سابمیت (submit) به معنای ارسال مقاله به مجله است. ارسال مقاله به مجله دارای قواعدی است که باید با آنها آشنا شوید. در این مطلب قصد داریم شما را با صفر تا صد سابمیت مقاله آشنا نماییم.
سابمیت کردن مقاله به معنای ارسال مقاله به مجله است. زمانی که شما یک مجله مناسب برای مقاله علمی نوشتهشده خود انتخاب میکنید، درخواست ثبت مقاله خود را به مجله میدهید، در این حالت فرایند ثبت یا submit مقاله شما در مجله آغاز میشود. سابمیت روشهای متفاوتی دارد مه در ادامه به بررسی آنها نیز میپردازیم.
از اصلیترین نکات بسیار مهم فرایند سابمیت، آماده کردن مقاله است. سؤالی که اغلب دانشجویان و اشخاصی که برای بار اول قصد سابمیت مقاله خود رادارند این است که از کجا بدانیم مقاله بهدرستی تنظیمشده است و آماده سابمیت است؟ پاسخ این سؤال به مجله برمیگردد. برای اینکه بدانید مقاله قابل سابمیت در مجلهای است یا نه باید ابتدا به سیاستهای مجله و شرایط دریافت مقاله آن را بررسی نمایید.
اغلب دانشجویان و افراد تازهکار تصور میکنند که اگر نوشتن مقالهای را به پایان برسانند و محتوای آن را تکمیل نمایند میتوانند برای مجله ارسال کنند. درصورتیکه تنها مقالهای قابلیت سابمیت در مجله را دارد که ویژگیهای یک مقاله استاندارد و به فرمت درآمده را داشته باشد. در ادامه به ساختار استاندارد مقالات علمی و فرمت بندی آنها آشنا میشویم.
مقالاتی که قابلیت سابمیت در مجلات رادارند باید دارای ساختاربندی هدفمند و استاندارد باشند. هر مقالهای که خارج از این ساختار باشد قابلیت سابمیت را نخواهد داشت و داوران مجله بهمحض مشاهده چنین مقالاتی آنها را رد یا ریجکت میکنند. یک مقاله استاندارد دارای ساختار زیر است:
عنوان (title)؛ موضوع مقاله در این قسمت بهطور شفاف بیان میگردد.
نویسنده یا نویسندهها (author)؛ نویسنده و همکاران او در نگارش مقاله معرفی میشوند. ضمن اینکه افیلیشن، مدرک تحصیلی و مرکز آموزشی فعالیت نویسندگان هم ذکر میشود.
چکیده (abstract)؛ خلاصهای کامل از مقاله برای آگاهسازی ابتدایی مخاطب ارائه میشود.
کلیدواژهها (keywords)؛ کلمات مهم و مرتبط با مقاله قید میشوند.
مقدمه (introduction)؛ در این بخش موضوع پژوهش و روش عنوان میگردد.
بیان مسئله (statement problem)؛ توضیح چرایی مطرح کردن عنوان مقاله مطرح میشود.
تبیین اهداف (objectives and aims)؛ هدف از نگارش مقاله در این بخش بیان میگردد.
پرسشهای پژوهش (question research)؛ سؤالات و فرضیات مقاله در این قسمت قرار میگیرند.
پیشینه پژوهش (literature review)؛ در پیشینه از کارهای قبلی حول موضوع مطروحه صحبت میشود.
روششناسی (methodology)؛ روش پژوهش و دلایل انتخاب روش در این بخش ذکر میگردد.
ابزار پژوهش (tools research)؛ در این بخش ابزارهایی که برای جمعآوری اطلاعات و تحلیل دادهها استفادهشدهاند توضیح داده میشوند.
یافتهها (results/findings)؛ نتایج تحقیق در این بخش به شکل توصیفی یا تحلیلی به نمایش گذاشته میشود.
بحث و نتیجهگیری (conclusion/discussion)؛ در این بخش نتایج بهدستآمده تحلیل میشود و با نتایج تحقیقات دیگر مقایسه میگردد.
پیشنهادها (research further)؛ در این بخش نویسندگان در راستای پیشرفت موضوع پژوهش، پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی به دیگر محققان میدهند.
تقدیر و تشکر (acknowledgements)؛ در این بخش از اشخاص و یا سازمانهایی که درروند انجام تحقیق نقش داشتهاند، تشکر میگردد.
منابع (references)؛ رفرنسها یا همان منابع استفادهشده در تحقیق در این بخش عنوان میشوند.
پیوستها (appendixes)؛ پیوستها حاوی توضیحات تکمیلی برای درک بهتر مخاطبان هستند.
تا اینجا با ساختار استاندارد مقالات علمی آشنا شدید ولی هر مقاله که این ساختار را داشته باشد نمیتوان برای هر مجلهای سابمیت نمود. بلکه برای سابمیت، مقاله باید استانداردهای مجله را نیز رعایت نماید در این صورت است که میتوان سابمیت مقاله را انجام داد. در ادامه با فرمت بندی مقالات آشنا میشویم.
بعد از آماده شدن مقاله ساختاریافته باید آن را بر اساس مجلهای که قصد سابمیت دارید تنظیم نمایید. مقاله سابمیت شده در مجله باید تمام موارد درخواستی مجله برای فرمت بندی را رعایت نماید. هر مجله در قسمت راهنمای نویسندگان سایت رسمی خود فرمت درخواستی خود را بهطور کامل در اختیار نویسندگان قرار میدهد. بر اساس این فرمت درخواستی باید نوع و اندازه قلم، تعداد صفحات و کلمات مقاله، اندازه حاشیهها از کنارههای صفحه و ... در متن مقاله تنظیم شوند. بعد از تنظیم فرمت مقاله بر اساس مجله انتخابی الآن میتوانید مقاله خود را به مجله ارسال نمایید.
بعد ازا آماده کردن و فرمت بندی مقاله میتوان سابمیت آن را انجام داد. سابمیت مقاله معمولاً به دو روش کلی انجام میشود که در ادامه به بررسی تکمیلی آنها میپردازیم.
امروزه اغلب مجلات معتبر از سیستم tracking یا online submission برای سابمیت مقاله استفاده میکنند. برای سابمیت با این سیستم نویسنده ابتدا در سایت مجله ثبتنام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت مینماید. سپس وارد صفحه پروفایل خود شده و مراحل توضیح دادهشده در سایت مجله برای سابمیت را به ترتیب انجام میدهد. این مراحل به ترتیب زیر هستند:
واردکردن عنوان مقاله و چکیده
واردکردن اسامی نویسندگان و وابستگی سازمانی آنها (Affiliation)
مشخص کردن نویسنده مسئول
پیوست کردن نامه کاورلتر در آن نویسنده موافقت خود را با قوانین مجله ازجمله عدم ارسال یا چاپ همزمان مقاله در سایر مجلات یا کپیبرداری از نتایج دیگران را تأیید کرده باشد و همچنین موضوع مقاله و اهمیت نتایج بهدستآمده را توضیح میدهد.
در انتها فایل متن کامل مقاله و فایل جداول و تصاویر بهصورت جداگانه آپلود میشوند (فایلها باید بدون نام و اطلاعات نویسندگان باشد)
بعد از بارگذاری دو گزینه pdf و html نمایش داده خواهند شد که با انتخاب هرکدام از آنها فایل در همان فرمت قابلنمایش داده میشود، بعد از تائید فایل نمایش دادهشده و کلیک روی گزینه submit، مقاله به مجله ارسال میگردد.
در انتها یک کد Manuscript number برای نویسنده ارسال میشود تا بتوانند روند داوری مقاله خود را پیگیری نمایند.
برخی مجلات برای تمامی نویسندگان ایمیلی برای تائید مشارکت فرد بهعنوان نویسنده در مقاله ارسال میکنند و تا زمانی که تمام نویسندگانان را تائید نکنند داوری مقاله آغاز نخواهد شد.
سیستم سابمیت از طریق ایمیل امروزه کمتر توسط مجلات استفاده میشود. در این نوع سیستم نویسنده باید تمام فایلهای خود را از طریق ایمیل به مجله ارسال نماید و کد Manuscript number را دریافت و پیگیریهای بعدی را با این کد انجام دهد.
هزینه سابمیت ازجمله فاکتورهای مهمی است که باعث میشود نویسنده مجله را برای سابمیت مقاله خود انتخاب نماید یا خیر. این اهمیت برای مجلات خارجی که هزینه را به دلار دریافت میکنند و برای پرداخت نیاز بهحساب خارجی است بیشتر نیز میشود. پس در ابتدا باید نویسنده اطلاعات دقیقی در مورد هزینه سابمیت مقاله داشته باشد. بعضی مجلات هزینهای در زمان سابمیت یا ارسال مقاله به مجله دریافت نمیکنند اما برخی مجلات ممکن است زمان سابمیت مقاله هزینهای از نویسنده درخواست نمایند. مجلاتی که دارای گزینه داوری سریع یا fast tracking هستند و میتوانید با انتخاب آن زمان داوری مقالهتان را کاهش دهید مستلزم پرداخت هزینه به مجله هستند؛ بنابراین قبل از سابمیت مقاله خود ابتدا راهنمای ارسال مقاله را از سایت مجله مطالعه نمایید و با آگاهی از هزینه مجله اقدام به سابمیت مقاله خودنمایید.
در زمان submit مقاله به مجلات خارجی ممکن است با اصطلاحاتی روبرو شوید که قبلاً با آنها آشنا نبودید. در اینجا تعدادی از معمولترین اصطلاحات را توضیح میدهیم:
این اصطلاح به معنای الگوی نگارشی است. مجلات در قسمت راهنمای نویسندگان در سایت خود الگو و فرمت مشخصی را در قالب فایل word در اختیار نویسندگان قرار میدهند و مقاله ارسالی باید در قالب این الگو تنظیم شود.
این اصطلاح به معنای دستنوشته است؛ و به مقالهای اطلاق میشود که برای مجله سابمیت شده اما هنوز به چاپ نرسیده است.
یعنی مقاله در دست داوری است و هنوز نتیجه آن مبنی بر پذیر و یا ریجکت از طرف مجله اعلامنشده است.
این اصطلاح به معنا پذیرش مقاله از داوری است؛ یعنی مقاله سابمیت شده مورد تائید واقعشده و در مجله چاپ خواهد شد.
یعنی مقاله سابمیت شده توسط داوران و سردبیر مجله رد شده و قابلچاپ در آن مجله نیست. البته ریجکت مقاله از یک مجله به این معنا نیست که باید از مقاله صرفنظر کرد بلکه میتوان آن را به مجلات دیگری سابمیت نمود.
این اصطلاح یعنی مقاله نیاز به ویرایش اصلاحاتی دارد. گاهی داوران مجله درخواست بازنگری مقاله را از نویسنده دارند تا بعد از ویرایش موارد درخواستی، مقاله را موردپذیرش قرار دهند.
گاهی نویسندگان با کلمه سابمیت مجدد یا resubmit در زمان اعلام نتیجه داوری از طرف مجله مواجه میشوند. اغلب نویسندگان معنای سابمیت مجدد و دلیل این درخواست از طرف مجله را نمیدانند. معمولاً سابمیت مجدد به دو صورت درنتیجه داوری بیان میشود. ریجکت و سابمیت مجدد Reject and Resubmit و ریوایز و سابمیت مجدد Revise and Resubmit. این دو شکل سابمیت مجدد تفاوتهای عمدهای باهم دارند. چیزی که نویسندگان در زمان دریافت پیام Reject and Resubmit نمیدانند این است که درواقع مقاله آنها شانس مجدد برای ارسال به همان مجله را دارد. پیام Reject and Resubmit زمانی از طرف مجله اعلام میشود که داوران مجله تشخیص دهند مقاله سابمیت شده دارای محتوای باکیفیتی است ولی نیاز به ویرایشهای اساسی ساختاری دارد. در این زمان داوران مقاله را رد میکنند ولی با این پیام قصد دارند به نویسنده اطلاع دهند که با بازبینی کلی ساختاری میتواند مجدد مقاله را سابمیت نماید. نوع دوم سابمیت مجدد با پیام Revise and Resubmit به نویسنده ارسال میشود. در این نوع سابمیت مجدد داوران درخواست بازنگری مقاله رادارند و اصلاحاتی برای نویسنده اعلام میکنند که نویسنده بعد از انجام آنها مقاله را برای مجله سابمیت مجدد مینماید و تفاوت عمده Revise and Resubmit و Revise and Resubmit در زمانبندی انجام اصلاحات توسط نویسنده است. در نوع اول چون مقاله نیاز به ویرایش ساختاری کلی دارد مجله در قالب ریجکت اعلام سابمیت مجدد مینماید و بازه زمانی برای نویسنده تعیین نمیکند چراکه ویرایش ساختاری کلی نیاز به زمان دارد و نمیتوان نویسنده را تحتفشار برای ارسال سریع اصلاحات گذاشت؛ اما در سابمیت مجدد نوع دوم مجله درخواست اصلاحات مشخص با تعیین زمان انقضا دقیق مینماید، نویسنده اگر در بازه زمانی مشخص اصلاحات را برای مجله بازنگرداند مقاله ریجکت شده و از پروسه داوری بهطور کل حذف میگردد.
با توجه به اینکه سیاستهای مجلات، فرمت درخواستی مجله و زمان داوری آنها متفاوت است، زمان سابمیت نسبت به هر مجله متفاوت خواهد بود. البته افراد باتجربه درزمینهٔ سابمیت میتوانند با معرفی مجلاتی که زمان سابمیت کوتاهتری دارند و با انجام آمادهسازی و فرمت بندی مقالات بازه زمانی سابمیت را کاهش دهند. در این زمینه همکاری و کمک گرفتن از مؤسسات معتبر میتواند مثمر ثمر باشد. امروزه مؤسسات زیادی هستند که درزمینهٔ سابمیت مقاله فعالیت دارند که طبق آشناییهای خود با مجلات میدانند کدام مجلات زمان سابمیت کوتاهتری دارد و کدام مجلات نیاز به زمان بیشتری برای سابمیت دارد.
ارسال مقاله خود به کارشناسان موسسه اشراق
بررسی مقاله و معرفی مجلات جهت سابمیت
انتخاب مجله مناسب توسط مشتری با راهنمایی کارشناسان
فرمت بندی و سابمیت مقاله توسط موسسه اشراق
موسسه اشراق فعالیت خود در زمینه سابمیت، اخذ پذیرش و چاپ مقاله را از سال 393 آغاز کرده است و تاکنون موفق به گسترش فعالیت خود در زمینههای دیگر برای سابمیت بهتر مقالات شده است. از جمه این فعالیتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: استخراج مقاله از پایاننامه، ترجمه تخصصی مقاله با گارانتی کیفی، تهیه کاورلتر مقاله، تهیه چکیده گرافیکی مقاله، پارافریز و رفع سرقت ادبی مقاله، ویرایش ادبی،گرامری و Native مقالات به صورت تخصصی.
برای ثبت سفارش سابمیت مقاله میتوانید با شماره تماس 09149724933 و یا آدرس ایمیل isi.eshragh@gmail.com در ارتباط باشید.
هزینه سابمیت نقاله بر اساس هر مجله متفاوت است و این هزینه توسط مجله تعیین میشود.در بعضی مجلات سابمیت کاملا رایگان است.
زمانی که داوران مجله با درخواست ویرایش مقاله را ریجکت کنند و یا اصلاحاتی از نویسنده تقاضا نمایند، مقاله بعد از بازنگری و رفع ایرادات سابمیت مجدد شده و برای داوری به مجله باز ارسال می گردد که به این امر resubmit یا سابمیت مجدد میگویند.
دو سیستم کلی برای سابمیت مقاله وجود دارد: 1- سابمیت از طریق پنل با ثبت نام در سایت مجله و بارگذاری فایل مقاله. 2- سابمیت از طریق ایمیل با ارسال فایل مقاله از طریق ایمیل به سردبیر مجله.
سابمیت مقاله در تمامی مجلات داخلی و خارجی معتبر قابل انجام است.