کاورلتر و انگیزه نامه دو اسم آشنایی هستند که بیشتر دانشجویان و پژوهشگرانی که مشغول به مقاله نویسی و یا مهاجرت تحصیلی هستند، با نگارش آن ها سرو کار دارند. این دو نوع نامه در نگاه اولیه شاید با یکدیگر شباهت داشته باشند. اما در اصل تفاوت هایی دارند که در این بهش از اشراق می خواهیم به آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.
اگر جز آندسته از افرادی هستید که جهت چاپ مقاله در مجلات معتبر و یا مهاجرت تحصیلی اقدامی کرده اید، احتمالا نوشتن کاورلتر و یا انگیزه نامه را امتحان کردهاید و یا حداقل اسم آنها به گوشتان خورده است. در این بخش میخواهیم با مفهوم هر یک به طور مفصل و دقیق آشنا شویم.
کاورلتر یا همان نامه پوششی، نامهای است که معمولاً اکثر مجلات بین المللی و خارجی از نویسنده درخواست میکنند تا به هنگام سابمیت مقاله خود به مجله آن را نیز همراه با مقاله ارسال کنند. درواقع در کاورلتر، به انگیزه نویسنده از نگارش و چاپ مقاله و همچنین تعهد بر اینکه آیا نویسندگان شیوههای اخلاقی و انتشار را به درستی رعایت کردهاند یا خیر اشاره میشود. نگارش یک کاورلتر خوب و با کیفیت میتواند در درصد پذیرش مقاله شما تاثیر داشته باشد. کاورلترها، خلاصه مقاله شما را به سردبیر مجله نشان میدهند و نکات برجسته مقاله به همراه نتایج آن را به طوری نشان میدهد که آن را برجسته کند و بگوید چرا مقاله شما مهم است.
مقوله انگیزه نامه با کاورلتر متفاوت است. انگیزه نامه یا به اصطلاح (Statement of Purpose) زمانی نوشته میشود که شما قصد مهاجرت تحصیلی به یک کشور دیگر را داشته باشید و یا بخواهید از طریق بورسیه تحصیلی، به تحصیلات خود در دانشگاههای معتبر خارج از کشور ادامه دهید. انگیزه نامه درواقع نشان دهنده اهداف و انگیزههای شما از تحصیل در آن دانشگاه، رزومه پژوهشی و شغلی و برخی از خصوصیات بارز و مشکلات شماست تا اساتید دانشگاه مربوطه آنها را بررسی نموده و جهت پذیرش یا عدم پذیرش شما جهت تحصیل در دانشگاه موردنظر، تصمیم گیری نمایند. دقت داشته باشید که sop با cv متفاوت است. بسیاری از افراد ممکن است اشتباهی این دو را به جای یکدیگر به کار گیرند؛ اما بهطور کلی اهداف و کاربردهایشان متفاوت میباشد.
حال که با مفهوم کاورلتر و انگیزه نامه بهصورت کلی آشنا شدید. بهتر است بدانیم به طور کلی استاد یا مسئول مربوطه یک سازمان وقتی میخواهد کاورلتر یا انگیزه نامه ما را بخواند، میخواهد به چه پاسخهایی دست یابد؟ یا به طور کلی ما در نگارش این دو مورد بایستی به چه مواردی اشاره کنیم تا هیچ گونه علامت سوال یا ابهامی در ذهن مخاطب به وجود نیاید. در ذیل میخواهیم به این سوالات و موارد اشاره کنیم:
چرا میخواهید در این دانشگاه تحصیل کنید؟
چرا میخواهید در این رشته تحصیل کنید؟
چه چیزی درباره این دانشگاه یا کالج شما را جذب میکند؟
چقدر در زمینه رشتهای که برای آن اقدام کردهاید تجربه دارید؟
میخواهید چه تجربیات جدیدتری در این دانشگاه بدست بیاورید؟
تصمیم دارید بعد از اتمام تحصیلتان چه کنید؟
آیا میخواهید به کار پژوهشی بپردازید یا به دنبال شغل هستید؟
آیا می خواهید با استاد خاصی کار تحقیقاتی انجام دهید؟ در صورتی که پاسخ شما بله است باید آنها را نام ببرید.
آیا توانایی خاصی دارید که به درد برنامه های علمی دانشگاه بخورد؟
جدا از تحصیل و کار، تفریحات و علاقهمندیهایتان چیست؟
چه چیزی درباره کمیته دانشجویی و فرهنگ آن میدانید؟
چه ویژگی خاصی دارید که لازم است دانشگاه بداند؟
ژورنالی که می خواهید مقاله خود را در آن انتشار دهید چه مشخصاتی دارد و نام سردبیر آن چیست؟
مقاله نگارش شده شما چه عنوانی دارد؟
نوع مقاله تان (پژوهشی، مروری، مطالعه موردی و...) از کدام نوع است؟
چه تحقیقاتی شما را ترغیب به نگارش این مقاله کرده است؟
روش کار شما در انجام این تحقیق چه بوده است؟
یافته ها و نتایج اصلی که از تحقیقتان حاصل شده است چه می باشد؟
این یافته ها چگونه می تواند در حل یک مشکل یا نیاز جامعه کمک کننده باشد؟
مشخصات نویسندگانی که در نگارش مقاله مشارکت داشته اند چیست؟
آیا مقاله ارسالی شما به مجله دیگری نیز سابمیت شده است یا قبلا در جای دیگری چاپ شده است یا خیر؟
آیا تمامی نویسندگان مقاله در خصوص سابمیت مقاله به اجماع رسیده اند؟
با توجه به بخش قبلی، شاید تا به اینجا متوجه شده باشید که کاورلتر و انگیزه نامه، از چه بخشهایی تشکیل میشوند. درواقع هنگامی که شما به تهیه هر یک از نامهها میپردازید، بایستی ساختار آن را طوری تنظیم کنید تا بتواند به سوال هایی که در بخش قبلی مطرح شد، پاسخ کامل دهد. در این قسمت میخواهیم به این بخش بندی و ساختار به طور مفصل اشاره کنیم.
کاورلتر در حالت کلی و در معنای عام، نامهای است که در آن شخص، از توانمندیها و سوابق کاری و یا تحصیلی خود صحبت میکند و آن را به سازمانی که از او این درخواست صورت گرفته است، ارائه میدهد. اما در این مطلب منظور ما از کاورلتر، همان کاورلتر مقاله است که هنگام سابمیت مقاله به مجله فرستاده میشود. درواقع به دلیل اینکه معمولاً محتوای مقالهها و مشخصات آن طولانی هستند، اکثر مجلات علمی از نویسندگان درخواست ارسال کاورلتر میکنند تا مشخصات خود و مقاله ارسالی خود را در داخل کاورلتر به اختصار توضیح دهند. معمولا یک کاورلتر مقاله دارای اجزای زیر است:
در بند اول کاورلتر باید به مواردی همچون تاریخ سابمیت مقاله، نام مجله و سردبیر آن اشاره شود و سپس با خطاب قرار دادن سردبیر، نگارش را آغاز کنید. اگر نام و نام و خانوادگی سردبیر را نمیدانید، باید جملاتی مانند Editor-in-Chief, Managing Editor, Co-Editors-in-Chief را به کار ببرید؛ اما به طور کلی توصیه میگردد اسم ادیتور مجله را ذکر نمایید. معمولاً در وبسایت مجلات، نام و نام خانوادگی سردبیر نوشته میشود؛ بنابراین کار چندان سختی نیست که نام او را پیدا کنید و با خطاب قرار دادن او نشان دهید که کاملاً با مجله موردنظر و افراد آن آشنایی کامل دارید.
پس از اینکه به نام مجله و سردبیر و مشخصات کلی آن پرداختید، حال نوبت به آن رسیده است که به ارائه مشخصات خود و مقاله ارزشمندی که قصد سابمیت آن را به مجله دارید، صحبت کنید. در پاراگراف اول بایستی عنوان مقاله را به طور کامل بنویسید و سپس میتوانید نوع مقاله نگارش شده خود را نیز توضیح دهید. برای مثال نوع مقاله شما پژوهشی، مروری، مطالعه موردی و... میباشد.
پس از ذکر مشخصات مقاله، در قسمت بعدی شما باید توضیح دهید که مقاله ارسالی شما به مجله موردنظر، همزمان به مجلات دیگر نیز سابمیت نشده است و یا قبلاً چاپ نشده است. تصور نکنید که شاید سردبیر متوجه تکراری بودن مقاله نشود، آنها میتوانند به لیست تمامی مقالات دسترسی داشته باشند. حتی اگر بر فرض مثال مقالهای را به زبان فارسی در مجلات داخلی به چاپ رساندهاید و میخواهید یکبار دیگر بهصورت انگلیسی در مجلات بین المللی هم به چاپ برسانید، بایستی از مجله موردنظر داخلی کسب اجازه کنید و آن را در کاورلتر خود توضیح دهید؛ اما به طور کلی این کار توصیه نمیشود؛ بهتر است مقالهای را که به مجله ارسال میکنید برای اولین بار و جدید باشد.
مهمترین قسمتی که سردبیر مجله را متقاعد میکند تا مقاله شما را جهت بررسی به داوران ارسال کند همین قسمت است. شما باید در این بخش، به بیان اینکه چرا تحقیقات و پژوهشهای انجام شده شما مهم هستند و چه کمکی برای جامعه علمی میکنند. یا اینکه چه مشکلی را حل خواهد کرد، بپردازید. اصطلاحا به این قسمت هایلایت های مقاله گفته می شود یعنی ذکر برجستگی های مهم مقاله نگارش شده. همچنین میتوانید به طور خلاصه به مخاطبان احتمالی مقاله خود، نحوه انجام تحقیقات و آزمایشهای انجام شده را توضیح دهید.
اگر بین منافع نویسنده مقاله با سازمانی که حامی طرح پژوهشی بوده است تضادی وجود داشته باشد، اصطلاح تضاد منافع را به کار میبرند. دلیل آوردن این مورد در کاورلتر نیز این است که بسیاری از مجلات معتبر در قسمت راهنمای نویسندگان سایت خود، نویسنده مقاله را ملزم میکند تا وضعیت تضاد منافع را در هنگام ارسال مقاله خود مشخص کند و به مجله تعهد دهد که در این مقاله تضاد منافعی وجود ندارد. لذا از نویسنده یا نویسندگان انتظار میرود منافع چاپ مقالۀ خود را همسو کنند یا بهطور مشخص قبل از چاپ مقاله به افشای تضاد منافع مقالۀ خود بپردازند که بعداً دچار دردسر نشوند.
در این قسمت می خواهیم ساختار انگیزه نامه را بررسی کنیم. باید دقت داشته باشید انگیزه نامه بر خلاف کاورلتر بیشتر حالت سفارشی سازی و منحصر به فرد دارد و اصلا توصیه نمی گردد که یک انگیزه نامه را به چندین دانشگاه ارسال نمایید. درواقع شما در انگیزه نامه خود بایستی فرمت دانشگاه مقصد و حتی آداب و رسوم و فرهنگ کشور موردنظر را نیز در نظر داشته باشید؛ چرا که کارنامه، معدل و ریز نمرات شما صرفا نشان دهنده اعداد و ارقام می باشند اما انگیزه نامه بعد معنوی و به زبان آوردن اهداف ارزشمندی است که برای آینده ساخته اید تا به آن ها برسید. به طور کلی یک انگیزه نامه استاندارد دارای اجزای زیر است:
شروع کردن یک انگیزه نامه بسیار مهم است؛ چرا که شما باید در این چند سطر اول نظر اساتید را به خود جلب کنید و آنها را به ادامه مطالعه انگیزه نامه، مشتاق تر کنید. میتوانید در این بخش به صورت مختصر خود را معرفی کرده و بعد به سراغ داستان خود بروید. دقت داشته باشید بخش معرفی از خود را طولانی نکنید و به جای آن جملاتی را بنویسید که نشان دهنده این باشد که تا چه اندازه برای تحصیل در آن دانشگاه مصمم هستید و تلاش خواهید کرد. پس از آن میتوانید یک مقدمه به صورت خلاصه از مواردی که قرار است تا انتهای انگیزه نامه صحبت کنید، بیاورید. این کار میتواند ذهنیت مخاطب را آماده کند و تاثیر مثبتی دارد.
این بخش که درواقع بدنه اصلی انگیزه نامه را تشکیل میدهد، دربرگیرنده چند مورد مهم عبارتاند از:
تجارب و مهارتهای شما: باید به دستاوردهای مهمی که در ارتباط با رشته تحصیلیتان است اشاره کنید. برای مثال اگر مقالهای در این حوزه چاپ کردهاید یا در یک پروژه تحقیقاتی شرکت کردهاید و... صحبت کنید. هدف از این قسمت این است که تنها به مهارتهایی که از دانشگاه کسب کردهاید، اشاره نکنید؛ شما باید نشان دهید که دانش شما در این حوزه تخصصی، چگونه باعث مفید بودن شما شده است.
نقاط ضعف و قوت شما: در این بخش باید نشان دهید که کاملاً به خودشناسی رسیدهاید و راههای غلبه بر ضعفهایتان را میدانید به آنها به عنوان یک مانع نگاه نمیکنید. همچنین از نقاط قوتتان برای رسیدن به اهداف خود بیشترین استفاده را میکنید.
اهداف بلند مدت و کوتاه مدت شما: از دلیل انتخاب رشته تحصیلیتان شروع کنید و به اعماق این موضوع بروید. به آنها نشان دهید که دلایل قانع کننده و اهداف ارزشمندی که در سر دارید باعث شده است تا جهت تحصیل در این دانشگاه درخواست دهید. دقت داشته باشید که اهدافی را که به آنها اشاره میکنید دور از انتظار و بی ربط با مهارت و تحصیلتان نباشد.
شغلی که قصد دارید در آینده داشته باشید: اینکه شما از آینده شغلی خود حرف بزنید حتی اگر به آن شغل موردنظر نیز نرسید، نشان میدهد که شما توانایی برنامه ریزی برای آینده را دارید. باید توضیح دهید که چگونه به واسطه تحصیل در این دانشگاه میخواهید به آن شغل موردنظرتان برسید. همچنین به آنها اطمینان دهید که به ساختن یک زندگی حرفهای برای خود در رابطه با رشتۀ تحصیلیتان متعهد هستید و قصد دارید از سالها مطالعه و تحصیلتان یک نتیجۀ واقعی بگیرید.
دلایل اصلی علاقه شما به تحصیل در این دانشگاه: قبل از انتخاب دانشگاه، بایستی در مورد آن بسیار تحقیق کنید و با آگاهی کامل توضیح دهید که چرا از میان این همه دانشگاه، این مورد را جهت تحصیل برگزیدهاید. دقت داشته باشید وقتی از علاقه خود نسبت به دانشگاه صحبت میکنید، سطحی نگر نباشید. برای مثال نگویید چون به این کشور علاقه مندید میخواهید در دانشگاهش نیز تحصیل کنید، به جای آن بگویید؛ برای مثال اگر در برنامۀ دانشگاه، آموزش برخی از دروس عملی باشد، میتوانید بنویسید: از درسهای عملی و یادگیری تجربی لذت میبرید و حالا از اینکه قرار است روی یک پروژۀ واقعی در صنعت و رشتۀ مورد علاقهتان کار کنید، هیجانزدهاید.
در انتهای انگیزه نامه، باید خلاصهای از آنچه که صحبت کردهاید، به طور خلاصه و مفید بیان کنید. دقت داشته باشید خلاصه نویسی به این معنی نیست که مطالبی را که ذکر کردید بار دیگر بازنویسی کنید. شما باید طوری انگیزه نامه را به اتمام برسانید که درواقع مهر تاییدتان جهت موافقت با درخواست شما برای تحصیل در آن دانشگاه باشد. میتوانید بگویید: بودن در آن دورۀ تحصیلی چگونه به شما در دستیابی به اهداف حرفهایتان در آینده کمک خواهد کرد و در آخر هم یک بار دیگر روی این مسئله که شما به یادگیری معتقد و به رشد فردیتان متعهد هستید تأکید کنید و یادآوری کنید که اکنون بیشتر از هر زمان دیگری خودتان را برای مرحلۀ بعدی از تحصیلات آکادمیک آماده کردهاید.
تا به اینجای کار به طور مفصل با ساختار و مفهوم کاورلتر و انگیزه نامه آشنا شدید؛ بنابراین وقت آن رسیده است که تفاوتهای اصلی این دو نامه را نیز ذکر کنیم تا به طور کامل با آنها آشنا شوید.
کاورلتر مقاله معمولاً زمانی کاربرد دارد که شما قصد چاپ مقاله داشته باشید و به خودی خود مفهومی ندارد. کاورلتر زمانی با ارزش است که همراه با فایل مقاله و اطلاعات کامل آن به مجله موردنظر ارسال میگردد. درواقع شما کاورلتر را ارائه میدهید تا مقاله شما و سایر ضمیمههای آن، مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین متن و ساختار کاورلتر اغلب به صورت رسمی نوشته شده و ساختاری از پیش تعیین شده دارد. هر چند که داشتن خلاقیت آن را با کیفیتتر و بهتر خواهد کرد اما اگر هم در قالبی نوشته شود که قبلاً استفاده شده است، موردی ندارد؛ اما مقوله انگیزه نامه متفاوت است و شما در نگارش آن هر چقدر خلاقیت به خرج دهید و کلیشهای عمل نکنید، به نفع شما خواهد بود و موفق تر خواهید بود. توصیه میشود در نوشتن انگیزه نامه به هیچ وجه کپی برداری نکنید و خودتان باشید. انگیزه نامه بر خلاف کاورلتر لحنی صمیمانه تر دارد البته این صمیمی بودن نبایستی باعث شود شما حالت رسمی را نادیده بگیرید. از تفاوتهای اصلی انگیزه نامه و کاورلتر میتوان به این مورد نیز اشاره کرد که هدف از ارسال کاورلتر، جلب توجه اولیه سردبیر مجلات، برای بررسی مقالههای شما از میان مقالات بررسی نشدهی دیگران است؛ اما هدف از نوشتن انگیزه نامه، ترغیب اساتید دانشگاه، جهت پذیرش درخواست شما از بین پروندههای بررسیشده میباشد.
در این قسمت میخواهیم چند نمونه از کاورلتر و انگیزه نامههایی را که صرفاً جهت ایده گرفتن و به صورت مثال عینی برای شما گردآوریشدهاند را بررسی کنیم. به یاد داشته باشید شما با مطالعه مثالها و نمونههای زیادی به خوبی میتوانید با ساختار هر دو مورد آشنایی کامل پیدا کنید. لازم به ذکر است که ساختار این دو نامه که به عنوان مثال جهت توضیح آورده شده است و شاید با شرایط شما همخوانی نداشته باشد؛ فلذا کپی برداری از این نمونهها توصیه نمیگردد.
در این بخش چند نمونه از کاورلتر انگلیسی و فارسی و همچنین انگیزه نامه های مختلف را برای شما گردآوری کردهایم. شما میتوانید با دانلود این نمونه ها با ساختار و نوع زبان و لحن هر یک از نامهها بیشتر آشنا شوید.
موسسه انتشاراتی اشراق با گروه متخصص و حرفهای خود، در صدد رفع نیازهای شما عزیزان برای نوشتن انگیزه نامه و کاورلتر در خدمت شماست. ما برای شما دانشجویان، پژوهشگران و اساتید عزیز حالتهای مختلفی از ثبت سفارش را در نظر گرفتهایم که با توجه به شرایط و زمان بندی خود یکی از این حالتها را انتخاب نموده و بهترین و مناسب ترین گزینه را برای خود برگزینید. اگر بخواهیم به توضیح این موارد بپردازیم به ترتیب از لحاظ زمان تحویل سفارش تا کیفیت آن به شرح زیر میباشد:
تحویل سفارش در زمان بندی معمولی برای تحویل سفارش
تحویل سفارش در 3/4 زمان لازم برای حالت عادی
تحویل سفارش در 1/3 زمان لازم برای حالت عادی
کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
کارشناس متخصص و خبره
بازخوانی توسط محقق دوم
بررسی توسط مترجم نیتیو
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای نگارش کاورلتر و انگیزه نامه، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای مهاجرت تحصیلی را برطرف سازد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نگارش کاورلتر و انگیزه نامه، با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
موسسه انتشاراتی اشراق در راستای انجام رسالت پاسخگویی به مخاطبان خود و رعایت الزامات استاندارد ISO 10004 ، مجهز به سیستم پاسخگویی 24 ساعته در 7 روز هفته شده است. برای ارتباط با قسمت پشتیبانی و دریافت مشاوره از کارشناسان، کافی است یکی از راههای زیر را انتخاب کنید:
eshragh_company
09149724933
041-33373424
isiisc2011@gmail.com
خیر؛ ضروری نیست که صرفا فردی که در رشته مرتبط تحصیل کرده انگیزه نامه یا کاورلتر را نوشته و یا اینکه آن را ویرایش کند. نکته مهم این است که فرد نگارنده تسلط کافی نسبت به موضوع کاورلتر یا انگیزه نامه نویسی داشته و به خوبی با توجه به رزومه و شرایط متقاضی به سوالات مربوط پاسخ دهد.
شما می توانید جهت اطلاع از هزینه های دقیق، با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق را در تماس باشید.
در تمامی زبان ها و برای تمامی دانشگاه ها امکان نگارش انگیزه نامه و یا کاورلتر در موسسه وجود دارد.
بله نوشتن کاورلتر برای اکثر مجلات، مخصوصا مجلات خارجی الزامی می باشد. حتی اگر مجله ای نیز انجام آن را اجباری نکرده باشد، باز هم توصیه می شود نگارش کاورلتر صورت گرفته و همراه با مقاله سابمیت شود.
در صورتی که برای یک رشته مشخص و برای دانشگاه هایی با رنکینگ مشابه قصد اپلای دارید، می توانید با کمی ویرایش، انگیزه نامه تهیه شده تان را برای دانشگاه های مختلفی ارسال نمایید. اما بهتر است برای هر دانشگاه s.o.p منحصر به فردی تهیه کنید.