مجلات ISI به دو گروه ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند. مجلات ایمپکت دار را در اصطلاح JCR مینامند که به دلیل اعتبار فراوان آنها طرفداران زیادی دارند. و مجلاتی که فاقد ایمپکت فاکتور میباشند را مجلات ISI Listed مینامند.
مجلات JCR
مجلات ISI را همه پژوهشگران و دانشجویانی که در زمینه نگارش و چاپ مقاله دستی دارند میشناسند، چرا که این مجلات جزو بهترین و امتیاز آورترین مجلات برای چاپ مقاله میباشند. همه مجلات موسسه تامسون رویترز به یک اندازه اعتبار ندارند هستند مجلاتی که اعتبارشان بسیار بالاتر از سایر مجلات است، ضریب تاثیر شاخصی است که برای سنجش میزان اعتبار مجلات ISI بکار گرفته میشود بدین ترتیب که هر چه ضریب تاثیر مجلهای بیشتر باشد مجله معتبرتر بوده و چاپ مقاله در آن امتیاز بیشتری برای نویسنده مقاله به ارمغان خواهد داشت. بر همین اساس مجلات ISI به دو گروه ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند. مجلات ایمپکت دار را در اصطلاح JCR مینامند که به دلیل اعتبار فراوان آنها طرفداران زیادی دارند. و مجلاتی که فاقد ایمپکت فاکتور میباشند را مجلات ISI Listed مینامند.
اهمیت و جایگاه ویژه مجلات ISI بر هیچ یک از محققان پوشیده نیست هرگاه سخن از انتشار مقاله به میان میآید بی شک اسم این مجلات بر زبانها جاری میشود دلیل این امر مقبولیت آنها در بین اکثر مجامع علمی میباشد. در این میان مقالههایی که در مجلات JCR به چاپ میرسند مورد توجه عده زیادی از پژوهشگران قرار میگیرد چون این مقالهها برای شرکت در مصاحبههای شغلی و تحصیلی، اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاههای معتبر خارج از کشور، گرفتن مجوز برای دفاع دکتری و دریافت نمره کامل نمره پایان نامه ارشد و دکتری حداکثر امتیاز را برای نویسنده به همراه خواهند داشت. با این تفاسیر باید گفت پذیرش و چاپ مقاله در این مجلات خیلی هم آسان نیست و این مجلات برای چاپ مقالهای شرط و شروط خود را دارند. با ما همراه باشید تا با مراحل و چگونگی چاپ مقاله در مجلات JCR بیشتر آشنا شویم.
نگارش و ترجمه: هر گاه تصمیم به چاپ مقاله در مجلات JCR گرفته باشید در وهله نخست باید موضوعی را برای پذیرش انتخاب کنید که ناب بوده و توانایی جلب توجه داوران این مجلات را داشته باشد. حال شیوه نگارش مقاله باید بگونهای باشد که با استانداردهای علمی مقالات مطابقت کند و عاری از هرگونه ایراد علمی و نگارشی باشد چرا که به دلیل حساسیت بالای داوری مجلات جی سی آر در صورت مشاهده مشکلات گرامری و نگارشی در متن مقاله از ارزش و اعتبار مقاله به میزان زیادی کاسته شده و تا حدی که روند داوری مقاله خدشهدار میگردد. ترجمه مقاله از مراحل مهمی است که نیاز به دقت بیشتر دارد. این مرحله از آن جهت مهم قلمداد میشود که هر گونه بیتوجهی و یا کم توجهی در این زمینه نتیجه داوری را تحت تاثیر قرار میدهد. از آنجائیکه داوران مجلات JCR با زبان انگلیسی به عنوان زبان مادری خود به طور کامل آشنا هستند کوچکترین اشتباه و ایرادی را سریع متوجه شده و به عنوان نکته منفی برای مقاله ثبت میکنند بنابراین توصیه میشود ترجمه مقالات JCR به صورت تخصصی و روان و حدالامکان توسط مترجم متخصص و نیتیو انجام گیرد.
انتخاب مجله مناسب: به جرات میتوان گفت انتخاب مجله مهمترین مرحله در چاپ مقاله میباشد. عدم مطابقت موضوع پژوهش و اسکوپ مجله از دلایل مهم ریجکت مقالات در مجلات میباشد به گونهای که سردبیر مجله به محض دریافت مقاله موضوع آن را با حیطه پژوهشی مجله تطبیق میدهد در صورت عدم همخوانی بدون اینکه به محتوی آن توجه داشته باشد آن را به نویسنده ارجاع مینماید. پس به منظور جلوگیری از اتلاف زمان بایستی این موضوع با دقت بیشتری بررسی گردد. پس از انتخاب قطعی مجله بایستی مقاله خود را طبق فرمت ارائه شده مجله تهیه و آماده ارسال نمایید.
سابمیت مقاله: سابمیت و ارسال مقاله نیاز به تجربه کافی در این زمینه دارد تا مبادا با یک اشتباه جزئی کار پذیرش و چاپ مقاله شما مختل شود. نکته مهم و قابل تذکر این است که قبل از اینکه مقاله خود را به مجله ارسال نمایید آن را از نظر سرقت علمی بررسی نمایید تا در صورت وجود پلاجیاریسم نسبت به رفع آن اقدام کنید. نحوه سابمیت مقاله بسته به نوع مجله به روشهای آنلاین (Online) و یا پست الکترونیکی (E-Mail) انجام میگیرد، هر چند ارسال مقاله از طریق ایمیل شیوهای منسوخ شده میباشد اما در برخی مجلات سابمیت به این روش انجام میشود. با مراجعه به سایت مجله میتوان پی به شیوه ارسال مقاله برد. مرحله سابمیت با ارسال نامه اعلام وصول از طرف مجله به ایمیل نویسنده به اتمام میرسد.
مرحله داوری: فرایند داوری در مجلات JCR خیلی سخت و زمانبر میباشد. به دلیل اعتبار بالایی که این مجلات دارند گذشتن از فیلترهای داوری این مجلات برای هر مقالهای امکان پذیر نمیباشد مگر اینکه محتوای علمی آن به قدری قوی باشد که داوران تشخیص دهند که ارزش چاپ شدن در این مجلات را دارد. سردبیران و داوران مجلهای ایمپکت فاکتوردار به موضوع و بارعلمی مقالات توجه ویژهای دارند و اجازه نمیدهند هر مقالهای در مجلات JCR به چاپ برسد. نتیجه داوری برای مقالههای ارسال شده به مجلههای JCR همانند دیگر مجلات در قالب سه واژه پذیرش، عدم پذیرش و ریوایز اعلام میشود.
چاپ مقاله: پذیرش مقاله در مرحله داوری مجلات JCR امتیاز خیلی مثبت و بزرگی است که هر کسی موفق به کسب آن نمیشود و چاپ مقاله در این مجلات به منزله توان علمی بالای فرد یا افراد نویسنده است. در صورت پذیرش مقاله، نامه پذیرش به همراه زمان چاپ مقاله به ایمیل نویسنده مسئول ارسال میشود. نکته مهمی که ذکر آن خالی از لطف نمیباشد رایگان بودن چاپ مقاله در اکثر مجلات JCR میباشد. بله چاپ مقاله در این مجلات به دلیل ارزش علمی بالایی که دارد سخت و زمانبر و در عین حال رایگان میباشد.
موسسه اشراق با سالها تجربه با گردهمآوری کارشناسانی مجرب و کار آزموده در خدمت فرهیختگان عزیز میباشد تا با ارائه مشاوره و خدمات در زمینه پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر JCR شما را در پیشبرد هر چه بهتر و سریعتر اهدافتان یاری بخشد. جهت ثبت سفارش و درخواست خود میتوانید از طریق ایمیل موسسه اقدام نمایید.