مهم ترین نکته برای انتخاب مجله برای ارسال مقاله درنظر گرفتن اسکوپ و یا Scope مجله است . مقالات علمی که نگارش نموده اید و یا از پایان نامه ی خود استخراج نموده اید را باید برای داوری و پذیرش به مجلاتی ارسال کنید که در اسکوپ مقاله شما باشد ، در غیر این صورت در همان ابتدا پیش از داوری ریجکت می شود.
مهم ترین نکته برای انتخاب مجله برای ارسال مقاله درنظر گرفتن اسکوپ و یا Scope مجله است . مقالات علمی که نگارش نموده اید و یا از پایان نامه ی خود استخراج نموده اید را باید برای داوری و پذیرش به مجلاتی ارسال کنید که در اسکوپ مقاله شما باشد ، در غیر این صورت در همان ابتدا پیش از داوری ریجکت می شود و پیغام out of scope یعنی خارج از حیطه کاری و موضوعی مجله را دریافت می کنید .
منظور از اسکوپ مجله که تاکید شده است تا مقالات ارسالی در اسکوپ آن مجله باشد ، یعنی مقاله ی ارسالی در موضوع و رشته آن مجله باشد . اسکوپ مجله یعنی حیطه کاری و فعالیتی مجله یعنی رشته ها و تخصص هایی که شامل می شود و آنها را در بر می گیرد .
قبل از ارسال مقاله به مجلات باید مجله ای را انتخاب کنید که مقاله شما در موضوعات در برگیرنده آن نگارش شده باشد . اگر مقاله خود را به مجله ای که از نظر محور موضوعات بی ربط باشد ارسال کنید به هیچ عنوان وارد داوری نمی شود . یعنی نباید مقاله ای را که در حیطه و تخصص زمین شناسی نگارش شده است را به مجله ای که در زمینه پزشکی فعالیت دارد ارسال کنید و یا مقاله ای که در زمینه عمران تدوین شده است را به مجله ای که اسکوپ آن در زمینه جغرافیا است ارسال نمایید .
برای جلوگیری از چنین اشتباهاتی و همچنین انتخاب مجله ای درست بهتر است از کارشناسان و محققان موسسه اشراق کمک بگیرید . در این صورت کارشناسان با مطالعه دقیق مقاله شما مجلاتی را برای ارسال مقاله معرفی می کنند که مقاله شما در اسکوپ Scope آن مجله است . بنا براین از سردرگمی و اشتباهات رها می شوید و می توانید انتخابی درست و دقیق داشته باشید .
برای دانستن اسکوپ و یا حیطه کاری مجلات می توان به سایت مجلات مراجعه کرد و در آن سایت از بخش اسکوپ مجله حیطه کاری مجله را بدانید برخی از مجلات در بخشی مجزا در صفحه اول اسکوپ مجله خود را مشخص کرده اند به این صورت که با ادرس دهی در صفحه اول دسترسی به اسکوپ مجله را مشخص کرده اند .
در سایت مجلات در قسمت اهداف و حیطه کاری (Aims and Scopes)، حیطه علمی و کاری مجله نوشته شده است. هماهنگی موضوع مقاله با حیطه کاری مجله بسیار مهم است و لذا توصیه اکید میشود که از سایت مجله، قسمت «اهداف و حوزه کاری» را مطالعه و بررسی کنید. در صورتیکه مقاله به مجلهای ارسال شود که با حوزه کاری آن هماهنگی ندارد، پس از چند روز و حتی چندین هفته، پیغامی مبنی بر ناهماهنگی موضوع مقاله با حیطه کاری مجله (out of scope) از طرف مجله به نویسندگان ارسال میشود و مقاله بدون داوری، رد میشود. در این حالت بدون کسب نتیجهای، چند هفته وقت تلف شده است. به همین منظور بهتر است که ابتدا مجلات مرتبط با موضوع مقاله انتخاب گردد.
وارد سایت مجله می شوید و در صفحه اول و یا صفحه خانه مجله با عنوان Aims and Scope همان طور که در تصویر مشخص شده است برخورد می کنید که با کیلیک بر روی آن گزینه می توانید وارد صفحه ای شوید که کلیه ی موضوعات و محورهای علمی مربوط به مجله را مشخص کرده است .
پس از کیلیک کردن بر روی گزینه Aims and Scope وارد بخشی همان طور که در تصویر مشاهده می کنید ، می شوید که تمام محورهای موضوعی مجله را نوشته است .
با این روش می توانید از رشته و تخصص مجله مورد نظرتان با خبر باشید و اگر مقاله شما در زیرشاخه آن رشته ها بود می توانید مقاله خود را برای داوری به این مجلات ارسال کنید .
محققان و متخصصان موسسه اشراق با سابقه ی طولانی مدتی که در زمینه استخراج مقاله از پایان نامه ، فرمت بندی مقاله ، ترجمه تخصصی مقاله ، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات ISI به صورت تظمینی ، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی و چاپ مقاله در کنفرانس ها و همایش های بین المللی دارند می توانند به طور دقیق مجلاتی را در اسکوپ و حوزه علمی شما معرفی نمایند. در این حالت هم دانشجویان و محققان عزیز از سردرگمی در انتخاب مجله رها می شوند و هم اینکه به طور اطمینان مقاله خود را به مجله ای که در اسکوپ آن است ارسال می نمایید که دیگر با پیام ریجکت و خارج از اسکوپ مجله مواجه نمی شوید .