چاپ مقاله در مجلات ISI از اهمیت بالایی برخوردار است. تمامی دانشجویان مقطع دکتری برای کسب اجازه دفاع یا نمره پژوهشی ملزم به چاپ مقاله در مجلات ISI هستند. داوطلبان مصاحبه دکتری نیز با داشتن مقاله ISI میتوانند امتیاز بالایی دریافت کنند. در این مطلب به بررسی جامع مجلات ISI خواهیم پرداخت.
institute for Scientific Information) ISI) یا “موسسه اطلاعات علمی” یک موسسهی خصوصی است که توسط Eugene Garfield در سال 1960 میلادی تأسیس شد و در سال 1992 توسط Thomson Scientific & Healthcare خریداری شد و بهعنوان Thomson ISI شهرت یافت. تامسون در سال 2008 با گروه رویترز Reuters Group ادغام شد، و هماکنون Thomson ISI قسمتی از دپارتمان Healthcare & Science متعلق به موسسه Thomson Reuters است. این موسسه نشریاتی را که در تمام جهان منتشر میشوند بررسی و مقالات نشریاتی را که معتبر میداند بهمنظور امکان جستجو در مراکز علمی و تحقیقاتی، فهرست میکند. این امکان جستجو با دریافت هزینه در اختیار استفادهکنندگان گذاشته میشود.
مؤسسهٔ ISI خدمات مربوط به پایگاههای دادهٔ فهرست کتابها و مقالات را ارائه میدهد. بهطور اختصاصی این خدمات نمایهسازی نقلقولها و تحلیل آنها است که توسط خود گارفیلد پایهگذاری شده است. این خدمات شامل نگهداری دادههای نقلقولهای مقالات هزاران نشریهٔ دانشگاهی است. این خدمات از طریق سرویس پایگاه دادهٔ ISI’s Web of Knowledge در دسترس است. این پایگاه داده به پژوهشگران این امکان را میدهد که بداند کدام مقالهها بیشتر مورد ارجاع قرارگرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقلقول کردهاند.
آیاِسآی، سالانه گزارشی را تحت عنوان گزارش استنادی مجلات علمی که با واژه جِیسیآر (به انگلیسی: Journal Citation Reports) معروف است ارائه میکند که در آن مجلات نمایه شده در بانک اطلاعاتی خود را بر اساس شاخصی با عنوان ضریب تأثیرگذاری رتبهبندی میکند. در حال حاضر ضریب تأثیرگذاری یکی از شاخصهای اصلی برای اعتبار علمی مجلات علمی محسوب میشود. به مقالاتی که در این مجلات به چاپ برسند بهاصطلاح مقاله ISI گفته میشود.
چاپ مقاله ISI که در معتبرترین مجلات بینالمللی دنیا انجام میشود مزایای فوقالعادهای برای دانشجویان و اساتید دارد. به همین دلیل است که کمتر دانشجو و استاد دانشگاه میتوان یافت که مقاله چاپشده ISI نداشته باشد. در ادامه به چند مورد از مزایای چاپ مقاله اشاره مینماییم:
|
|
همواره پذیرش گرفتن مجلات ISI یکی از دغدغههای برخی از دانشجویان و اساتید هست. زیرا علاوه بر شرایط سخت داوری، بعضی از آنها هزینههای زیادی را جهت پذیرش و یا چاپ دریافت میکنند. مجلات ISI ازنظر دریافت هزینه به دودسته تقسیم میشوند: 1- مجلات اپن اکسس(Open Access) 2-کلوز اکسس (Close Access)
یعنی یکسری مجلات از نویسنده هزینهای بابت پذیرش و چاپ مقاله دریافت میکنند. البته این رقم میتواند متفاوت باشد. ولی اگر کسی نخواهد هزینهای برای چاپ مقالهاش پرداخت کند چه میشود؟ مجلات کلوز اکسس دقیقاً برای این افراد هستند که تمایل به پرداخت هزینهای برای چاپ مقاله ندارند و مایل هستند کارشان کاملاً رایگان انجام شود.
مجلات Open Accessمجلات Open Access یا همان دسترسی آسان، مجلاتی هستند که هزینه چاپ مقاله را از نویسنده دریافت میکنند و بهتمامی کاربران اجازهی خواندن، بارگذاری، نسخهبرداری، توزیع، چاپ، نمایه دادن و بهطورکلی استفادهی قانونی از مطالب را میدهند. هدف از فراهم ساختن مجلات Open Access، دسترسی رایگان به نتایج تمامی آثار علمی منتشرشده در مجلات تخصصی برای همگان هست. مجلات اپن اکسس مدتزمان کمتری را برای چاپ و پذیرش مجلات تخصیص میدهند و معمولاً فرآیند پاسخدهی آنها کوتاه است. هزینه چاپ مقاله در مجلات اپن اکسس بسیار متفاوت است و نمیتوان برای آن بازهای را مشخص نمود | مجلات رایگان یا Close Accessمجلات Close Access مجلاتی هستند که از نویسندگان هزینهای دریافت نمیکنند و بهصورت رایگان مقاله را پذیرش و چاپ میکنند. این مجلات هزینههای خود را از خوانندگان خود دریافت میکنند. بدین شکل که کسانی که میخواهند از این مقالات استفاده کنند، باید برای دانلود مقالات، هزینهای را بهعنوان اشتراک به مجله پرداخت نمایند. فرآیند داوری، پذیرش و چاپ در مجلات کلوز اکسس معمولاً طولانی است مگر اینکه برای داوری سریع هزینه بالایی دریافت کنند. البته دراینبین هستند مجلاتی که هیچ هزینهای را نه برای پذیرش و چاپ مقاله از نویسنده و نه برای خواندن و دانلود کردن از خواننده دریافت نمیکنند. |
زمان چاپ مقاله ISI بسیار متغیر است و بسته به مجله انتخابی دارد. ممکن است چاپ مقاله در یک مجله ISI در کمتر از یک ماه انجام شود و ممکن است بیش از 5 ماه زمان برای چاپ مقاله صرف شود. اگر برای چاپ مقاله خود عجله دارید بهتر هست قبل از ارسال مقاله خود به مجله از زمان داوری و اخذ پذیرش و چاپ مجله مطلع شوید.
اگر میخواهید مقاله خود را در مجله ISI به چاپ برسانید باید بدانید از کجا شروع کنید و چه مراحلی را طی کنید. چنانچه اطلاعات زیادی از چگونگی چاپ مقالهای اس آی ندارید با ما همراه شوید.
استخراج مقاله از پایاننامه
گام اول چاپ مقاله ISI، آمادهسازی متن مقاله است؛ باید مقالهای باشد تا آن را به چاپ رساند. استخراج مقاله از پایاننامه سریعترین و معتبرترین راه برای آمادهسازی مقاله است. اگر تسلط کافی به استخراج مقاله دارید میتوانید شخصاً این کار را انجام دهید و یا از مؤسسات و افراد حرفهای برای انجام استخراج مقاله از پایاننامه کمک بگیرید.
ترجمه تخصصی و حرفهای
حتماً میدانید که تمامی مقالات ارسالی به مجلات بینالمللی و خارجی باید به زبان انگلیسی باشند. اگر مقاله شما فارسی است باید به انگلیسی ترجمه شود. اگر خودتان مسلط به زبان انگلیسی و کلمههای تخصصی مقالهتان هستید میتوانید ترجمه را انجام دهید در غیر این صورت پیشنهاد میشود برای ترجمه مقالهتان مترجم متخصص رشته و مسلط انتخاب نمایید. برای یافتن مترجم تخصصی میتوانید از مؤسسات حرفهای و باسابقه کمک بگیرید.
انتخاب مجله مناسب
چاپ مقاله در نشریات ISI نیازمند موضوع و محتوای مقاله محکم است. مقالهای که به دانش بشری و برای پیشرفت دنیا مفید باشد و بتوان به آن استناد داده شود. استناددهی به مقالات چاپشده برای مجلات و همچنین افزایش ضریب آنها بسیار مهم است. بعد از نگارش مقاله یا استخراج مقاله از پایاننامه بهتر است از اساتید یا همکاران خود که تجربه کافی درزمینهٔ نگارش مقاله دارند بخواهید تا مقاله شمارا مطالعه و مرور نمایند و ایرادات احتمالی را بهدقت رفع نمایند. بعد از تائید نهایی مقالهتان باید مجله مناسب با حوزه مقالهتان را انتخاب کنید. برای پیدا کردن مجلات ISI معتبر میتوانید از سایت تامسون استفاده نمایید. در زمان انتخاب مجله بسیار مهم است که حوزههای فعالیت مجله را بررسی نمایید و مطمئن شوید مقاله شما جز اسکوپ یا زمینههای فعالیت مجله است. در غیر این صورت مقاله مورد پذیرش مجله واقع نشده و ریجکت میشود.
فرمت بندی مقاله
بعد از انتخاب مجله باید مقاله خود را در فرمت مجله انتخابیتان تنظیم نمایید. هر مجلهای فرمت مخصوص به خود را دارد و تمام مقالات ارسالی به مجله باید در همان قالب باشند، توجه نکردن به این نکته عامل اولیه ریجکت مقالات ارسالی است. فرمت هر مجله در سایت اصلی مجله در قسمت راهنمای نویسندگان آورده میشود.
سابمیت مقاله
سابمیت مقاله به معنای ارسال مقاله به مجله انتخابیتان است. بعد از آماده شدن مقاله کافی است به قسمت submit در سایت مجله مراجعه نموده و مقاله خود را بارگذاری نمایید. ازاینپس باید منتظر داوری بمانید تا نتیجه پذیرش و یا عدم قبولی مقالهتان مشخص شود.
پس تا اینجا متوجه شدید که برای چاپ مقاله ISI ابتدا باید مقاله نوشته شود و بعد از ترجمه و فرمت بندی برای مجله معتبر آی اس آی ارسال شود.
در پاسخ به این سؤال باید عرض کنم... خیر. قطعاً هر مقاله در هر سطحی و به هر مجلهای که فرستاده میشود احتمال ریجکت (رد شدن از مجله) و یا پذیرش را دارد.
برای جلوگیری از ریجکت مقاله ISI باید از دلایل ریجکت مقاله توسط مجله مطلع شوید تا این اشتباهات را انجام ندهید. در ادامه به چند دلیل عمده ریجکت مقاله اشاره میکنیم.
مقالهی ارسالی به مجله ISI باید در سطح مجله موردنظر باشد. بهعبارتدیگر باید بدانید که مقالهای که از مجلهای با ایمپکت فاکتور بالای 2 ریجکت میشود، میتواند پذیرش از مجله با ایمپکت پایینتر را بگیرد. پس هر مجلهای که انتخاب میکنید باید بدانید محتوای مقالهتان مناسب هست یا خیر. همچنین مقالات با محتواهای خیلی ضعیف و نامناسب نمیتوانند از مجلات IS پذیرش بگیرند، قطعاً هیچ ادیتوری مایل نیست مقاله با محتوای ضعیفی را در مجله خود به چاپ رساند.
مقالهای که برای مجلات ISI ارسال میشوند باید ازنظر نگارشی و ترجمهای سطح قابل قبولی داشته باشند. اگر ترجمه ضعیف باشد و مقاله دارای ایرادات املایی، نگارشی و ترجمهای باشد بهنحویکه خواننده بهسختی بتواند آن را متوجه شود و یا به علت ترجمه غیرتخصصی مفهوم اصلی مقاله را نتواند به خواننده منتقل نماید قطعاً از طرف ادیتور مجله ریجکت خواهد شد.
مقالاتی که دارای سرقت ادبی بالای 20 درصد هستند امکان ریجکت بسیار بالایی از مجلات ISI دارند. بیایید ابتدا به توضیح سرقت ادبی بپردازیم. سرقت ادبی به این معنا است که اگر نویسنده جملاتی را از مقالات چاپشده دیگری کپی کند و عیناً در مقاله خود استفاده نماید سرقت ادبی نشان داده میشود. سرقت ادبی مقالات را توسط نرمافزارهای تخصصی بررسی میکنند و در صورت بالا بودن سرقت ادبی نویسنده ممکن است دچار مشکل شده و از طرف موسسه تامسون در لیست سیاه قرار بگیرید. پس بهتر هست جملهای که از مقاله دیگری می نویسید عیناً کپی نکنید و باکمی تغییرات درج نمایید و قبل از ارسال به مجله توسط نرمافزارهای تخصصی میزان شباهت مقاله خود را بررسی نمایید.
همانطور که توضیح دادهشده بود قبل از ارسال مقاله به مجله ابتدا باید آن را به فرمت مجله انتخابی مرتب کرد. چنانچه فرمت بندی خواستهشده از طرف مجله در مقاله اعمال نگردد احتمال ریجکت افزایش پیدا میکند.
ما در موسسه اشراق شرایطی فراهم آوردهایم تا بتوانید صفرتا صد انجام استخراج تا چاپ مقالهتان در مجله ISI را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهید. برای چاپ مقاله ISI خود کافی است پایاننامه خود را به کارشناسان موسسه اشراق از طریق ایمیل و یا واتساپ ارسال نمایید تا بعد از بررسی و تعیین عنوان قابلاستخراج برای استخراج مقالهتان اقدام گردیده و بعد از ترجمه تخصصی توسط متخصص رشتهتان در مجلات معتبر ISI به چاپ برسد. در ادامه به چند دلیلی که موسسه اشراق تا به امروز توانسته در زمینهٔ چاپ مقاله از سایر رقبا پیشی بگیرد اشاره مینماییم:
تعهد
موسسه اشراق با داشتن تیمی متشکل از نخبگان و فرهیختگان کشوری خود را متعهد به انجام دقیق کار در زمان مقرر میداند؛ و در این راستا تضمین کیفی و زمانی برای مشتریان خود فراهم آورده است.
صداقت
شعار موسسه اشراق صداقت در عمل است و این موسسه فعالیت خود را بر مبنای صداقت و شفافیت انجام میدهد.
سرعت در عمل
قطعاً کسانی که چاپ مقاله خود را به مؤسسات میسپارند به دنبال کاهش زمان هستند، موسسه اشراق در کوتاهترین زمان ممکن چاپ مقاله ISI شمارا انجام میدهد.
پشتیبانی 24 ساعته
کارشناسان موسسه اشراق تمام طول شبانهروز آماده خدمترسانی و پاسخ به مشتریان هستند.
سابقه درخشان
موسسه اشراق بالغ بر 8 سال هست که درزمینهٔ چاپ مقالات ISI فعالیت دارد، لذا به تمام مراحل چاپ مقاله اشراف دارد. همچنین زمان طولانی فعالیت باعث شده تا آشنایی بهتر و بیشتری با مجلات داشته باشد تا بتواند بهترین مجله را برای شما پیشنهاد دهد.
امانتداری
مسلماً شما هم مایل هستید با موسسهای همکاری نمایید که امانت دار مقاله و دستاوردهای شما باشد، موسسه اشراق با داشتن تیمی امین امانت دار اطلاعات مشتریان است.
هزینههای پایین
سیاست کاری موسسه اشراق افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینهها است. لذا شما میتوانید با هزینههای بسیار پایین نسب به سایر مؤسسات مقاله ISI خود را توسط موسسه اشراق به چاپ برسانید.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
برای افزایش شانس پذیرش مقاله، باید مطمئن شوید که مقالهتان از نظر علمی و نگارشی در سطح بالایی قرار دارد. انتخاب مجله مناسب، رعایت دقیق دستورالعملهای نگارشی، و تهیه نامه همراه حرفهای میتواند شانس پذیرش مقاله را افزایش دهد.
برای پیدا کردن مجله مناسب، ابتدا باید دامنه موضوعی مقالهتان را مشخص کنید و سپس به بانکهای اطلاعاتی معتبر مانند Scopus، PubMed، و Web of Science مراجعه کنید. بررسی ضریب تأثیر (Impact Factor)، شاخصهای استناددهی، و سابقه انتشار مجله نیز میتواند به انتخاب بهتر کمک کند.
در هنگام آمادهسازی مقاله باید به رعایت دستورالعملهای نگارشی مجله، تنظیم منابع و استنادات به صورت صحیح، و ویرایش زبانی و نگارشی دقیق توجه کنید. همچنین باید از نرمافزارهای ویرایش متنی برای تصحیح اشتباهات استفاده کنید و مقاله را قبل از ارسال چندین بار مرور کنید.
زمان داوری مقاله بسته به مجله و حوزه موضوعی متفاوت است، اما به طور معمول میتواند بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. برخی مجلات ممکن است اطلاعاتی درباره زمان تقریبی داوری در وبسایت خود ارائه دهند.
ارسال همزمان یک مقاله به چند مجله معمولاً غیر اخلاقی و ممنوع است. قبل از ارسال مقاله به یک مجله، باید منتظر نتیجه داوری آن باشید و در صورت رد شدن، میتوانید مقاله را به مجله دیگری ارسال کنید.