خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

موسسه انتشاراتی اشراق

موسسه انتشاراتی اشراق

وبلاگ

انواع ایندکس مجلات

انتشار 8 تیر 1399
مطالعه 5 دقیقه

امروزه مجلات علمی بسیاری در سراسر دنیا بوجود آمده است که مقالات یا سایر اسناد علمی را به چاپ می‌رسانند. تعداد بسیار بالای این مقالات اعتبار سنجی و تخمین کیفیت آنها را توسط محققان غیر ممکن ساخته است. از این رو برخی فاکتورهای علمی و یا موسسات علمی به وجود آمده‌اند که اعتبار و کیفیت مجلات مختلف علمی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

انواع ایندکس مجلات

مجلات تامسون(ISI, WOS)

تامسون رویترز یکی از موسساتی است که مجلات را مورد بررسی قرار می دهد و سالانه مجلات مورد تایید خود را برای مخاطبان معرفی می کند.

مؤسسهٔ اطلاعات علمی (ISI (Institute for Scientific Information مؤسسه ای با تمرکز بر علم سنجی و انتشارات علمی است. بانک اطلاعاتISI مرکزی درسال 1960 بوسیله یوگن گرفیلد تاسیس شد. این موسسه بعداً توسط آقای “تامسون و هلت گیر” خریداری شد و درحال حاضر بعنوان موسسه اطلاعات علمی تامسون شناخته می شود. این موسسه قسمتی از شرکت بیلیون دلاری آقای تامسون است. این پایگاه، اطلاعات کتابشناختیِ مقالات را همراه با چکیده آنها و همچنین اطلاعات کتابشناختی منابع مورد استفادشان ارایه می کند.
موسسه تامسون رویترز (Thomson Reuters) زیر مجموعه هایی دارد که یکی از این زیر مجموعه ها پایگاه Web of science می باشد، پایگاه Web Of Science (WOS) یک نمایه استنادی علمی است که توسط تامسون رویترز ایجاد شده است که جستجوی استنادی جامع را فراهم می کند. به صورت عامیانه و متداول مقالاتی که در این پایگاه نمایه می شوند به مقالات ISI شهرت یافته اند. مقاله ISI مقاله ای است که در یکی از مجلات ISI یا مجلات مورد تایید تامسون رویترز به چاپ رسیده باشد. WOS دو نوع مجله دارد که یکی دارای ایمپکت فاکتور بوده و دیگری بدون ایمپکت فاکتور هستند، به مجلاتی از WOS که دارای ایمپکت فاکتور هستند مجلات JCR گفته می شود و به مجلات بدون ایمپکت فاکتور، مجلات ISI listed گویند.در حال حاضر ضریب تأثیرگذاری یکی از شاخص های اصلی برای اعتبار علمی مجلات علمی محسوب می شود.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه تامسون می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:

http://ip-science.thomsonreuters.com/mjl

مجلات اسکوپوس(Scopus)

اسکوپوس اواخر سال 2004 از سوی الزوير (ناشر هلندی) با همکاری 21موسسه از سراسر دنیا تاسیس شد، اطلاعات محصولات حدود ۵ هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده و یکی از نمایه های استنادی معتبر و شناخته شده جهان است.اسکوپوس(Scopus) یکی از محصولات الزویر (Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد.

ISI در حوزه های علوم انسانی و اجتماعی و هنر از نظر محتوا و هدف نسبت به scopus برتر است اما ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﺑﺮاﺳﺎس ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎي ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ و اﻋﺘﺒﺎر ﭘﺪﯾﺪآوردﻧﺪﮔﺎن ﻣﻘﺎﻟﻪ و ﯾﺎ اﺛﺮ ﺧﺎص scopus برتری دارد. در حالت کلی پایگاه اسکوپوس حدودا 20 درصد نسبت به پایگاه استنادی وب آف ساینس (wos) پوشش بیشتری دارد. اسکوپوس مقالات قبل از سال ۱۹۹۵ را ندارد بر خلاف وب آو ساینس که تا سال ۱۹۴۵ را شامل می شود.

اسکوپوس همچنین برای هر نویسنده، پروفایل هم ارائه می دهد که اطلاعات مهمی را در بر دارد مانند affiliation (وابستگی به دانشگاه یا موسسات دیگر)، تعداد آثار چاپ شده و اطلاعات کتابشناسی آنها، مراجع و تعداد یادکردهایی که هریک از مقالات دریافت کرده است. شناسه اچ را برای نویسنده حساب می کند. کاربرانی که ثبت نام کرده اند می توانند در حساب کاربری خود این قابلیت را فعال کنند که اگر در پروفایل کاربری خاص تغییری ایجاد شد به آن ها گزارش شود. باید توجه داشت که اسکوپوس تنها انتشاراتی که به صورت متوالی و مجموعه می باشد را نمایه می کند. (مثل ژورنال ها، ژورنال ها ی تجاری، سری کتاب ها و کنفرانس متریال هایی که آی اِس اِس اِن دارند) تنها مورد استثناء conference paper (در بردارندهٔ نسخهٔ نهایی و متن کامل مقالات) می باشد که نمایه می شود اما meeting abstractها که خلاصه هایی کوتاه از پژوهش های در حال اجرا می باشد در اسکوپوس نمایه نمی شود.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:

http://www.scimagojr.com/journalsearch.php

مجلات پاب مد(PubMed)

مجلات نمایه شده در پابمد (pubmed) مجلاتی هستند که برای گروه علوم پزشکی و زیست شناسی مناسب هستند و دارای ایندکس pubmed پابمد هستند. این دیتابیس تا سال ۲۰۰۸ حاوی ۱۷ میلیون عنوان بود که قدیمیترین آنها به سال ۱۸۶۵ باز می گردد. این دیتابیس بطور رایگان برای جهانیان قابل دسترس است.

بطور کلی مجلات پابمد pubmed بیشتر برای دانشجویان و محققان گروه علوم پزشکی و علوم پزشکی پایه مناسب هستند که تمایل به اکسپت، پذیرش، چاپ مقالات خود در نشریات پابمد با توجه به بازه زمانی کوتاه و همچنین هزینه کمتری نسبت به مجلات سایر پایگاه ها داشته باشند. همچنین برای دانشجویانی که تمایل به اپلای در دانشگاه های خارج از کشور و یا مصاحبه دکتری دانشگاه های علوم پزشکی، دکتری پژوهش محور دانشگاه های علوم پزشکی مناسب است.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پاب مد می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog

مجلات ISC

آی اس سی مخفف عبارت Islamic World Science Citation Center است که مفهوم آن پایگاه استنادی جهان اسلام می باشد. این پایگاه سامانه ای است برای رتبه بندی و ارزشگذاری مجلات و دانشگاه های ایران و کشورهای اسلامی است و معیارها و استانداردهای علمی برای خود تعریف کرده است که به وسیله آن ها مجلات علمی چاپ شده در کشورهای اسلامی مورد ارزیابی و کنکاش قرار می گیرند و بر اساس این معیارهای علمی، مجلات نمایه می شوند. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.

ISC شامل موارد زیر می باشد:

  • گزارشهای استنادی نشریات فارسی (Persian Journal Citation Report (PJCR
  • گزارش های استنادی نشریات عربی (Arabic Journal Citation Reports (AJCR
  • گزارش های استنادی نشریات انگلیسی (English Journal Citation Reports (EJCR
  • نمایه استنادی علوم ایران (Persian Science Citation Index (PSCI
  • نمایه استنادی علوم جهان اسلام Islamic World Science Citation Index
  • طلایه داران علم ایران Persian Essential Science Indicator (PESI)
  • فهرست مندرجات فارسیPersian Current Content
  • پایگاه استنادی برترین کنفرانس های علمی فارسی Persian Highly- Cited Proceedings Database (PHPD)
  • نظام آگاهی رسانی استنادی ایران Persian Citation Alert
  • نظام آگاهی رسانی نشریات علمی جهان اسلام ISC Current Awareness Services
  • نظام گزارش استنادی Citation Report
  • نظام شاخص های عملکردی نشریات فارسیPersian Journal Performance Indicator
  • تحلیل پایگاه داده های نشریلت فارسیAnalysis Of Persian Journal Database
  • نظام تمام متن مقالات مجلات جهان اسلام ISC E-Journals
  • تولید کتاب علم ایران

جهت ارسال سفارشات و مشاوره رایگان در این زمینه می توانید عضو سامانه افق شوید و با شماره ی 04133373424 تماس بگیرد و یا با آدرس ایمیل:isiisc2011@gmail.com یا isi.eshragh@gmail.com درخواست خود را ارسال نمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1
5
5
(امتیاز 5 توسط 1 نفر)
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق