امسال بسیاری از داوطلبانی که در مرحله اول و در آزمون رتبه و نمره بالایی کسب کرده بوده اند در هیچ یک از دانشگاه ها پذیرفته نشده اند.و بیشتر مقالات و کتاب و رزومه علمی بالاتر در قبولی دکتری نقش
طبق اعلام سازمان سنجش کشور ، معدل موثر ، تراز میشود. بدین معنا که با توجه به میانگین درصد پاسخگویی به سوالات آزمون دکتری، معدل بر این درصدها اثر دارد. پس توجه داشته باشید که اگر دو داوطلب از لحاظ نمره آزمون در شرایطی کاملا برابر باشند، داوطلبی که معدل موثر بیشتری دارد، قطعا رتبه بهتری خواهد داشت.معدل موثر میانگین جبری معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد است.طبق اعلام سازمان سنجش، میزان تاثیر معدل 20% و میزان تاثیر آزمون کتبی 80% است. نحوه محاسبه معدل موثر به این گونه است که 60% تاثیر معدل کارشناسی ارشد بر قبولی در آزمون دکتری و 40% تاثیر معدل کارشناسی بر قبولی در آزمون دکتری می باشد.
در مصاحبه دکتری معمولا میانگین معدل ارشد تاثیر چندانی در پذیرش دکتری ندارد و بیشتر رزومه علمی قویتر مانند چاپ مقالات مختلف در مجلات مناسب و شرکت در همایش ها و کنفرانس ها و ترجمه و تالیف و چاپ کتاب و خود مصاحبه کننده نقش اساسی در پذیرش مصاحبه دکتری را دارد.نکته جالب این است که پارسال بسیاری از داوطلبانی که در مرحله اول و در آزمون رتبه و نمره بالایی کسب کرده بوده اند در هیچ یک از دانشگاه ها پذیرفته نشده اند.