در فرصت کوتاهی که تا آزمون دکتری 1401 باقی مانده است چه کاری میتوانم انجام دهم تا بهترین نتیجه را بگیرم؟
همانطور که اطلاع دارید زمان برگزاری آزمون دکتری 1401 ششم اسفندماه است. بنابراین، تا روز آزمون دکتری فرصت زیادی باقی نمانده است.
برای بسیاری از داوطلبان کنکور دکتری این سوال پیش میآید که در این مدت زمان باقیمانده چه کنم تا بهترین نتیجه را بگیرم/ برای گرفتن پاسخ این سوال با ما همراه باشید.
معمولا داوطلبان کنکور دکتری در روزهای باقی مانده تا آزمون دکتری جزء یکی از گروههای زیر هستند:
دسته اول کسانی هستند که حسابی درس خواندهاند و در روزهای پایانی درحال مرور و جمعبندی هستند.
دسته دوم اشخاصی هستند که درس خواندهاند ولی نگران این هستند که مطالب را فراموش کنند.
دسته اخر کسانی هستند که زمان زیادی برای درس خواندن سپری نکردند و حالا نگران این هستند که در این فرصت کوتاه درسهای باقی مانده را چه کنند.
مهم نیست جز کدام دسته از داوطلبان باشید شما روزهای طلایی تا آزمون دکتری دارید که اگر بتوانید به بهترین شکل از آن استفاده کنید، حتما موفق خواهید شد.
روزهای پایانی تا آزمون دکتری هم بسیار سخت هست و هم بسیار تاثیرگذار. تمام روزهایی که برای درس خواندن سپری کردید یک طرف و این فرصت باقی مانده یک طرف.
در هر شرایطی که هستید، یادتان باشد الان فقط وقت تلاش کردن است؛ این تنها وظیفه شما در یک ماه تا آزمون دکتری 1401 است.
اگر هنوز دانشجو هستید، پیشنهاد میکنیم موقتا درسهای دانشگاه را رها کنید و خودتان را برای آزمون دکتری آماده کنید. اگر شاغل هستید، تا میتوانید مرخصی بگیرید و به درس خواندن ادامه دهید. اگر خانهدار یا بچهدار هستید، از همسر و خانواده خود کمک بخواهید. از هر فرصت و امکاناتی برای درس خواندن استفاده کنید.
بهتر است حداقل زمان خود را صرف تفریح و کارهای غیرضروری مانند گشت زدن در شبکههای اجتماعی بکنید. یادتان باشد این فرصت هرگز تکرار نخواهد شد و راه جبران هم ندارد.
برای داشتن انگیره در این مدت دائم به خودتان یادآوری کنید که اگر این یک ماه را خوب درس بخوانید، چه چیزی به دست میآورید و اگر خوب درس نخوانید، چه چیزی را از دست خواهید داد. روی هدفتان متمرکز باشید و برای درس نخواندنتان در این یک ماه، حسابی خودتان را جریمه کنید.
بیشتر دانشجویان با مشکل تمرکر کردن مواجه هستند و حقیقتا نمیدانند چطور باید تمرکز کنند و چیزی ذهنشان را از درس خواندن منحرف نکند؟ برای این دانشجویان هم راهحلهایی داریم.
چاپ کتاب با تخفیف دانشجویی برای مصاحبه دکتری
یکی از مواردی که باید عدم تمرکز در داوطلبان کنکور دکتری میشود نگرانی از کنکور است. یادتان باشد الان وقت تلاش است نه نگرانی. نگرانی و استرس به شما کمکی نمیکند؛ موفقیت حاصل تلاش است. پس در وهله اول با تمرکز روی هدف و با انگیزه گرفتن بهترین نتیجه، بر روی درس خواندن متمرکز شوید.
راهحل دوم این است که از چیزهایی که باعث حواسپرتی و درگیری ذهنی شما میشود، مانند تماشای فیلم، مسائل خانوادگی و احساسی و … دوری کنید.
1. در روزهای پایانی تا آزمون دکتری بهترین کار مرور و جمعبندی مطالب خوانده شده است. اگر بعضی مباحث را فعلا نخواندهاید و سرفصلهای مهمی هستند بهتر است به جای منابع اصلی به سراغ منابع خلاصه و جمع بندی بروید.
2. حتما تست زنی در این روزها را انجام دهید.
سعی کنید در این ایام تستهای 10 سال اخیر دکتری را بزنید. تست زدن در روزهای پایانی تا آزمون دکتری دو کمک اساسی به شما خواهد کرد:
اول اینکه یاد میگیرید چگونه برای پاسخگویی به سوالات در روز آزمون دکتری زمانبندی کنید. و یاد میگیرید کدام درس را اول بزنید و کدام بخشها نیاز به تمرکز بیشتری دارید.
دوم اینکه تستی زنی مروری بر کل مطالب آزمون است. بعد از زدن تستها، پاسخ تشریحی تستها را خوب بخوانید و سعی کنید سری هم به مباحث مرتبط در منابع اصلی بزنید و آنها را مرور کنید. نکات مهم را میتوانید مجددا یادداشت کنید و روزهای قبل از کنکور مرور کنید. شاید حتی به این نتیجه برسید که در یک بخش ضعف دارید و لازم است کل آن سرفصل را در منابع مهم مرور کنید.
بسیاری از دانشجویان در روزهای پایانی به این فکر میکنند که آیا الان زمان خواندن دروس عمومی هم هست یا زمان برای این دروس صرف نکنند؟
پاسخ ما به شما این است: اگر پیش از این برای دروس عمومی وقت گذاشتهاید، حتما به تست زدن و مرور ادامه دهید.
اما اگر وقت نگذاشتهاید؛ نگاهی به سوالات هر دو درس داشته باشید و با سنجش وضعیت خود، تصمیم بگیرید که روی کدام بخشها میتوانید تمرکز کنید و با وقت گذاشتن برای مطالعهشان احتمال پاسخگویی به سوالات در جلسه آزمون وجود دارد.
اگر مقاله نداشته باشیم میتوانیم در مصاحبه دکتری شرکت نماییم؟
این یک نگرانی متشرک بین تمام دانشجویان و دانشآموزان در زمان آزمون است. اما نگران نباشید کافی هست چند نکته یادتان باشد:
1- معمولا این نگرانی واقعی نیست و ناشی از اضطراب شما هست. پس نگرانی را با درس خواندن جایگزین کنید.
2- حتی اگر این نگرانی واقعی باشد، تنها چاره کار مرور و درس خواندن است. پس فرصت را از دست ندهید.
3- همیشه در جلسه کنکور خیلی چیزهایی که فکر میکنیم یادمان رفته را به یاد میآوریم!
شاید بتوان گفت تفاوت در نتیجه ازمون داوطلبان دکتری حاصل تفاوت در عملکردشان در این یک ماه است. کافی است همین را به خودتان یادآوری کنید که با این یک ماه سعی و تلاش و درس خواندن میتوانید به چیزی که میخواهید برسید.
و یک نکته مهم؛ یادمان نرود معمولا همه داوطلبان همین شرایط را دارند. پس تنها نیستید.
یک موضوع مهم هم این است که این یک ماه آخر هرگز خودتان را با بقیه مقایسه نکنید؛ هر کدام از ما ویژگیها و شرایط خاص خود را داریم و مهم این است که با توجه به شرایط خودمون بهترین نتیجه را بگیریم.
مرور و تست زدن در یک ماه آخر بسیار مهم است. بنابراین، حتی اگر منابعی وجود دارد که نخواندهاید، در کنارشان برای مرور و جمعبندی و نیز تست زدن زمان بگذارید. حتی اگر لازم است برخی منابع را نخوانید بدون مرور و تست سر جلسه کنکور نروید.
مسلما کسی که رزومه خوبی نداشته باشد، حتی اگر در آزمون دکتبی قبول شود امکان قبولی در آزمون مصاحبه شفاهی را نخواهد داشت. تقویت رزومه بسیار مهمتر از آن چیزی است که فکر میکنید ولی در این روزهای پایانی تا آزمون دکتری شما باید فقط و فقط به آزمون کتبی تمرکز نمایید و کار تقویت روزمهتان را به افراد و موسسات متخصص در این زمینه واگذار کنید. اگر شما بتوانید در آزمون کتبی امتیاز کافی را کسب نمایید با تقویت روزمهتان به راحتی میتوانید در آزمون نهایی دکتری پذیرفته شوید.
اگر به شما بگوییم که تنها یک کار برای تقویت رزومهتان و قبولی در آزمون دکتری دارید، باور میکنید؟
بله تنها یک راه وجود دارد که بدون دغدغه و نگرانی بتوانید تمرکز خود را روی آزمون کتبی و مرور مطالب خوانده شده بگذارید؛ کافی هست با کارشناسان موسسه اشراق تماس بگیرید.
کارشناسان موسسه اشراق با دلسوزی و درک شرایط شما تلاش میکنند بهترین رزومه را در کوتاهترین زمان ممکن برای شما مهیا نمایند.
همانطور که میدانید آزمون کتبی و مصاحبه دکتری هر کدام 50 امتیاز را شامل میشوند. داوطلبی که بتواند آزمون کتبی را با موفقیت به اتمام برساند و امتیاز لازم برای قبولی در آزمون کتبی را کسب نماید، دعوت به مصاحبه دکتری میشود. در آزمون شفاهی مصاحبه دکتری که در واقع معرفی داوطلب به داوران جلسه و ارائه رزومه علمی میباشد، هرچه رزومه دانشجو پربارتر باشد امتیاز بیشتری کسب نموده و موفق به پذیرش در مقطع دکتری خواهد بود.
طبق امتیازبندی سازمان سنجش به ازای هر مقاله چاپ شده در مجلات داخلی (علمی-پژوهشی) و خارجی معتبر 7 امتیاز ، برای مجلات داخلی علمی ترویجی تا 2 امتیاز، چاپ کنفرانس ملی و بینالمللی به ترتیب 1 و2 امتیاز، چاپ کتاب تالیفی و ترجمهای 4 امتیاز تعلق میگیرد. هر داوطلب آزمون دکتری میتواند 40 امتیاز پژوهشی را با ارتقا رزومه علمی خود کسب نماید.
در موسسه اشراق شرایطی فراهم آوردهایم تا بتوانید صفر تا صد امور پژوهشی خود را به متخصصان ما بسپارید و به راحتی 40 امتیاز پژوهشی را به دست آورید.
برای چاپ مقاله خود کافی است پایاننامه خود را به کارشناسان موسسه اشراق از طریق ایمیل و یا واتساپ ارسال نمایید تا بعد از بررسی و تعیین عنوان قابل استخراج برای استخراج مقالهتان اقدام گردیده و سپس در مجلات و کنفرانسهای معتبر به چاپ برسد.
همچنین برای چاپ کتابتان، ما میتوانیم از رساله شما کتاب استخراج کرده و بعد از دریافت فیپا و مجوزهای چاپ آن، کتاب را درب منزل تحویل شما دهیم.
و اگر خواهان چاپ کتاب به عنوان مترجم را داشته باشید، کتابهای جدیدالنشر خارجی به شما معرفی مینماییم تا بعد از تاییدتان، اقدام به ترجمه و چاپ آن به نام شما نماییم.
ثبت سفارش در موسسه اشراق بسیار آسان است. تنها کافی هست گزینه "ارسال سفارش" در نوار مشکی بالای صفحه را بزنید و از هر طریقی که خواستید سفارشتان را ثبت نمایید.
بلی- مصاحبه دکتری در سال 1401 حضوری برگزار خواهد شد.
آزمون کتبی و مصاحبه امتیاز برابری در قبولی داوطلب دارند، به طوریکه 50 درصد آزمون کتبی و 50 درصد مصاحبه در نظر گرفته میشود.
خیر. هر سال دانشگاه ها چند برابر ظرفیت، داوطلب برای آزمون مصاحبه دعوت میکنند که از بین این داوطلبان اشخصاصی که جمع نمره کتبی و مصاحبهشان بالاتر باشد به عنوان پذیرفته شده آزمون دکتری مشخص میشود.