادبی خواهید شد. توصیه میشود که متن و نوشته خود را قبل از انتشار برای اطمینان خاطر، با نرمافزارهای تشخیص سرقت ادبی بررسی کنید.
برخی از نرمافزارها نه تنها سرقت ادبی را تشخیص میدهند بلکه خطاهای گرامر و نگارشی را علامتگذاری میکند، به شما نکات مفیدی نیز توضیح میدهد که چرا موردی علامتگذاری شده است.
نرم افزار iThenticate
iThenticate یک نرمافزار تشخیص سرقت ادبی است که با اتصال به پایگاههای بسیار قدرتمند سرقت ادبی، مقاله شما را به صورت دقیق بررسی و میزان شباهت آن با سایر مقالات را در قالب یک گزارش ارائه میدهد.
در موسسه انتشاراتی اشراق مبنای پارافریز در صورت استفاده از این سرویس، بر اساس گزارش ارائهشده توسط نرمافزار iThenticate خواهد بود.
سامانه سمیم نور
سامانه سمیم نور ابزاری برای یافتن مشابهت بین متون به زبان فارسی است.
همچنین برای کاربرانی که به دنبال یافتن پیشینه مشابه با متن خود هستند نیز کاربرد دارد.
مبنای پارافریز این سرویس، بر اساس مقایسه متن اصلی و متن پارافریز شده توسط موسسه انتشاراتی اشراق خواهد بود و سایر مقالات و متونی که ممکن است در مجلات آنلاین موجود باشند، لحاظ نخواهند شد.
نرم افزار Plagiarism Checker X
Plagiarism Checker X یک نرمافزار تشخیص تشابه متن است که در حالت آفلاین درصد تشابه دو متن را میتوان باهم اندازهگیری کرد.
مبنای پارافریز این سرویس، بر اساس مقایسه متن اصلی و متن پارافریز شده توسط موسسه انتشاراتی اشراق خواهد بود و سایر مقالات و متونی که ممکن است در مجلات آنلاین موجود باشند، لحاظ نخواهند شد.
داده سازی و تقلب در مقاله، از مسائل جدی و مهم در حوزه اخلاق پژوهشی هستند. رعایت اصول اخلاقی و قانونی در تمام مراحل پژوهش، از جمله جمعآوری، پردازش و گزارش نتایج بسیار مهم است. این امر موجب حفظ اعتبار علمی و اخلاقی کار تحقیقاتی میشود.
داده سازی: این به معنای ساخت و پردازش دادههای کاملاً ساختگی است که هیچ ارتباطی با واقعیت ندارند. این امر مغایر با اصول علمی و اخلاق پژوهش است و میتواند به نتایج و استنتاجهای نادرست منجر شود.
تقلب در مقاله: این شامل موارد مختلفی مانند اختراع نتایج، دستکاری دادهها، سرقت ادبی و کپی برداری از دیگران بدون ذکر منبع میشود. این امر نقض جدی اصول اخلاق و امانتداری علمی است.
استفاده نامناسب از افراد و حیوانات: پژوهشگران موظف هستند کرامت انسانی و حقوق شرکت کنندگان را رعایت کنند. همچنین استفاده از حیوانات آزمایشگاهی باید مطابق با اصول اخلاقی و مقررات باشد.
افشای غیرمجاز اطلاعات: پژوهشگران باید حریم خصوصی افراد و شرکتها را محترم بشمارند و بدون مجوزهای لازم، اطلاعات محرمانه آنها را افشا نکنند.
اگر فردی در هریک از موارد زیر سهم و همکاری داشته باشد، یا باید نامش در لیست نویسندگان مقاله قرار گیرد یا اینکه در قسمت تقدیر و تشکر از وی قدردانی شود.
همکاریهای قابلتوجهی در مفاهیم و طراحی، کسب دادهها یا تجزیه و تحلیل و تفسیر دادهها داشته باشد.
در پیشنویس کردن مقالهی بازبینی منتقدانه محتوای فکری مهم آن همکاری داشته باشد.
در تأیید نسخه نهایی که قرار است زیر چاپ برود همکاری داشته باشد.
در نهایت میتوان گفت که سابمیت مقاله در مجلات معتبر کار آسانی نیست و ممکن است فقط یک اشتباه باعث شود تا تمام زحماتی که برای پژوهش و نگارش مقاله کشیده اید به هدر رود. بنابراین بهتر است سابمیت مقاله تان را به کسانی بسپارید که تخصص و مهارت کافی در این زمینه را دارند. موسسه اشراق با داشتن کارشناسان ماهر و با تجربه ریسک اشتباهات یادشده را برای شما مشتریان گرامی کاهش میدهد و با فرمت بندی صحیح و پیگیری های منظم چاپ مقاله آسان و فوری را برای شما رقم میزند. جهت ثبت سفارش سابمیت بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
1- انتخاب مجله نامناسب 2- ارسال های متعدد و یا موازی 3- ارسال مقاله چاپ شده 4- سرقت ادبی 5- داده سازی و تقلب 6- نقض حقوق همکاری
یک نرم افزار تشخیص سرقت ادبی است که با اتصال به پایگاههای بسیار قدرتمند سرقت ادبی، مقاله شما را به صورت دقیق بررسی و میزان شباهت آن با سایر مقالات را در قالب یک گزارش ارائه میدهد.
با مراجعه به سایت رسمی مجله میتوانید محورها و اسکوپ تحت پوشش مجله را بررسی فرمایید. معمولاً حوزه ی علمی تحت پوشش مجله در قسمت درباره ی مجله (About the journal) بیان می شود.
برای اکثر مجلات تشابه زیر 10% قابل قبول است.
خیر، مگر اینکه نسخه فارسی را در ژورنال داخلی و ترجمه آن را در یک ژورنال خارجی به چاپ برسانید.