خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

مقاله اورجینال یا علمی پژوهشی چیست؟

انتشار 30 دی 1397
مطالعه 5 دقیقه

به مقاله حاصل از مطالعه در زمینه یک موضوع خاص و در عین حال ناب که برای اولین بار مورد مطالعه قرار گرفته است، مقاله پژوهشی گفته می شود.

مقاله اورجینال یا علمی پژوهشی چیست؟

شاید برای بسیاری از شما پیش آمده باشد که از خود بپرسید " علت اهمیت بالای مقاله اوجینال یا مقاله پژوهشی چیست؟" یا اینکه اساس و پایه شکل گیری یک مقاله پژوهشی چیست؟ آیا دارای ظاهر متفاوتی از سایر مقالات می باشد؟ یا از تکنیک های خاصی برای نوشتن آن استفاده می شود؟ و بسیاری سوال دیگر که ذهن محققین جوان و دانشجویانی که تازه پا به عرصه تحقیق و پزوهش گذاشته اند و قصد دارند یک مقاله پژوهشی بنویسند. ما در این بخش قصد داریم به شما کمک کنیم تا پاسخ این سوالات را بیابید و بهتر با مقالات پژوهشی آشنا شوید. 

 وقتی صحبت از مقاله اورجینال یا پژوهشی به میان می آید، بدانید که این مقاله حاصل یک کار پژوهشی و تحقیقاتی اورجینال و جدید می باشد که تاکنون توسط فرد دیگری مورد بررسی قرار نگرفته است. مثل موضوع پایان نامه ای که در دوران تحصیلات تکمیلی انتخاب می کنید و لازمه قابل قبول بودن آن از سوی دانشگاه، ناب و جدید بودن آن است. در واقع کلمه اصالتی که برای یک پایان نامه یا مقاله پژوهشی استفاده می شود، تفاوت در ظاهر مقاله نیست بلکه در محتوای مقاله است.

چگونه می توانم بگویم که یک مقاله ، پژوهشی می باشد؟

زمانی که می خواهید در خصوص یک موضوع خاص به دنبال مقاله بگردید، در حالت عادی کلمه کلیدی را در موتور جستجوی گوگل سرچ می کنید. نتایج جستجو بصورت چندین مقاله مختلف با عنوان متفاوت که حاوی کلمه کلیدی شما هستند، نشان داده می شود. اما اگر شما قصد دارید که از میان تمامی این مقالات فقط مقالات پژوهشی را انتخاب و مطالعه نمایید، بایستی ابتدا فایل پی دی اف مقاله را دانلود کرده و آن را بررسی نمایید تا متوجه شوید که آیا این مقاله یک مقاله پژوهشی هست یا نه. یکی از این راه ها، بررسی ساختار مقاله است. اگر مقاله انتخابی شما یک مقاله پژوهشی باشد، بایتی دارای ساختارهای زیر باشد:

  • مقدمه (نقد ادبی یا پیشینه)
  • مواد و روش ها
  • نتایج
  • نتیجه گیری
  • بحث

بخاطر داشته باشید که بخش روش کار  بخش اختصاصی یک مقاله پژوهشی می باشد و در سایر مقالات این بخش وجود ندارد. اما با توجه به اینکه امکان دسترسی آزاد و رایگان به تمامی مقالات وجود ندارد، شما با مراجعه به بخش چکیده مقاله نیز می توانید حدس بزنید که مقاله فوق چه نوع مقاله ای می باشد. زیرا همین ساختاری که در خصوص مقاله ذکر کردیم، در بخش چکیده مقاله نیز بصورت کاملا خلاصه نوشته می شود.
یک مقاله علمی پژوهشی به دلیل ناب بودن محتوای آن، بعنوان یک منبع اولیه می تواند در نظر گرفته شود. به این معنی که یک محقق می تواند در راستای کار شما به تحقیق پرداخته و از روش کار شما برای مطالعه خود استفاده نماید و شما به عنوان منبع اصلی برای آن نویسنده محسوب می شوید. بنابراین اهمیت صحت محتوای مقالات علمی پژوهشی به مراتب بیشتر از مقالات دیگر است.
بخش اول  پایان نامه در واقع بخش مقدمه  مقاله پژوهشی می باشد که به توضیحی از ادبیات پژوهش پرداخته تا ذهن خواننده را نسبت به موضوعی که در خصوص ان تحقیق نموداه است، باز کند. سپس به طرح مشکلات موجود در ارتباط با موضوع می پردازد و دلیل خود را برای انتخاب این موضوع مطرح می کند. در نهایت فرضیه یا مساله اصلی پژوهشی را بیان می کنند. این نوع نگارش مقدمه مختص مقالات پژوهشی می باشد که معوملا کوتاه بوده و در حدود 1 تا 1.5 صفحه در نظر گرفته می شود. در حالی که در مقاله مروری ، بخش مقدمه طولانی بوده و می تواند بیشتر از 3 صفحه باشد. همچنین در این نوع مقالات هیچ فرضیه یا بیان مساله ای وجود ندارد.  
بعد از مقدمه، نویسنده یا محقق به بیان روش کار خود می پردازد که بخش اصلی تمایز مقالات پژوهشی با سایر مقالات می باشد. در این بخش، تمامی مواد و وسایل مورد استفاده و همچنین روش های انجام کار به همراه فرمول های بکار رفته برای تجزیه و تحلیل آماری نوشته می شود. تمامی جزئیات کار بایستی در این قسمت نوشته شود. بخش روش کار مقاله اهمیت زیادی برای نحققین دیگر دارد و به آنها کمک می کند تا در صورت انجام تحقیق مشابه، بتواند از روش کار شما بهره ببرد. بنابراین بایستی با دقت لازم این بخش از مقاله را نگارش کنیم. وجود هر گونه اشنتباه در وارد کردن اطلاعات مربوط به اعداد و ارقام این بخش، می تواند باعث ایجاد نگرش منفی در ذهن خواننده نسبت به مقاله شما شود و چنین تصور کند که تمامی اطلاعات مقاله شما اشتباه بوده است.

تفاوت بین این انواع مقالات: اصلی، مروری، نامه، و ارتباط کوتاه

  • مقاله اصلی یا "پژوهشی" : همانطور که گفته شد مقاله پژوهشی یک مقاله حاصل از یک کار پژوهشی می باشد که موضوع آن جدید بوده و تا آن زمان توسط فرد دیگری انجام نگرفته استات.
  • "مقاله مروری : " این نوع مقاله یک گزارش یا دیدگاه انتقادی است که از مقالات اخیر که در  زمینه یک موضوع خاص نوشته می شود. این نوع مقالات می توانند طولانی باشند و بین 30-40 صفحه را شامل شوند.
  • "مقاله letter"  یک مقاله پژوهشی کوتاه است، در حدود 4 صفحه مجله "ارتباط" اساسا همان "نامه" است، به صورت پراکنده می تواند شامل نظرات باشد (یک ژانر خاص به نام "نظرات" نیز وجود دارد) بر برخی از مقالات اخیرا منتشر شده در این مجله.

موسسه اشراق تجربه بالایی در زمینه های مختلف پژوهشی از جمله، ترجمه، ویرایش، استخراج مقاله از پایان نامه، سابمیت و پذیرش مقاله از مجلات معتبر ISI, ISC.SCOPUS, JC و مجلات علمی پژوهشی داخلی  دارد و می تواند شما عزیزان را در این مسیر یاری رسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با همکاران ما در ارتباط باشید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق